Betegség

Génmódosított gombákkal a szúnyogok ellen
2019 június 20.   Hírstart
Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte több százmillió ember fertőződik meg maláriával és közülük több mint 400 ezren bele is halnak a betegségbe.
Megvan, miért tarolnak az autoimmun betegségek a nők körében
2019 június 20.   Nuus
Evolúciós oka lehet, hogy a férfiakat jobban elkerülik ezek a problémák.
Ez a nő az ikertestvérének szült ikreket
2019 június 20.   Nuus
Whitney Bliesner egy ritka genetikai betegség miatt gyermektelen, ezért aztán az ikertestvére segített kihordani a lombikprogram során megfogant ikreket.
A kezeletlen reflux szövődményei
2019 június 20.   WebBeteg
A gyomorégést és a reflux egyéb tüneteit minden esetben komolyan kell venni, a betegséget kezelni kell. Hosszú távon - kezelés nélkül - ugyanis a nyelőcsövet, a légcsövet és a szájüreget irritáló maró hatású gyomorsav számos súlyos szövődmény kialakulásához vezethet.
Génmódosított gombák hozhatják el a szúnyogok végzetét
2019 június 20.   Hírstart
Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint világszerte több százmillió ember fertőződik meg maláriával és közülük több mint 400 ezren bele is halnak a betegségbe. Az évtizedek folyamán rengeteg különböző rovarirtó megoldással próbálkoztak a betegséget okozó parazitákat hordozó szúnyogok kiirtására. Azonban ez azt eredményezte, hogy mára a a szún
A derékfájás (lumbágó) - Hogyan előzheti meg és mit tehet ellene?
2019 június 20.   WebBeteg
A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden harmadik-negyedik embert érintő betegség, ezáltal a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedésnek számít.
Szokásaink rabságában - avagy miért nehéz változtatni?
2019 június 20.   WebBeteg
Napjaink négy meghatározó, népegészségügyi szempontból rendkívüli kihívást jelentő krónikus, nem fertőző betegségei a cardiovascularis megbetegedések, a diabetes mellitus (cukorbetegség), a krónikus légúti gyulladásos betegségek (különösen az asthma bronchiale és a COPD), valamint a daganatos megbetegedések.
Betegség állhat Merkel remegése mögött?
2019 június 20.   888
A 64 éves német kancellár remegésének lehetséges okai mögött keringési zavarok állhatnak – állítják német orvosok.
Meghalt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője
2019 június 20.   168 Óra Online
Elhunyt Horváth Ádám rendező, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után - tájékoztatta családja az MTI-t. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőt 89 éves korában érte a halál.
A tigrisszúnyog hamarosan meghódítja hazánkat
2019 június 20.   24.hu
A tigrisszúnyog több veszélyes betegséget is terjeszt.
A meleg miatt több a veszélyes szúnyog
2019 június 20.   HáziPatika
A melegebb időjárás miatt új csípőszúnyogfajok telepednek meg Európában. A fertőző betegségeket terjesztő ázsiai tigrisszúnyog (Aedes albopictus) ugyanakkor még nem alkot stabil populációt Magyarországon - mondta Soltész Zoltán, a Magyar...
Rákbélyeg: sokan halhatnak meg feleslegesen
2019 június 20.   HáziPatika
Nem nagyon hinnénk, hogy létezik rákmarketing, pedig a jelek arra mutatnak, hogy egyáltalán nem kezeljük azonos mércével a daganatos betegségek különböző típusait, s ennek hatása van a túlélési esélyekre. A különbséget az adhatja, hogy van rákfajta,...
Így működik az új, köszvény elleni szer
2019 június 20.   Női NetCafe
A Tajvani Egyetem munkatársai új köszvénygyógyszer tesztelésén dolgoznak. A súlyos ízületi fájdalmakat okozó köszvény akkor alakul ki, ha a húgysav – egy melléktermék – felhalmozódik a vérben, és tűszerű kristályokat hoz létre. Jelenleg 140 páciensen tesztelik az új, AC-201 évre hallgató gyógyszert a betegség ellen, Tajvanban.
Horváth Ádám betegsége rejtély maradt
2019 június 20.   NLC
A szerdán elhunyt rendező a magyar tévézés meghatározó alakja volt: Horváth Ádám engedte be a nappalinkba a Szomszédok című teleregény közkedvelt szereplőit, és neki hálás sok ma ismert tévés. 89 éves volt.
Az éjszakai csípőfájdalom okai
2019 június 20.   HáziPatika
Az állandó csípőfájdalom nem csak napközben okoz gondot, sőt: bizonyos betegségek esetén éjszaka erősödnek fel a panaszok, ami a beteg pihenését is ellehetetleníti. Milyen problémák lehetnek ezek, és hogyan kezelhetőek?
Elhunyt Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező
2019 június 19.   Hírstart
Elhunyt Horváth Ádám rendező, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után – tájékoztatta családja az MTI-t.
Meghalt Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező
2019 június 19.   Napi
Elhunyt szerdán Horváth Ádám rendező, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után - tájékoztatta családja az MTI-t. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőt 89 éves korában érte a halál - írja az MTI.
Meghalt Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező
2019 június 19.   est.hu
Elhunyt szerdán Horváth Ádám rendező, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után - tájékoztatta családja az MTI-t. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőt 89 éves korában érte a halál.
Már nálunk is felbukkant a gyógymód nélküli nyári betegség
2019 június 19.   Infostart
A fertőzöttek nagy része észre sem veszi a szúnyogcsípés után a tüneteket, de van, akinél agyvelő- vagy agyhártyagyulladást okozhat, halálos is lehet.
Meghalt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője
2019 június 19.   Szeretlek Magyarország
A Kossuth-díjas rendező 89 éves korában, hosszan tartó betegség után hunyt el.