Alvászavar

Egy friss szabály miatt lehet veszélyben sokak jogosítványa
2022 november 28.   Infostart
Nyilatkozni kell az egészségi állapotról, és az alvászavarral küzdőkre külün vizsgálatok is várnak már.
Humánmeteo: alvászavar és fejfájás kínoz
2022 november 26.   HáziPatika
A fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat.
Álmos? Fáradt? Érzékenyebbek vagyunk
2022 november 24.   Életmódcentrum
Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus az összefüggésekre és az alvászavarok kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet. A több és jobb alvás fájdalomcsökkentő hatású A Sleep című szaklapban megjelent tanulmány szerint a kielégítő mennyiségű alvásnak fontos szerepe van bizonyos krónikus fájdalmak  kezelésében és bi
Ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezel, könnyen lehet, hogy alvászavarban szenvedsz
2022 november 21.   Life
A legtöbb embernek napi 7-8 óra alvásra van szüksége, és amennyiben ez nem teljesül, annak komoly következményei lehetnek. De mitől van az, hogy valaki nem tud eleget aludni? Lehet, hogy magunknak okozzuk a bajt?
Humánmeteo: kettősfront okoz markáns tüneteket
2022 november 17.   HáziPatika
Pénteken kettősfront hat a szervezetre, ami akár markáns tüneteket is okozhat. A gyakori fejfájás mellett keringési problémák léphetnek fel, illetve alvászavarok, álmatlanság is jelentkezhet.
Az e-szorongás az új népbetegség?
2022 november 12.   Glamour
Az e-szorongás, vagyis az online jelenlét okozta stressz egyre többeknek lehet ismerős. A jelenség kiégéshez, depresszióhoz és alvászavarhoz vezethet és így hosszú távon komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában az új életstílusunk, hogy az irodai munka tulajdonképpen bárhonnan, bármikor elvégezhető.
4 tipp őszi stressz és alvászavar ellen
2022 november 7.   Life
Az őszi fáradtságról már sokat hallottunk, de azt kevesen tudják, hogy létezik őszi stressz is. A meleg nyár után beköszöntő hideg időjárás és a napirend változása sokakat megviselhet, idegessé, frusztrálttá válhatunk, aminek pedig az egészségünk látja kárát. A sok stressz ugyanis előbb-utóbb egyebek között alvászavart is okozhat.
A nyaraló illatától a macskagyökérig – segítség az alvászavarok felismeréséhez és megszüntetéséhez
2022 november 7.   Képmás
Hányszor hallottuk már, hogy a stressz, a szorongás, az alvászavar és a depresszió korunk legismertebb népbetegségei? De vajon tisztában vagyunk -e vele, hogy ezek a problémák mind-mind összefügghetnek? Cikkünkben Bölcs Judit gyógyszerész és dr. Vida Zsuzsanna szomnológus szakorvos segítségével annak járunk utána, hogyan kerülhetők el a sokszor fél
Alvászavar: mutatjuk, mikor forduljunk orvoshoz, és mi szükséges a diagnózishoz
2022 november 4.   NLC
Az alvászavar kapcsán legtöbben elsősorban az álmatlanságra, azaz inszomniára gondolnak. Az alvászavarok kérdése azonban ennél jóval összetettebb.
Szép álmokat! - Tippek a jó alvásért
2022 október 31.   Spa Trend Online
Álmos és fáradt? Nem tud elaludni? Ha elalszik, akkor pár óra múlva felébred és órák hosszat csak forgolódik? A legfrissebb kutatások szerint minden harmadik felnőtt küzd alvászavarral és a népesség több mint egyharmada nem alszik napi 7 óránál többet. Ön is ide tartozik, ugye? Az alábbiakban mutatunk pár tippet, melyek segítenek abban, hogy Ön is
Belázasodhatunk-e a stressztől?
2022 október 25.   HáziPatika
A stressz egyes esetekben óriási terhet ró a szervezetre. Alvászavarokhoz és hasmenéshez vezethet, de akár még a menstruációs ciklust is felboríthatja. De vajon befolyásolhatja-e a testhőmérséklet? Mutatjuk, mit tudunk eddig erről a kérdéskörről.
Alvászavar és túlsúly
2022 október 18.   Életmódcentrum
Az alvászavarok egyes típusai összefüggést mutatnak a túlsúllyal – és ez az összefüggés oda-vissza kapcsolatot jelent. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus a lehetséges megoldásokról beszélt. Az éjszakai légzéskimaradás rizikófaktorai Éjszakai légzéskimaradásnak, vagy obstruktív alvási apnoénak nevezzük azt a jelen
Humánmeteo: a szép idő ellenére sem múlnak a tünetek
2022 október 17.   HáziPatika
Fejfájásra, alvászavarokra és keringési panaszokra készüljünk.
Testi betegségek, melyek alvászavarral járhatnak
2022 október 1.   WebBeteg
Az alvászavar jelentkezhet helytelen életmódbeli tényezők következményeként, illetve kísérhet bizonyos pszichés kórképeket. Ám hátterében testi betegségek is állhatnak, cikkünkben ez utóbbiakkal foglalkozunk részletesen.
A változókor - Testsúlygyarapodás, alvászavarok és a ciklus változásai
2022 október 1.   WebBeteg
A változókor a nők életének természetes szakasza, a hormonális átállás időszaka, melyben mind testi, mind lelki változások bekövetkeznek.
Szemészeti problémákat is okozhat az alvászavar
2022 szeptember 29.   HáziPatika
Az alvás nemcsak jó dolog, de egészségünk megőrzésének egyik záloga. Zavara esetén komoly betegségek is kialakulhatnak.
Falánkság is jelezheti a betegséget
2022 szeptember 24.   HáziPatika
Alvászavarok, testsúlycsökkenés vagy -gyarapodás, állandó fáradtság - a depresszió nemcsak lelki, hanem számos testi tünetet is eredményezhet, melyeknek komoly következményei lehetnek az egészségünkre nézve.
Mutatjuk, mit tehetünk a nyugodt alvásért
2022 szeptember 18.   HáziPatika
Tippek alvászavar ellen.
Rosszul alszunk? Betegség lehet az oka
2022 szeptember 14.   HáziPatika
Sokak életét megkeseríti a nyugtalan láb szindróma, amely az alvászavar egyik oka lehet.
„Nem tudtam, ki vagyok” – kitörlődtek az emlékei, újra kellett tanulnia beszélni, járni a családapának, miután orvosai félrekezelték, és lítiummérgezést kapott
2022 szeptember 13.   rtl.hu
Piukovics Mirkó sikeres vállalkozást vezetett, életerős családapa volt, de az élete tragikus fordulatot vett. Alvászavar és zaklatottság miatt fordult orvoshoz, de félrediagnosztizálták, majd félrekezelték a betegségét, a gyógyszerek miatt pedig lítiummérgezést kapott. Kitörlődtek az emlékei, újra kellett tanulnia beszélni, járni, de még gondolkozn