Vitaminok

Magnéziummal a tavaszi fáradtság ellen
2020 április 6.   NLC
A lassan kibontakozó tavasz a természet megújulását hozza, de te mégsem a friss energiákat érzed? A tavaszi derű helyett az általános fáradtság, kifáradás, levertség lesz úrrá rajtad? Oda kellene figyelned, hogy több vitamin-, ásványianyag- és így magnéziumtartalmú élelmiszert is fogyassz!
Egy egyszerű trükk, amivel házilag készíthetsz C-vitamin port
2020 április 6.   Joy
Házilag is készíthetünk magunknak C-vitamint!
Feltárták a szervezet D-vitamin-előállítását befolyásoló génváltozatokat
2020 április 5.   Hírstart
A kevés D-vitamin a rossz egészségi állapotnak inkább következménye lehet, mint kockázati tényezője.
Melyik vitamin segítheti az izomtömeg növekedését?
2020 április 5.   Női NetCafe
A vérből kimutatható magas „aktív” D-vitamin-szint növeli az izomerőt, derül ki egy friss kutatásból – derül ki a University of Birmingham friss kutatásából.
Immunerősítő falatok
2020 április 4.   Napidoktor
A tél közeledtével egyre kevesebb napfény éri bőrünket és a friss, nyersen fogyasztható gyümölcs-és zöldségválaszték is lecsökken, kevesebb vitaminhoz jut a szervezetünk.
Ezt érdemes tudni a D-vitamin és kalcium étrendkiegészítőkről
2020 április 4.   Női NetCafe
Bár sokan szednek kalcium- és D-vitamin étrend-kiegészítőt az erősebb csontok reményében, az amerikai kormány megbízásából készült legfrissebb szakvélemények szerint az egészséges korosabb hölgyeknek nincs szükségük alacsony dózisú tablettákra.
Vitaminokban gazdag, immunerősítő smoothie: energetizál, és segíti a méregtelenítést
2020 április 4.   Retikül
Ez a méregtelenítő smoothie nem tartalmaz nehezen beszerezhető összetevőket, mégis majdnem minden megvan benne, amivel támogathatod az immunrendszeredet.
A D-vitamin és az elhízás
2020 április 4.   WebBeteg
Azoknak a túlsúlyos és elhízott embereknek, akik D-vitamin-hiányban szenvednek, ajánlott a vitamin pótlása, hogy fokozzák a fogyási esélyeiket - állítják szakértők. Kutatások szerint a napfényvitamin alacsony szintje összefüggésben áll a súlygyarapodással és az elhízással.
Vitamint szed? Nézze meg jól, hol vásárol!
2020 április 4.   Napi
Az étrend-kiegészítőket jelenleg engedélyeztetés nélkül forgalomba lehet hozni, a gyártóknak csak a forgalomba helyezést kell bejelenteni. A hamis termékek is megjelentek a piacon, ahhoz hogy elkerüljük ezek megvásárlását, figyelni kell arra, hol vásárolunk. Szakmai szervezetek azt javasolják, hogy keressük a Biztonságos Étrend-kiegészítő Program v
Felháborító: már a vitaminbizniszre is felfigyeltek a csalók
2020 április 4.   Blikk
Felfigyeltek a hamisítók a vitaminbizniszre, amióta a koronavírus-járvány miatt most még többen vásárolnak vitaminkészítményeket és étrendkiegészítőket az interneten is.
Már a vitaminokat is hamisítják
2020 április 3.   ProfitLine
Folyamatosan nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, így emelkedik az internetes vásárlások száma is a szektorban, amire már a hamisítók is felfigyeltek. A hamis, esetenként életveszélyes szerek visszaszorítása érdekében jött létre a Biztonságos Étrend-kiegészítő Program, amely a piacra kerülő termékek bevizsgálásával garantálni tudja, hogy a Pr
Imával és C-vitaminnal győzné le a vírust Bús Balázs
2020 április 3.   Ez a lényeg
Unortodox kezelésben hisz a bukott polgármester.
Légy óvatos: már a vitaminokat is hamisítják, mutatjuk, hol vásárolj
2020 április 3.   Pénzcentrum
Folyamatosan nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, így emelkedik az internetes vásárlások száma is a szektorban, amire már a hamisítók is felfigyeltek. A hamis, esetenként életveszélyes szerek visszaszorítása érdekében jött...
Már a vitaminokat is hamisítják! - Elindult a Biztonságos Étrend-kiegészítő Program - A csatlakozott patikák
2020 április 3.   Jogi Fórum
Folyamatosan nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, így emelkedik az internetes vásárlások száma is a szektorban, amire már a hamisítók is felfigyeltek. A hamis, esetenként életveszélyes szerek visszaszorítása érdekében jött létre a Biztonságos Étrend-kiegészítő Program, amely a piacra kerülő termékek bevizsgálásával garantálni tudja, hogy a Programhoz csatlakozó patikák polcaira már csak az…
A Q10 csökkenti a szívbetegségek kockázatát, viszont egy dologról tudnunk kell
2020 április 3.   Napidoktor
Mióta 1957-ben felfedezték a Q10 koenzimet sok minden kiderült róla. A legfontosabb, hogy a sejtek energiatermeléséhez nélkülözhetetlen. Ezzel együtt mint erős antioxidáns, számos kórkép és krónikus betegség megelőzésében is szerepe van. Az emberi szervezet (ellentétben a valódi vitaminokkal) képes szintetizálni, de az életkor előrehaladtával a koe
Kutatás! Feltárták a szervezet D-vitamin-előállítását befolyásoló génváltozatokat
2020 április 3.   Lokál
A bőrrel kapcsolatos genetikai változatok természetes fényszűrőt képesek előállítani az ausztráliai Queenslandi Egyetem kutatói szerint, akik a D-vitaminnal kapcsolatos génváltozatokat tárták fel.
K-vitamin - Mikor fogyasszuk és mikor ne?
2020 április 2.   WebBeteg
A K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozó tényezője, ám jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját, egyes kutatások szerint pedig a csontok felépítéséhez is szükséges.
A magyar lakosság túlnyomó része D-vitamin-hiányos
2020 április 2.   Hírstart
Így számos betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő, figyelmeztet Szabó András.
Szabó András: a magyar felnőttek 94 százaléka D-vitamin-hiányos
2020 április 2.   Hírstart
Így számos betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő, állítja.
Nem biztos hogy az időjárás miatt álmos egész nap
2020 április 2.   Napidoktor
Ősszel a tartós fáradtság, álmosság hátterében gyakran D-vitaminhiány húzódik, hiszen ahogy kevesebb napfényhez jutunk, úgy csökken a D-vitamin mennyisége a szervezetünkben. A C-vitamin mellett a legfontosabb immunerősítő vitaminunk, ezért megfelelő mennyisége távol tartja a megfázásos betegségeket, ráadásul több tanulmány szerint a hormonális rend