Akupunktúra

Példátlan előrelépések az akupunktúra alkalmazásában
2018 február 13.   WebBeteg
Az elmúlt két évtizedben mind mennyiségben, mind minőségben megnőtt azon bizonyítékok száma, amelyek az akupunktúra hatékonyságát igazolják.
Ízületi gyulladás? Így segít az akupunktúra
2018 február 12.   HáziPatika.com
A hideg, szeles időszak fokozhatja az ízületi gyulladás tüneteit. A betegeknek ilyenkor nagy szükségük van hatékony gyógymódra. ...
Hogyan hat az akupunktúrás fájdalomcsillapítás?
2018 február 7.   Hírstart
Aki próbálta, és hatásosnak tartotta, nem biztos, hogy tudja, mitől vált be az akupunktúrás fájdalomcsillapítás. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint is több teória létezik, amelyek egymást erősítve bizonyítják az akupunktúra hatását.
Miért m?ködik az akupunktúra? Vagy lehet, hogy átverés?
2018 január 18.   Ezoterikus.hu
A rengeteg kutatás és tanulmány ellenére még mindig nem tisztázott pontosan, miért is működik az akupunktúra. Egyes tudósok szerint az egész csak egy hatásos placebo, és a fogpiszkálók legalább olyan hatékonyak, mint az akupunktúrás tűk.
Akupunktúrás fájdalomcsillapítás - Mit érdemes tudni róla?
2018 január 8.   WebBeteg
Szakértő kezekben az akupunktúra hatékony fájdalomcsillapító módszer mozgásszervi panaszok esetében. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista és akupunktőr a módszer bizonyított hatásairól és az integratív megközelítés működéséről beszélt.
Ezek a gyógymódok az alacsony jövedelműek számára szinte ismeretlenek
2018 január 4.   Női NetCafe
Az alacsony iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkező emberek nem sokat tudnak a jógáról, az akupunktúráról és a különféle természetes gyógymódokról
Ez a nyolchetes kezelés megszabadíthat a hőhullámoktól
2017 november 28.   Női NetCafe
A hőhullámok a menopauzát átélő nők többségénél kellemetlen tünetként jelentkeznek. Úgy tűnik azonban, hogy már egy nyolchetes akupunktúrás kezelés segítségével is csökkenthető ezeknek gyakorisága a nők mintegy 50 százalékánál.
5 természetes gyógymód a krónikus fájdalmak ellen
2017 november 20.   Női NetCafe
Amerikai kutatók azt vizsgálták, mennyire hatékonyak a kiegészítő kezelések olyan problémák esetén, mint amilyen pl. a nyaki fájdalom, az osteoarthritis, a fibromyalgia és a migrén. Kiderült, hogy a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs, a relaxáció mind hatékony kezelési módnak számít.
Lehet akupunktúrával fogyni? A szakértők válaszolnak
2017 november 8.   Femcafe
Végre tisztázzuk, amit kell.
Ez a természetes gyógymód olyan hatásos stressz ellen, mint egyes gyógyszerek
2017 október 20.   Női NetCafe
Az Endocrinology szaklapban megjelent tanulmány arról számolt be, hogy egy patkányokon végzett kontrollált kísérletben az akupunktúra hatékonynak bizonyult a krónikus stressz kezelésében, és az is kiderült, hogy hatásmechanizmusa hasonló a szorongás és depresszió elleni gyógyszerekéhez.
Gyógyszermentes terápia mellékhatások nélkül
2017 október 11.   HarmoNet
Az OTO ePhysio az akupunktúra és a tradicionális talpreflexológia elvén alapuló fizikoterápiás készülék.Talpunkra leadott gyógyító elektromos impulzusai sokféle eredetű fájdalom csökkentésére képesek és eredményesen oldják a görcsöket, zsibbadásokat,végtag fájdalmakat.
Krónikus fájdalmak? Akupunktúrával soha többé!
2017 október 11.   Ezoterikus.hu
Az akupunktúra egy ősi kínai gyógymód, mely során a test bizonyos pontjait tűkkel ingerlik, és bár évente hárommillió amerikai vesz részt ilyen kezelésen, a nyugati orvoslás híveinek körében még mindig vita tárgyát képezi hatásossága.
Jelentősen csökkentheti a menstruációs fájdalmat az akupunktúra – állítja egy új kutatás
2017 október 3.   Ridikül
Az ősi kínai orvoslási módszernek rengeteg jótékony hatása ismert, de egy új kutatás most arra is rávilágított, hogy a menstruációs fájdalmak csökkentésében is jelentős szerepe van – ráadásul akár egy éven át tart a hatása.
Léteznek gyógyító helyek?
2017 szeptember 21.   Ezoterikus.hu
Ismert és elfogadott napjainkban: a gyógyszer, a gyógynövény, manuálterápia, akupunktúra… Én azonban szeretném kipróbálni egy mára majdnem elfelejtett gyógyító eszközök az un. gyógyító helyek energetizáló hatását.
Ha középkorú vagy, ez a gyógymód nem enyhíti a térdfájdalmadat
2017 augusztus 31.   Női NetCafe
Szakértők kimutatták, hogy az akupunktúra a középkorú betegekben nem javítja a krónikus térdfájdalmat.
Mikor alkalmazható az akupunktúra?
2017 július 9.   Ezoterikus.hu
Mind a beteg, mind orvosa számára idegőrlő állapot, ha megmagyarázhatatlan tünettel állnak szemben, melyre semmilyen hagyományos gyógymódot nem találnak.
Jó megoldás a krónikus fájdalmakra az akupunktúra
2017 július 6.   Női NetCafe
Egy korábbi kutasokra támaszkodó friss tanulmány megerősítette azt a nézetet, hogy az akupunktúrás kezelés valóban hatásosan képes csillapítani a krónikus fájdalmat.
Az akupunktúra újabb csodája?
2017 június 26.   Ezoterikus.hu
A krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek terhelésre jelentkező légszomját enyhítheti az akupunktúra.
Lehullt a lepel az akupunktúráról
2017 április 17.   HáziPatika.com
A nyugati orvoslás a placeboeffektet leszámítva semmilyen pozitív hatást nem tulajdonít az akupunktúrának, míg a kínai orvoslás tűzzel-vassal védi. Mint kiderült, többnyire meghamisított statisztikákra hivatkozva. ...
Eddig hitt az akupunktúrában?
2017 április 11.   HVG
Kiderült, a kezelés hatékonyságát bizonyító kínai tanulmányok java részénél trükköztek a statisztikával.