Dohányzás

Az ülő életmód károsabb, mint a dohányzás, a cukorbetegség vagy a szívbetegség?
2018 október 22.   Szeretlek Magyarország
Egy frissen megjelent tanulmány szerint így van. A mozgás nélküli életmód jó eséllyel szívbetegséghez vezet, ez viszont azt is jelenti, hogy a folyamat megváltoztatható és megfordítható.
Egy jó és egy rossz hírünk is van a fiatal dohányzók számára
2018 október 22.   Player
Már 17 éves korra látható károsodást okoz az artériáknak a dohányzás és az alkoholfogyasztás, ugyanis már kamaszkorban elkezdődik az artériák merevedése, amely a későbbi szív- és érrendszeri problémák, mint a stroke és a szívroham növekvő kockázata vetíthető előre.
Füves cigit osztogatott egy grúz elnökjelölt, bevitték a rendőrök
2018 október 21.   444
Pártja tüntetést szervezett a marihuána legalizálásáért.
A dohányzás káros hatásai
2018 október 21.   WebBeteg
Aki dohányzik, számos káros tényezőnek és következményes negatív hatásnak, betegségnek teszi ki magát. Valójában minden dohányos tisztában van az összes következménnyel? Tekintsük át részletesen.
Nem Lázár találta ki, hogy tilos a dohányzás
2018 október 20.   24.hu
Bhutánban rég betiltották a dohányzást, Finnország 2030-ra füstmentes ország lehet, az oroszok pedig már két éve bedobták a javaslatot, amit Lázár felvázolt. Az eredmény finoman szólva is változó.
Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem
2018 október 20.   HVG
Támogatott, tűrt, tiltott – az államszocializmus ismert kategóriája ezek régről. Hajléktalanság, lakástakarék, dohányzás – ezek pedig a hét tiltásai. Ez a Fülke, a hvg.hu podcastja.
500 milliárdos dohányüzlet Lázár holdudvarában
2018 október 19.   24.hu
Mit hozott a patrióta gazdaságpolitika? Már a Magyar Telekom és a Tesco nyomába ért az újabban a dohányzás ellen harcoló Lázár János dohányipari guruja, Sánta János.
Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának
2018 október 19.   HVG
A dohányzás után újabb frontot nyit a kormány: a homeopátia kerül sorra. Írásos lebeszélő ajánlást kell adnia ugyanis a patikusoknak azoknak a vevőknek, akik homeopátiás szereket vennének egy friss törvényjavaslat szerint. Ha ezt nem teszik meg, szabálysértést követnek el, amit a rendőrség fog kivizsgálni. A patikusoknak még egy stresszfaktora lett
A kormány csak akkor foglalkozik Lázár János dohányzásellenes terveivel, ha letett valamit az asztalra
2018 október 19.   444
A nemdohányzásért felelős kormánybiztos azt akarja, hogy akik 2020 után születnek, már ne vehessenek dohányterméket Magyarországon.
Nem csak a dohányzást, az internetes zaklatást is vasszigorral büntetné Lázár János
2018 október 19.   HVG
Bűncselekménnyé szigorítaná a zaklatást a Fidesz korábbi erősembere.
Reagált a szakértő a cigibiztossá lett Lázár János nagy tervére
2018 október 19.   HVG
Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) elnöke szerint a leszokáshoz ennél többre van szükség.
Türkmenisztánban Lázárnak könnyű dolga lenne
2018 október 18.   HVG
"Ez nem kacsa?" – kérdezett vissza egy jogvédő, mikor meghallotta Lázár János ötletét arról, hogy a 2020 után születettek ne vehessenek dohányárut. A dohányzás visszaszorítása fontos, de ilyen különbségtételnek a jogászok szerint nincs alkotmányos alapja. Azt persze kétharmaddal bármikor lehet teremteni.
Nem érkezett még hivatalos javaslat Lázár Jánostól
2018 október 18.   Magyar Idők
A miniszteri biztos elmondta, javasolni fogja azt is, hogy a társasházi közösségnek nagyobb jogosítványa legyen a dohányzás korlátozására a társasház egyes területein.
Rogánék még nem foglalkoztak Lázár dohányzást betiltó javaslatával
2018 október 18.   HVG
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a kormánybiztos még nem nyújtott be hivatalos javaslatot, így egyelőre nincs miről beszélni.
Lázár János nekimenne az internetes zaklatóknak
2018 október 18.   24.hu
A miniszterelnöki biztos az október 18-19. között megrendezett Brandfestival konferencián beszélt a témáról. Mindezt azután, hogy délelőtt bejelentette: teljes dohányzástilalmat tervez a kormány.
Totális dohányzási tilalom - megszólalt a kormány
2018 október 18.   Napi
A kormány nem foglalkozott a 2020 január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár János ilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára - válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI megkeresésére csütörtökön.
Lázár megtiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek
2018 október 18.   Klubrádió
Lázár János megtiltaná a dohányzást azoknak, akik 2020. január 1-je után születnek Magyarországon. A terve nem érintené azokat, akik már dohányoznak, vagy 2020 előtt születtek. A fideszes politikus azt is javasolja, hogy az autóban egyáltalán ne lehessen cigizni. Majtényi László alkotmányjogász a Klubrádiónak azt mondta, hogy ez az ötlet jogilag és morálisan is képtelenség, de jól jellemzi a…
Lázár megtiltaná a 2020 után születetteknek a dohányzást
2018 október 18.   Mandiner
„Folyamatosan lépéseket teszünk egy füstmentes generáció érdekében és egy füstmentes Magyarország érdekében” – mondta Lázár János, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos a Portfolio szerint.
Lázár János: A dohányzás nem alapvető emberi jog
2018 október 18.   HírTV
Zéró toleranciát hirdetne Lázár János a dohányosokkal szemben.
Lázár János a még meg sem születetteknek is megtiltaná a dohányzást
2018 október 18.   VG
A nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos kezdeményezni fogja, hogy a 2020. január 1. után születők ne vásárolhassanak dohányterméket.