Alvászavar

Mikor jelent alvászavart a nemalvás?
2018 október 15.   HáziPatika
Az alvás mindannyiunk számára nélkülözhetetlen, mert ilyenkor pihenjük ki az elmúlt nap fáradalmait, és ezalatt immunrendszerünk is erősödik. Az alvászavarok éppen ezért számos problémát okozhatnak a szervezet működésében.
Jobban szeretne aludni? Van segítség!
2018 október 15.   HáziPatika
Nem tud elaludni? Nincs egyedül! Már az ókori emberek is találkoztak ezzel a problémával, manapság pedig többen szenvednek alvászavarokkal, mint bármikor korábban. Milyen készítményekkel segíthetjük pihenésünket?
Az alvászavar leggyakoribb okai
2018 október 15.   HáziPatika
Az alvászavar a leggyakoribb orvosi panaszok egyike. A különböző felmérések szerint a felnőtt lakosság 20-30 százaléka küzd átmeneti, 10 százalék pedig hosszabb ideig tartó alvási nehézségekkel.
10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget
2018 október 15.   HVG
Életének mely területeit befolyásolhatja az alvászavar, mik azok a fizikális és mentális funkciók, amelyek nem működnek jól az alváshiány következtében? Ezekre hozunk példát olvasóinknak.
Mit tegyen, ha 20 perc után sem tud elaludni?
2018 október 14.   WebBeteg
Esténként fáradtan zuhan ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódik? Nincs egyedül a problémájával, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus főorvos tanácsai segíthetnek.
Változókor: Éld meg könnyedén! – 6 természetes módszer, ami tényleg segíthet
2018 október 11.   NLCafé
A változókor testi tüneteiről rengeteget hallunk: alvászavar, hőhullámok, hízás, a libidó csökkenése. Ugyanakkor, a lelki tünetekről jóval kevesebb szó esik, pedig a hangulatingadozások, ingerlékenység, állandó fáradtság, szorongás nem kevésbé elhanyagolható. A testi és lelki tünetek enyhítésére számtalan tipp létezik, közülük mutatunk 6 természete
Három trükk, hogy megszüntesd a vasárnapi alvászavarokat
2018 október 10.   HVG
Megfigyelte már, hogy vasárnap este nehezebben megy az elalvás? Bizony, a tudomány is számon tartja a vasárnap esti szorongást: jön a hétfő, és már jó előre ránk szakad a jövő hét összes gondja-baja. Mit tehetünk, hogy hétfőre kipihentek legyünk? A vasárnapi alvászavarok 3 lehetséges oka – és megoldásuk.
Milyen problémákat okoz az álmatlanság?
2018 október 10.   Napidoktor
Az álmatlanság az alvászavar leggyakoribb formája. Az emberek 10-26 százaléka szenved átmeneti álmatlanságban, és 7-20 százalékuk krónikus álmatlanságban. Ez nem betegség, hanem inkább egy rövidebb vagy hosszabb ideig fennálló szimptóma.
Szexuális zaklatás: magas vérnyomás és alvászavar lehet a hosszú távú hatása
2018 október 8.   WebBeteg
A szexuális bántalmazás hosszú távú következményeit vizsgálta egy új amerikai kutatás, amely a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között.
A szexuális bántalmazás következményei
2018 október 7.   HáziPatika
Magas vérnyomás, depresszió és súlyos alvászavarok jelentkezhetnek a szexuális bántalmazás hosszú távú egészségi következményeként - derült ki egy új amerikai kutatásból.
Magas vérnyomás, alvászavar is lehet a szexuális bántalmazás hosszú távú hatása
2018 október 5.   Ridikül
A szexuális bántalmazás hosszú távú egészségi következményeit vizsgálta egy új amerikai kutatás, amely a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között.
Szexuális erőszak: életveszélyes következmény
2018 október 4.   24.hu
A szexuális bántalmazás elszenvedői között gyakrabban fordulnak elő alvászavarok, depresszió és magas vérnyomás – állapította meg egy amerikai kutatás.
Szexuális erőszak: életveszélyes következmény
2018 október 4.   Hírstart
A szexuális bántalmazás elszenvedői között gyakrabban fordulnak elő alvászavarok, depresszió és magas vérnyomás – állapította meg egy amerikai kutatás.
Depresszió, magas vérnyomás és súlyos alvászavar léphet fel a szexuálisan bántalmazottaknál
2018 október 3.   Mandiner
Egy friss amerikai meglepő eredményekre jutott a szexuális visszaélések élettani hatásait vizsgálva.
Bajt jelezhet, ha rendszeresen így érzed magad ébredés után
2018 október 3.   Női NetCafe
Kutatók szerint csak Amerikában hétből egy embert érint az a fajta alvászavar, amikor az illető alvás után zavarodottan ébred, mintha részeg lenne, gyakran azt sem tudja, hol van, és súlyos esetben ilyen állapotban akár magában vagy környezetében is kárt tesz.
A legjobb altatózenék, amelyek segítenek időben ágyba tenni a gyereket
2018 október 2.   Ridikül
Az alvás nem csak a kisbabáknál járhat nehézségekkel, még óvodás vagy kisiskolás korban is jól jönnek azok az alváskönnyítő muzsikák, amelyek megnyugtatják, elálmosítják a gyereket. Arról nem is beszélve, hogy a saját alvászavarunkat is kezelhetjük egyúttal…
Alvászavarod van? Íme, amit az insomniáról tudnod kell
2018 szeptember 30.   Femcafe
Komoly betegségekhez is vezethet.
5+1 dolog, amitől garantáltan nem bírsz elaludni - Alvászavart okoznak, pedig sokan fogyasztják ezeket vacsorára
2018 szeptember 24.   Noizz
Ha nehezen merülsz álomba, akár a vacsorádban is keresheted a hibát! Néhány étel és ital ugyanis erőteljesen rontja az alvás minőségét.
Meglepő dolgokat művelünk álmukban
2018 szeptember 20.   HáziPatika
Míg egészséges esetben szinte mozdulatlanul pihenjük végig az éjszakát, bizonyos alvászavarokkal küzdők meglepő dolgokat művelnek álmukban. Egyesek ehetetlen ételeket tömtek magukba a hűtőszekrényből, de volt, aki több órán keresztül vezetett autót...
Ha ezt érzi, komoly alvászavara van
2018 szeptember 19.   HáziPatika
Rengetegen küzdenek vissza-visszatérő álmatlansággal, ami természetesen rendkívül meg tudja keseríteni az érintettek mindennapjait. Bár a probléma hátterében számos tényező állhat, gyakran azonban egyszerű hétköznapi problémák állják útját a nyugodt...