Allergia

Megduplázódott az allergiások száma az elmúlt években
2017 október 19.   ProfitLine
A nagy nyári pollenidőszak már lecsengett, így a klasszikus értelemben vett kültéri allergének már nincsenek a levegőben, azonban a beltérben továbbra is jelen vannak allergiás tüneteket okozó anyagok (házi poratka, penészgombák, háziállatok szőre, stb). Ahogy beköszönt az ősz, elindul a jó levegőminőségre legalább annyira veszélyes fűtési- és „szm
Megduplázódott az allergiások száma
2017 október 18.   Híradó
Otthonunk levegője jelentősen szennyezettebb lehet, mint a zsúfolt utcáké.
3 élelmiszer, amit érdemes adni a gyermeknek még egyéves kora előtt
2017 október 18.   Női NetCafe
Az orvosok régóta azt tanácsolják a kisgyerekes szülőknek, hogy bizonyos ételeket minél később vezessenek be gyermekük étrendjébe, mert ezzel elkerülhetik az esetleges allergiák kialakulását, ám egy nemrégiben végzett vizsgálat szerint nem ez a jó stratégia.
Mitől védheti meg a babát a szoptatás alatt szedett probiotikum?
2017 október 11.   Női NetCafe
Azok a csecsemők, akiknek az édesanyjuk probiotikumokat szedett szoptatás során, kisebb eséllyel szenvedtek később az ekcémától, ugyanakkor más allergiákkal kapcsolatban nem figyelhető meg hasonló összefüggés – derül ki egy friss kutatásból.
Az első fagyok vetnek véget a parlagfű szezonnak
2017 október 10.   Kiderül
Fellélegezhetnek azok az allergiások, ahol már megjelentek az első hajnali fagyok. A parlagfű ugyanis érzékeny a hidegre, jelentősen csökkenti pollenszórását. Így a fagyos időnek is megvannak a maga előnyei.
A tejallergia tünetei
2017 október 9.   HáziPatika.com
A tejallergia egyike a leggyakoribb gyermekkori allergiáknak. A gyerekek többsége a harmadik születésnap környékére kinövi a betegséget, ám az addig tartó időszakban sok kérdés felvetődik a szülőkben. ...
Tejallergia - Ki segít a diagnózis után?
2017 október 6.   WebBeteg
A tejallergia egyike a leggyakoribb gyermekkori allergiáknak. A gyerekek többsége a harmadik születésnap környékére kinövi a betegséget, ám az addig tartó időszakban sok kérdés felvetődik a szülőkben. Ezekről beszélgettünk Sasvári-Szekeres Anitával, a Budai Allergiaközpont dietetikusával.
Duplán hülyének nézték az adózókat: hova lett a parlagfűpénz?
2017 október 6.   HVG
Miután újabb szezont tüsszögött végig a parlagfűre allergiás több millió ember, utánamentünk (volna), mi lett az adófizetők 1 százalékaiból összejött, több mint félmilliárdos forrással. Az összeget egyszer már lenyelő Földművelésügyi Minisztérium viszont pénzt kér a beszámolókért, amikből kiderülne, hol és hogyan irtották az allergént. A civilek gy
Az ételallergia kezelése
2017 október 5.   WebBeteg
Forduljon orvoshoz, ha allergiás tüneteket tapasztal röviddel étkezés után, különösen, ha ez ismétlődik. Ha lehetséges, akkor keresse meg orvosát, amikor az allergiás válasz még tart. Ez segíteni fog a diagnózis és a terápia felállításában.
A legjobb őszi vitaminbombák
2017 október 4.   HáziPatika.com
Allergiás időszakban az elfogyasztott ételek is enyhíthetik a tüneteket, egyes zöldségek és gyümölcsök fogyasztása pedig éppen hogy nem javasolt ilyenkor. Mit szabad és mit tilos fogyasztania ősszel egy allergiásnak? ...
A legjobb természetes antihisztaminok
2017 október 3.   HáziPatika.com
Az allergiások pontosan tudják, hogy mennyire meg tudja keseríteni a hétköznapokat az állandó tüsszögés, torokfájás, orrfolyás és szemviszketés. Ha valaki a természetes megoldások híve, akkor is találhat megoldást. ...
Budapest: Mondd meg, mit olvasol, és megmondom, ki vagy
2017 szeptember 29.   Portfolio
Budapest Alapkezelő: "Az idei szezonban új gyógyszert írt az orvosom parlagfű allergiámra - állítólag jobbat, hatékonyabbat, mint az eddigi. A receptet annak rendje és módja szerint kiváltottam, az első használat előtt pedig kezembe...
Allergiája miatt rángattak le egy nőt a repülőről - videó
2017 szeptember 29.   ATV
Ezúttal a Southwest légitársaságnál tört ki a botrány. A Baltimore-ból Los Angelesbe induló járatra felhoztak két kutyát. Egy női utas azt állította, "halálosan allergiás" az állatszőrre, majd követelte, hogy szállítsák le a két ebet.
Allergiája miatt rángatták le a repülőről - Videó
2017 szeptember 28.   Femcafe
Nem ez az első ilyen eset mostanában...
Allergiája miatt rángattak le egy nőt a repülőről - videó
2017 szeptember 28.   ma.hu
Két kutya is volt a fedélzeten. A nő azt állította, allergiás az állatszőrre, ám orvosi papírral nem tudta bizonyítani.
A körömrágás és az ujjszopás csökkenti az allergia kockázatát
2017 szeptember 26.   WebBeteg
Azok a gyermekek, akik kisiskolás korukban rágják a körmüket vagy szopják az ujjukat, kamasz- és felnőttkorukra társaiknál kevésbé hajlamosak a gyakori allergénekkel szembeni érzékenységre. Az asztma és a szénanátha veszélyét ugyanakkor látszólag nem befolyásolja a két rossz szokás.
Félsz az allergiától? Tarts háziállatot!
2017 szeptember 26.   Női NetCafe
Jó hír  azoknak az allergiától rettegő állatkedvelő családoknak, hogy Frakk, Lukrécia és Szerénke akár még jót is tehet gyermekeiknek.
Kisebb a szennyezés, kevesebb az allergiás beteg
2017 szeptember 26.   Magyar Idők
Eredményesen működik a parlagfű-bejelentő rendszer, az illetékes hatóságokhoz eddig mintegy 1144 lakossági bejelentés érkezett – derült ki a földművelésügyi miniszter beszámolójából. Fazekas Sándor képviselői kérdésre adott írásbeli válasza szerint a parlagfű elleni védekezésben a hatósági felderítés mellett nagy szerep jut a lakosságnak is.
Árthat a gyermekeknek a túl sok színezék az ananászban
2017 szeptember 26.   Hírstart
A megengedett határérték háromszorosát meghaladó mennyiségű narancssárga színezéket mért a cseh hatóság a Thaiföldről származó, mangó ízesítésű kandírozott ananász szeletben. A termékből Magyarországra is érkezett. A túl sok színezék gyermekeknél hiperaktivitást válthat ki és allergiás reakciókat is okozhat.
Tudtad, hogy a szobanövények is okozhatnak allergiát?
2017 szeptember 24.   Női NetCafe
Az allergiás tünetek javulásáért sokat tehetünk, ha közvetlen környezetünkben csökkentjük az allergének mennyiségét. Ennek első lépése lehet, ha jól választjuk meg kerti és szobanövényeinket.