Alvászavar

Jelek, hogy nem alszunk jól
2020 április 5.   HáziPatika
Az, hogy valaki nehezen tud elaludni esténként, még nem jelenti azt, hogy alvászavara van. Ha viszont az alábbi tünetek közül több is tartósan fennáll, érdemes lehet orvoshoz fordulni.
"Ha éjszaka fullad, azonnal orvoshoz kell fordulni"
2020 április 3.   HáziPatika
Céljaink hajszolása cirkadián ritmusunk felborulásához, alvászavarokhoz kialakulásához vezethet, s ezáltal jelentősen megnövelheti többek között a depresszió, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás vagy a szívproblémák kockázatát.
Tompák lehetünk pénteken
2020 április 2.   HáziPatika
Ugyan front nem érkezik holnap, de a hőmérséklet folyamatos emelkedése okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet.
Helyrebillenti a lelki békéd, és nyújtja az izmokat: 20 perc könnyű jóga, stressz ellen
2020 április 2.   Retikül
A házi karantén egy egészen új élethelyzet mindenki számára, ami nem csak nyugodt pillanatokból áll. Egy kis relaxáció segíthet oldani a feszültséget, illetve megteremti számodra a privát szférát. Ez a könnyű jóga ellazítja a befeszült izmokat, és segít megelőzni a stresszből adódó alvászavart.
Alvászavarok: környezeti és lelki tényezők a háttérben?
2020 április 1.   HáziPatika
A statisztikák szerint a Föld összlakosságának mintegy harmada szenved alvászavarban, amelyek hátterében az esetek 75 százalékában valamilyen környezeti és/vagy lelki tényező áll. De pontosan melyek lehetnek ezek? Cikkünkből kiderül.
Meglepően hatásos módszerek az alvászavar ellen
2020 március 28.   Női NetCafe
Esténként gondot okoz elaludnod, éjjelente többször felébredsz, napközben pedig álmosnak, fáradtnak érzed magad? Akkor bizonyára alvászavartól szenvedsz .
Nem alszik bizsergő lába miatt? Ez a nyugtalan láb szindróma
2020 március 27.   Napidoktor
A felnőtt lakosság tizede tapasztalhatja meg a furcsa, égő, viszkető érzést esténként, éjszaka, de nem mindenki tudja, hogy ez maga a nyugtalan láb szindróma. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus az okokról, tünetekről és kezelésről beszélt.  Éjszaka alvászavart, nappal kimerültséget okoz a nyugtalan láb szindróma
Fejfájós péntek jön
2020 március 26.   HáziPatika
Pénteken nem érkezik front, de a folyamatos melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet.
Alvászavar kezelése gyógynövényekkel
2020 március 25.   Női NetCafe
Nem túlzás azt állítani, hogy napjaink egyik „népbetegsége” az alvászavar. Ezért az is érthető, hogy egyre többünket érdekel, miként kezelhető az alvászavar gyógynövényekkel.
Egy finom gyógynövény stressz és alvászavar ellen
2020 március 19.   Női NetCafe
Aki alvászavarban szenved és rosszul alszik éjszaka, próbálja ki a citromfű gyógynövényt, amely kiválóan harmonizálja az idegrendszert.
Gyógyszer nélkül az álmatlanság ellen
2020 március 17.   HáziPatika
A Magyar Alvás Szövetség által közzétett adatok szerint a felnőtt lakosság közel fele nem alszik jól, azaz gyakori az alvászavar és az alvásbetegség. Szomorú, de a honfitársaink mindössze négy százaléka mondhatja el, hogy az alvása évek óta...
Alvászavar - nemcsak idegölő, de akár életveszélyes is lehet
2020 március 13.   Life
Alvászavar - nemcsak idegölő, de akár életveszélyes is lehet
Alvászavar: van a gyógyszernél jobb megoldás
2020 március 10.   Napidoktor
Az alvászavar kezelése nem csak gyógyszerekkel lehetséges. Sőt, akad ennél sokkal jobb ellenszer. „Döbbenetes, manapság mennyit költ az ember arra, hogy külső környezete minél szebb és tökéletesebb legyen, de belső életterével, szervezetével, idegrendszerével keveset foglalkozik” – vélekedett a pszichológus. Az alvászavar különösen elterjedt a magy
Alvászavar: van a gyógyszernél jobb megoldás
2020 március 9.   Napidoktor
„Döbbenetes, manapság mennyit költ az ember arra, hogy külső környezete minél szebb és tökéletesebb legyen, de belső életterével, szervezetével, idegrendszerével keveset foglalkozik” – vélekedett a pszichológus. Az alvászavar különösen elterjedt a magyar lakosság körében, és ha nem kezelik, komolyan megnehezíti a mindennapokat. Ha nem szervi megbet
Alvászavarok és hátfájás gyötri? Mutatjuk a leghatásosabb módszereket ellene
2020 március 8.   Blikk
Erősíti és lazítja is az izmokat, javítja az állóképességet és a közérzetet.
A sáfrány segíthet az alvászavarok leküzdésében
2020 március 7.   NLC
A kutatás még csak első fázisában van, de nagyon jó eredményeket értek el a fűszerrel. Úgy tűnik, a sáfrány pihentetőbb alváshoz segít.
Egy illatos fűszernövény stressz és álmatlanság ellen
2020 március 7.   Női NetCafe
Aki alvászavarban szenved és rosszul alszik éjszaka, próbálja ki a citromfű gyógynövényt, amely kiválóan harmonizálja az idegrendszert, és segíti a nyugodt pihentető lavást.
Több szól ellene, mint mellette
2020 március 4.   Hírstart
Fejfájás, pattanásos bőr, fáradtság, alvászavar és hasi panaszok – csak pár a ketogén diéta alatt előforduló problémák közül. A most annyira divatos fogyókúrás módszernek nevezett étrend eredetileg epilepsziásoknak lett összeállítva, rohamok csökkentésére, kivédésére. Alapja az extra magas zsírtartalmú és nagyon alacsony szénhidrát összetételű tápl
Több szól ellene, mint mellette
2020 március 4.   Életforma
Fejfájás, pattanásos bőr, fáradtság, alvászavar és hasi panaszok – csak pár a ketogén diéta alatt előforduló problémák közül. A most annyira divatos fogyókúrás módszernek nevezett étrend eredetileg epilepsziásoknak lett összeállítva, rohamok csökkentésére, kivédésére. Alapja az extra magas zsírtartalmú és nagyon alacsony szénhidrát összetételű tápl
Alvászavar: van a gyógyszernél jobb megoldás
2020 március 3.   Hírstart
A munkahelyi megterhelés miatt jellemző, hogy kevesebbet alszunk.