Táplálkozás

A sófogyasztás és a magas vérnyomás - Mi az összefüggés?
2023 március 20.   WebBeteg
A hazánkban népbetegségnek számító magas vérnyomás (hipertónia) kialakulásában nem csupán a genetikának van szerepe, hanem többek között a táplálkozásnak is. Számos kutatás vizsgálta már, hogy milyen összefüggés lehet a túlzott mértékű sófogyasztás és a magas vérnyomás kialakulása között.
Romló memória? Depresszió? Ezeket az ételeket kerüld!
2023 március 20.   HáziPatika
Az agy egészségéhez szükséges megfelelő táplálkozást nem lehet elég korán kezdeni: már terhesség alatt is érdemes odafigyelni, mi jut el a magzathoz. Ennek ellenére nem lehet túl későn sem kezdeni, hiszen akár felnőttként is érdemes változtatnunk – az agyunk egészsége érdekében. A megfelelő jódbeviteltől az ultrafeldolgozott élelmiszerek kerüléséig
5+1 tipp a tavaszi fáradtság ellen
2023 március 20.   WebBeteg
A nem megfelelő táplálkozás, a túl kevés alvás és a változékony, egyre melegebb időjárás mind hozzájárulhat a tavasz érkezésével elhatalmasodó tompultság érzéséhez. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus tanácsai a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.
DASH diéta - Étrendi ajánlások magas vérnyomás ellen
2023 március 18.   WebBeteg
Az Amerikában összeállított DASH diéta egy olyan étrendet jelöl, amely elsősorban a magas vérnyomás kialakulásának megelőzését és kezelését célozza meg. Az alábbi angol kifejezés kezdőbetűiből álló mozaikszó: Dietary Approaches to Stop Hypertension, amely jelentése magyarul: a magas vérnyomás megállítása táplálkozási szempontból.
Ha nem akarsz idő előtt meghalni, gondold meg mit eszel!
2023 március 18.   ridikul.hu
Többen halnak meg az egészségtelen táplálkozás, mint a dohányzás miatt
Ha jót akarsz magadnak, nem dőlsz be ennek az 5 táplálkozási tévhitnek
2023 március 17.   Life
Hosszú élet, egészséges táplálkozás és idősödés - számtalan tanácsot olvashatunk a témában, de nem mindig szakértőktől. Az önjelölt táplálkozási guruk ajánlásai jó esetben haszontalanok, ám rosszabban akár veszélyesek is lehetnek.
A dietetikus kitálal: ezek a táplálkozási mítoszok
2023 március 17.   HáziPatika
5 táplálkozási mítosz, amit ideje lenne elfelejtenünk.
3 napos mintaétrend a tavaszi fáradtság ellen
2023 március 17.   24.hu
Kiegyensúlyozott táplálkozással, pihenéssel és mozgással elkerülhető a tavaszi fáradtság.
A jódhiány kihat a súlygyarapodásra
2023 március 17.   Vital
Interjú Tihor-Herczeg Kyra kutató-fejlesztő, táplálkozástudományi szakértő és anti-aging endokrinológussal
Táplálkozási tippek stresszes életmódúaknak
2023 március 16.   WebBeteg
A stressz nagyobb kárt okoz testünknek, ha kevés tápanyagot viszünk be: táplálkozzon egészségesen, s így a mindennapi nyomást is jobban fogja bírni.
A zöldség-gyümölcs-tejtermék kombóval sokat tehetünk az egészségünkért
2023 március 15.   ridikul.hu
Nemcsak a gyermekek, mi felnőttek is rendkívül kevés tejterméket és zöldséget eszünk és ezáltal nem mutatunk túl jó példát nekik. Változtassunk táplálkozási szokásainkon és ösztönözzük erre a családot is!
A Parkinson-kóros beteg ideális táplálkozása
2023 március 13.   WebBeteg
Minden egyén számára fontos a jól összeállított, egészséges étrend, de ez különösen fontossá válik Parkinson-kóros betegek esetében. Ez a leírás abban segítheti Önt, hogyan állítson össze egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, és hogyan küzdjön meg azokkal a táplálkozási problémákkal, amelyek Parkinson-kórban állnak fenn.
Húsmentes bevásárlás – ezeket vegye, ha nem akar vagyonokat költeni
2023 március 13.   Napi
Azok, akik a böjt alatt tartják a húsvét előtt hagyományosnak számító húsmentes étrendet vagy azok, akik akár egészségügyi, akár etikai okokból állnak át növényi táplálkozásra, kissé tanácstalanul állhatnak a kihívás előtt: mit egyenek, és legfőképpen: miképpen vásároljanak be olcsón. Nekik ad útbaigazítást a Napi.hu-nak nyilatkozó étteremtulajdono
10 vidéki étterem, ahol nagyböjt alatt is csodálatosat ehetünk
2023 március 13.   Nosalty
Nagyböjt alatt sokan csak péntekenként hagyják el a húst, mások a böjt teljes ideje alatt áttérnek a vegetáriánus táplálkozásra. Bár ez az időszak az önmegtartóztatásról szól, a böjti időszak alatt is ehetünk jókat. Olyan helyeket ajánlunk országszerte, ahol könnyedebb alapanyagokból, halakból és zöldségekből is remekül főznek.
Melatonin: ezekben az ételekben, italokban sok van
2023 március 12.   Életmódcentrum
Az egészséges életmódról általában a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás jut eszünkbe, azonban a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásnak is komoly hatása van az egészségi állapotra. Becslések szerint a teljes népesség közel egyharmada szenved alvászavarban, amit a stresszes életvitel, a cirkadián ritmus („biológiai óra”) diszf
Tilos ezt enni, ha túl sok a stressz az életünkben
2023 március 10.   HáziPatika
Egy táplálkozási szakértő szerint az alábbi öt étellel érdemes óvatosan bánni, mert tovább ronthatnak a stressz-szintünkön.
Bővült a Lidl Magyarország „Mentsük meg!” élelmiszermentő akciója
2023 március 10.   Márkamonitor
A Lidl Magyarország tavaly novemberben indította útjára a „Mentsük meg!” élelmiszermentő akcióját, annak érdekében, hogy minél többek számára elérhető legyen az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető zöldség-gyümölcs. Az áruházlánc a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárló
Szükség van a máj rendszeres méregtelenítésére!
2023 március 10.   Vital
Interjú Tihor-Herczeg Kyra kutató-fejlesztő, táplálkozástudományi szakértő és anti-aging endokrinológussal
Egyre több gyerek küzd anyagcserezavarral
2023 március 10.   HáziPatika
Az anyagcsere-problémákkal küzdő fiatalok száma egyre nő: Magyarországon minden 12. gyerek endokrin, táplálkozási vagy anyagcsere problémákkal küzd. Megfelelő diagnosztika és kezelési terv révén ők is teljes életet élhetnek, ehhez azonban korszerű műszerekre van szükség. Ezt segíti az idén 20 éves K&H gyógyvarázs pályázat, amelynek fókuszában ebben
Ezért veri ki a biztosítékot a magyaroknál a húsmentes táplálkozás
2023 március 10.   Napi
Felmérések alapján az átlagember táplálkozásainak gyökeres átalakítása nélkül nincs sok esély a 2050-es uniós klímasemlegességi célok elérésére. A Napi.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint azonban a bökkenő ezzel kapcsolatban az, hogy a növényi eredetű táplálékok felé kellene billenteni a mérleg nyelvét, ez pedig sokaknál kiveri a biztosítékot.