Betegség

Ezek a vérnyomás mérésének szabályai
2018 augusztus 14.   Napidoktor
Sok állapot, betegség esetén fontos, hogy otthon is rendszeresen ellenőrizzük a vérnyomásunkat. Ehhez azonban ismerni kell a korrekt mérés szabályait, amelyeket dr. Kapocsi Judit PhD, a KardioKözpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája mutat be. Az alapvető szabályok A jól beállított vérnyomást elég heti 2-3-szor mérni, de ha panasz jelentke
Jól kiszúrt velem, rendező úr!
2018 augusztus 14.   Hírstart
Kerényi Imrét, aki hosszan tartó, súlyos betegsége ellenére mindvégig aktívan dolgozott, a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.
Mit ehet és mit nem, aki cukorbeteg?
2018 augusztus 14.   Hírstart
Megbetegíthet a nem megfelelő étrend. A legtöbb cukorbeteg – leginkább a 2-es típusúak – jelentősebb súlyfelesleggel küzd, ez pedig nagy szerepet játszik a betegség és a szövődmények kialakulásában. Éppen ezért fontos a személyre szabott étrend, a diéta kialakítása. Létezik tudatos étrend, amely nyáron is tartható? Mire figyel a táplálkozási szake
Gyász: 75 esztendős korában elhunyt Christián László
2018 augusztus 13.   NSO
Életének 75. évében, hosszan tartó betegség után augusztus 13-án elhunyt Christián László testnevelő tanár, sportvezető, sportújságíró, a sísport alföldi nagykövete.
Számtalan betegség fenyegeti a szilvát
2018 augusztus 13.   szon
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyik kedvenc gyümölcsünk és lekváralapanyagunk a szilva, melynek számtalan kórokozója van.
Ez a betegség is súlyosbodhat a klímaváltozás miatt
2018 augusztus 13.   Női NetCafe
A klímaváltozás következtében növekedik az Alternaria alternata nevű szabadtéri gomba aránya a levegőben, így az asztmás tünetek tovább erősödhetnek.
Az intenzíven ápolják Ronaldót
2018 augusztus 13.   MaHu
Ronaldo nyári vakációját töltötte Ibizán, mikor rátört a betegség.
Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?
2018 augusztus 13.   WebBeteg
A Staphylococcus baktérium a populáció nagy részében egészséges egyének esetén is megtalálható a bőrön, és betegség vagy gyenge immunrendszer nélkül nem is feltétlenül okoz egészségügyi problémát.
Jól kiszúrt velem, rendező úr!
2018 augusztus 13.   Magyar Idők
Kerényi Imrét, aki hosszan tartó, súlyos betegsége ellenére mindvégig aktívan dolgozott, a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.
Súlyos betegséget jelezhetnek az anyajegyek
2018 augusztus 13.   HáziPatika.com
A csüngő anyajegyek jelenléte cukorbetegségre is utalhat, derül ki kutatásokból. ...
Kemoterápiás kezelése után napokkal nyert táncversenyt a tízéves lány
2018 augusztus 13.   NLCafé
A rákkal folytatott harcát táncolja el egy chicagói kislány. A legjobb persze az lenne, ha ezzel nemcsak táncversenyeket nyerne, hanem a betegséggel szemben is győzelmet aratna. Egyszer s mindenkorra.
Ezek lehetnek a cukorbetegség korai jelei – figyelj rájuk!
2018 augusztus 13.   Női NetCafe
Az anyagcsere-betegségek közül a cukorbetegség a világon a leggyakoribb, ami szövődményei révén nagymértékben rontja a beteg életminőségét és jelentősen csökkenti az életkilátásait. Ezek lehetnek a cukorbetegség korai jelei – figyelj rájuk!
Fémes szájíz: mi az oka?
2018 augusztus 13.   HáziPatika.com
Számos oka lehet annak, ha úgy érezzük, hogy a szánknak fémes íze van. A legtöbb lehetséges kiváltó ok miatt nem kell komolyan aggódni, bizonyos esetekben azonban betegség is állhat a jelenség hátterében. ...
Ejtőernyős ugrással ünnepelte a 81 éves nő, hogy legyőzte a mellrákot
2018 augusztus 12.   NLCafé
Margaret Mallt öt éve diagnosztizálták mellrákkal. Most úgy tűnik, sikerült felülkerekednie a betegségen.
A Miniszterelnökség saját halottjának tekinti Kerényi Imrét
2018 augusztus 12.   orientpress
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében, családja körében elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész – áll a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményében.
A lábdagadás kialakulásának okai
2018 augusztus 12.   WebBeteg
Gyakori panasz a lábdagadás, amelyet szinte minden ember megtapasztal élete során. A hátterében álló okok változatosak lehetnek, az életmódbeli sajátosságok éppúgy kiválthatják, mint egy komoly betegség. Hogyan különíthető el a két véglet? Mi minden okozhatja a lábak vizesedését?
Arczsibbadás - Mi állhat a háttérben?
2018 augusztus 12.   WebBeteg
A fiziológiás érzésekhez tartozik a tapintás, valamint a hő, a nyomás és a fizikai behatás által kiváltott fájdalmak. Viszont nemcsak akkor érzünk valamit, ha fizikai behatás ér minket, hanem szerveink kóros működése vagy betegsége kapcsán is jelentkezhetnek különböző érzészavarok. Ide elsősorban a fájdalom és zsibbadás érzése tartozik. Az arczsibb
Ezt érdemes tudni a sertéspestisről - egy ábrán
2018 augusztus 12.   ProfitLine
A sertéspestis bejelentésköteles, fertőző, többnyire halálos kimenetelű, feltehetőleg vírusos eredetű járványos betegség, amely emberre nem átvihető.; A fertőzés átvitele: etetéssel, állatról állatra, szállítás során; Tünetek: láz, bőrvérzés, elkékült fülek, hasmenés
Kerényi Imre halála – Kerényi Imrére emlékezik az M5 kulturális csatorna
2018 augusztus 11.   boon
Budapest - Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében, családja körében hunyt el szombaton - hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában.
A köszvény okai és hajlamosító tényezői
2018 augusztus 11.   WebBeteg
A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, ami az ízületek gyulladását okozhatja, ilyenkor pedig az ízületek deformálódhatnak, és akár mozgáskorlátozottság is kialakulhat. Mi okozza és milyen hajlamosító tényezőket ismerünk?