Allergia

Vigyázzunk az ernyősvirágzatú növényekkel!
2021 augusztus 5.   Startlap
Ezek a növények az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthatnak ki.
Vigyázzunk az ernyősvirágzatú növényekkel!
2021 augusztus 5.   24.hu
Ezek a növények az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthatnak ki.
Keresztallergia – Fontos tudni, melyik pollenre vagy allergiás!
2021 augusztus 4.   Napidoktor
A pollen-étel keresztallergia egyre ismertebb, talán a legtöbben a parlagfű-görögdinnye kapcsán hallattak erről. Ilyen esetben az érintetteknek bizonyos ételek fogyasztása is kellemetlen tüneteket okozhat. Keresztallergia azonban egyes pollenek közt is fennállhat, ilyenkor az allergiateszt pozitív lehet, miközben tüneteket valójában csak az egyik n
Eozinofil granulocita
2021 augusztus 4.   WebBeteg
Az eozinofil granulociták (eosinophil granulocyták) a fehérvérsejtek egyik csoportját alkotják. A csontvelőben képződnek, az érési folyamat befejeződését követően a vérkeringésbe jutnak. Szerepüket az allergiás reakciókban, és néhány fertőzéstípus elleni védekezésben töltik be. Legnagyobb koncentrációban a nyálkahártyában fordulnak elő.
Hogyan készíts amerikai palacsintát tojás nélkül?
2021 augusztus 3.   Női NetCafe
Az amerikai palacsinta egy szuper reggeli, de ha allergiás vagy a tojásra, vagy koleszterinszegény diétát kell követned, akkor gondot okozhat, hogy a legtöbb receptben tojás is szerepel. Ne bánkódj emiatt, nem kell lemondanod erről a finomságról, hiszen remek tojásmentes változatok is léteznek. Hoztunk neked tojás nélküli recepteket!
Arcmaszk viselése: enyhítheti az allergiás tüneteket?
2021 augusztus 3.   WebBeteg
A szezonális allergia évről évre egyre többek életminőségét rontja az allergénekre gyorsan vagy időszakosan megjelenő, olykor krónikus formát öltő tüneteken keresztül. A COVID-19 világjárvány hatására viszont mindennapossá vált az orrot és szájat takaró orvosi arcmaszkok és szövetmaszkok viselete.
Bazofil granulocita
2021 augusztus 3.   WebBeteg
A bazofil granulocita a fehérvérsejtek egyik típusa. A csontvelőben termelődő sejtes elemek, melyek feladata az allergiás reakciók kiváltásában, a sebgyógyulásban, az immunvédekezésben van.
Allergiás reakció után is mehet a második oltás
2021 augusztus 2.   24.hu
A kutatók javaslata az, hogy még az allergiás reakció után is érdemes lehet beadni a második oltást, és befejezni a vakcinációt a teljes védelem érdekében.
Allergiás a szülő = allergiás gyermek?
2021 augusztus 2.   Napidoktor
Az allergiás betegségek családi halmozódása nagyon gyakori. A statisztikák szerint a szülők allergiája esetén 50-80%-ban a gyermekeiknek is lesznek valamilyen allergiás tünetei. Hogyan jelezhető előre, illetve hogyan kezelhető célzottabban, a családból hozott allergia? Dr. Ragó Zsuzsanna, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet kutatás-fejlesztési vezetőjé
Allergia kivizsgálása: nem tudod, hová fordulj?
2021 augusztus 1.   NLC
Többen csak „átmenetinek” gondolják az allergiás reakciókat, pedig a bosszantó tünetek nem múlnak el csak úgy, maguktól. Érdemes mielőbb utánajárni, miről is van szó pontosan!
A tüsszentés, mint allergiás reakció – valóban szükséges rossz?
2021 augusztus 1.   NLC
A tüsszentés a szervezetünk legtermészetesebb reakciója olyankor, ha az orrunkba és a légzőszerveinkbe hirtelen idegen anyag kerül, vagy valami irritálja ezt a területet. Több oka is lehet azonban annak, ha folyamatosan tüsszögünk.
Leggyakoribb allergiák
2021 augusztus 1.   NLC
Magyarországon egyre többen szenvednek a pollenallergiától, amely már közel 2 millió embert érint. Melyek a leggyakrabban előforduló allergiák? Mi jelentheti a kiutat? Mire kell figyelni? Még mindig sok a kérdés egy elcsépeltnek hitt témáról.
Allergiás vagy? Akkor ezeket jobb, ha tudod!
2021 augusztus 1.   NLC
Az allergia napjainkra igazi népbetegséggé vált. Hogy lehet úrrá lenni az orrdugulással, orrfolyással, köhögéssel, viszkető, égő szemekkel járó tüneteken? Tudj meg mindent az allergiáról!
Mit tegyünk, ha allergiás reakciót észlelünk?
2021 augusztus 1.   NLC
Melyek lehetnek vészjósló jelek? Milyen akut és krónikus tünetek léphetnek fel allergia esetén? Segítünk eligazodni!
Nyári allergia? Mutatjuk, hogyan kezeld!
2021 augusztus 1.   NLC
Az allergiások legnagyobb része leginkább a szezonális allergiától szenved. Melyek a hajlamosító tényezők, és mi hozhat némi felüdülést? Segítünk!
Az ételallergia legsúlyosabb következménye
2021 július 30.   HáziPatika
Egy ételallergiás élete nem könnyű, hiszen a megfelelő diéta betartása különösen nagy odafigyelést igényel. Nehezíti a helyzetet, ha az érintett gyermek. Mit tehetünk, ha a legsúlyosabb allergiás reakciót produkálja?
Útmutató allergiásoknak
2021 július 29.   Napidoktor
Dr. Polgár Marianne gyermekgyógyász, gasztroenterológus több évtizede foglalkozik táplálékallergiás betegek kezelésével, a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság és a Gyermek-gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja. A Szakmai Biztosság tagjaként a közelmúltban egy új, a táplálékallergiások mindennapjait megkönnyítő kezdeményez
Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!
2021 július 29.   WebBeteg
Gondolta volna, hogy poratka-allergiával egy ráksaláta is veszélyes lehet? Prof. Dr. Nékám Kristóf, a Budai Allergiaközpont allergológusa a poratka-allergia és az ételallergiás tünetek közti kapcsolatra figyelmeztet.
Nátha vagy allergia?
2021 július 27.   Napidoktor
Tüsszögés, szemviszketés, orrfolyás, orrdugulás – aki először tapasztalja az allergia tüneteit, könnyen hiheti, hogy náthás. Ám ha a panaszok huzamosabb időn át sem javulnak, esetleg tavaly is az évnek ebben az időszakában jelentkeztek, akkor gyanakodhatunk allergiára. Melyik tünet, mit jelezhet? Hetek óta tartós tüsszögés, orrfolyás, orrviszketés
Rossz hír a parlagfű-allergiásoknak - a szezonkezdet a kisebbik baj
2021 július 26.   Infostart
Már el kell kezdeni a kezeléseket az allergiásoknál, kezdődik a szezon. Egy kellemetlen folyamatról is beszámolt Nékám Kristóf, a Magyar Allergiaszövetség elnöke.