Kismama

Rachel McAdams annyira átlagos kismama, hogy azt öröm látni
2020 szeptember 23.   Joy
Így is lehet Hollywoodban!
Ezek a komplikációk jelentkezhetnek a szülés után
2020 szeptember 23.   Napidoktor
2017-ben megjelent egy miniszteri rendelet, mely lehetővé teszi a kismamák számára, hogy szülés után 24 órával elhagyják a kórházat. Pontosabban az orvosoknak teszi lehetővé, hogy a kismamát hazaküldjék a csöppséggel együtt, de ennek óriási veszélyei vannak, amiket nagyon nagy hiba lenne figyelmen kívül hagyni! A témában dr. Angyal Géza szülész-nőg
Frissdiplomásokkal versenyeznek a kismamák a munkaerőpiacon
2020 szeptember 21.   Életforma
Egy kutatás szerint ma Magyarországon a foglalkoztatottság jóval nagyobb a férfiak, mint a nők körében, a fiatal nők pedig – beleértve a kismamákat is – továbbra is kevésbé mobilisak a munkavállalás terén, mint a férfiak. De mi motiválja kismamákat az álláskeresésben, és hogyan lehet nekik segíteni, hogy a számukra leginkább ideális állást találják
Hogyan ismerhető fel a terhességi magas vérnyomás?
2020 szeptember 20.   WebBeteg
A terhesség alatt olyan nőknél is jelentkezhet a magas vérnyomás, akiknek korábban nem voltak ilyen problémáik. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája arra hívta fel a figyelmet, hogy a jól beállított gyógyszeres kezelés és helyes életmód megőrizheti a kismama és a baba egészségét.
Fogyni a szülés után? Messze nem olyan egyszerű, mint mondják
2020 szeptember 19.   Napidoktor
A várandósság a szülés és a szoptatás különlegesek egy nő életében. Így nem is csoda, ha a legutolsó részletig szeretnék kiélvezni azokat a részeket, amiket csak lehet, és nem azon aggódni, hogy mennyit hízhatnak. Pedig ez nagyon is fontos kérdés, hiszen a kismama a baba születése után is szeretné megőrizni önbecsülését! A témában Ratkó Tünde
Harryt és Meghant másolják a kismamák: újabb őrületet indított el a pár
2020 szeptember 18.   Life
Harryt és Meghant másolják a kismamák: újabb őrületet indított el a pár
Magzatmozgások - Mikor és mennyi a normális?
2020 szeptember 18.   WebBeteg
Általában a várandósság 16-18. hete körül érzékelhetőek először a magzat mozgásai a kismama számára. Ezt a legtöbben az orvossal történő találkozó során úgy mondják el, hogy olyan érzés, mintha belülről megsimogatták volna a hasfalat.
Milyen az együttlét várandósság előtt, alatt és után?
2020 szeptember 15.   Joy
A Mesélj, Anyukám! podcastunk legújabb részében arról beszélgetnek a műsorvezetők és meghívott vendégük, hogy milyen volt a szexuális életük, mielőtt anyák lettek, majd kismamaként, s végül azóta, hogy megszülettek a gyerekeik. Az Éva magazin anyaga.
15 dolog, amit ne mondj egy kismamának vagy egy újdonsült anyának!
2020 szeptember 13.   Joy
Folytatódik a Mesélj, Anyukám! podcast, amelyben anyák mesélnek, anyáknak, anyákat érintő témákról. Az új felállásban a második évad első adásában arról beszélgetünk, hogy melyek azok a mondatok, megjegyzések, kérdések, amiktől már a hátunkon is feláll a szőr. Az Éva magazin írása.
Miért hajlamosak az elhízásra a túlsúlyos kismamák gyerekei?
2020 szeptember 13.   Női NetCafe
Egy friss kutatás rávilágít, hogy az elhízott anyák gyermekei miért híznak el nagyobb eséllyel maguk is. Korábbi eredmények már rávilágítottak az összefüggés meglétére, az okára azonban nem.
Furcsa verseny zajlik a magyar munkaerőpiacon
2020 szeptember 13.   Piac és Profit
Ma Magyarországon a foglalkoztatottság jóval nagyobb a férfiak, mint a nők körében, a fiatal nők – beleértve a kismamákat is – továbbra is kevésbé mobilisek a munkavállalás terén, mint a férfiak. A kismamákat, kisgyermekes anyukákat hagyományosan nem szokás a munkakereső fiatalok közé sorolni. Egy friss kutatásból ugyanakkor kiderült: sokszor hason
Óvatosan a wellness-szel, hiszen a kismamáknak könnyen árthat is!
2020 szeptember 12.   Napidoktor
A wellness, a melegvíz, az aromaterápia és a masszázs mind olyan dolgok, melyek hozzájárulnak az ellazuláshoz, a megkönnyebbüléshez. Sok ember szereti, ami nem is csoda, hiszen segít megbirkózni a munkahelyi stresszel. De mi a helyzet akkor, ha a munkahelyi gondok helyett egy hatalmas pocak okozza a galibákat, a fáradságot, kimerültséget? Lehet wel
Mely gyógynövény enyhítheti a terhességi rosszullétet?
2020 szeptember 12.   Női NetCafe
Kismamáknak javasoljuk, a terhességi rosszullét ellen próbálják ki a gyömbért, (zingiber officinale) mint gyógynövényt alkalmazni.
Abonyi Orsi a Ti segítségeteket kéri: szerintetek a holnapi esküvőre jó lesz ez a kismama-ruha?
2020 szeptember 11.   Glamour
Szerintünk tökéletes!
4 dologban nagyon alábecsülik magukat a kismamák
2020 szeptember 10.   Női NetCafe
Sok várandós nő állítja, hogy az áldott állapot miatt kognitív nehézségek lépnek fel nála. A legfrissebb eredmények alapján azonban ezt semmilyen vizsgálat nem támasztja alá, tehát pusztán pszichés eredetű feltételezésről van szó.
Felfedezték, miért fiatalít a terhesség
2020 szeptember 10.   Női NetCafe
A terhesség elősegíti a szövetek regenerációját – állítják jeruzsálemi kutatók, akik szerint a gyermekvárás a kismama izmaiban indítja el a megújulási folyamatokat.
Kisgyerekesek, figyelem! Havi 40 ezer forintot kaphatnak az államtól
2020 szeptember 10.   Napi
Már több mint kétezer kismama állhatott újra munkába a bölcsődei támogatásnak köszönhetően - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely szerint ez is igazolja, hogy jelentős segítséget jelent a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás.
Hétezer kismama térhet vissza dolgozni a bölcsődei támogatás segítségével
2020 szeptember 10.   Hírstart
Továbbra is pályázhatnak a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatásra a kisgyermekes anyák.
Abonyi Orsi kismamaként is sportol - ráadásul egy szuper szettben!
2020 szeptember 10.   Glamour
Fontos számára a mozgás
Abonyi Orsi az egyik kedvenc kismamaruháját viseli ma
2020 szeptember 8.   Glamour
Nagyon jól áll neki ez a minta