2019. október 21. hétfő

okt. 21
13:39
Ebel: a fehérvári kapus az év védésével lett a forduló játékosa (She)
Vasárnap este az EBEL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 3–1-re legyőzte a Vienna Capitalst, és a sikerből óriási mértében vette ki a részét a fehérváriak kanadai kapusa Michael Ouzas, aki 52 kapujára tartó lövésből 51-et hárított. Ennek köszönhetően aztán az EBEL-nél úgy döntöttek az ítészek, hogy a 34 éves kapus teljesítményénél jobbat nem hozott a
okt. 21
13:41
Férfi kosár Nb I: súlyos sérülést szenvedett az Alba csapatkapitánya (She)
Bokaszalag-szakadást szenvedett Luka Markovics, a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár csapatkapitánya – számolt be róla a klub hivatalos honlapja. A 26 éves játékos a Szeged ellen megnyert bajnokin sérült meg, és várhatóan hónapokat hagy ki, bár további vizsgálatok várnak még rá.
okt. 21
13:51
Ebel: a fehérvári kapus az év védésével lett a forduló játékosa (She)
Vasárnap este az EBEL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 3–1-re legyőzte a Vienna Capitalst, és a sikerből óriási mértékben vette ki a részét a fehérváriak kanadai kapusa Michael Ouzas, aki 52 kapujára tartó lövésből 51-et hárított. Ennek köszönhetően aztán az EBEL-nél úgy döntöttek az ítészek, hogy a 34 éves kapus teljesítményénél jobbat nem hozott
okt. 21
13:53
Bayern: Elfelejtheti az Eb-t, vége az idényének – Hoeness (She)
„Elfelejtheti az Európa-bajnokságot, vége az idényének” – mondta Uli Hoeness, a Bayern München elnöke Niklas Süléről, a bajor labdarúgócsapat német válogatott középhátvédjéről, akinek az Augsburg elleni szombati bajnoki mérkőzés (2–2) elején a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalagja, ezért vasárnap megműtötték.
okt. 21
13:57
Németország: „P**cik vagytok!” – hosszú eltiltás várhat a volt bayernesre (She)
A Német Labdarúgó-szövetség súlyos büntetést szabhat ki Holger Badstuberre, a Bundesliga 2-ben szereplő VfB Stuttgart védőjére, aki a Holstein Kiel elleni mérkőzésen idiótázta le a játékvezetőt, miután az második sárgával kiállította.
okt. 21
14:03
Kép: ezt tette Mané a gól után, a szurkolók odavannak érte (She)
A Liverpool szurkolói Twitteren fejezték ki örömüket azzal kapcsolatban, ahogyan Sadio Mané viselkedett a Manchester United–Liverpool mérkőzésen Adam Lallana egyenlítő gólja után.
okt. 21
14:15
Ftc: Kuznyecov megosztotta moszkvai tapasztalatit a Cszka-ról (She)
Nemrégiben még a Szpartak Moszkva megbízott vezetőedzője volt Szergej Kuznyecov, akivel a Fradi Média a magyar csapat CSZKA Moszkva elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzése kapcsán készített interjút.
okt. 21
14:21
Nb I: milyen eredménnyel zárul a Fehérvár–Fradi rangadó? (She)
A hétvégén összecsap egymással a labdarúgó NB I legutóbbi két kiírásának bajnoka. Ön szerint a listavezető Mol Fehérvár FC mire megy a címvédő Ferencvárossal a vasárnap 17.15-kor kezdődő rangadón?
okt. 21
14:33
Ftc: Kuznyecov megosztotta moszkvai tapasztalatait a Cszka-ról (She)
Nemrégiben még a Szpartak Moszkva megbízott vezetőedzője volt Szergej Kuznyecov, akivel a Fradi Média a magyar csapat CSZKA Moszkva elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzése kapcsán készített interjút.
okt. 21
14:39
Kórházderbi – a 72. örökrangadó tétje az Újpest megközelítése volt (She)
Az éllovas Újpest megközelítése volt a tétje a 72. örökrangadónak 1929. október 20-án, ám mindössze öt percig voltak egyenlőek az esélyek, akkor a hungáriás Kalmár Jenő ütközött a Fradi-kapus Amsel (Angyal) Ignáccal, s nyílt töréssel vitték le a pályáról.
okt. 21
14:51
Birkózás: „Kerek az életem” – 80 éves a Nemzet Sportolója, Varga János (She)
A kezdetekről és a vászonszőnyegről, a családról, a szakmai sikerekről és az emlékezetes összecsapásokról beszélt nekünk a Nemzet Sportolója, Varga János, aki ma 80 esztendős.
okt. 21
15:03
Megvan, ki készíti a 2020-as Európa-bajnokság himnuszát (ATV)
A holland lemezlovas Martin Garrix készíti el a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalát.
okt. 21
15:15
Anglia: úgy vélik, összefügghet a fejelés és a demencia (She)
Egy profi futballistának három és félszer nagyobb az „esélye” arra, hogy halálát demencia okozza, mint a népesség többi tagjának – állapítja meg a Glasgow University friss kutatása.
okt. 21
15:21
F1: három pénteki edzésen Latifi váltja Kubicát (She)
A kanadai Nicholas Latifi vezeti majd a Formula–1-es világbajnokság következő három futamának első szabadedzésén a Williams csapat egyik autóját.
okt. 21
15:33
Atlétika: lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e új stadion a Csepel-szigeten (She)
A Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést.
okt. 21
15:54
Helyes a bőgés, oroszlán! (Azenpenzem)
Az úszás történetében először csapatviadalt rendeznek ebben az egyéni sportágban, négy klub – a London Roar, az Iron, az LA Current és a NY Breakers – méri össze erejét.
okt. 21
15:57
Este hatkor kezdődik az Aranylabda-őrület (Infostart)
A hétfő este a névsorok napja lesz az európai futballban: este hat órától kiderül, kikre szavazhatnak 2019-ben az ítészek a France Football hagyományos Aranylabda-szavazásán. A francia lap idén először már négy kategóriában díjazza a legjobbakat.
okt. 21
15:57
Man. City: Még nem állunk készen a BL-győzelemre – Guardiola (She)
Nagy port kavart Pep Guardiola azon nyilatkozata a minap, miszerint csapata, a Manchester City még nem áll készen arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. A katalán mester azt is elmagyarázta, mire is gondolt pontosan.
okt. 21
15:59
Eb 2020: neves holland dj készíti a torna himnuszát (She)
A holland lemezlovas Martin Garrix készíti el a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalát.
okt. 21
16:09
Megvan, ki készíti a legújabb fociindulót (Infostart)
A holland lemezlovas Martin Garrix készíti el a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalát.
okt. 21
16:15
Davis-kupa: Djokovics, Nadal és Murray is pályára lép a döntőben (She)
A legnagyobb sztárok közül a világelső Novak Djokovics, valamint az egyformán korábbi ranglistavezető Rafael Nadal és Andy Murray is pályára lép a megújult tenisz Davis-kupa 18 csapatos döntőjében.
okt. 21
16:33
Szabadidősport: szerdán ismét Kolonics György Emlékfutás (She)
A nemzeti ünnepen, szerdán ismét megrendezik a Kolonics György Emlékfutást a 2008-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus tiszteletére, akinek emlékére idén egy sárkányhajós dunai futamot is indítanak a Népszigetről.
okt. 21
16:35
Fifa: Kína rendezheti 2021-ben az első kibővített klub-vb-t – sajtóhír (She)
A New York Times szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) még ezen a héten bejelentheti, hogy Kína rendezi az első kibővített, 24 csapat részvételével zajló klubvilágbajnokságot 2021-ben.
okt. 21
17:15
Tenisz: Fucsovics 106 perc alatt jutott a 16 közé Bécsben (She)
A Bécsben zajló, közel 2.5 millió euró összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna első fordulójában Fucsovics Márton két szettben felülmúlta az olasz Lorenzo Sonegót, és bejutott a legjobb 16 közé.
okt. 21
17:17
La Liga: megegyezett a Barca és a Real, ekkor pótolják az el Clásicót (She)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) versenybizottsága a két klub megegyezése folytán december 18-át (szerda) jelölte meg a Barcelona–Real Madrid rangadó új időpontjaként.
okt. 21
17:33
Fucsovics a második fordulóba jutott Bécsben (Behaviour)
Bejutott a második fordulóba Fucsovics Márton a 2,4 millió euró
okt. 21
17:51
Juventus: Sarri keze alatt folyamatosan fejlődik a csapat – C. Ronaldo (She)
A nyári szünetben vezetőedzőnek kinevezett Maurizio Sarri munkáját és az olasz bajnokságban címvédő Juventus támadóbb futballját dicsérte Cristiano Ronaldo, a torinói együttes ötszörös aranylabdása.
okt. 21
18:03
Fucsovics remekül kezdett Bécsben (Infostart)
Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba a 2,4 millió euró (770 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán.
okt. 21
18:09
Ronaldo nagyon élvezi a Sarritól kapott szabadságot (She)
Cristiano Ronaldo szerint a Juventus sokat változott és jobb lett az új vezetőedző, Maurizio Sarri keze alatt, ahogyan a portugál klasszis nyilatkozta: „Fejlődünk, és elégedett vagyok azzal, ahogyan mennek a dolgok a csapatnál”.
okt. 21
18:15
Juventus: Ronaldo nagyon élvezi a Sarritól kapott szabadságot (She)
Cristiano Ronaldo szerint a Juventus sokat változott és jobb lett az új vezetőedző, Maurizio Sarri keze alatt, ahogyan a portugál klasszis nyilatkozta: „Fejlődünk, és elégedett vagyok azzal, ahogyan mennek a dolgok a csapatnál”.
okt. 21
18:39
Aranylabda: Messi és Ronaldo mellett Mahrez és Wijnaldum is jelölt (She)
Ebben az évben is kiadja patinás elismerését a neves francia labdarúgószaklap, a France Football, amely nyilvánosságra hozta a férfiak harmincas listáját, amelynek tagjai között természetesen ott a végső győztes is. A női lista is napvilágot látott, és kiderült az is, hogy kik közül került ki a legjobb U21-es férfi játékos, azaz kié lesz a Kopa-tró
okt. 21
18:45
Eb 2020: zárt kapus büntetést kaptak a szerbek (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága hétfőn zárt kapus mérkőzéssel büntette Szerbiát szurkolóinak rasszista viselkedése miatt.
okt. 21
18:51
Férfi vízi Bl: két magyar csapat gólja is a top5-ben (She)
Két magyar csapat gólja is bekerült a forduló legszebb öt találata közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A csoportkör második fordulójában a Szolnoki Dózsa montenegrói játékosa Gavril Subotic az 5., míg az OSC Budapest olimpiai bajnok pólósa, Andrija Prlainovics 2. legszebb gólt dobta.
okt. 21
19:03
Női kézi Ehf-kupa: a Siófok és az Érd kiemeltként várja a sorsolást (She)
Kedden Bécsben elkészítik a női kézilabda EHF-kupa-selejtező 3. fordulójának párosítását. A magyarokat négy csapat képviseli, a címvédő Siófok és az Érd az első, a DVSC és a Vác a második kalapból várja a folytatást.
okt. 21
19:05
Eb 2020: Buffon és De Rossi búcsúmérkőzése a tornán lesz? (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini nem zárta ki, hogy elviszi magával a 2020-as Európa-bajnokságra a két veteránt, Gianluigi Buffont és Daniele De Rossit.
okt. 21
19:15
Serie A: olasz válogatott középpályás lehet a Genoa edzője – sajtóhír (She)
Érdekes hírről számolt be a Le Parisien, a francia lap szerint minden bizonnyal a PSG korábbi játékosa és U19-es edzője, Thiago Motta lesz az olasz Genoa következő szakvezetője.
okt. 21
19:17
Heti program: rangadók a BL-ben, a Fradi Moszkvában lép pályára az El-ben (She)
Kedden és szerdán ismét visszatér Európa legrangosabb labdarúgó-kupasorozata. A legnagyobb rangadónak az Inter–Dortmund és az Ajax–Chelsea meccs ígérkezik. Nem feledkezhetünk meg magyarjainkról sem – Szoboszlai Dominik a Napoli ellen bizonyíthat a Salzburggal, Gulácsiék (RB Leipzig) pedig a Zenit ellen javíthatnak hazai pályán. Csütörtökön a Ferenc
okt. 21
19:27
La Liga: Mauricio Pellegrino azonnali hatállyal felmondott (She)
Már nem Mauricio Pellegrino a spanyol élvonalbeli labdarúgócsapat, a Leganés vezetőedzője, a 48 éves szakember ugyanis azonnali hatállyal lemondott a posztjáról.
okt. 21
19:29
Tenisz: a világranglista-8. idén már nem játszik (She)
Nisikori Kei, a japánok első számú férfi teniszezője sérülés miatt ebben az évben már nem lép pályára.
okt. 21
19:39
Történelem békaperspektívából, a sport minden korban lázba hozza a nemzetet (She)
A béka segge alatt (Under the Frog) című regénye a kilencvenes évek elején egy csapásra Anglia elismert írójává emelte az 1959-ben Stockportban született Tibor Fischert. Az ötvenes évek Magyarországán játszódó kosárlabda-történetet részben a szerző szülei, az 1956-os forradalom után külföldre szökött Fekete Margit Eb-ezüstérmes és Fischer György NB
okt. 21
19:57
Tenisz: százezer dolláros torna kezdődött Székesfehérváron (She)
Százezer dollár összdíjazású ITF női tenisztorna kezdődött hétfőn Székesfehérváron, a harminckettes főtábla küzdelmei szerdától zajlanak.
okt. 21
20:09
Real Madrid: Mindhalálig kitartunk Zidane mellett – Ramos (She)
A spanyol és a nemzetközi sajtót bebolyongta hétfőn a hír: megingott a Real Madrid francia vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak a posztja, és sokan már az utód személyét is tudni vélik: José Mourinho térhet vissza Madridba. Sergio Ramos szerint nincs oka a változtatásnak.
okt. 21
20:09
Aranylabda: magyar jelölt is van (Infostart)
Közzétették a France Football hagyományos Aranylabda-szavazásának jelöltjeit. Megvan, hogy kik közül kerülhet ki a díjazott a nők, a kapusok és a fiatalok versenyében.
okt. 21
20:27
Női kézi: Danyi az 50 dobott gólt sem tartja lehetetlennek (She)
Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában elmondta, a BL első csoportköre kiváló lehetőség a csapatépítésre, illetve nem tartja lehetetlennek, hogy egyszer 50 gólt szerez a Győr.
okt. 21
20:33
Válogatott: Kleinheisler a Wales elleni meccset is kihagyja (She)
Az MLSZ a hivatalos Twitter-oldalán számolt be róla, hogy Kleinheisler László eltiltás miatt nem játszhat a sorsdöntő, Wales elleni Eb-selejtezőn.
okt. 21
20:45
Erste Liga: hiába vezetett a Vasas, kikapott a listavezetőtől (She)
A listavezető Csíkszereda 4–2-re győzött a Vasas vendégeként a jégkorong Erste Liga alapszakaszának hétfői mérkőzésén.
okt. 21
20:57
Tenisz: Federer győzelemmel ünnepelte 1500. profi meccsét (She)
Roger Federer két játszmában legyőzte a német Peter Gojowczykot a 2.2 millió euró (725 millió forint) összdíjazású bázeli kemény pályás férfi tenisztorna első fordulójában.
okt. 21
21:03
Kulcsember hagyja ki a walesi Eb-selejtezőt (Infostart)
Nem léphet pályára a Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn Kleinheisler László, akit a horvátok elleni idegenbeli találkozón állítottak ki.
okt. 21
21:03
Csupasport: még gyorsabban lerohanni a lejtőn! (She)
Magyarország nem az égbe nyúló hegyeiről ismert, így különösen értékes eredmény, hogy Szabó Sándor a nemzetközi hegyifutó-világranglistán top 10-es versenyző, 216 ponttal a nyolcadik helyen áll. A Csupasport interjúja.
okt. 21
21:06
Kitálalt az NB I fenegyereke, aki balhézott a szombati meccs után (Ripost)
„Néha egy szó elég, hogy megőrüljek”. Kukoc csak pár percet játszott a Honvédban, de a lefújás után összeugrott egy zalaegerszegi rendezővel.

Keresés