2015. szeptember 10. csütörtök

szept. 10
14:50
Belgrádi rajt január 10-én a vízilabda Eb-n (Infostart)
A 2016-os belgrádi férfi és női vízilabda Európa-bajnokság január 10-én kezdődik és 23-án zárul - adta hírül a hazai sportági szövetség honlapja azt követően, hogy a szerbiai kontinensviadal szervezőbizottsága nyilvánosságra hozta a torna menetrendjét.
szept. 10
15:24
Alpesi sí: visszavonult az osztrákok olimpiai bajnoka (She)
Bejelentette visszavonulását Benjamin Raich, az osztrákok kétszeres olimpiai bajnok alpesi síelője.
szept. 10
15:30
NFL: Kezdődik a szezon - az NFC beharangozója (Agroinform)
Az AFC után következzen az NFC, lássuk, mi várható idén a Nemzeti Főcsoportban.
szept. 10
15:42
Maratoni kajak-kenu vb: rajt pénteken, rekordszámú nevezés (She)
Rekordszámú nevezés érkezett a pénteken rajtoló győri maratoni kajak-kenu világbajnokságra: 40 ország versenyzői szállnak vízre a hétvége során az Aranyparton. Csütörtökön bemutatkozott a magyar csapat, amelytől több aranyérmet is remél a vezetőség.
szept. 10
15:42
Görbicz három héten belül visszatér a pályára (Blikk)
Győr – Görbicz Anita már gőzerővel készül a visszatérésére kisfia születése után.
szept. 10
15:44
Chelsea: hollywoodi sztár parodizálta Mourinhót – videó (She)
Will Ferrell világhírű színész és komikus is ott volt a 2015-ös „GQ Men Of The Year” díjátadó ünnepségen. Ferrellt megválasztották az „Év komikusának”. A 48 éves előadóművész a díj átvételekor szólt néhány szót a jelenlévőkhöz, köztük José Mourinhóhoz, akinek trollkodott egy kicsit a híressé vált védekező taktikáján.
szept. 10
16:00
F1: pofátlanul trükközik a Ferrari és az újonc csapat? (She)
Egyre kevésbé örülnek az F1-es riválisok a jövőre újoncként a Formula–1-be érkező Haas-istálló és a Ferrari összefonódásának. Már csak amiatt is, mert az amerikai csapatról kiderült, azokat az alkatrészeket is a Scuderia dolgozói tervezik és építik meg, amelyeket a szabályok szerint saját maguknak kellene legyártaniuk. Nagy trükközés megy a háttérben.
szept. 10
16:18
US Open: Federer mentette meg az összepréselt kisfiút (She)
Rengetegen szerettek volna autogramot kapni Roger Federertől a svájci teniszező hétfői, John Isner ellen aratott győzelmét követően a US Open negyedik körében. Túl sokan.
szept. 10
16:20
U19: méltatlankodik Tajti Mátyás apja, beszólt Storcknak (She)
A Barcelona utánpótláscsapatában pallérozódó Tajti Mátyás nem lesz ott az U19-es válogatott szeptember végi Eb-selejtezőjében, amiről a játékos a Facebookon közzétett üzenetben számolt be. Szerdán Bernd Storck, az MLSZ sportigazgatója elmagyarázta a döntés hátterét, s az ügyben megszólalt a Puskás Akadémia volt szakmai igazgatója, Tajti József, a játékos édesapja is.
szept. 10
16:36
Barca: ezt kívánta Piqué a Realnak – nem lesz népszerűbb (She)
Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Gerard Piqué, az FC Barcelona labdarúgócsapatának középhátvédje, akit a Real Madridra tett kijelentései miatt kifütyültek a szurkolók a spanyol válogatott legutóbbi két mérkőzésén. A 28 éves futballista leszögezte, esze ágában sincs visszavonulni a nemzeti csapattól, valamint senkinek a kedvéért nem hajlandó megváltozni. Aztán ismét beszélt a Real…
szept. 10
17:00
US Open: Serenára könnyű, Halepre izzasztó elődöntő vár (Agroinform)
Az amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján a hölgyek elődöntős küzdelmeire kerül sor.
szept. 10
17:12
NB II: a Siófok–Sopron bajnoki is képernyőre kerül (She)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában megszakad a Zalaegerszeg tévés sorozata, az M4 ugyanis három kör után szakít a kék-fehér csapattal, és október 4-én a Siófok–Sopron találkozót tűzi műsorára.
szept. 10
17:30
MU: Van Gaal „bemutatta” az új menedzsert, neki „vette” Martialt (She)
Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere úgy érzi, hogy a jelenlegi másodedző, Ryan Giggs követi őt a csapat kispadján.
szept. 10
17:32
MLS: Beckham megtalálta a tökéletes telket Miamiban (She)
Tovább tart David Beckham vártnál keservesebb és lassabban haladó csapatépítése Miamiban. Az MLS-be klubtulajdonosként visszatérni szándékozó angol a jelek szerint sorsdöntő lépést tett: talált helyet a felépítendő stadionnak.
szept. 10
17:34
Újpest–FTC: útlezárások, korlátozások a rangadó napján (She)
A labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában, szeptember 12-én, szombaton az Újpest ősi riválisát, a tabellát hibátlanul vezető Ferencvárost fogadja. A stadion környékén korlátozásokra, forgalmirend-változásokra lehet számítani a stadion környékén – írja a lila-fehérek hivatalos honlapja.
szept. 10
17:36
Videó: így reagált C. Ronaldo az albánok messizésére (She)
Még hétfőn játszották az Albánia–Portugália (0–1) labdarúgó Eb-selejtezőt. A hazaiak már a bemelegítésnél megtalálták a vendégek legnagyobb klasszisát, Cristiano Ronaldót. Az egész stadionban zúgott a „Messi, Messi". Íme, CR reakciója!
szept. 10
17:48
NFL: hiába címvédő, nálunk nem a Patriots a legerősebb – erősorrend (She)
Magyar idő szerint péntek hajnali 2.30-kor a bajnok New England Patriots Pittsburgh Steelers elleni összecsapásával – a mérkőzésről a Nemzeti Sport Online tudósítással jelentkezik! – kezdetét veszi a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015–2016-os szezonja, ennek apropóján elsőként az esélyeket latolgattuk, majd pedig összeállítottuk szezon előtti, szubjektív erősorrendünket.
szept. 10
17:50
FIFA: Scala nyilvánossá tette a reformcsomagját (She)
Nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megreformálására irányuló elképzeléseit Domenico Scala, a szervezet könyvvizsgáló és ellenőrző bizottságának vezetője.
szept. 10
18:06
Férfi vízilabda junior-vb - Elődöntős a magyar válogatott (Infostart)
Éremért játszhat a magyar férfi junior vízilabda-válogatott a kazahsztáni korosztályos világbajnokságon, miután negyeddöntős mérkőzését megnyerte a montenegrói együttessel szemben.
szept. 10
18:06
Vuelta: hiába támadott Aru, az éllovas mindent visszavert (She)
Nicolas Roche nyerte meg a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta 18. szakaszát. Az összetettben a holland Tom Dumoulin megőrizte három másodperces előnyét.
szept. 10
18:08
Győr: a Liverpool korábbi játékosa az ETO-nál folytatja (She)
A női labdarúgó NB I-ben újonc Győri ETO a hivatalos honlapján jelentette be Amanda Sister és Disebo Mametja szerződtetését.
szept. 10
18:10
Vízilabda: elődöntős a magyar válogatott a junior vb-n (She)
Éremért játszhat a magyar férfi junior vízilabda-válogatott a kazahsztáni korosztályos világbajnokságon, miután negyeddöntős mérkőzését megnyerte a montenegrói együttessel szemben.
szept. 10
18:24
MTK: Vanczák csapattársa lett Mervó Bence – hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az U20-as világbajnokság ezüstcipőse, Mervó Bence a Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sionnál folytatja a pályafutását. A svájci klub tájékoztatása szerint Mervó négyéves szerződést írt alá, és a 99-es mezt kapja új csapatánál, melynek színeiben csak januárban debütálhat.
szept. 10
18:42
Inter: a nyáron szerzett brazil védő nem játszhat a derbin (She)
A brazil Miranda nem játszhat a vasárnap esti milánói derbin, jelentette be az Internazionale, amely a nyáron szerződtette a 31 éves védőt az Atlético Madridtól.
szept. 10
18:42
Bomba formában várja az Újpest–Ferencváros rangadót Böde (Blikk)
Bomba formában várja az új futballszezon első Újpest–Ferencváros rangadót a vendégek csatára.
szept. 10
18:44
Női kézi NB I: a Fradinak végül nem kellett izgulnia a Loki ellen (She)
A bajnoki címvédő Ferencváros a hajrához érve még csak három góllal vezetett, végül magabiztosan, nyolc góllal nyert a Debrecen ellen a női kézilabda NB I-ben.
szept. 10
18:46
Újpest–FTC: ki a Fradi legjobbja? Meglepő válasz Vignjevicstől (She)
„Nem egészen értem, miért kellene félnünk a Fraditól” – Nebojsa Vignjevics a Ferencváros elleni szombati rangadó kapcsán. Az Újpest vezetőedzője elárulta kit tart a zöld-fehérek legveszélyesebb pontjának.
szept. 10
18:48
Spanyol foci: Piqué katalán ikont csinált magából? (Agroinform)
Nem hatotta meg a spanyol válogatott meccsen tapasztalt ellenszél, és nem is kért bocsánatot korábbi mondataiért sem.
szept. 10
18:48
Létesítmény: tervrajzok, látványtervek az új Népligetről (She)
A Consultant építési szakértő és tanácsadó mérnöki iroda közzétette a Népliget szabadidősport parkjának, illetve a Fradiváros fantázianévre hallgató városrész tervrajzait.
szept. 10
19:00
Női kézilabda NB I - Az FTC legyőzte a Debrecent (Infostart)
Szoros első félidő után nyolc góllal nyert a címvédő Ferencváros a Debrecen ellen a női kézilabda-bajnokság csütörtöki mérkőzésén.
szept. 10
19:18
Létesítmény: tervrajzok, látványtervek a Fradivárosról (She)
A Consultant építési szakértő és tanácsadó mérnöki iroda közzétette a Népliget szabadidősport parkjának, illetve a Fradiváros fantázianévre hallgató városrész tervrajzait.
szept. 10
19:20
Rg-vb: az oroszoknak arany, Vass Dórának szinte biztos előolimpia (She)
Vass Dóra a 41., Kiss Boglárka a 74., Margaritisz Lili a 96., a magyar csapat a 23. helyen végzett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. Vass Dóra minden bizonnyal utazhat a riói előolimpiára, ahol kiosztják az utolsó hat helyet az ötkarikás játékokra – az más lapra tartozik, hogy ennél biztosan sokkal több kell a kvalifikációhoz, hivatalos utazólista pedig…
szept. 10
19:22
Real Madrid: James is kidőlt, nem játszhat Barcelonában (She)
Combizomsérülés miatt tíz nap kihagyás vár James Rodríguezre, a Real Madrid középpályására.
szept. 10
19:36
Lovassport: ifj. Dobrovitz a 2. helyen a kettesfogathajtó-vb-n (She)
Nagy fölénnyel az olasz Claudio Fumagalli áll az élen a díjhajtás első, csütörtöki napját követően a Fábiánsebestyénben zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon.
szept. 10
20:12
Újpest–FTC: Vébert 20 méterről kínálták meg dobozos sörrel (She)
Újpesten találkozott egymással a Lisztes Krisztián, a Ferencváros egykori labdarúgója és Véber György, az Újpest egykori kiválósága. A szombati rangadó előtt nagy sztorizgatásba kezdtek a FradiMédia kedvéért.
szept. 10
20:12
Mervó Vanczák csapattársa lesz (Metropol)
A 20 éves csatár átigazolásáról az MTK Budapest honlapja számolt be.
szept. 10
20:48
Vasas: Néhány teljesítmény semmit nem ért – Szanyó (She)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas a válogatott mérkőzések miatti szünet miatt a múlt héten felkészülési meccset játszott, melyen 2–1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Siófoktól. Az angyalföldi együttes vezetőedzője, Szanyó Károly szerint akadt néhány teljesítmény a csapatában, ami semmit nem ért.
szept. 10
20:50
Röplabda: parádés siker a törökök elleni El-fináléban (She)
Csütörtök este Érden a magyar női röplabda-válogatott Törökország ellen lépett pályára az Európa-liga döntőjének első mérkőzésén. A mieink fantasztikus hangulatban, mintegy 1700 néző előtt, három szoros játszmában, de 3:0-ra legyőzték a vendégeket, s így hatalmas lépést tettek az El megnyerése felé. A visszavágó vasárnap 17 órától Izmirben.
szept. 10
21:06
Férfi kézi Super Globe: a Veszprém hosszabbításban kapott ki (She)
A férfi kézilabdázók nem hivatalos klubvilágbajnokságának (Super Globe) fináléjában a Veszprém KC a Füchse Berlinnel csapott össze, és hosszabbítás után 28–27-es vereséget szenvedett.
szept. 10
21:08
MTK: jó üzletet kötöttek a Sionnal, és Mervó is jól járt (She)
Mint arról beszámoltunk, Mervó Bence, a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK támadója a Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sionnál folytatja a pályafutását, de mivel az átigazolási időszak lejárta után váltott klubot, csak januárban mutatkozhat be a svájci csapatban. A klubváltás hátteréről Domonyai Lászlót, az MTK klubigazgatóját kérdeztük, aki elárulta, az üzlet megkötésével az MTK és Mervó is jól…
szept. 10
21:10
Birkózó-vb: Sastin továbbment, a többiek kikaptak (She)
Nem történt különösebb meglepetés a Las Vegas-i birkózó-világbajnokság negyedik napjának első fordulójában: a világbajnok Sastin Marianna simán legyőzte dél-koreai ellenfelét, a másik három magyar induló viszont egyaránt kikapott.
szept. 10
21:42
Rg-vb: 17 éves, tizenkétszeres világbajnok – mosolytalanul (She)
Az orosz Jana Kudrjavceva megszerezte pályafutása tizenegyedik és tizenkettedik világbajnoki aranyérmét is, miután a buzogány és a szalag szerenkénti döntőt is megnyerte a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-vb-n.
szept. 10
21:42
Drámai csatában veszített a Veszprém (Metropol)
Az MVM Veszprém hosszabbításos mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Füchse Berlin csapatától a Super Globe-on.
szept. 10
22:00
Birkózó-vb - Sastin technikai tussal nyitott (Infostart)
Az 58 kilogrammban szereplő Sastin Marianna sima győzelemmel kezdte meg szereplését a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó világbajnokság csütörtöki versenynapján, így bejutott a nyolcaddöntőbe. A nap másik három magyar szereplője, Sleisz Gabriella, Németh Zsanett és a szabadfogású Lukács Norbert egyaránt vereséget szenvedett.
szept. 10
22:18
Birkózó-vb: Sastin a nyolc között, egy legenda vár rá (She)
Sastin Marianna kemény meccset birkózott a Las Vegas-i vb 58 kilós nyolcaddöntőjében a nagyon fiatal, de már most iszonyatosan erős, norvég Grace Bullennel, de a rutin végül világbajnokunk javára döntött.
szept. 10
22:36
Új vesével készül a 110 gát olimpiai bajnoka (Infostart)
Átesett a veseátültetésen az amerikai Aries Merritt, a 110 méter gát olimpiai bajnoka.
szept. 10
22:36
HSV: tovább tart a száműzetés – Stieber megint nem kerettag (She)
Bruno Labbadia, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburg vezetőedzője kijelölte keretét a Borussia Mönchengladbach elleni pénteki bajnokira. A lista végigböngészése után kiderült, hogy Stieber Zoltán ezúttal sem kap szerepet.
szept. 10
22:54
Birkózó-vb - Sastin megszenvedett a negyeddöntőért (Infostart)
Az 58 kilogrammban szereplő Sastin Marianna második meccsét is megnyerte, így bejutott a legjobb nyolc közé a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, s már csak egy győzelemre van az ötkarikás kvótától.
szept. 10
23:12
Kosár Eb: egy kihagyott büntető, szakadékba zúgtak a németek (She)
Meglepetésre már a csoportkört sem élte túl a német kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután kikapott Spanyolországtól a B-csoport záró fordulójában.
szept. 10
23:48
Birkózó-vb: Sastin nem bírt a legendával, a vigaszágban bízhat (She)
A világbajnok Sastin Marianna a Las Vegas-i világbajnokság 58 kg-os negyeddöntőjében a háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres vb-aranyérmes, japán Icso Kaorival találkozott, akit úgy tűnik, lehetetlen megverni.

Keresés