2019. január 10. csütörtök

jan. 10
0:27
2018-ban növelte átadott gépeinek számát az Airbus és a Boeing (ProfitLine)
Jelentősen növelte átadott repülőgépeinek számát 2018-ban az előző évihez képest az európai Airbus és az amerikai Boeing - derül ki a cégek MTI-hez eljuttatott kimutatásából.
jan. 10
1:03
Távozik hivatalából az amerikai igazságügyi miniszterhelyettes (ProfitLine)
Távozik hivatalából Rod Rosenstein amerikai igazságügyi miniszterhelyettes - erősítette meg a tárca a szerdán délelőtt megjelent sajtóinformációkat. Távozása azért kelt különös figyelmet, mert a közelmúltig - Jeff Sessions igazságügyi miniszter lemondásáig - ő felügyelte a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottságot.
jan. 10
2:33
Jobboldali kormány alakulhat Andalúziában (ProfitLine)
Andalúziában jobboldali kormány alakulhat, miután a konzervatív Néppárt (PP) szerdán megállapodott elnökjelöltje támogatásáról az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középutas párttal, valamint a VOX nevű radikális jobboldali párttal.
jan. 10
3:03
Eddig lehet nevezni a Magyar Filmdíjra (ProfitLine)
Február 17-ig nevezhetik alkotásaikat a filmkészítők a 2019-es Magyar Filmdíjra - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.
jan. 10
4:24
Tőzsde – Pluszban zártak a nyugat-európai piacok (GazdaságPortál)
Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán. A londoni FTSE100 index 0,67 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,83 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,84 százalékos pluszban fejezte be a napot. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,50 százalékkal erősödött keddi záróértékéhez képest. Az európai tőzsdezárá
jan. 10
4:27
Sikeresen zárta informatikai befektetését az SZTA (Hírstart)
Sikeresen kiszállt a nyíregyházi SYSX informatikai cégből a Széchenyi Tőkebefektetési Alap. A vállalat az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságának növelésével foglalkozik.
jan. 10
4:36
Így alakult a munkanélküliség az EU-tagállamokban (ProfitLine)
Munkanélküliségi ráta, százalék
jan. 10
5:06
XYZ és a művészet (ProfitLine)
A BÁV évadnyitó művészeti estjét 2019. január 14-én rendezi meg a népszerű MiroArt sorozat keretében a Városliget Caféban. A rendezvény keretében négy sikeres alkotó mesél rendhagyó művészeti küldetéséről és arról, hogy szerintük miben különböznek az X, Y, Z generáció művészei és művészetfogyasztói. POKET, Budapest Bár, Goga Food és Dante világa –
jan. 10
5:36
Csökkent a sárgamellényesek támogatottsága Franciaországban (ProfitLine)
A franciák többsége (60 százalék) továbbra is szimpatizál a jobb megélhetésért csaknem két hónapja tüntető sárgamellényesekkel, de az elmúlt három hétben tíz százalékot csökkent a mozgalom társadalmi támogatottsága - derül ki az Elba közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet szerdán ismertetett a BFM francia hírtelevízió.
jan. 10
5:48
Menekülnek a magyarok régi kedvencükből: csúnyán leszerepeltek a kötvénybefektetések (Portfolio)
Az általunk vizsgált 69 lakossági kötvényalap-sorozat közül mindössze 12-nek sikerült pozitív hozamot elérnie tavaly, a legjobb éves teljesítményt az Aegon Lengyel Kötvény Alap A sorozata zsebelte be 4,25%-os hozammal. Azok az alapok...
jan. 10
5:57
Batátát a kertekbe! I. rész (Agrofórum)
A batáta (Ipomoea batatas (L.) Lam.), vagy közismertebb nevén az édesburgonya Közép-Amerikából került Európába, ahol egyre nagyobb figyelemnek örvend. Mivel a mérsékelt égövön is gond nélkül megél, így Magyarországon is egyre többen vágnak bele termesztésébe.
jan. 10
6:06
Elválik feleségétől a világ leggazdagabb embere (ProfitLine)
Huszonöt évi házasság után válik Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, vezérigazgatója és felesége, MacKenzie Bezos. A hírt közös nyilatkozatban szerdán jelentette be a házaspár.
jan. 10
6:12
Oroszországnak bitcoint kéne vennie a devizatartalékából? (Privátbankár)
Felmerült, hogy az amerikai szankciók ellenszereként Oroszországnak bitcoint kéne vásárolnia tartalékaiból, bár azt nem tudni, a döntéshozók mit gondolnak erről. Ám van, ahol nagyon is komolyan foglalkoznak a blokklánc– és digitálispénz-technológiával, nem holmi kisvállalatok, hanem a világ legnagyobb jegybankjai. Nem egy, vagy kettő, hanem rengete
jan. 10
6:18
Apadnak a készletek a gáztározókban, de megfagyni nem fogunk (Menedzsment Fórum)
Látványosan csökken a hazai tározókban lévő gáz, ám a hideg idő ellenére sincs ok aggodalomra. A bővülő beszerzési és szállítási lehetőségek azonban komoly kérdéseket vetnek fel.
jan. 10
6:21
A Spar sem tervezi a 400 órás túlórakeret alkalmazását (Hírstart)
A szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.
jan. 10
6:33
Túlóratörvény: Megállapodhat a Tesco a szakszervezettel, hogy nem alkalmazza (Hírstart)
A kormánypárti Magyar Idők írt arról, hogy a Tesco hajlik arra, hogy megállapodjon a szakszervezettel és a következő két évben ne alkalmazza az úgynevezett "rabszolgatörvényben" foglaltakat.
jan. 10
6:36
Digitalizálták Eötvös Loránd 1880-1881. tanévi előadásjegyzeteit (ProfitLine)
Digitalizálták Eötvös Loránd 1880-1881. tanévi előadásjegyzeteit, így az iratanyag a nagyközönség számára is hozzáférhetővé vált.
jan. 10
6:36
A gyár biztos rendesen fizet, „csak tőlünk lenyúlják” (24.hu)
Üzleti titok, mennyi pénzt von le a Henkelnél dolgozóktól a munkaerőkölcsönző cég.
jan. 10
6:38
A Spar is bejelentést tett a rabszolgatörvényről (24.hu)
Már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.
jan. 10
6:39
Még várják a jelentkezőket a K&H; pénzügyi vetélkedőjére (Márkamonitor)
Egy 2018-as felmérés szerint a családok csak korlátozottan képesek megfelelő mintát adni gyermekeiknek az életminőséget jelentősen befolyásoló pénzügyi-gazdasági kérdésekben. A K&H Csoport fontos feladatának tekinti, hogy a fiatalok pénzügyekben való jártasságához aktívan hozzájáruljon, és mindezt naprakész ismeretanyaggal, játékos formában tegye.
jan. 10
6:45
Mi okozza barna foltok kialakulását a birsalmán? (Agrofórum)
G. Gizella kérdése: Számos leszüretelt birsalmámon az utóérés során barna, nagyméretű foltok fejlődnek, melyek elrohadnak. Gyakran azok miatt kell gyorsan feldolgoznom, hogy megmentsem. Mi okozza?
jan. 10
6:47
A megfelelő növényt a megfelelő helyre! II. rész – a talaj fizikai félesége (Agrofórum)
Ne a növényhez válasszuk a helyet, hanem a helyhez válasszuk a növényt! A körülmények diktálnak, nem elsősorban az ízlésünk! – ezzel az intelemmel búcsúzott a cikk első része. Most a terítékre kerülő talajtextúrák megismerésénél is szem előtt kell tartanunk, hogy azok a megvásárolt növények fejlődhetnek a kertünkben egészségesen, amelyeknek megfele
jan. 10
6:48
Gigantikus botrány kerekedett Lengyelországban (Napi)
A lengyel jegybank kommunikációs igazgatója sajtóinformációk szerint elképesztően sokat keres. Még Vlagyimir Putyin orosz államfő is irigyelheti az éves jövedelmét.
jan. 10
7:03
Nem történt csoda az SBO-kon (Hírstart)
Több a beteg, a sorok nem rövidültek, az orvosok és az ápolók viszont kicsit frusztráltabban dolgoznak a centrumokban, írja a Népszava.
jan. 10
7:03
Évente tízmilliárdokat hagynak az államnál a laktózérzékenyek (G7)
Valószínűleg több százezren nem veszik igénybe az adókedvezményt, amely elég bőkezűen bánik a laktózintoleranciával küzdőkkel.
jan. 10
7:06
Újabb nagy cég mond le a 400 órás túlórakeretről (Infostart)
A Spar Magyarország nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet - írta a Magyar Idők.
jan. 10
7:06
Itt a következő áruházlánc, amelyik nem tervezi a túlóratörvény kihasználását (Portfolio)
A Spar Magyarország - csakúgy, mint a Tesco - nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet - írta a Magyar Idők csütörtökön. Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője elmondta: már korábban eldöntötték, hogy...
jan. 10
7:09
A Jobbik szerint ezért lett kétharmad (24.hu)
A Jobbik szóvivője szerint a választáson a többi ellenzéki párttal a Jobbik is hibázott.
jan. 10
7:12
Nagyon gyorsan gazdagodik a magyar elit - új adatok (Napi)
A felső 50 ezer vagyona évente 12-15 százalékkal gyarapodik. A társadalmi különbségek nőnek, a felső középosztálynak jó esélye van a felemelkedésre, de az igazi elitet 1000-1500 szupergazdag alkotja.
jan. 10
7:12
"Csak" néhány millió szavazat bizonytalan a kongói választáson (Portfolio)
Felix Tshisekedi ellenzéki vezetőt nyilvánította a Kongói Demokratikus Köztársaságban decemberben tartott elnökválasztás győztesének szerda éjszaka a központi választási bizottság (Céni). A közölt adatok szerint Tshisekedi több...
jan. 10
7:15
Ezek 2019 legfontosabb geopolitikai kérdései (Hírstart)
A Donald Trump amerikai elnök által indított kereskedelmi háború, Oroszország geopolitikai törekvései, és a közepes hatótávolságú rakétákra vonatkozó atomegyezmény felmondása kapcsán a nagyhatalmak pozícióharcáról Anton Bendarzsevszkijt, a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézet vezetőjét kérdeztük.
jan. 10
7:17
Itt a következő áruházlánc, amelyik nem tervezi a túlóratörvény kihasználását (Hírstart)
A Spar Magyarország - csakúgy, mint a Tesco - nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet - írta a Magyar Idők csütörtökön. Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője elmondta: már korábban eldöntötték, hogy...
jan. 10
7:18
Trump rendkívüli állapot bevezetésével fenyeget (Portfolio)
"Tiszta idővesztegetés" tárgyalni a kongresszus demokrata párti vezetőivel - írta szerdán Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, miután a Fehér Házban folytatott tárgyalásokon felállt és otthagyta tárgyalópartnereit. ...
jan. 10
7:24
Közel félmilliárdból újul meg Simontornya (Napi)
Több mint négyszázmillió forintos támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újítanak meg egy városrészt Simontornyán - közölte Csőszné Kacz Edit, a város független polgármestere az MTI-vel.
jan. 10
7:30
A Sparnak sem tetszik Orbánék nagy terve (Privátbankár)
A Spar Magyarország - csakúgy, mint a Tesco - nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet.
jan. 10
7:33
Trump kisétált a demokratákkal tartott tárgyalásról (Hírstart)
"Tiszta idővesztegetés" tárgyalni a kongresszus demokrata párti vezetőivel – írta szerdán Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, miután a Fehér Házban folytatott tárgyalásokon felállt és otthagyta tárgyalópartnereit.
jan. 10
7:36
Rabszolgatörvény: megszólalt a Spar is (Napi)
A Spar nem alkalmazza a túlóratörvényben megengedett 400 órás keretet. Közben a szakszervezetek egyezkednek a többi munkáltatóval.
jan. 10
7:36
Még januárban célszerű nyilatkozni az adókedvezményekről (ProfitLine)
A gyermeket nevelőknek és a fiatal házasoknak célszerű még januárban nyilatkozniuk munkáltatójuknál az általuk igénybe vehető adókedvezményekről, mert a kedvezmények hatása így már a januári jövedelemben jelentkezik - hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).
jan. 10
7:39
Trump rendkívüli állapot bevezetésével fenyeget (Hírstart)
"Tiszta idővesztegetés" tárgyalni a kongresszus demokrata párti vezetőivel - írta szerdán Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, miután a Fehér Házban folytatott tárgyalásokon felállt és otthagyta tárgyalópartnereit. ...
jan. 10
7:42
A Sparnak sem kellenek a rabszolgák - nemet mondanak a kormány tervére (Menedzsment Fórum)
A Spar Magyarország - csakúgy, mint a Tesco - nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet.
jan. 10
7:44
Nem volt teljes az egyetértés a Fed kamatdöntő ülésén (Menedzsment Fórum)
Nyilvánosságra hozták a Fed decemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
jan. 10
7:45
Magyar startup újíthatja meg a járműkarbantartást (Hírstart)
Repülőgépek és más légi járművek külső átvizsgálását, illetve karbantartását segíti az AerinX nevű magyar starup kiterjesztett valóság alapú megoldása.
jan. 10
7:45
Az LG technológiai vezetője nyitotta meg a CES kiállítást (Márkamonitor)
A szakember arról beszélt, hogyan fogják megváltoztatni a mindennapi életet a felhasználó központú mesterségesintelligencia-megoldások. Az LG Electronics (LG) elnöke és technológiai vezetője, dr. I. P. Park a vállalat jövőről alkotott vízióját körvonalazta AI for an Even Better Life, azaz Mesterséges intelligencia egy még jobb életért című beszédéb
jan. 10
7:45
Traktorpiac: a John Deere nyerte a 2018-as eladási versenyt (Agrofórum)
Tavaly 3026 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 29 százalékos visszaesés 2017-hez képest. A 2016-os eredményekkel összevetve viszont 6 százalékos a plusz, akkor 2863, tavaly 4257 traktort adtak el itthon egész évben – derült ki a Datahouse adataiból. Decemberben egyébként 266 traktor kapott magyar forgalmi engedélyt, ez éves alapon 76,
jan. 10
7:47
Nem volt teljes az egyetértés a Fed kamatdöntő ülésén (Hírstart)
Nyilvánosságra hozták a Fed decemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
jan. 10
7:48
Egyre nagyobb a bizonytalanság a kamatemelések körül (Privátbankár)
Nyilvánosságra hozták a Fed decemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
jan. 10
7:51
Az LG technológiai vezetője nyitotta meg a CES kiállítást (Hírstart)
A szakember arról beszélt, hogyan fogják megváltoztatni a mindennapi életet a felhasználó központú mesterségesintelligencia-megoldások. Az LG Electronics (LG) elnöke és technológiai vezetője, dr. I. P. Park a vállalat jövőről alkotott vízióját körvonalazta AI for an Even Better Life, azaz Mesterséges intelligencia egy még jobb életért című beszédéb
jan. 10
7:51
A Spar nem akarja bevezetni a 400 órás túlórakeretet (444)
Ezt mondja a Tesco is.
jan. 10
7:54
Közlekedés: Erre számíthatnak az autósok csütörtök reggel (Napi)
Sokfelé havazik a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, valamint a főváros és Székesfehérvár térségében, Fonyód és Dunaújváros környékén eső esik, míg az Alföld déli és északkeleti részén köd miatt korlátozottak a látási viszonyok - közölte az Útinform csütörtökön a honlapján.
jan. 10
8:00
A civilekért felelős helyettes államtitkárt ültették be a paksi bővítésért felelős cégbe (Menedzsment Fórum)
Szalay-Bobrovniczky Vince bekerült a Paks II. Zrt. felügyelőbizottságába, közben a cég jegyzett tőkéjét 61,1 milliárd forintra emelték.

Keresés