2019. október 21. hétfő

okt. 21
0:03
Szakértők állítják: ennek a cipőnek köszönhetik a maratoni rekordot a versenyzők (Blikk)
A maratonfutás női és férfi mezőnyében is meglepetés született a múlt heti versenyhétvégén. A férfi mezőnyben a 2 órás álomhatárt törte fel a kenyai Eliud Kipchoge, a nőknél pedig, a szintén kenyai Brigit Koskei döntötte meg a 42,195 km-es táv női rekordját.
okt. 21
0:07
Súlyosan megsérült meccs közben a Bayern München középhátvédje (Blikk)
München - Elszakadt Niklas Süle térdszalagja, ezért a Bayern München német válogatott labdarúgója hosszú kihagyásra kényszerül.
okt. 21
0:09
Szint alatt – Somogyi Zsolt jegyzete (She)
Varga Kevin ragyogó gólpasszt adott – a labdát a védők között finoman elemelve tálalt a kiugró Szécsi Márk elé, aki azonnal a sarokba helyezet...
okt. 21
0:11
Szellő elbukta a vb-címmeccset (Blikk)
Nem jött össze a bravúr, a legmagasabban jegyzett magyar profi ökölvívó, Szellő Imre elszenvedte pályafutása első vereségét Belgiumban.
okt. 21
0:13
Gombóc – Malonyai Péter publicisztikája (She)
Feltehetően sohasem tudjuk meg, mi történt Kisvárdán az öltözőben és környékén, a lényeg, hogy a kiszivárgott, közzétett információk alapján...
okt. 21
0:15
Góllal ünnepelte a rekordot Ronaldo (Blikk)
Teljesen mindegy, hogy fejjel vagy lábbal, ballal vagy jobbal, klubjával vagy a válogatottban, a portugál Cristiano Ronaldo (34) bárhogy képes gólt szerezni.
okt. 21
0:19
Diadallal kezdett Hosszú Katinka az Isl-ben (Blikk)
Bomba formában kezdte meg szereplését Hosszú Katinka (30) a nemrég útjára indult nemzetközi úszósorozat, az International Swimming League (ISL) küzdelmeiben.
okt. 21
0:23
Nem véletlenül tart itt: apja trükkjeit használja Mick Schumacher (Blikk)
Édesapja tanácsainak köszönhetően is tart ott Mick Schumacher (20), ahol! A hétszeres Forma–1-es világbajnok német ikon, a síbalesetben agykárosodást szenvedett Michael Schumacher (50) fia jelenleg a Forma–2-ben versenyez, s a Ferrari akadémiáján szerepel, jó úton jár afelé, hogy egy nap a királykategóriában is kipróbálhassa magát.
okt. 21
0:27
Tömegverekedés Egerszegen: egymásnak estek a focidrukkerek (Blikk)
Szurkolói összecsapás előzte meg a ZTE és a Honvéd találkozóját a labdarúgó-NB I 9. fordulójában.
okt. 21
0:27
Tősgyökeres Fradi-drukkerrel néztük meg az Újpest elleni derbit (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
okt. 21
0:31
Két magyar birkózósiker Oroszországban (Blikk)
Ligeti Dániel a jakutszki, Veréb István pedig a kemerovói nemzetközi birkózóversenyen nyert aranyérmet a szabadfogásúak között.
okt. 21
0:35
Rebrov tudja, több kell a Fraditól (Blikk)
Hiába a győzelem és a rekorddöntés, meglehetősen vegyes volt a fogadtatása annak, hogy a Fradi a 227. Újpest elleni bajnokit 1-0-ra nyerte. Ezúttal a zöld-fehéreknél az eredményre nem lehetett panasz, a játékra annál inkább, ezt a szurkolótábor füttykoncerttel, az ukrán edző Szerhij Rebrov (45) pedig szavakkal jelezte a focistáknak.
okt. 21
3:09
Új kabalával sokkolta rajongóit a Telekom Veszprém kézilabdacsapata - A szurkolók teljesen kiakadtak az ötleten (Blikk)
Különleges újítással próbált szurkolói kedvébe járni a Telekom Veszprém kézilabcsapata, ám nem járt sikerrel.
okt. 21
5:21
Lefotózták, egy hajón meztelenkedett a szőke színésznő (Ripost)
A dögös szőkeség, Amberleigh West imád gördeszkázni.
okt. 21
5:23
Óriási magyar sportsiker Olaszországban, rég vártak erre a szurkolók (Ripost)
Harmadik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros a jégkorong Kontinentális Kupa második körében, az olaszországi Ritten-Renonban, ezzel továbbjutott.
okt. 21
5:27
Klopp kiakadt a VAR-ra (Infostart)
Három gól született a Premier League egyik legkomolyabb rangadóján, de csak egy volt szabályos.
okt. 21
6:51
Csodálatos molinóval biztatták az ellenfél fanatikusai a depressziós brit focistát (444.hu)
Billy Kee idén még egyszer sem volt képes pályára lépni, ami nem kerülte el az Ipswich kemény magjának a figyelmét sem.
okt. 21
7:21
Nfl: Maher 63 yardos rúgással kápráztatta el a ligát (She)
A Dallas Cowboys hazai pályán 37–10-re legyőzte a Philadelphia Eaglest a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) hétfő hajnali programjában, és ezzel átvette riválisától az NFC Keleti csoportjának első helyét. A New Orleans Saints és a Baltimore Ravens is megerősítette helyét csoportja élén, és nyert a Tennessee Titans is, mégpedig
okt. 21
7:27
Életben maradás, visszavágás (Azenpenzem)
A csúcsformájától messze elmaradó női címvédő, a Győr tizenkét góllal verte idegenben a Ljubljanát, a férfi BL-döntő „visszavágóján” a Veszprém esélyt sem hagyott a Vardar Szkopjének.
okt. 21
7:45
Nhl: egymás után negyedszer is vesztett a New York Rangers (She)
Sorozatban negyedik mérkőzését vesztette el a New York Rangers: a négyszeres bajnokcsapat hazai jégen kapott ki 3–2-re a Vancouver Canuckstól az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.
okt. 21
7:51
Nb Ii: Csizmadia az út elején jár, de eljátszott már a Fradi gondolatával (She)
A labdarúgó NB II 13. fordulójában a listavezető MTK hazai pályán hátrányból győzte le a forduló előtt még második Budafokot. A találkozó után az NSO Tv stábja a győztes gólt szerző Lencse Lászlóval, az élete gólját rúgó Micsinai Miklóssal és a Budafoki MTE fiatalon is igen sikeres vezetőedzőjével, Csizmadia Csabával beszélgetett.
okt. 21
7:57
Nb Ii – Csizmadia még az út elején, de eljátszott már a Fradi gondolatával (She)
.
okt. 21
7:59
Real: Zidane egyre nagyobb nyomás alatt – Mourinhóval tárgyalnak? (She)
Hiába a korábban megnyert három Bajnokok Ligája-trófea, a visszatérése óta csupán 50 százalékos győzelmi mutatóval bíró Zinédine Zidane helyzete egyre bizonytalanabb a Real Madrid kispadján – számolt be a spanyol El Chiringuito. A televízió-műsor forrásai szerint az elnökség ismét csak azon gondolkozik, hogy José Mourinhót ültesse a francia tréner
okt. 21
8:51
Ágyúsok és lovak vonulnak fel a képernyőn (Infostart)
Pályán az Arsenal az angol labdarúgó-bajnokságban, de akit ez nem érdekel, az látogasson el a Fiorentinával Bresciába, miután fogadta a Csíkszeredát - jégen.
okt. 21
8:51
Pisztolylövés a pályán – eldobta az életét, mert kiszorult a kezdőcsapatból (She)
Tragikus éjszaka a Nacional kihalt stadionjában, az évszázad vb-közvetítése és nemi aktusként értelmezett gólszerzés – a november 15-i budapesti stadionavatót felvezető sorozatunkban ezúttal az uruguayi irodalom világában merülünk el.
okt. 21
8:57
Pl: „A húst szereti, halat kapott” – Mourinho odaszúrt Kloppnak (She)
A Manchester United korábbi menedzsere, José Mourinho a Sky Sports szakértőjeként vett részt a vasárnapi MU–Liverpool mérkőzésen. A portugál szakember finoman oda is szúrt a „vörösöket” irányító Jürgen Kloppnak a találkozó után.
okt. 21
9:39
Pl: Klopp bírálta a Var-t, Solskjaer dicsérte a bírót (She)
Jürgen Klopp a videobíró-rendszer (VAR) angliai használatát bírálta azután, hogy csapata, a Liverpool 1–1-es döntetlent játszott a Manchester United vendégeként a labdarúgó Premier League kilencedik fordulójának rangadóján.
okt. 21
9:41
Dinamo Kijev: egy darabig nem számíthatnak Kádárra (She)
Kádár Tamás izomsérülést szenvedett, valószínűleg ebben a hónapban már nem léphet pályára a Dinamo Kijev labdarúgócsapatában.
okt. 21
9:57
Tenisz: Fucsovics kettőt, Balázs egyet javított, Babos ötöt rontott (She)
Fucsovics Márton a 67. helyen áll a férfi teniszezők világranglistáján, a nőknél Babos kicsúszott a százból. Andy Murray antwerpeni tornagyőzelmével 116 helyet javított.
okt. 21
10:15
Véres verekedésbe fulladt az El Clásico (Infostart)
Akkora verekedés tört ki az ott El Clásicónak, Klasszikusnak nevezett Atlético San Luis-Quéretaro mérkőzésen, hogy a meccset nem tudták befejezni.
okt. 21
10:21
Tenisz: összeházasodott kedvesével Nadal (She)
Összeházasodott kedvesével Rafael Nadal. A teniszklasszis 2005 óta, vagyis tizennégy éve alkot egy párt Francisca – becenevén Xisca – Perellóval, ám csak most döntöttek úgy, hogy hivatalosan is összekötik életüket.
okt. 21
10:23
Fft: aki újra ültette a virágokat az Anfielden (She)
A Liverpool a tizedik helyen állt a bajnokságban, amikor Jürgen Klopp 2015-ben átvette az irányítást, ma a Bajnokok Ligája címvédője. John Bishop humorista beszélgetett a szakemberrel a csapat újjáépítéséről, a normalitásról, és a kisgyerekek ijesztgetéséről.
okt. 21
10:24
Fucsovics a 67., Babos a 103. a világranglistán (Behaviour)
Fucsovics Márton a 67. helyen, Babos Tímea öt helyet rontva a 103. helyen áll a teniszezők legfrissebb világranglistáján.
okt. 21
10:39
Man. City: spanyol szélsőt szemelt ki Pep Guardiola (She)
A Manchester City 70 millió fontot sem sajnálna a Real Sociedad saját nevelésű szélsőjéért, Mikel Oyarzabalért – írja a TEAMtalk. A lap szerint a hatszoros spanyol válogatott labdarúgó a sérüléséből lábadozó, a Bayern München által nagy erőkkel csábított Leroy Sané utódja lenne Pep Guardiola keretében.
okt. 21
10:45
Anglia: még dolgoznak Balogh Norbert formába hozásán (She)
Balogh Norbert a hétvégén sem jutott játéklehetőséghez a Hull Cityben, de Grant McCann, az angol második ligás labdarúgócsapat menedzsere szerint: ami késik, nem múlik – a magyar csatár kezdi behozni a lemaradását.
okt. 21
10:45
Gólra játsszák, ráadásul a pénz dönt (Azenpenzem)
Ugyan a Ferencváros győzött ­1-0-ra, de az Újpest sokkal jobban futballozott. A Fradi nemcsak a rangadó, hanem egyben a forduló nyertese, hiszen a Fehérvár 0-0-t játszott Mezőkövesden.
okt. 21
10:47
Röplabda: Szakmáry Gréta Német Szuperkupát nyert (She)
A magyar válogatott ütővel, Szakmáry Grétával felálló SSC Palmberg Schwerin 3:1-re legyőzte az Allianz MTV Stuttgartot a női röplabda Német Szuperkupa-mérkőzésen Hannoverben.
okt. 21
10:51
Pl: „pártatlan” szakértők – így reagált Neville és Carragher az Mu–Pool góljaira (She)
Mint arról beszámoltunk, a Manchester United és a Liverpool 1–1-es döntetlenre végzett egymással az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójának rangadóján. A mérkőzést a Sky Sports szakértőjeként a helyszínen tekintette meg a két klub korábbi legendás védője, Gary Neville (Man. United) és Jamie Carragher (Liverpool), akik nehezen tud
okt. 21
11:15
Nb I: Dibusz a derbi hőse; a kövesdiek érmet remélnek (She)
Dibusz Dénes védéseitől Gyurcsó Ádám szabadrúgásgóljáig – jöjjenek a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának legjei.
okt. 21
11:17
Úszás: Kapásék nyertek, Hosszú csapata a harmadik Lewisville-ben (She)
A harmadik helyen zárta Hosszú Katinka csapata, a Team Iron a Nemzetközi Úszóliga (ISL) sorozatának harmadik állomását a texasi Lewisville-ben, ahol a London Roar – Kapás Boglárkával a soraiban – diadalmaskodott.
okt. 21
11:27
Férfi kosár: Tökéletes hetet zártunk – Hanga Ádám (She)
Hanga Ádám csapata, a Barcelona 89–75-re legyőzte a Gran Canariát a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság ötödik fordulójában.
okt. 21
11:33
Dortmund: Sancho százezer eurós büntetést kapott a klubtól (She)
Súlyos büntetést kapott klubjától, a Borussia Dortmundtól Jadon Sancho, mert késve érkezett vissza az angol labdarúgó-válogatottól.
okt. 21
11:35
ritkán látható pazar szabadrúgásgól – egy kapustól! (She)
Viszonylag ritkán láthatunk olyat, hogy 1–0-s hátránynál a 89. percben a szabadrúgás elvégzéséhez egy kapus készülődik – olyat pedig még ritkábban, hogy káprázatosan nagy gólt lő. Márpedig ez történt a norvég másodosztályban vasárnap: az Ullensaker kapusa, Stefan Hagerup a keresztléc segítségével bombázott a Skeid kapujába, amivel akkora lökést ado
okt. 21
11:51
Horvátország: Szlovákia ellen búcsúzhat a kapitány – sajtóhír (She)
Az Okaz című dzsiddai lap úgy tudja, hogy az al-Ittihad szerződést kínál Zlatko Dalicnak, a horvát válogatott szövetségi kapitányának, aki az utolsó, november 16-i, Szlovákia elleni Eb-selejtező után távozhat a nemzeti csapat éléről.
okt. 21
12:09
hazaadta a kapusnak, de hamar meg is bánta... (She)
A Sandefjord hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Notoddent. Nem túl sokan kapják fel a fejüket erre a hírre, a norvég másodosztályú labdarúgó-bajnokság ritkán kerül előtérbe. Egy-egy emlékezetes jelenetről azonban igen, ahogy – ma már másodszor – most is: a 64. percben rendkívül balszerencsés öngólt vétett a vendégek kapusa. Martin Soleim Holmen adta ha
okt. 21
12:33
Bulgária: máris megvan Balakov utódja – sajtóhír (She)
Bolgár lapértesülések szerint a Ludogoreccel 2015 és 2017 között három bajnoki címet szerző Georgi Dermendzsiev lesz a rasszista felhangokkal kísért botrány által megtépázott renoméjú válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 21
12:42
Marco Rossi aggódhat, megsérült a válogatott védője (Ripost)
Kádár Tamás izomsérülést szenvedett, valószínűleg ebben a hónapban már nem léphet pályára a Dinamo Kijev labdarúgócsapatában.
okt. 21
12:51
Rossz vége lett a mallorcai éjszakázásnak (Azenpenzem)
A Premier League rangadóján a Manchester United hazai pályán sokáig vezetett, végül 1-1-re végzett az eddig százszázalékos, BL-címvédő Liverpool ellen.
okt. 21
12:57
Kézi: Mikler a hét kapusa, remeklő korábbi győri játékosok (She)
Az EHF Tv ezúttal is összeszedte a Bajnokok Ligája hét férfi és női legjobbjait. A férfimezőny legjobb kapusa ezen a héten Mikler Roland lett.
okt. 21
13:15
Ligue 2: Bese csapata ötszörös francia bajnokra vadászik (She)
Bese Barnabás csapata, a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Ligue 2) szereplő Le Havre továbbra sem tett le arról, hogy szerződtesse a korábbi válogatott középpályást, a jelenleg klub nélküli Hatem Ben Arfát.

Keresés