Agyvérzés

Ezt a finomságot minden nap edd stroke és szívroham ellen
2017 október 17.   Női NetCafe
A szakértők legújabb tanácsa az, hogy néhány szelet csokoládé rendszeres elfogyasztása nem is olyan egészségtelen. Legfrissebb eredményeik szerint ugyanis a rendszeres csokoládéfogyasztók kisebb valószínűséggel esnek áldozatul az agyvérzésnek és a szívbetegségnek.
Egyedülálló magyar találmány mentheti meg a szívbetegeket
2017 október 12.   Privátbankár
Nem csak adatokat mér – a szívrohamot, agyvérzést is előre jelzi egy új okosóra.
Sürgősen ki kell bővíteni a házat, hogy a héttagú család együtt maradhasson
2017 október 10.   NLCafé
13 négyzetméteres szobában él egy héttagú család, öt gyerek és a két szülő. Hogy a legidősebb, de még fiatalkorú gyerek az apró, de tiszta lakásban a családjával együtt maradhasson, ki kell bővíteni október végéig a házat – szabta meg a határidőt a gyámügy. A helyzetet tovább nehezíti, hogy az apa épp most van túl egy agyvérzésen.
Menekülés a mindennapokból
2017 október 9.   Népszava
Tori Amos tizenötödik stúdiólemeze, az édesanyja agyvérzése utáni több hónapos elvonulás terméke.
Így lehet belehalni a sok munkába
2017 október 9.   HáziPatika.com
Sokat elmond a japán munkakultúráról, hogy külön szavuk is van a túl sok munka okozta halálra. A karoshi nevű jelenség a nyolcvanas évek óta létezik az országban, közvetlen oka pedig általában szívroham és agyvérzés, illetve öngyilkosság. ...
Agyvérzéstől lett normális egy magyar bolond
2017 szeptember 30.   24.hu
Agyvérzéstől lett normális egy magyar bolond.
Ez a károsodás 8 évvel öregíti az agyat
2017 szeptember 28.   Női NetCafe
Egy új kutatásból az derült ki, hogy a memória lerontásával és a gondolkodás sebességének lelassításával az agyvérzés közel nyolc évvel öregíti az agyat.
Piszkosul átvertek egy magyar autóvásárlót
2017 szeptember 26.   Vezess
Na ezért kell nagyon óvatosnak lenni, ha ausztriai használt autót vásárolsz. És vannak olyan trükkök, amik csak jóval a vásárlás után derülnek ki, aztán jöhet az agyvérzés.
Magas vérnyomás – egyre több fiatalt veszélyeztet
2017 szeptember 19.   Ridikül
Egy brit tanulmány szerint egyre több munkaképes korú fiatalnál állapítják meg a magas vérnyomást, amely a korai stroke veszélyével is fenyeget. Érdemes odafigyelni magunkra, életmódot váltani, hiszen a korai agyvérzés kockázata csökkenthető életmódváltással.
Kiket veszélyeztet a stroke?
2017 szeptember 15.   HáziPatika.com
A stroke vagy agyvérzés Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok, és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint azoknak, akik... ...
Hogyan lett Grace Kelly egy magyar színdarabnak köszönhetően Monaco hercegnéje?
2017 szeptember 14.   Múlt-kor
35 éve, 1982. szeptember 14-én ért véget Grace Kelly élete. A szőke szépség előbb a filmvásznon, majd a való életben is hercegnő lett, és boldogan élt a festői Monacóban. Halála is drámai volt: egy autó volánjánál érte végzetes agyvérzés.
Veszélyezteti-e Önt a stroke?
2017 szeptember 13.   gondola.hu
A stroke vagy agyvérzés Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok, és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség.
Önt veszélyezteti a stroke? Segítünk felmérni a kockázatot!
2017 szeptember 13.   WebBeteg
A stroke vagy agyvérzés Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok, és az egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint azoknak, akik rizikófaktorokkal élnek, rendkívül fontos a rendszeres ellenőrzés.
Gyulladáscsökkentővel mérsékelték a szívroham kockázatát amerikai kutatók
2017 szeptember 5.   Ridikül
Ízületi gyulladásra kifejlesztett gyógyszerrel először sikerült csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát egy nagy szabású, hosszú időn át végzett vizsgálatban – számolt be róla a BBC hírportálja.
Hogyan segítheti az agyvérzés utáni rehabilitációt a golf és a tenisz?
2017 szeptember 2.   Női NetCafe
A Cambridge-i és a Plymouth-i Egyetemek kutatói kimutatták, hogy a levezető mozdulat, például a golf- vagy teniszütő lendítésének befejező szakasza, segíthet két különböző készség egyidejű elsajátításában, illetve egy készség gyorsabb megtanulásában.
Stroke-szövődmények: a leggyakoribb fizikai funkciózavarok szélütés után
2017 augusztus 31.   WebBeteg
A stroke olyan hirtelen jelentkező neurológiai betegség, mikor az agy egy része érelzáródás, vagy egy ér elpattanása következtében megsérül. Ha egy alapvető agyi ér elzáródik, akkor az ér ellátási területe elhal. Ha az érfal reped meg, akkor agyvérzés jön létre. Mindkét folyamat során a beteg agy által beidegzett végtagok és agyidegek megbénulnak,
Ezzel a módszerrel sikerült először csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát
2017 augusztus 29.   Hírstart
Ízületi gyulladásra kifejlesztett gyógyszerrel először sikerült csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát egy nagy szabású, hosszú időn át végzett vizsgálatban - számolt be róla a BBC hírportálja.
Ezzel a módszerrel sikerült először csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát
2017 augusztus 29.   ProfitLine
Ízületi gyulladásra kifejlesztett gyógyszerrel először sikerült csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát egy nagy szabású, hosszú időn át végzett vizsgálatban - számolt be róla a BBC hírportálja.
Gyulladáscsökkentővel mérsékelték a szívroham és az agyvérzés kockázatát
2017 augusztus 28.   Hírstart
Ízületi gyulladásra kifejlesztett gyógyszerrel először sikerült csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát egy nagy szabású, hosszú időn át végzett vizsgálatban - számolt be róla a BBC hírportálja.
Növények magas vérnyomás ellen
2017 augusztus 27.   active beauty
A hipertónia, azaz a magas vérnyomás hosszú távon számos betegség előidézője lehet – látási problémák, szívelégtelenség, szívinfarktus és agyvérzés is ...