2015. szeptember 9. szerda

szept. 9
1:00
Szerdai sportműsor: orosz–francia, olasz–német (She)
Szerdán rangadókkal folytatódik a férfi kosárlabda Európa-bajnokság: Törökország Szerbiával, Olaszország Németországgal, Oroszország Franciaországgal néz farkasszemet – említett mérkőzéseket közvetíti a Sport Tv. A teniszezők US Openje a negyeddöntővel folytatódik, de a kerékpár, a kézilabda és a brazil labdarúgás szerelmesei is találnak követni valót a televízióban.
szept. 9
1:18
Birkózó-vb: Szabó vigaszágon, a többi magyar búcsúzott (She)
A negyeddöntőbe bejutó két magyar, Szabó László és Krasznai Máté a legjobb nyolc között egyaránt vereséget szenvedett, ám előbbit török legyőzője vigaszágra juttatta, így Szabó a bronzmeccsért küzdhet majd.
szept. 9
1:22
US Open: ötszettes csata után már elődöntős a címvédő (She)
A címvédő Marin Cilic ötszettes győzelmet aratott Jo-Wilfried Tsonga ellen a US Open férfi egyesének negyeddöntőjében.
szept. 9
6:42
Birkózó-vb - Szabó kikapott a vigaszágon, nem maradt magyar versenyben (Infostart)
Magyarok nélkül rendezik meg a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság második napi éremküzdelmeit is, miután az egyedül állva maradt Szabó László elveszítette vigaszági találkozóját.
szept. 9
7:00
US Open: Venus szettet fogott, de Serena nyerte a csatát (She)
Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams három szettben nyert testvére, Venus ellen a US Open negyeddöntőjében. A világranglista éllovasa az elődöntőben az olasz Roberta Vincivel találkozik majd, utóbbi először jutott be a négy közé GS-tornán.
szept. 9
7:18
Vb 2018: Jamaica bravúrja idegenben, Kluiverték búcsúztak (She)
A CONCACAF-zóna világbajnoki selejtezősorozat harmadik körének visszavágóját követően kialakult a csoportkör beosztása. A hat párharc közül háromban csupán egyetlen találat döntött összesítésben a továbbjutásról.
szept. 9
7:20
Birkózó-vb: az Eb-n ötödik Szabó László is kiesett (She)
A magyarok közül egyedüliként a 80 kg-os Szabó László jutott vigaszágra, ám miután ott vereséget szenvedett, számára is véget ért a Las Vegas-i világbajnokság.
szept. 9
7:36
Felkészülés: Messiék mentése; Neymarék kiütéses sikere (She)
A duplázó Neymar vezette brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 29 ezer néző előtt háromgólos győzelmet aratott vendéglátója, az amerikai együttes ellen. A dél-amerikaiak már négy góllal is vezettek, a házigazda a lefújás előtti pillanatokban szépített.
szept. 9
7:38
Északír–magyar: az IFAB döntött a kiállítás jogosságáról (She)
Az International Football Association Board, azaz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Szabályalkotó Testülete szerint Cüneyt Cakir korrekt döntést hozott, amikor kiállította Chris Bairdet az Észak-Írország–Magyarország Eb-selejtezőn.
szept. 9
8:12
Olimpia 2024 - Toronto pénzügyi kimutatásra vár (Infostart)
Toronto politikai vezetői egyelőre nem tudják megmondani, milyen - elsősorban anyagi - előnyökkel járhat a város számára, ha pályázik a 2024-es nyári olimpia megrendezésére.
szept. 9
8:12
Belgium: az exújpesti klubjához került a liláktól távozó csatár (She)
A belga élvonalba feljutó Oud-Heverlee Leuven szerződtette Kim Ojót, az előző szezont Újpesten töltő csatárt.
szept. 9
8:14
Birkózó-vb - Lám győzött, Korpási kikapott (Infostart)
A rosszul sikerült hétfői nyitónap után a kedd sem kezdődött jól a magyar csapat számára a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, miután a 71 kilogrammos Korpási Bálint kikapott, ám őt követően a nehézsúlyú (130 kg) Lám Bálint szép győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé.
szept. 9
8:30
Válogatott: Nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – Stieber (She)
Legutóbbi két Eb-selejtezőjén döntetlent ért el a magyar labdarúgó-válogatott. A keret németországi légiósa, Stieber Zoltán Facebook-oldalára kitett bejegyzésében mindezt úgy kommentálta: nem teljesen a terveik szerint alakultak a dolgok.
szept. 9
8:48
NB II: Aston Villa után Ajka – szerződést kap a középpályás (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka mindenben megegyezett Stieber Andrással, a 23 éves középpályás a bajnoki szezon végéig szóló szerződést ír alá a bakonyiakhoz.
szept. 9
9:06
US Open - Elődöntőben a két világelső (Infostart)
A világelső Novak Djokovic négyjátszmás mérkőzésen győzte le Feliciano Lópezt, biztosítva ezzel helyét az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.
szept. 9
9:06
NB I: Kassai Viktor vezeti az Újpest–Ferencváros derbit (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség kijelölte az NB I 8. fordulójának játékvezetőit. A hétvége rangadóján, az Újpest–FTC derbin Kassai Viktor fújja a sípot – bíróküldés.
szept. 9
9:42
Északír–magyar: Guzmics az élen, Szalai hátul – önök szerint (She)
Magyarország 1–1-es döntetlent játszott Észak-Írországgal Európa-bajnoki selejtezőn. Olvasóink közül 7199-en szavaztak, véleményük szerint a mieink legjobbja a gólszerző, Guzmics Richárd volt, a dobogóra Fiola Attila és Király Gábor fért fel. A lista végére Szalai Ádám került.
szept. 9
9:44
Videó: az Eb-selejtezőn kikaptak, 14 éve nem örültek ennyire (She)
Történelmi jelenetnek lehettek tanúi a Litvánia–San Marino Európa-bajnoki selejtezőre kilátogatók. Bár  a vendégek 2–1-es vereséget szenvedtek, örömük határtalan volt, hiszen a litvánok kapusának kiállítása után Matteo Vitaioli találatával tizennégy éves idegenbeli góltalanságot tört meg a San Marinó-i nemzeti tizenegy. Legutóbb 34 mérkőzéssel ezelőtt, 2001 áprilisában szerzett idegenben gólt,…
szept. 9
9:51
Sportfogadás: Ezzel a játékvezetővel csak nyerni lehet! (Agroinform)
Michael Oliver az idei szezonban kíméletlenül elkezdte szórni a lapokat, ezzel pedig igen sokat lehet nyerni.
szept. 9
10:00
Férfi vízilabda BL - Az OSC Athénban, a Szolnok Hannoverben játszik (Infostart)
Elkerülte egymást a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második csoportselejtezős körében az OSC és a Szolnok: előbbi gárda Görögországban, utóbbi pedig Németországban játszik szeptember 18. és 20. között a keddi sorsolás értelmében.
szept. 9
10:36
Videó: jó üzlet – góllal debütált a Dortmundban az MU-támadó (She)
Adnan Januzaj első meccsén góllal debütált a Borussia Dortmundban a St. Pauli elleni (1–2) felkészülési mérkőzésen. Az átigazolási időszak végén a Manchester United belga válogatott játékosa egy idényre szóló kölcsönszerződést írt alá a dortmundiakhoz, akiknél a kilences mezszámot kapta. A húszéves támadónak nem ez volt az első emlékezetes megmozdulása, augusztusban az Aston Villa ellen szerzett…
szept. 9
11:03
Karrier: Bale a Real Madridból vonulhat vissza (Agroinform)
A játékos ügynöke szerint Bale-nek semmi oka elhagyni a Királyi Gárdát, még a Manchester Unitedért sem.
szept. 9
11:12
Kézilabda: Tóth Gabriella súlyos sérülése, fél évet hagy ki (She)
Súlyos sérülést szenvedett a Győri Audi ETO edzésén a válogatott kézilabdázó, Tóth Gabriella, akit szalagszakadás miatt kell megműteni. Számolt be róla a gyorietokc.hu klubhonlap.
szept. 9
11:12
Fa Nándor újra hajóba száll (Metropol)
Új társával, Perényi Péterrel készül a Kávé útja néven legendássá vált transzatlanti versenyre.
szept. 9
11:48
Videó: Messi is ember, így riogatta a galambokat (She)
Mint arról beszámoltunk, felkészülési mérkőzésen Argentína 2–2-es döntetlent játszott Mexikóval. A találkozón Lionel Messi egyenlített a 89. percben, ám volt egy szabadrúgása is a Barcelona klasszisának, erre biztosan nem szívesen emlékszik vissza. Legalább megtudtuk, ő is ember…
szept. 9
11:48
Műtét és fél év kihagyás vár az irányítóra (Metropol)
Szalagszakadás miatt műtét és fél év kihagyás vár Tóth Gabriellára, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat irányítójára.
szept. 9
11:50
Gyász: egy legenda távozott a magyar motorsportból (She)
Negyvennégy éves korában váratlanul elhunyt Bitter Sándor gyorsasági motorversenyző – számolt be a szomorú hírről a Magyar Motorsportszövetség hivatalos honlapján.
szept. 9
11:57
US Open: Halep lehet Azarenka újabb áldozata (Agroinform)
Az amerikai nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján mindkét nemnél kialakul a legjobb négy mezőnye.
szept. 9
12:06
MU: edzés után békítő show – De Gea szombaton visszatér? (She)
David de Gea eddig kimaradt a Manchester United keretéből Real Madrid-saga miatt, de a spanyol válogatott kapus a szerdai edzés után találkozik a Louis van Gaal menedzserrel, és a hírek szerint szombaton már a csapatba visszatérhet.
szept. 9
12:06
Ghánában tudják, hogy töltsék meg a stadionokat! (Blikk)
Hasonló problémákkal küzd Ghána is, mint Magyarország, a focimeccsekre kevesen járnak, ám ennek orvoslására teljesen más megoldást találtak ki. Szexi csajokat a stadionokba!
szept. 9
12:24
A világelitbe kerülhet a női röplabda csapat (Infostart)
A sportág világelitjébe kerülhet a magyar női röplabda-válogatott, amennyiben az esélyesebb törököket legyőzi a kontinens második számú kupasorozata, az Európa Liga döntőjében.
szept. 9
12:24
Videó: Rooney 50. gólja után Sterlingéket éltette az öltözőben (She)
Wayne Rooney góllal vette ki a részét Anglia 2–0-s győzelméből Svájc ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, amelyen az ötvenedik találatát szerezte meg válogatott színekben. Ezzel egyedül minden idők legeredményesebb angolja lett. A nemzeti együttes tagjai és a vezetőség emlékmezzel ajándékozta meg a huszonkilenc éves támadót, aki nem hagyta szó nélkül az ünnepséget.
szept. 9
12:26
Úszás: a Szent János Kórház veszi át Széles Sándor ápolását (She)
Szerdán a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájától (a Korányi Sándor kórháztól) a budai Szent János Kórház veszi át Széles Sándor úszóedző ápolását – értesült a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa.
szept. 9
12:42
Tenisz: Fucsovics két játékot nyert az 1. kiemelt ellen (She)
Nem jutott be a genovai férfi Challenger-tenisztorna nyolcaddöntőjébe a világranglista 200. helyén álló Fucsovics Márton, miután az első fordulóban 6:2, 6:0-ra kikapott az első helyen kiemelt spanyol Albert Ramost (58.).
szept. 9
12:44
NBA: Durant fiatalokat inspirál, ötdolláros ruhát is hordana (She)
Kevint Durant az NBA egyik állócsillaga. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság hetvenedik (!) szezonrajtjához közeledve, de még másfél hónappal az alapszakasz október 27-ei nyitánya előtt az Oklahoma City Thunder 26 éves olimpiai és világbajnok kosarasa több dolgot árult el magáról, köztük azt: hogyan lehet ép ésszel kibírni a fárasztó szezont.
szept. 9
13:00
Elhunyt Bitter Sándor gyorsasági motorversenyző (Infostart)
Elhunyt Bitter Sándor többszörös magyar bajnok gyorsasági motorversenyző.
szept. 9
13:18
Vitorlázás: újabb transzatlanti versenyen indul Fa Nándor (She)
Jövő héten újra kihajózik az óceánra Fa Nándor, aki új társával, Perényi Péterrel készül az október 25-én rajtoló Transat Jacques Vabre vitorlásversenyre.
szept. 9
13:36
Újpest–FTC: a hazatérő légiós úgy érzi, játszani fog a derbin (She)
A csehországi légióskodásból Újpestre visszatérő Balázs Benjámin bízik benne, hogy ő is ott lesz a pályán az ősi rivális Ferencváros elleni szombat esti derbin.
szept. 9
13:38
Videó: szexire vetkőzött a szerb, majd eldurrant az agya… (She)
Novak Djokovics megvillantotta felsőtestét, majd dührohamot kapott, és üvöltözni kezdett, miután a 18. helyen rangsorolt spanyol Feliciano López megnyerte a negyeddöntő második szettjét. A spanyol nem adta olcsón a bőrét: a találkozót lezáró negyedik szett csak a rövidítésben dőlt el.
szept. 9
13:40
Franciaország: kikosarazta Casoni a másodosztályú klubot (She)
A Videotontól távozó Bernard Casoni nem lesz a francia másodosztályú Créteil labdarúgócsapatának vezetőedzője. Francia sajtóhírek szerint a klub két jelöltet keresett meg eddig, de egyikük sem vállalta a felkérést.
szept. 9
13:45
Olasz foci: Thiago Silva tippje komoly haszonnal kecsegtet (Agroinform)
A Milan egykori hátvédje szerint a jelenleg zajló olasz bajnoki szezon legfőbb esélyese az AS Roma.
szept. 9
13:54
Románia: „Európa legjobb védelme, de a támadóknál csak Gibraltár rosszabb” (She)
Nincs eget verő formában a román labdarúgó-válogatott támadószekciója, hiszen a legutóbbi három tétmeccsen egyaránt gólképtelen maradt a csapat – igaz, az északírek, a mieink és a görög ellen sem kapott gólt cserébe, így háromszor is 0–0-ra végzett. A korábbi 73-szoros válogatott Cosmin Contra nem is dicsérte túl a támadójátékot...
szept. 9
14:12
Anglia: katari pénz érkezik a világ legrégebbi egyletéhez (She)
A világ legrégebbi futballklubja, a Sheffield FC százezer fontos támogatást kap Katartól.
szept. 9
14:30
Videoton: 21 éves autista fiú a klubnál, Feczesin társa lett (She)
Vajda Kristóf Flórián nagy álma teljesült azzal, hogy a Videoton labdarúgócsapatával edzhetett – számolt be az eseményről a vidi.hu. A szabadidejében szívesen focizó autista fiú kedd délután a csapattal és egyik kedvencével, Feczesin Róberttel együtt melegíthetett. Tekintse meg az edzésről készült képeket!
szept. 9
14:48
Bayern: Lahm szerint még nem szabad lemondani Ribéryről (She)
Philipp Lahm szerint nem szabad leírni a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Franck Ribéryt.
szept. 9
14:50
Eb 2016: nem sikerültek a meccsek, kiadták N. Kovac útját (She)
A Horvát Labdarúgó-szövetség menesztette Niko Kovac szövetségi kapitányt, amiért a két szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőn csak egy pontot szerzett a válogatott, így veszélybe került az egyenes ági kijutása a 2016-os kontinensviadalra.
szept. 9
14:54
EURO 2016: Meglepő edzőváltás - eltávolították Niko Kovacot a horvát válogatott éléről (Agroinform)
Habár a horvát nemzeti csapatnak nagyon jó esélye van kijutni a jövő évi Eb-re, a szövetség edzőt vált.
szept. 9
15:06
Kép: felszakadt a pálya, csoda, hogy Messi nem sérült meg (She)
Mint arról beszámoltunk, felkészülési mérkőzésen Argentína 2–2-es döntetlent játszott Mexikóval. A találkozót Dallasban rendezték, ahol a gyep finoman szólva nem volt jó állapotban. Az argentinok második találatát jegyző Lionel Messi csak a szerencsének köszönhette, hogy nem sérült meg, a műfű ugyanis az első félidőben egyszerűen felszakadt a Barcelona klasszisának lába alatt.
szept. 9
15:24
Újpest–FTC: „A felkészülés egészen új arcot kapott” (She)
Az Újpest labdarúgócsapatának régi-új játékosa, Nemanja Andrics győzelmet vár az eddig hibátlan listavezető Ferencváros elleni szombat esti derbin.
szept. 9
15:42
Péntek hajnalban indul a harc az 50. Super Bowlért (Infostart)
Hét hónapos szünet után magyar idő szerint péntek hajnalban kezdetét veszi a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) 2015-ös bajnoksága, melynek végén az 50. Super Bowlon csap össze egymással a két főcsoport győztese.

Keresés