Alvászavar

Mit bír kevésbé az, aki alvászavarban szenved?
2018 február 21.   Női NetCafe
Az inszomniában szenvedők kevésbé bírják a fájdalmat – derül ki egy friss kutatásból, amelyhez arra kérték a résztvevőket, hogy tartsák a kezüket hideg vízben.
A Parkinson-kór tünetei és rizikófaktorai
2018 február 20.   WebBeteg
A Parkinson-kór egy progresszív neurológiai betegség, mely a motoros és nem motoros funkciókat egyaránt érinti, ám a vegetatív idegrendszer eltérései és pszichés problémák is jellemzőek lehetnek rá. Elsődleges jelei a különböző mozgásproblémák, ám a fájdalom, az alvászavar és a depresszió is jellemzőek rá.
Íme a lány, aki nem emlékszik mikor aludt jól utoljára
2018 február 19.   24.hu
Az alvászavar egyre többeket érintő probléma. Ellátogattunk egy nyüzsgő irodaparkba, hogy elkészítsük a saját felmérésünket.
A szakember szerint könnyebben elalszunk a sötétben, míg az enyhe fény is ébren tarthat
2018 február 16.   szon
Nyíregyháza - Az alvászavarok mögött a helytelen életviteli szokások, valamint pszichés gondok húzódhatnak meg. A felnőtt lakosság harmadát érinti a probléma. A kialvatlanság előszobája a magas vérnyomásnak, a II-es típusú cukorbetegségnek, rosszabb esetben a szívinfarktusnak és a stroke-nak.
A szakember szerint könnyebben elalszunk a sötétben, míg az enyhe fény is ébren tarthat
2018 február 16.   boon
Nyíregyháza - Az alvászavarok mögött a helytelen életviteli szokások, valamint pszichés gondok húzódhatnak meg. A felnőtt lakosság harmadát érinti a probléma. A kialvatlanság előszobája a magas vérnyomásnak, a II-es típusú cukorbetegségnek, rosszabb esetben a szívinfarktusnak és a stroke-nak.
Mikor nő meg az alvászavarok esélye a perimenopauza idején?
2018 február 8.   Női NetCafe
A változókorba lépő nőknél a hormonváltozások miatt nagyobb az alvászavarok jelentkezésének esélye a hónap bizonyos napjain – derül ki egy friss kutatásból.
Mi az összefüggés a menopauza, az alvás és a szexuális elégedettség között?
2018 február 3.   Női NetCafe
A menopauza alatt sok nő szenved alvászavartól, mely hátrányos hatással van az egészségükre, többek között szívproblémákat, magas vérnyomást és depressziót okozva. Egy nemrégiben a Menopause folyóiratban online publikált kutatás szerint az alvásproblémák a nők szexuális elégedettségével is kapcsolatban állhat.
A változókor - Testsúlygyarapodás, alvászavarok és a ciklus változásai
2018 január 29.   WebBeteg
A változókor a nők életének természetes szakasza, a hormonális átállás időszaka, melyben mind testi, mind lelki változások bekövetkeznek.
5 lelki eredetű tini-probléma, melyet a szülők válása okoz
2018 január 27.   Női NetCafe
Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy azok a tinédzserek, akiknek át kell élniük szüleik válását, gyakran szenvednek különféle pszichoszomatikus problémáktól, például fejfájástól, alvászavartól, feszültségtől, szédüléstől vagy éppen étvágytalanságtól.
Az alvászavar gyilkolni is tud: ezek alapján felismerheti, Ön is érintett-e
2018 január 25.   ATV
Egy olyan betegségről volt szó az ATV Start szerda reggeli adásában, ami nem szokta a közbeszéd tárgyát képezni, egészen addig, amíg nem okoz valami tragédiát, vagy más, hatalmas bajt.
Meglepő dolgok, melyek koffeint tartalmaznak
2018 január 23.   HáziPatika.com
Sokkal több dologban van koffein, mint gondolnánk - még a koffeinmentes kávéban is. Érdemes figyelni, mert a túl sok koffein kiszáradást, alvászavarokat, magas vérnyomást okozhat. ...
Aludni kell, de nem mindegy, hogyan – a jó alvás egészségünk titka
2018 január 22.   Hírstart
Jó alvás után ép és egészséges test – a régi magyar közmondás megfordítása jó tanácsként szolgálhat sokuknak, ugyanis az alvás fontos része az emberi egészségnek, annak hiánya akár még depresszióhoz is vezethet. A statisztikák szerint minden harmadik ember orvosi esetnek számító alvászavarral küszködik.
Bajt jelezhet a nyugtalan láb
2018 január 21.   HáziPatika.com
A nyugtalan láb szindróma olyan állapot, melynek elszenvedője erős késztetést érez lábai mozgatására. Mivel a panasz rendszerint este, illetve éjszaka jelentkezik, komoly alvászavarokat okozhat. ...
5 perces módszer alvászavarra: még a kutatók szerint is hatékony
2018 január 18.   Femcafe
Mi biztosan kipróbáljuk.
Cukorbetegséget jelezhet a nyugtalan láb szindróma
2018 január 18.   WebBeteg
A nyugtalan láb szindróma olyan állapot, melynek során a benne szenvedő erős késztetést érez lábai mozgatására. Mivel a panasz rendszerint este, illetve éjszaka jelentkezik, ezért komoly alvászavarokat okozhat, hiszen gátolja a normál pihenést. Pontos kiváltó oka és létrejöttének mechanizmusa még nem ismert. Megfigyelések és tapasztalatok alapján l
Cukorbetegség is állhat a nyugtalan láb szindróma mögött
2018 január 18.   orientpress
A nyugtalan láb szindróma (Restless Leg Syndrome) olyan állapot, melynek során a benne szenvedő erős késztetést érez lábai mozgatására. Mivel a panasz rendszerint este, illetve éjszaka jelentkezik, ezért komoly alvászavarokat okozhat, hiszen gátolja a normál pihenést. Pontos kiváltó oka és létrejöttének mechanizmusa még nem ismert.
Hogyan segíthet a Twitter fényt deríteni az alvászavarokra?
2018 január 18.   Női NetCafe
A Bostoni Gyermekkórház és a Merck kutatói az álmatlanság és egyéb alvászavarok „digitális fenotípusának” felépítését kezdték meg twitteres adatok felhasználásával.
Hitek és tévhitek az alvászavarokról
2018 január 11.   WebBeteg
A teljes felnőtt lakosság kb. 10 százaléka küzd súlyos vagy krónikus alvási nehézségekkel (ennél nagyobb számban fordul elő átmenetileg ez a probléma). Melyek a legfontosabb alvászavarral kapcsolatos hiedelmek?
Jó alvással a fájdalom is csökken
2018 január 11.   orientpress
Bár a krónikus fájdalmakkal nem könnyű megbirkózni, friss kutatások a megfelelő alvás jelentőségét hangsúlyozzák a fájdalomérzet csökkenésében.Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus az összefüggésekre és az alvászavarok kezelési lehetőségeire hívja fel a figyelmet.
Alvási nehézségek a vizsgaidőszakban - Az orvos válaszol
2018 január 7.   WebBeteg
Az elmúlt három hétben krónikus alvászavarral küszködöm, olykor ólmos fáradtság mellett sem tudok elaludni egy-két napig. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.