2023. január 7. szombat

jan. 7
0:12
Látványos felvételek az újabb, Hawaiin történt vulkánkitörésről (Infostart)
Néhány héttel azután, hogy a Mauna Loa évtizedek óta először kitört, a szomszédos Kilauea vulkán is újra aktivitást mutat Hawaiin.
jan. 7
0:16
A daganatos betegekre továbbra is veszélyes a koronavírus (Infostart)
A rákos megbetegedéssel küzdőknek nagyobb esélyük van arra, hogy oltottként is elkapják a megbetegedést, és súlyosabb is lehet a kimenetele esetükben, mint másoknál.
jan. 7
6:18
Jégkorszaki barlangrajzokat fejtettek meg - ilyen lehetett az ősember naptára (Infostart)
Brit tudósok megfejtették, hogy mire szolgáltak a jégkorszaki ember barlangrajzai.
jan. 7
6:36
Ezek lesznek a legmenőbb szakmák 2030-ban (Tudás.hu)
Az oktatást nem az aktuális munkaerőpiaci igényekre kell szabni, halljuk gyakran, mert ma még elképzelhetetlen átalakulás előtt áll a világ, egyes mesterségek megszűnnek, sosem hallott szakmák alakulnak ki. Mindenkit érdekel, hogy a meglévő tudása mire lesz elég később, vagy amit a gyereke tanul, az piacképes lesz-e. Tényleg jönnek a robotok, valób
jan. 7
6:42
Lezárul egy fontos korszak a windowsos gépek történetében (Infostart)
Jövő héten kettőre szűkül a Microsoft által támogatott asztali operációs rendszerek száma, miután a Windows 7, 8 és 8.1 verziókról is leveszi a kezét a redmondi szoftveróriás.
jan. 7
7:12
Új eszközt vetnek be a forgalmi dugók ellen (Infostart)
A mesterséges intelligencia megoldást jelenthet erre a problémára is, legalábbis az első kísérletek biztató eredményt hoztak.
jan. 7
8:36
Érkezik az intelligens termosz, amit elhagyni sem lehet (Infostart)
Az Ember termosza képes órákon keresztül melegen tartani az italunkat, és most egy új funkcióval, helymeghatározással bővült az eszköz.
jan. 7
10:36
Megállíthatatlan az mRNS: már tízezer rákbetegen tesztelik (Infostart)
Nagy jelentőségű megállapodást kötött a brit kormány a BioNTech gyógyszer- és oltóanyag-gyártóval.
jan. 7
12:06
Kevesebb ételt vettünk novemberben, de benzint rengeteget (Tudás.hu)
A kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 0,6 százalékkal haladta meg 2022 novemberében az előző év azonos időszakit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Novemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 6,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,3 százalékk
jan. 7
13:24
A Habsburg császári hadsereg vérengzésére emlékeztek szombaton (Tudás.hu)
A Habsburg császári hadsereg vérengzésére emlékeztek szombaton a székelyföldi Madéfalván a tragikus esemény 259. évfordulóján. A Siculicidium emlékművénél tartott megemlékezésen Varga Judit igazságügyi miniszter beszédében rámutatott: ahogy több mint ezeréves történelmünk összefonódik, úgy örömünk és bánatunk is egy. Emlékeztetett: a madéfalvi szék
jan. 7
15:12
Most kiderül, aludjon-e téli álmot az ember (Infostart)
Az esti elalvási és a reggeli ébredési idő télen eltolódik, viszont az alvásidő mennyisége jelentős mértékben ilyenkor sem változik. Egyebek közt erről beszélt az InfoRádiónak a Magyar Alvás Szövetség elnöke, G. Németh György.
jan. 7
16:24
Párizsi olimpia: Elképesztő összeget kérnek a nyitónap prémium jegyeiért (Tudás.hu)
A 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségére szóló legdrágább jegy akár 25 ezer eurA 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségére szóló legdrágább jegy akár 25 ezer euróba (mintegy 10 millió forint) is kerülhet.óba (mintegy 10 millió forint) is kerülhet. A legmagasabb árú, úgynevezett prémium belépőkért azoknak kell majd ezt az összeget kifiz
jan. 7
18:48
Hatalmas vulkánkitörést észleltek a szakemberek (hirado.hu)
A Naprendszer leginkább vulkanikus égitestjének aktivitását egy kiemelt program figyeli néhány éve.
jan. 7
21:54
Különleges videót tett közzé a NASA (hirado.hu)
Négy napon keresztül bontogatta műszereit a NASA SWOT műholdja, hogy megkezdhesse megfigyeléseit a Föld vizeiről.

Keresés