Allergia

Elhunyt „az allergia nagyapja”, William Frankland
2020 április 6.   Múlt-kor
Meghalt 108 éves korában William Frankland brit immunológus, "az allergia nagyapja", akit az allergiakutatás megalapozójának tartanak - írta a BBC hírportálja.
A Rák régi kapcsolata újra szenvedélyes lesz, a Bak már nem önmaga, a Vízöntő elfojtása allergiás tüneteket produkál
2020 április 6.   Blikk
És a te heted hogyan indul?
Koronavírus: nehéz helyzetben az allergiások
2020 április 6.   HáziPatika
Egyre többen prüszkölnek a fapollenek miatt, sok allergiás pedig retteg attól, hogy nehezebben viselné, ha a koronavírus is megfertőzné. Noha ezek a félelmek alaptalanok, az allergiásoknak más miatt jobban kell most figyelniük alapbetegségükre.
Meghalt William Frankland, az allergiakutatás úttörője
2020 április 6.   444
108 évesen hunyt el egy idősotthonban.
Elhunyt William Frankland, a világhírű immunológus – Sokszor állt a halál árnyékában: most úgy ment el, hogy a gyermekei csak biztos távolságban lehettek tőle
2020 április 6.   Blikk
Meghalt 108 éves korában William Frankland brit immunológus, "az allergia nagyapja", akit az allergiakutatás megalapozójának tartanak - írta a BBC hírportálja.
108 évesen meghalt az allergia nagyapja
2020 április 5.   Népszava
William Frankland brit immunológust tartják az allergiakutatás megalapozójának.
Meghalt 108 éves korában William Frankland
2020 április 5.   Infostart
A brit immunológust tartják "az allergia nagyapjának", az allergiakutatás megalapozójának - írta a BBC hírportálja.
Ha tilos a glutén, erre nagyon figyeljünk
2020 április 2.   HáziPatika
A megfelelő emésztést magas rosttartalmú ételek fogyasztásával segíthetjük elő, amelyek például a teljes kiőrlésű búzalisztből készülnek. Ám előfordulnak olyan ételintoleranciák, -érzékenységek, -allergiák vagy akár önként vállalt étkezési formák,...
Megszólalt az Operatív Törzs: ezt minden allergiásnak tudnia kell!
2020 április 2.   Pénzcentrum
Megvolt az Operatív Törzs napi bejelentése. A Pénzcentrum élőben tudósított a tájékozatóról. Ezek voltak a legfontosabb hatósági bejelentések április 2-án. Minden krónikus betegség plusz kockázatLakatos Tibor elmondta: a kórházak...
Koronavírus: az allergiásokra veszélyesebb
2020 április 1.   Életforma
A jelenleg zajló koronavírus járvány időben egybeesik a tavaszi pollenszezonnal, így a virágporra érzékenyek kettős veszélynek vannak kitéve. Alapbetegségük, ami legtöbbször valamilyen krónikus felső légúti betegséggel, gyakran pedig asztmával párosul, a járványnak fokozottan kitett csoporttá teszi őket. Szakértőket kérdeztünk.
Koronavírus, influenza vagy allergia? Íme a különbségek
2020 március 30.   Nosalty
Nehéz megállapítani, melyikre gyanakodj, de nem lehetetlen.
Apokaliptikus jövőképet fest Trump járványügyi főtanácsadója
2020 március 29.   Napi
Több millió megbetegedésre és akár 100-200 ezer közé eső halálozási számra számít Anthony Fauci, az amerikai Allergia és Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének (NIAID) vezetője, egyben a Donald Trump által felállított koronavírus elleni akciócsoport vezetője - írja az Index.
Hogyan kezelheted a súlyosbodó tavaszi allergiád?
2020 március 28.   Női NetCafe
Úgy érzed, hogy tavaszi allergiád egyre rosszabb? Az allergia szakértők szerint ennek hátterében a klímaváltozás állhat.
Segítség speciális diétával élők részére, koronavírus járvány idejére
2020 március 28.   Napidoktor
Az ételallergiával vagy ételintoleranciával élők esetében a hétköznapokban sem mindig gördülékeny a szükséges alapanyagok beszerzése. Egy ilyen speciális helyzetben, amit a koronavírus terjedése idézett elő, még inkább szükség lehet a házi praktikákra, ha épp nincs kéznél a megszokott hozzávaló sütéshez és főzéshez. Szabó Lucia, a Budai Allergiaköz
Az allergia kezelését a járvány idején sem szabad halogatni
2020 március 28.   Népszava
Bár a koronavírus terjedésének megfékezéséhez fontos, hogy otthon maradjunk, a tüneteket kezelni kell, mert súlyos szövődményeket okozhatnak és az immunrendszert is gyengíthetik.
Most különösen ne vedd félvállról ezeket a tüneteket: olcsón, és drágán is megúszhatod
2020 március 27.   Pénzcentrum
A koronavírus járvány rengeteg számítást áthúzott, rengeteg forgatókönyvet átírt, viszont mindenttől függetlenül van, amit a veszélyhelyzet sem írhat felül. Az allergia szezon például 2020-ban is ugyanúgy beköszöntött - a pollenek...
Mi van, ha sebbe jut a koronavírus?
2020 március 26.   24.hu
Szappantól, kézfertőtlenítőtől kicserepesedett, sebes mindenkinek a keze, a sérült bőrön keresztül vajon fertőz a koronavírus? Szó lesz még maszkokról, cukorról, magas vérnyomásról és allergiáról.
Allergia-kisokos: minden, amit feltétlenül tudnod kell, ha allergiától szenvedsz
2020 március 26.   Life
Allergia-kisokos: minden, amit feltétlenül tudnod kell, ha allergiától szenvedsz
Koronavírus – Online virtuális rendelő indul
2020 március 26.   Napidoktor
Krónikus asztmás és allergiás gyermekeknek indul TB támogatott online vizit/távkonzultáció a Svábhegyi Gyermekgyógyintézeben. Háttér A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet országos hatáskörű, járóbeteg szakrendelésein több mint 10.000 asztmás, allergiás gyermeket kezelnek a gyermektüdőgyógyász, gyermekallergológus szakorvosok. A koronavírus okozta járvány
5 fontos kérdés az allergiáról járvány idején
2020 március 26.   Hírstart
Az időjárás ugyan átmenetileg téliesre fordult, de a hétvégétől már fokozatos felmelegedés kezdődik, ezzel együtt pedig ismét erősödhetnek az allergiás tünetek.