2015. szeptember 27. vasárnap

szept. 27
17:24
Bundesliga: Darida mentett pontot Dárdainak, Hertha-iksz (She)
Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC 1–1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurttal a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójában.
szept. 27
17:42
Idén megmászatlan marad a Mount Everest (Infostart)
Feladta a küzdelmet Kuriki Nobukazu japán hegymászó, aki elsőként hódította volna meg a Mount Everestet a 16 halálos áldozatot követelő áprilisi földrengés óta. Ezzel idén - évtizedek óta először - senki nem mászott fel a világ legmagasabb hegycsúcsára.
szept. 27
18:00
Videó: szokatlan módon és helyen ért véget a pilóták futama (She)
Nem mindennapi eset történt a Porsche Carrera Cup spanyolországi futamán. Közvetlenül a rajtot követően Jules Gounon és Joffrey De Narda autója egy kisebb ütközés után fölöttébb érdekes módon állt meg.
szept. 27
18:18
La Liga: a Deportivo könnyed sikerrel tapad az élmezőnyre (She)
A Deportivo La Coruna magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott az Espanyol felett hazai pályán az élvonalbeli spanyol bajnokság (La Liga) 6. fordulójában.
szept. 27
18:20
Férfi vízi ob I: 0–8-nál talált be először a Honvéd (She)
Az OSC esélyt sem adott, és 10–3-ra legyőzte a Honvédot a férfi vízilabda ob I 2. fordulójában.
szept. 27
18:22
NB III: a Csepel hat, a III. Kerület öt gólt kapott (She)
Két nagy múltú fővárosi csapat is súlyos vereséget szenvedett a labdarúgó NB III vasárnapi játéknapján. A Csepel 6–0-ra kapott ki az Andráshida vendégeként, míg a III. Kerületi TVE 5–2-re maradt alul a Videoton II otthonában szintén a Nyugati csoportban.
szept. 27
18:36
Karate1 Premier League - Minden idők legjobb szereplése (Infostart)
Két arannyal és egy bronzzal az eddigi legjobb éremmérleggel rukkoltak ki a magyarok a Karate1 Premier League elnevezésű sorozat hétvégi németországi állomásán, ahol az országok rangsorában a negyedik helyen végeztek
szept. 27
18:36
Amerikai futball: 4500 néző előtt mutatkozott be a válogatott (She)
Lejátszotta története első mérkőzését a magyar amerikaifutball-válogatott, a mieink 26–7-re kikaptak Csehországtól.
szept. 27
18:38
Tenisz: Tsonga harmadszor nyerte meg a metzi versenyt (She)
A harmadik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga nyerte a Metzben rendezett 439 ezer euró (138 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornát. A vasárnapi döntőben honfitársát, a másodikként rangsorolt Gilles Simont győzte le három játszmában.
szept. 27
18:42
Bemutatkozott a magyar amerikaifutball-válogatott (Metropol)
A magyar csapat története első hivatalos mérkőzésén 26-7-es vereséget szenvedett vasárnap a cseh csapattól. Katona László fotói a képgalériában.
szept. 27
18:54
Könnyedén nyert az OSC a Honvéd ellen (Infostart)
Magabiztos győzelmet aratott az OSC a Honvéd felett a férfi vízilabda ob I vasárnapi mérkőzésén.
szept. 27
19:12
Videó: máris megszületett az olasz bajnokság legszebb gólja? (She)
A Torino Marco Benassi bombagóljának köszönhetően 2–1-re legyőzte hazai pályán a Palermót az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) 6. fordulójában. Nézze meg az olasz csatár találatát!
szept. 27
19:14
Férfi kézi BL: a Szeged négy góllal kikapott Szkopjéban (She)
A Mol-Pick Szeged 27–23-ra kikapott a Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 2. fordulójában.
szept. 27
19:30
Németország: Szalai Ádám az Oktoberfesten lazított – kép (She)
„Kevin and Jiloan” – szöveggel posztolt képet Facebook-oldalára Szalai Ádám. A Hoffenheim magyar válogatott csatára a jelek szerint kilátogatott az Oktoberfestre, ahol nagyon jól érzi magát.
szept. 27
19:32
Bundesliga: a Darmstadttal sem bírt a Dortmund (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot öt győzelemmel kezdő Dortmund a második e heti mérkőzésén sem tudott nyerni. A Hoffenheim elleni szerdai idegenbeli iksz után ezúttal hazai pályán a Darmstadttal játszott döntetlent a Borussia.
szept. 27
19:48
Férfi kézi BL: Iváncsik Tamás 11 góljával nyert csapata (She)
Iváncsik Tamás 11 góllal vezette győzelemre a nagybányai férfi kézilabdacsapatot a Bajnokok Ligája második fordulójában. A szélső a HCM Baia Mare színeiben parádézott a Motor Zaporizzsja ellen hazai pályán. A Tatai Pétert is bevető hazaiaknál Vilovszki Uros három gólt szerzett.
szept. 27
19:50
Női kézi NB I: Görbicz visszatért, gólt is szerzett (She)
A Győri Audi ETO KC 36–19-re győzött a Budaörs otthonában a női kézilabda NB I vasárnapi játéknapján. A Békéscsaba nagy vereségbe szaladt bele Mosonszolnokon a Mosonmagyaróvár ellen, míg a Dunaújváros ezúttal nem engedte ki kezéből jelentős előnyét. Az MTK egy félidőn át bírta az Érd tempóját.
szept. 27
19:52
Jégkorong, EBEL: a Znojmo túl nagy falat volt a Fehérvárnak (She)
A listavezető Znojmo túl nagy falat volt a Fehérvárnak, amely 4–1-es vereséget szenvedett az osztrák jégkorongbajnokság 6. fordulójában.
szept. 27
20:24
Kipchoge nyerte a Berlin Marathont (Infostart)
A kenyai Eliud Kipchoge nagyszerű idővel nyerte meg a vasárnap rendezett Berlin Marathont.
szept. 27
20:24
Videó: a pillanat, amikor mindenről a Nap tehet (She)
Igazi futballidő volt szombaton Rotterdamban, ahol azonban a hétágra sütő nap mégis kisebb problémát okozott a Feyenoord és a Zwolle (2–0) mérkőzésén. Pontosabban a vendégek középpályásának, Wout Bramának. Íme!
szept. 27
20:26
Lengyelország: Nikolics gólja egy pontot ért a Legiának (She)
Tízből tíznél tart a lengyel labdarúgó-bajnokságban Nikolics Nemanja: a magyar válogatott csatár a Nieciecza hálóját is bevette a 10. fordulóban.
szept. 27
20:42
Légiósok: Nikolics kapásból vágta be tizedik bajnoki gólját (She)
A Legia Warszawa labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Nieciecza ellen a lengyel bajnokság 10. fordulójában. A varsói csapat egyenlítő gólját a magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja szerezte. Nézze meg a csatár szezonbeli tizedik találatát.
szept. 27
21:00
La Liga: Megyeri nélkül, három gólt szerezve nyert a Getafe (She)
A Getafe labdarúgócsapata az utolsó tíz percben szerzett három góljával nyert 3–0-ra a Levante ellen hazai pályán a spanyol élvonalbeli bajnokság (La Liga) hatodik fordulójában. A madridiaknál Megyeri Balázs nem kapott lehetőséget.
szept. 27
21:18
Férfi kézi BL: Nem kell lehajtott fejjel sétálnunk – Zubai (She)
A Mol-Pick Szeged 27–23-ra kikapott a macedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 2. fordulójában. A Szeged egy félidőn át tartotta a lépést a hazai csapattal, a folytatásban azonban jobbak voltak a hazaiak. A mérkőzés után Zubai Szablocsot telefonon kértük értékelésre.
szept. 27
21:20
Jégkorong, Mol Liga: hátrányból nyert a MAC Újpesten (She)
A jégkorong Mol Liga vasárnapi mérkőzésén a MAC Budapest 3–1-re nyert Újpesten. A lila-fehérek a második harmad elején még vezettek, de a MAC Jeffrey Hayes révén előbb 22 másodperc alatt egyenlített, majd a vezetést is átvette. A meccs végére Nagy Krisztián üres kapus találata tett pontot az utolsó percben.
szept. 27
21:22
Barcelona: „Nem ment…” – Tajti a gólpassz és győzelem után (She)
Az FC Barcelona U19-es A csapata 3–0-ra legyőzte a Manacort és bár Tajti Mátyás gólpasszal zárta a nyertes meccset, nem volt elégedett teljesítményével.
szept. 27
21:36
Kerékpáros-vb: zsolnai győztes a férfi mezőnyversenyben (She)
A szlovák Peter Sagan nyerte meg a férfiak mezőnyversenyét a richmondi kerékpáros-vb-n.
szept. 27
22:00
Férfi kézilabda BL: Kikapott a Szeged Szkopjéban (Metropol)
A második félidőben sok hibával játszó Szeged 27-23-ra kikapott Szkopjéban, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában.
szept. 27
22:12
Férfi röplabda NB I: könnyedén győzött a Kecskemét (She)
Magabiztosan nyert vasárnap a Kecskemét a vendég Sümeg ellen a férfi röplabda NB I-ben.
szept. 27
22:14
Torna: négy magyar szerarany a szombathelyi GP-n (She)
Négy magyar versenyző – Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Hidvégi Vid és Vecsernyés Dávid – nyert aranyérmet szerenkénti döntőben vasárnap, a VII. Magyar Grand Prix-n, Szombathelyen.
szept. 27
22:30
Röplabda Eb: „A vereség biztató, de holnap csak a győzelem!” (She)
A magyar női röplabda-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében második találkozóján is vereséget szenvedett, ezúttal Törökországtól. A mérkőzés után Liliom Ritát kértük értékelésre.
szept. 27
22:48
La Liga: nem született gól a baszk rangadón (She)
Gól nélküli döntetlennel ért véget a Real Sociedad–Athletic Bilbao mérkőzés az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) hatodik fordulójában.
szept. 27
22:50
NB I: így kapott ki a Videoton Békéscsabán! – videó (She)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB I 10. fordulójában az újonc Békéscsaba 2–0-ra legyőzte hazai pályán a bajnoki címvédő Videotont. Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját!
szept. 27
22:52
Serie A: Kalinic és Ilicic kivégezte az Intert Milánóban (She)
A Fiorentina 4–1-re nyert az eddig százszázalékos Inter otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, ezzel a tabella élére állt.
szept. 27
23:06
Ligue 1: két piros, öt gól és bombameglepetés zárásként (She)
Hatalmas meglepetésre 4–1-re legyőzte a Nice a jóval esélyesebb, a tabella második helyén álló Saint-Étienne-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 8. fordulójának utolsó meccsén.
szept. 27
23:42
NS: Böde őrzésének titka; mi lesz Nagy László nélkül? – hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

Keresés