Dohányzás

Megszökött a karanténból, hogy cigit vegyen, de eltévedt, végül helikopterrel mentették meg a rendőrök a szerencsétlen flótást
2020 április 6.   Hírstart
A férfi szombaton indult el autóval a francia-spanyol határ közelében lévő Perpignanból olcsóbb cigarettáért, de egy rendőrségi ellenőrzőponton megállították, és hazaküldték. Őt azonban ez nem tántorította el, és egy túraútvonalon gyalog indult el Spanyolországba, a Pireneusokon át.
Rendőrök mentették meg a cigiért indult férfit
2020 április 6.   24.hu
A fiatalember a kijárási korlátozások ellenére próbált átjutni Spanyolországba, hogy olcsó cigarettához jusson.
Beindult a pánikvásárlás a dohányboltokban is, napi 26 százalékkal több cigit rendeltek a központból a trafikok
2020 április 6.   168 Óra Online
Egyértelműen megállapítható, hogy a dohányboltok felől érkező megrendelések jelentősen meghaladták az ilyenkor szokásos mennyiséget. Százalékosan kifejezve ez azt jelenti, hogy
Mentális betegségeket is okozhat a passzív dohányzás
2020 április 5.   Női NetCafe
A passzív dohányzást már régóta összefüggésbe hozzák egy sor betegséggel, mint például az asztma, a szívbetegség és a tüdőrák. Egy új kutatás szerint azonban a mentális betegségek kockázatának növekedéséhez is vezethet.
Dohányzás: nem csak a tüdőnek és szívnek méreg
2020 április 5.   WebBeteg
A dohány méreg - nemcsak a tüdő és a szív, hanem fogaink számára is. A dohányosok körében ötször nagyobb a fogíny és az fogágy gyulladásának esélye, így a fogaikat is nagyobb eséllyel veszítik el.
6+1 hasznos tudnivaló az otthoni munkavégzés kapcsán
2020 április 2.   iroda.hu
A Prohuman, Magyarország piacvezető HR szolgáltató és munkaerő-kölcsönző vállalata az otthoni munkavégzés speciális kérdéseivel kapcsolatban gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat. 1. Az otthoni munkavégzés nem távmunka „Fontos elkülöníteni a home office, otthoni munkavégzés fogalmát a távmunkától. Míg a távmunka tartós, a Munka Törvénykönyvében szabályozott és kifejezetten erre vonatkozó…
Tokió 2020: teljes dohányzási tilalmat vezettek be az éttermekben
2020 április 2.   NSO
A tokiói olimpiára, illetve paralimpiára történő felkészülés jegyében teljes körűvé vált a dohányzási tilalom a japán főváros éttermeiben.
Dohányzás és krónikus légúti betegség: kettős kockázat
2020 április 2.   Napidoktor
A koronavírus-járvány idején a krónikus betegek és az idősek mellett a dohányosok is fokozott veszélyben vannak. Dr. Dózsa Izabella tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa elmondta, hogy a leszokás hatásai már 2-3 napon után is érezhetően javítják a tüdő működését. Érdemes tehát rászánni magunkat, ha korábban nem tettük. Az elvonási tünetek ellen szakem
Érkezik a füstmentes fordulat
2020 április 1.   Napi
Elsőre talán furcsának tűnhet, de 2020-ra eljutottunk oda, hogy a dohányzás és az autózás sok tekintetben ugyan azt az utat járja be: a fejlődését az ártalomcsökkentés iránti társadalmi igény mozgatja.
Koronavírus - Mondjon le a dohányzásról
2020 március 30.   WebBeteg
A dohányzás számos szempontból kifejezetten káros, most még erőteljesebben is, a koronavírus-járvány idején. Bár korai még végérvényes következtetést levonni, de vannak már statisztikai elemzések, első eredmények elsősorban Kínából.
Ártalmasak lehetnek az erős dohányosokból kiáramló részecskék, amiket belélegzünk
2020 március 29.   Szeretlek Magyarország
Kiderült, hogy még olyan helyeken sem lehetünk biztonságban, ahol megtiltották a dohányzást, és ennek a koronavírus-járványban is lehet jelentősége.
Akit a pszichológus sem vállalt – interjú Váczi Zoltánnal
2020 március 28.   Hírstart
Váczi Zoltán és a szigor mindig is két külön világ volt. A dohányzásról képtelenség volt leszoktatni, csütörtökönként pedig edzés helyett a tópartra járt horgászni. A Békéscsaba és a Vasas korábbi támadója manapság Pécelen él családjával, mint mondja, élvezi a vidéki életet, a csendet, a nyugalmat.
Akit a pszichológus sem vállalt – interjú Váczi Zoltánnal
2020 március 27.   NSO
Váczi Zoltán és a szigor mindig is két külön világ volt. A dohányzásról képtelenség volt leszoktatni, csütörtökönként pedig edzés helyett a tópartra járt horgászni. A Békéscsaba és a Vasas korábbi támadója manapság Pécelen él családjával, mint mondja, élvezi a vidéki életet, a csendet, a nyugalmat.
Mi a protézisműtétek kockázata a dohányosoknál?
2020 március 27.   Női NetCafe
Azon betegek körében, akik teljes csípő vagy térd protézist kaptak, a dohányzás nagyobb arányú fertőzés okozta szövődményekkel járt együtt, melyek következtében gyakoribb volt a műtét megismétlésének szüksége – derül ki egy kutatásból, mely a The Journal of Bone & Joint Surgery című kiadványban jelent meg. „Az eredményeink szerint a dohányzók köréb
Koronavírus: több férfi hal meg, mint nő
2020 március 26.   NLC
Amíg a koronavírus-járvány csak Kínában volt jelen, addig azt hitték, hogy a dohányzás miatt halnak meg a férfiak nagyobb számban. Kiderült, hogy nem így van.
Koronavírus: több férfi hal meg, mint nő
2020 március 26.   NLC
Amíg a koronavírus-járvány csak Kínában volt jelen, addig azt hitték, hogy a dohányzás miatt halnak meg a férfiak nagyobb számban. Kiderült, hogy nem így van.
A dohányzás elhagyásával csökkenthetőek a felsőlégúti fertőzések tünetei
2020 március 24.   Női NetCafe
A dohányzás károsan hat az orr-, arc-, homloküreg állapotára, de egy nemrégiben közzétett vizsgálat szerint, ha valaki felhagy ezzel a szenvedélyével, a tünetei tíz éven belül megszűnnek.
A dohányzás szerepe a COVID-19 súlyosságában
2020 március 24.   WebBeteg
A dohányosok esetében nagyobb a rizikója, hogy az új koronavírus okozta megbetegedés (COVID-19) súlyosabb formája alakul ki, közölte a belga Rák ellenes Alapítvány (Foundation against Cancer) március 20-án egy a New England Journal of Medicine szakfolyóiratban publikált tanulmányra alapozva.
Az egész napos ülésnél rosszabbat nem is tehetnénk a testünkkel - a videóból kiderül, miért
2020 március 24.   Rakéta
Reggel felkelünk az ágyból és pár perc múlva már le is ülünk meginni a kávénkat. Ülünk a buszon, ülünk az irodában, ülünk az étteremben, ülünk a laptop előtt és ülünk filmnézés közben. “Az ülés veszélyesebb, mint a dohányzás, több emberrel végez, mint a HIV és kockázatosabb, mint az ejtőernyőzés. A halálba üljük magunkat” - figyelmeztetett Dr. Jame
A dohányzás is felgyorsíthatja a koronavírus terjedését!
2020 március 23.   Szeretlek Magyarország
Akik rágyújtanak, jóval többször nyúlnak a szájukhoz, így a fertőzés kockázata is nagyon megnő.