Alvászavar

Humánmeteo: kánikulára készüljünk vasárnap
2022 június 25.   HáziPatika
Már a szombat se lesz semmi, de vasárnaptól kánikula szabadulhat az országra akár 36 Celsius fokos csúcshőmérséklettel. A hőségben fokozódnak az alvászavarok, illetve a migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek.
5 alvászavar, amit alváslaborban érdemes vizsgálni
2022 június 24.   Vital
Az alvászavarok egyre több embert érintenek, a következményeik pedig akár igen súlyosak is lehetnek.
Humánmeteo: fáradtság, alvászavar pénteken
2022 június 23.   HáziPatika
Noha pénteken frontmentes időjárás várható, fokozódhatnak a vérnyomásos és keringési panaszok, illetve fáradtság, alvászavar is jelentkezhet az arra érzékenyek körében.
COVID-os volt, és még mindig alvászavarai vannak? A hosszú COVID és az álmatlanság
2022 június 13.   WebBeteg
Szakemberek kezdik végre megtalálni annak magyarázatát, hogy a koronavírus fertőzést, majd betegséget követő elhúzódó állapot hogyan és mennyiben befolyásolja alvásunk minőségét.
Súlyos népbetegség gyötör minden második magyart: így kerülheted el a bajt, nem késő kezelni
2022 június 9.   Pénzcentrum
Talán sosem volt olyan fontos az alvás mentális egészség szempontjából, mint napjainkban. Az utóbbi két év ugyanis rendkívül megterhelő volt mentálisan, a járvány és a háború miatt sok váratlan helyzet, stressz és szorongás nehezítette a mindennapokat, mely kihatott az alvásra is. Az alvászavarok pedig egyre gyakoribbak: hazai kutatások és nemzetkö
Az alvászavar sietteti az elbutulást
2022 június 9.   WebBeteg
Egy tanulmány szerint azoknál az idős nőknél, akik az alváshoz kapcsolódó légzési rendellenességben szenvednek, nagyobb a kockázata a gondolkodásbeli és memóriazavar kialakulásának - számolt be a Medheadlines portál.
Alvászavar a Covid után? Kérjen segítséget!
2022 június 7.   Vital
Okok és a diagnosztizálás lehetőségei
Ezeket tegyük, ha alvászavarral küzdünk
2022 június 1.   NLC
A felnőttek egyharmada szenved alvászavarban, ami hosszú távon súlyosan károsíthatja az egészséget. Tegyünk a pihentető alvásért! Hoztunk pár tuti tippet!
Így hat a testedre a tartós alvászavar
2022 június 1.   NLC
Ahhoz, hogy élettani funkcióink tartósan és zökkenőmentesen működhessenek saját ritmusuk szerint, elengedhetetlen az alvás és az ébrenlét megfelelő aránya. Bizonyos környezeti és lelki tényezők azonban megzavarhatják ezt az egyensúlyt, aminek nem kizárólag alvászavar lehet a következménye.
Elképesztő következtetésre jutottak a kutatók: ez a tényező lehet a felelős az alvásproblémáinkért
2022 május 27.   Femcafe
Az alvászavarok különösen a nőket és a súlyos betegségekkel küzdő idős embereket érintik érzékenyen. Pedig az alvás a napi rutin felettébb intim része - életünk egyharmadát töltjük ezzel a "tevékenységgel", ami így az egészségünk és a jólétünk szempontjából is kulcsfontosságú.
Így függ össze a globális felmelegedés és az alvászavar
2022 május 25.   Igényes férfi
A jó alvás kulcsfontosságú az egészség és a mentális jóllét szempontjából. A globális felmelegedés azonban még gyorsabban növeli az éjszakai hőmérsékletet, mint a nappalit, ami megnehezíti az alvást.
A Parkinson-kór tünetei és rizikófaktorai
2022 május 24.   WebBeteg
A Parkinson-kór egy progresszív neurológiai betegség, mely a motoros és nem motoros funkciókat egyaránt érinti, ám a vegetatív idegrendszer eltérései és pszichés problémák is jellemzőek lehetnek rá. Elsődleges jelei a különböző mozgásproblémák, ám a fájdalom, az alvászavar és a depresszió is jellemzőek rá.
Összefüggést találtak a globális felmelegedés és az alvászavar között
2022 május 23.   vg.hu
Világszerte alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés, különösen a nőket és a súlyos betegségekkel küzdő idős embereket viseli meg – olvasható egy új tanulmányban.
Bioritmus: szívbetegséghez is vezethet a felborulása
2022 május 22.   WebBeteg
A bioritmus kifejezéssel nap mint nap egyre sűrűbben találkozunk, ám sokszor nem pontosan tudjuk, mit is rejt magában a kifejezés. A nem megfelelő bioritmus számos betegség forrása is lehet. Az alvászavarok és a szívbetegségek egyes fajtáinak kialakulása is ezzel magyarázható.
Okozhat-e betegségeket a kialvatlanság?
2022 május 18.   WebBeteg
Az alvás zavara nagyon gyakori probléma. Az európaiak kb. egyharmada elégedetlen az alvásával, az orvosi értelemben vett alvászavarok némelyike pedig a leggyakoribb 10 orvosi panasz közé tartozik. Mindnyájan saját tapasztalatból tudjuk, hogy kialvatlannak lenni nem jó - de vajon a fáradtság, nyűgösség és a kialvatlanság többi nappali tünete pusztán
Demencia: az éjszakai alvás minősége befolyásolhatja a másnapi tüneteket – új kutatás
2022 május 17.   Életmódcentrum
Valószínűleg mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy rossz éjszakai alvás milyen fáradtságot, ingerlékenységet és másnapi koncentrációs nehézségeket okozhat. Ám míg a rossz alvás páratlan éjszakája nincs hatással egészségünkre, a kutatások azt mutatják, hogy a hosszan tartó alvászavarok előrevetítik a kognitív hanyatlást – és a demencia kockázati té
Depressziótól a szívbetegségekig – az alvászavar nagyobb kárt okozhat, mint gondolnánk
2022 május 15.   24.hu
Jó esetben az alvászavar csupán időnként jelentkezik, ami azt jelenti, hogy egy-egy nehezebb éjszaka után a következő este már újra rendesen tudunk pihenni. Előfordul azonban, hogy a probléma tartósan fennáll, azaz rendszeresen nem tudunk elaludni, bárhogy is próbálunk. Az állandó alvászavar márpedig komoly károkat okoz az szervezetünkben, amennyib
Sokak jogsija ugorhat - szigorúan szűrik az alvászavart
2022 május 13.   ProfitLine
Mi kell ahhoz, hogy valakinek a jogosítványát meghosszabítsák? Egyrészt sorban állás/ülés, idő, ügyintézés és türelem (ami tudjuk, hogy rózsát terem, mégis sokan képtelenek még a bimbódzást is kivárni). Manapság, így a covid-idején különösen nehézkes időpontot kapni, ha okmányainkat hosszabbítani szeretnénk, hiszen a szokásos tumultus fokozódik azá
A szokásosnál súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak idén az allergiások
2022 május 3.   SzMo
Sokan fordultak orvoshoz súlyos alvászavar, vagy múlni nem akaró fáradékonyság érzése miatt.
Jennifer Aniston őszintén mesélt évekig tartó egészségügyi problémájáról
2022 április 19.   Joy
Egyre többen szenvednek inszomniában, vagyis alvászavaroktól, amelynek következtében az egyén nem képes a minőségi és pihentető alvásra.