Dohányzás

Rengeteg magyar életét menthetné meg az egészségügy, de most nem képes rá
2020 július 7.   Hírstart
A megelőzés hangsúlyosabbá tétele, valamint a lakosság kockázati tényezőinek (dohányzás, elhízás) mérséklése kulcsfontosságú tényezők a közép-kelet-európai országok elkerülhető halálozásának csökkentése érdekében. Közben az egésségügyi ellátórendszert is át kell szabni, jobb tervezéssel, és az erőforrások hatékonyabb felhasználásával - írják az Ers
Rengeteg magyar életét menthetné meg az egészségügy, de most nem képes rá
2020 július 7.   Portfolio
A megelőzés hangsúlyosabbá tétele, valamint a lakosság kockázati tényezőinek (dohányzás, elhízás) mérséklése kulcsfontosságú tényezők a közép-kelet-európai országok elkerülhető halálozás mutatójának javítása érdekében. Közben az egésségügyi ellátórendszert is át kell szabni, jobb tervezéssel, és az erőforrások hatékonyabb felhasználásával - írják a
Elszívta a forgalmit
2020 július 6.   Ez a lényeg
Már cigipapírra sincs pénz.
Te mennyit tudsz a dohányzásról? Most tesztelheted a tudásod!
2020 július 6.   NLC
Akár dohányzol, akár nem, jó, ha tisztában vagy e káros szokás emberi szervezetre gyakorolt hatásaival, annak okaival és következményeivel, valamint az ártalmak csökkentésének lehetőségeivel. Tudományos tények, hiteles tájékoztatás.
Szívós munka a tudatos ártalomcsökkentés
2020 július 3.   WebBeteg
Magát a dohányt, bár sokan azt mondják, hogy az ízéért fogyasztják, valójában a dohányzást a nikotin élettani hatásai miatt élik meg kellemesnek. Kinek ne esne jól egy kis boldogsághormon? Pláne egy olyan világban, ahol a folyamatos teljesítményigény nagy stresszel is jár. Ha pedig a stresszoldás ilyen egyszerűen és gyorsan elérhető, akkor hajlamos
Felfedezték, miért veszélyes az e-cigi
2020 július 1.   Női NetCafe
Japán kutatók kimutatták, hogy az e-cigaretta a hagyományos dohánytermékekben lévő rákkeltő anyagok szintjénél akár tízszer több karcinogén anyagot tartalmazhat.
Nagy bejelentéseket tesz most a Semmelweis Egyetem - cikkünk frissül
2020 július 1.   Hírstart
A négy hazai orvosegyetem és a KSH összefogásával átfogó felmérés eredményeiből kiderül, a dohányzással és a testtömeggel nincs összefüggésben a járvány, ám az élőhellyel és az életkorral annál inkább. Nem biztos, hogy ősszel megismétlik a vizsgálatot, de valószínű.
Nagy bejelentéseket tesz most a Semmelweis Egyetem - cikkünk frissül
2020 július 1.   Infostart
A négy hazai orvosegyetem és a KSH összefogásával átfogó felmérés eredményeiből kiderül, a dohányzással és a testtömeggel nincs összefüggésben a járvány, ám az élőhellyel és az életkorral annál inkább. Nem biztos, hogy ősszel megismétlik a vizsgálatot, de valószínű.
Már tudják, mit tesz a dohányzás a koronavírussal - megdöbbentő a válasz
2020 július 1.   Napi
A koronavírus-járvány kitörése után felreppentek olyan hírek, hogy a dohányzás valamilyen módon védelmet nyújthat a megbetegedés, illetve a súlyosabb szövődmények ellen. A tudomány még most is keresi a válaszokat, de néhány hónap után már rendelkezésre áll elegendő mennyiségű adat az első hipotézisek felállítására. Többek között ezeket ismertették
Ennyi cigit és sört szabad nyaraláshoz külföldre vinni
2020 július 1.   Infostart
A NAV összegyűjtötte, mit (nem) szabad a naptej mellé bepakolni külföldi nyaraláskor.
Ilyen nincs! Batman logós repülővel csempészték a cigit Tiszabezdéden
2020 június 29.   Lokál
Egy pilóta nélküli repülőgépet és zárjegy nélküli cigarettákat találtak a rendőrök egy tiszabezdédi házban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu honlapon.
Egy borsodi férfi elszívta a forgalmi engedélyt
2020 június 26.   Vezess
Hideg volt, fázott, nagy nehezen talált egy menedéket, cigipapír pedig nem volt, dohány viszont igen. Mit lehet ilyenkor tenni?
Beült egy teherautóba és elszívta az ott talált forgalmit egy hajléktalan, mert nem volt nála cigipapír
2020 június 26.   Népszava
A közokiratból nem maradt semmi.
Cigicsikket nyomtak el a kislány nemi szervén
2020 június 26.   NLC
Jakabné Bódi Ági és férje háztartása mindig latinosan hangos. Imádja a nevelt gyerekeit, így a pillanatot, amikor örökbeadják őket nem tudja megszokni, de kezelni igen.
Hien arcápolásához egy nyuszis fejpánt és egy, a szájából lógó cigi is hozzátartozik
2020 június 25.   24.hu
Végre egy szépségápolási rutin, amivel azonosulni tudunk.
2 súlyos betegség, melyek kockázatát fokozza az e-cigi
2020 június 25.   Női NetCafe
Az e-cigaretta hatására növekszik a vérnyomás, gyorsul a szívverés és keményebbek az artériák, mindez növeli a szívinfarktus és a stroke kockázatát – derül ki egy kisebb svéd kutatásból.
3 terhességi komplikáció, amit a passzív dohányzás is kiválthat
2020 június 23.   Női NetCafe
A passzív dohányzás rendkívül megnöveli a vetélés, a halva születés és a méhen kívüli terhesség valószínűségét. Ráadásul a British Medical Journal szaklapban megjelent kutatás szerint minél több másodlagos füstnek van kitéve az anya, annál nagyobb a kockázat.
Mi növelheti a tüdőrák túlélési esélyét?
2020 június 19.   Női NetCafe
Egy, a British Medical Journal folyóiratban online megjelent vizsgálat szerint azok a korai fázisban tüdőrákkal diagnosztizált betegek, akik leszoknak a dohányzásról, megkétszerezik az ötéves túlélésük esélyét.
Minden 10. embernek ez a szenvedély a végzete
2020 június 19.   Női NetCafe
A dohányzáshoz köthető halálesetek száma világszerte 6,4 millióra rúgott a tavalyi évben. A cigaretta ezzel a második helyre lépett a minket leginkább fenyegető „gyilkosok” listáján a The Lancet, neves orvosi szaklap megállapítása szerint.
Tudod, hány ember dohányzik a világon, illetve hazánkban? Teszteld a tudásod!
2020 június 18.   NLC
Azt mindenki sablonként tudja, hogy a dohányzás káros, de a valódi tényekkel már kevesen vannak tisztában, rengeteg a tévhit a témában. Például mi a cigarettázás okozta ártalmak elsődleges oka? Vagy éppen kikre ártalmas valójában és hány vegyi anyag található a cigarettafüstben? Töltsd ki tesztünket, hogy képbe kerülj!