Táplálkozás

38 év vegaság után újra a hús felé fordult az Office sztárja: az oka egészen elképesztő
2024 május 19.   Street Kitchen
A hollywoodi színészekről mindent tudunk – néha túl sokat is, így nem meglepő, hogy a táplálkozásuk sem titok senki előtt. A sztárdiétáktól kezdve olyan hétköznapi történések is rivaldafényt kapnak, mint hogy valaki 38 év után ismét eszik húst. Bár, ha jobban belegondolunk, egy majd’ 40 éves életmód feladása nem annyira hétköznapi!
A tejtermékek újabb pozitív hatását fedezték fel
2024 május 17.   Magyar Hírlap
Az egészséges táplálkozás fontos részét képezi.
Érdemes kerülni a szakember szerint ezeket az ételeket hasnyálmirigy-gyulladás esetén
2024 május 16.   Magyar Hírlap
A hasnyálmirigygyulladás során nagyon fontos a megfelelő táplálkozás.
5 dolog, ami miatt diéta esetén is fontos a rostdús táplálkozás
2024 május 16.   Glamour
A rostok fontos szerepet játszanak az egészséges táplálkozásban és az emésztőrendszer megfelelő működésében. De azt tudtad, hogy a rostoknak köszönhetően a fogyás is látványosabb lehet? Elmagyarázzuk, hogyan!
Melyik szárnyashúst válasszuk, ha egészségesen akarunk táplálkozni?
2024 május 16.   Agroinform
Melyik baromfihús miért előnyös táplálkozás-élettani szempontból?
A táplálkozási szakértő szerint sok szempontból hasznos a gombafogyasztás
2024 május 16.   Magyar Hírlap
A gomba nagyon tápláló és vitamindús élelmiszer, amelyet érdemes beiktatni az étrendbe.
A pajzsmirigy-alulműködés megnehezíti a diétázók dolgát
2024 május 15.   WebBeteg
Ha az áhított fogyás a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás mellett sem következik be, annak több oka is lehet, ezek közül az egyik leggyakoribb a pajzsmirigy alulműködése.
Egészségügyi figyelmeztető jelzést tenne a McDonald's egyik termékére a Michelin-csillagos séf
2024 május 15.   SzMo
Curtis Stone szerint az egyik termék kifejezetten káros lehet az egészségre, akár már rövid távon is. Mindemellett tippeket is adott a kiegyensúlyozottabb táplálkozásra.
Egyre többször esszük ezt a megosztó, de annál egészségesebb növényt
2024 május 15.   Magyar Mezőgazdaság
Az egészségtudatosabb táplálkozással és változatos felhasználhatóságával hazánkban is érzékelhetően nő a kereslet a spenót iránt.
Megalkották az umami, a húsimádók kedvenc ízének képletét
2024 május 14.   Agrofórum
Étkezési szokásaink „zöldítése” nem feltétlenül jelenti azt, hogy vegetáriánussá válunk. Egészségesebb és reálisabb megoldás a rugalmas táplálkozás, amikor a tengeri ételek kölcsönzik az umami ízét az „unalmas” zöldségeknek. Egy gasztrofizikus matematikai egyenletekkel számította ki az umamipotenciált a tengeri moszattól és a rákpasztától kezdve a
Avokádó mánia: Miért ilyen divatos, és mire használhatod?
2024 május 14.   Life
Az avokádó az utóbbi években kirobbanó divatnak örvendett a táplálkozás és a wellness világában. De vajon mitől ilyen népszerű?
Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók
2024 május 14.   Agrotrend
Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora és Ralph Rühl berlini kutató – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t. Az általános, ma is használatos A-vitamin termino
Megalkották az umami, a húsimádók kedvenc ízének képletét
2024 május 14.   Agrofórum
Étkezési szokásaink „zöldítése” nem feltétlenül jelenti azt, hogy vegetáriánussá válunk. Egészségesebb és reálisabb megoldás a rugalmas táplálkozás, amikor a tengeri ételek kölcsönzik az umami ízét az „unalmas” zöldségeknek. Egy gasztrofizikus matematikai egyenletekkel számította ki az umamipotenciált a tengeri moszattól és a rákpasztától kezdve a
Egyre népszerűbb a spenót, a magas táplálkozási értéke miatt is
2024 május 14.   Növekedés
A spenót kiemelkedő fehérje- és ásványianyag-tartalma miatt az egyik legmagasabb táplálkozási értékkel rendelkező zöldségféle. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) körképe szerint hazánkban mintegy 541 hektáron termesztenek spenótot.
Nagyon érdekes kutatás az A vitamin kapcsán
2024 május 14.   Tudás.hu
Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora és Ralph Rühl berlini kutató – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t. Az általános, ma is használatos A-vitamin terminológia a
Sokféleképpen elkészíthető és egészséges: hazánkban is nő a spenót népszerűsége
2024 május 14.   Agroinform
Az egyik legmagasabb táplálkozási értékkel rendelkező zöldségféle.
Helyes fogápolás a legkisebbeknek - gondoskodj jól babád fogairól
2024 május 14.   Vital
Fogaink állapotát nem csak éppen aktuális fogápolási szokásaink határozzák meg, de gyermekkori táplálkozási, fogmosási szokásaink is, sőt még édesanyánk terhesség alatti életmódja is lényeges lehet.
A vegán életszemlélet sajátosságai
2024 május 13.   Habostorta
A „vegán” szó hallatán az emberek többségének más és más jut eszébe. Vannak, akik az egészséges táplálkozás egyik opciójára asszociálnak, míg
Tönkre teheti a hajat a kemény víz: ez a hajtípus van a legnagyobb veszélyben
2024 május 12.   Life
A haj egészsége számos tényezőtől függ, beleértve a táplálkozást, a stresszt, és nem utolsósorban a víz minőségét is. De miért is fontos ez a haj szempontjából, és mely hajtípusok lehetnek a legnagyobb veszélyben?
A fenntartható életmódról játékosan: Új feladatokkal bővült a népszerű oktatóprogram, rekordszámú megoldás érkezett
2024 május 12.   Digital Hungary
Új, játékos feladattokkal egészítették ki a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos Doboz nagysikerű oktatóprogramját, az Etesd az Eszedet, amely így már nemcsak a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjainak elsajátításában segíti a gyerekeket, hanem a környezettudatos szokások kialakításában is. Az új feladatokat 13 iskola tanulói próbálhatták