Hírarchívum - Gazdaság

2024. június 19. szerda

jún. 19
0:12
Bemutatták a világ első, kizárólag hidrodénnel működő erőművét (Infostart)
A működésére néhány évet még várni kell.
jún. 19
0:15
Matolcsy Györgyék Brüsszelnél is optimistábbak, ha 2025-ről van szó (444.hu)
A jegybank új prognózisa szerint javultak az idei inflációs kilátások, 5 helyett legfeljebb 4,5 százalékkal drágulhat az élet.
jún. 19
0:15
A blokklánc technológia hasznossága (BitcoinBázis)
A blokklánc technológia nem csak egy újabb hóbort a tech világba. Ez egy forradalmi újítás, ami alapjaiban képes megváltoztatni, hogyan tároljuk és osztjuk meg az adatokat. A decentralizált adatkezelés biztonságát és átláthatóságát kínáló megoldás számos iparágban kínál értékes lehetőségeket a hatékonyság növelésére és az üzleti folyamatok újraérte
jún. 19
0:15
Már az Nvidia a világ legértékesebb cége (Telex)
Jól tejelnek a mesterséges intelligenciához használt csipek, a cég beelőzte a Microsoftot.
jún. 19
0:16
24 milliárdos vásárlásba kezd a Telekom (Infostart)
A Magyar Telekom az áprilisban tartott közgyűlése által elfogadott felhatalmazás alapján részvény-visszavásárlási tranzakciókat tervez végrehajtani a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint fix ügyletekkel, napi piaci áron; a tranzakciók célja a tőkecsökkentés útján megvalósuló részvényesi javadalmazás.
jún. 19
0:19
Új, ingatlanos céget alapított Schadl György (444.hu)
Hát, a Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt volt elnökének van tapasztalata a területen.
jún. 19
0:19
Minden, amit a TapSwap kriptojátékról tudnod kell (BitcoinBázis)
A TapSwap a Telegram üzenetküldő alkalmazás egyik feltörekvő tap-to-earn játéka, amely egyre népszerűbbnek számít a kriptoközösségen belül. Ebben a játékban a résztvevők TAPS tokeneket kaphatnak, amennyiben különböző feladatokat hajtanak végre a játékon belül. A jelenleg több mint 46 millió felhasználót számláló játék gyorsan népszerűvé vált az egy
jún. 19
0:21
1,5 millió dollárt gyűjtött az egyik legjobb gaming kriptó (ProfitLine)
Vesd el a kockát és kóstolj bele te is a GameFi izgalmas világába a Mega Dice segítségével! A játékok (gaming) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) metszéspontja, a GameFi rendkívül gyorsan növekvő ágazat.
jún. 19
0:23
Megindult a roham az FTX maradék vagyonáért (BitcoinBázis)
Az FTX vagyon szétosztása problémás az egymással versengő követelések miatt. Az FTX vagyon elosztásáért megindult a roham A megszűnt FTX kriptovaluta tőzsde vagyonával kapcsolatos versengő követelések elhúzódó kifizetésekhez vezetnek. Köszönhetően annak, hogy nem csak a csődbement FTX ellen, hanem a korábbi vezérigazgató, Sam Bankman-Fried ellen is
jún. 19
0:27
Az elektromos autók forradalma elakadt – ez lehet az oka (BitcoinBázis)
Bár az elektromos járművek gyorsan fejlődnek, az Associated Press legújabb felmérése szerint az amerikaiak még mindig vonakodnak elektromos autókat választani. Az autóvásárlók 46%-a szerint nem valószínű, hogy a következő autójuk elektromos lesz. Az ár még mindig a legnagyobb akadály Az Associated Press-NORC Közvélemény-kutatási Központ és a Chicag
jún. 19
0:31
A Coinbase elérhetővé teszi a tokeneket kereskedés előtt – nem mindenkinek való hozam-kockázat lehetősége nyílt meg (BitcoinBázis)
A Coinbase az egyik legnagyobb és legismertebb kriptovaluta tőzsde a világon, felhasználóbázisát azonban leginkább az Egyesült Államok és Kanada teszi ki. Az alapvetően magasabb kereskedési díjakkal operáló központosított tőzsde az elmúlt időben számos nehézséggel, leállással nézett szembe. Éppen ezért igyekszik most valami olyat adni a felhasználó
jún. 19
0:45
Az elhíresült lombkoronasétány ügyében nem történt kifizetés - az ÁSZ is vizsgálta (ProfitLine)
Lezárult az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, amelynek során a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett azon pályázati rendszert vizsgálta, amelynek célja a magyar erdők közjavainak ingyenes elérhetőségének bővítése volt. A vizsgált projektek között szerepelt a sajtóban is elhíresült nyírmártonfalvai lombkoronaösvény ügye is.
jún. 19
1:15
Nyaralni indul a magyar család és eurót váltana - hol a legolcsóbb az euró? (ProfitLine)
Minden évben sok magyar család dönt úgy, hogy külföldön tölti a nyaralását. Ehhez azonban szükség van egy kis előkészületre, hiszen az itthon megszokott forint helyett sok helyen eurót használnak. De hol érdemes eurót váltani? Ebben a cikkben megpróbálunk minden kérdésre választ adni.
jún. 19
2:15
Így emelkedik a nyugdíj korhatár a magyar jogszabályok alapján! (ProfitLine)
A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjkifizetéseket az 1997. évi Lxxxi törvény szabályozza, melynek 18. §-a szól az öregségi nyugdíjkorhatárról az alábbiak szerint:
jún. 19
2:27
Megtörténik a várva várt kapcsolódás az egyik csillagjegy életében! 2024.06.19. (Karrier Trend)
Az Ikreknek rugalmasabbnak kéne lennie, a Bak ma remek formában lesz! Karrier horoszkóp: 2024.06.19. Kos Az utóbbi időben végzett munkád végre kifizetődik. Mindazt az intenzív fegyelmet, amelyet egy projektre fordítottál, ma nagy elismerés fogadja. Az általad kidolgozott ötletek eljutnak azokhoz az emberekhez, akiknek hallaniuk kell őket! Bika Ha k
jún. 19
3:15
Adatlopásoktól rettegnek a vásárlók (ProfitLine)
Egyre több vevő aggódik amiatt, hogy a vásárláskor megadott adatai kiszivárognak, ami a kereskedőket is lépésre kényszeríti – mutat rá az EY legfrissebb, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.
jún. 19
3:39
Száznál is több barázdásbálna elejtésére adtak engedélyt (Magyar Mezőgazdaság)
Az izlandi kormány megadta az engedélyt az ország egyetlen bálnavadászattal foglalkozó cége számára. Az állatjólétért küzdő csoportok azonban elítélték ezt a lépést.

Keresés