Akupunktúra

Csak 5 perc naponta és kisimulnak a homlokráncok: az akupunktúrás pontokat kell stimulálni
2020 augusztus 20.   Retikül
Az ember szinte folyamatosan ráncolja a homlokát, hiszen a különböző érzelmek kifejezése erősen kapcsolódik az érintett területhez. A folyamatos ráncolás hatására felgyülemlik a feszültség, ami az izmok befeszülését eredményezi. Éppen ezért érdemes beiktatni a napi rutinba egy lazító masszázst, amitől kisimulnak a homlokráncok. Egyszerű masszázs ho
Hogyan fokozhatjuk az akupunktúra hatását?
2020 augusztus 1.   Női NetCafe
Az Arthritis Research UK támogatásával készült kutatás azt mutatta, hogy azok a betegek, akik kisebb várakozással tekintenek az akupunktúra elé a kezelés megkezdését megelőzően, kevesebb előnyt tapasztalnak, mint azok a betegek, akik hisznek abban, hogy a kezelés be fog válni.
Krónikus fájdalmak, melyeket enyhíthet az akupunktúra
2020 július 13.   Női NetCafe
Egy korábbi kutasokra támaszkodó friss tanulmány megerősítette azt a nézetet, hogy az akupunktúrás kezelés valóban hatásosan képes csillapítani a krónikus fájdalmat.
A fülzúgás megkeseríti a mindennapokat
2020 június 5.   Napidoktor
A fülzúgás, és a füldugulás nagyon nagy problémákat okozhat azok számára, akik folyamatosan ebben szenvednek. Csonka Andrásnál is előjött ez a probléma, viszont neki a fül-orr-gégész nem tudott neki segíteni, így a színész most akupunktúrás kezelésre jár. Papp János hagyományos kínai orvos elárulta: az akupunktúra nagyon hatásos módszer! A videó me
Feljebb tolja a kontúrokat és feszesíti a bőrt: erre jó az akupresszúrás arcmasszázs
2020 május 22.   Retikül
A test specifikus részein elhelyezkedő akupresszúrás pontok stimulálása nemcsak az egészségre van jó hatással, de a bőr állapotán is sokat segít: rendszeres arcmasszázzsal a ráncok kisimulnak és a bőr teltebb, fiatalosabb lesz. Hogy használ az akupresszúra? Az akupresszúra lényegében ugyanolyan alternatív kezelési mód, mint az akupunktúra, a különb
A kórházakban minden rendben, most érdemes hatmilliárdot költeni a kínai orvoslásra
2020 május 16.   Népszava
Köpölyözés, akupunktúra és a jótékony csí – erre van igazán szükség a koronavírus tépázta magyar egészségügyben.
Milyen kezelés szabadíthat meg 8 hét alatt a hőhullámoktól?
2020 április 3.   Női NetCafe
A hőhullámok a menopauzát átélő nők többségénél kellemetlen tünetként jelentkeznek. Úgy tűnik azonban, hogy már egy nyolchetes akupunktúrás kezelés segítségével is csökkenthető ezeknek gyakorisága a nők mintegy 50 százalékánál.
5 természetes gyógymód a krónikus fájdalmak ellen
2020 március 20.   Női NetCafe
Amerikai kutatók azt vizsgálták, mennyire hatékonyak a kiegészítő kezelések olyan problémák esetén, mint amilyen pl. a nyaki fájdalom, az osteoarthritis, a fibromyalgia és a migrén. Kiderült, hogy a jóga, a tai chi, az akupunktúra, a masszázs, a relaxáció mind hatékony kezelési módnak számít.
Valóban segíti a fülakupunktúra a fogyást?
2020 március 17.   Napidoktor
A fülkagylónkon több mint 200 olyan pont található, mely egy-egy szervünkhöz kapcsolódik. Fülünk ezen különlegessége lehetővé teszi, hogy az akupunktúrás gyógyítások egyik főszereplőjévé váljon. A fülakupunktúra egy ősi kínai gyógymód, mellyel gyors hatás érhető el, tekintettel arra, hogy az agyunkhoz közel eső szervről van szó. Számos szervi és le
Nyolc hét alatt lefogyhatunk így
2020 március 10.   HáziPatika
Az elhízottak testtömegindexe akár hat százalékkal is csökkenhet két hónapos akupunktúrás kezelés hatására. A dél-koreai Kyung Hee Egyetem szakértői azt is megállapították, hogy a fogyni vágyók testzsíraránya és derékbősége is mérséklődött.
Melyik gyógymód hat úgy stressz ellen, akár a gyógyszerek?
2020 február 5.   Női NetCafe
Az Endocrinology szaklapban megjelent tanulmány arról számolt be, hogy egy patkányokon végzett kontrollált kísérletben az akupunktúra hatékonynak bizonyult a krónikus stressz kezelésében, és az is kiderült, hogy hatásmechanizmusa hasonló a szorongás és depresszió elleni gyógyszerekéhez.
Völgyesi Gabi fülével csodát tett az akupunktúrás kezelés
2020 január 27.   Life
Völgyesi Gabi fülével csodát tett az akupunktúrás kezelés
Völgyesi Gabi fülével csodát tett az akupunktúrás kezelés
2020 január 27.   Life
Völgyesi Gabi fülével csodát tett az akupunktúrás kezelés
Hogyan hat az akupunktúrás fájdalomcsillapítás?
2020 január 7.   Napidoktor
Aki próbálta és hatásosnak tartotta, nem biztos, hogy tudja, mitől vált be az akupunktúrás fájdalomcsillapítás. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint is több teória létezik, amelyek egymást erősítve bizonyítják az akupunktúra hatását. Bizonyított hatékonyság Számos bizonyított elmélet
Fájdalomcsillapítás illóolajokkal
2019 december 21.   HáziPatika
Az aromaterápia a szervezet illóolajokkal történő erősítését, gyógyítását jelenti, már az ókori egyiptomiak is használták, illetve az ősi kínai orvoslás is alkalmazza az akupunktúra kiegészítéseként.
Segít az akupunktúra térdfájdalom ellen?
2019 december 7.   Női NetCafe
Szakértők kimutatták, hogy az akupunktúra a középkorú betegekben nem javítja a krónikus térdfájdalmat.
Nyomozás indult a Heti Napló riportja kapcsán
2019 december 6.   ATV
Szokol Péter október elején elment egy fővárosi akupunktúrás központba, mert fájt a válla és zsibbadt a jobb karja. A második kezelés után belázasodott és a duplájára dagadt a karja. Sokáig úgy volt, hogy le kell amputálni a karját - számolt be a Heti Napló pár hete.
Asztma: hogyan hat az akupresszúra és az akupunktúra?
2019 december 4.   Napidoktor
Miként használhatjuk a test nyomáspontjait az enyhülésre? Az akupresszúra és az akupunktúra évezredek óta használatos módszer a fájdalom és a betegségek enyhítése érdekében – így az asztma ellen is érdemes kipróbálni. Hogyan? Évezredek óta alkalmazza az ember fájdalomcsillapításra és betegségek kezelése céljából az akupunktúra vagy akupresszúra mód
Akupunktúrás kezelésre ment a magyar színész, majdnem belehalt
2019 november 26.   Life
Akupunktúrás kezelésre ment a magyar színész, majdnem belehalt
Majdnem belehalt Szokol Péter színész az akupunktúrás kezelésbe, már amputálni akarták a karját
2019 november 25.   Hírstart
Életmentő műtétet kellett végrehajtani a szinkronszínészen. Egy teljesen ártalmatlannak tűnő kezelésre ment el, ahonnan végül úgy jött ki, hogy majdnem meghalt.