2019. január 16. szerda

jan. 16
0:27
A Cofidis csapata is indul a júniusi Tour de Hongrie versenyen (ProfitLine)
A Cofidis csapata is indul a júniusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.
jan. 16
1:03
Budapest ismét versenyez a legjobb európai úti cél címért (ProfitLine)
Ismét a legjobb 20 között versenyez a főváros a legjobb európai úti cél címért: január 15. és február 5. között bárki szavazhat, hogy Budapest az European Best Destination szervezet szavazásán az első helyre kerüljön - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az MTI-vel kedden.
jan. 16
1:33
Átadták a 2018. évi Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díjakat (ProfitLine)
Átadták a Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismeréseit kedden Budapesten, a tíz díjazottat a 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő kiválóságok közül választotta ki a zsűri.
jan. 16
2:09
Rekordeladások a BMW-nél (ProfitLine)
A BMW Group rekordértékesítéssel zárta a 2018-as évet Magyarországon, 2017-hez képest 16 százalékkal több, összesen 3140 BMW-t adtak el, Miniből pedig 19 százalékkal többet, 267 darabot - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója kedden.
jan. 16
3:03
Több adózónál talált jelentős adóhiányt a NAV (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 79 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben, közülük 41 társaság, 38 magánszemély - derül ki a hivatal honlapján kedden közzétett, 2018. december 28-i állapotot tükröző adatokból.
jan. 16
3:33
Leveskockákat és szárított zöldségkeverékeket hívtak vissza (ProfitLine)
Allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyeknél a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek, a termékek visszahívását már kezdeményezte a német nagykereskedő - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.
jan. 16
4:33
Megszakadt a J.P. Morgan nagy sorozata (ProfitLine)
15 negyedévet követően először múlta alul az elemzői profitvárakozásokat a J.P. Morgan a 2018-as negyedik negyedévben, miután 1,98 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 2,20 dollárral szemben.
jan. 16
5:03
Újabb kulcsrakész termelőüzem megvalósítását kezdte el a XANGA csoport (ProfitLine)
A XANGA csoport mintegy 3 millió euró volumenű befektetéssel egy újabb kulcsrakész termelőüzem megvalósítását kezdte el a cégcsoport által fejlesztett és üzemeltetett Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. A létesítmény alapkövét Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú
jan. 16
5:09
Újabb kulcsrakész termelőüzem megvalósítását kezdte el a XANGA csoport (Hírstart)
A XANGA csoport mintegy 3 millió euró volumenű befektetéssel egy újabb kulcsrakész termelőüzem megvalósítását kezdte el a cégcsoport által fejlesztett és üzemeltetett Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. A létesítmény alapkövét Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú
jan. 16
5:21
Megvan, mekkora kamatot fizetnek az inflációkövető állampapírok! (Hírstart)
A KSH friss adatai alapján tavaly 2,8% lett az éves átlagos infláció a 2017-es 2,4% után, ami azt jelenti, hogy a prémium állampapírok is több kamatot fizetnek majd a befektetőknek. Az idén még vásárolható 5 éves prémium papír jövőre...
jan. 16
5:27
A magyar ember nem nagyon szórakozik (Infostart)
A legtöbb környező országhoz képest elég keveset költenek szórakozásra, pihenésre a magyarok.
jan. 16
5:39
8 milliárd forintos állatgyógyászati beruházás indul Monoron (ProfitLine)
A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron több mint 8 milliárd forintból.
jan. 16
5:45
Több milliárdnyi TAO-val szabálytalankodtak a sportegyesületek (Menedzsment Fórum)
Ma már ezernél is több olyan sportfejlesztési program van, melyek esetében szabálytalanul használták fel az igényelt TAO-támogatást.
jan. 16
5:45
Balla Géza: hagyományos fajtákkal érdemes csak ringbe szállni! (Agrofórum)
Elsőként a díj történetében, az Év bortermelője Magyarországon címet egy határon túli borásznak, Balla Gézának ítélte oda a borszakma. A díj nem csupán a borász eredményeire, hanem a hosszú évtizedekig méltatlanul elfeledett, majd napjainkra újra magára találó borvidékre, a ménesire is ráirányította a figyelmet.
jan. 16
5:51
Új részletek a nyugdíjbotrányról - Kiderült, kik mentették meg az időseket (Portfolio)
A bankok múlt pénteken - a Magyar Államkincstár hibája miatt - tovább nyitva tartották rendszereiket, hogy a több csomagban, kilenc óra után is a bankokhoz érkező nyugdíjátutalásokat jóváírják az ügyfelek számláján. Több bank alkalmazottai...
jan. 16
5:57
Okos döntés vagy orbitális kamu: megéri számlára kérni a nyugdíjat? (Pénzcentrum)
A múlt heti fennakadás sok nyugdíjasnak okozott kellemetlenséget. A Magyar Államkincstár technikai okok miatt nem tudta időben utalni a nyugdíjakat, sokan emiatt csak este, vagy a következő hét elején kapták meg a pénzüket. Bár egyre több...
jan. 16
6:03
Okos döntés vagy orbitális kamu: megéri számlára kérni a nyugdíjat? (Hírstart)
A múlt heti fennakadás sok nyugdíjasnak okozott kellemetlenséget. A Magyar Államkincstár technikai okok miatt nem tudta időben utalni a nyugdíjakat, sokan emiatt csak este, vagy a következő hét elején kapták meg a pénzüket. Bár egyre több...
jan. 16
6:09
Egyenlő bánásmód az orvosi ügyeleten (Hírstart)
Az egészségügyi szolgáltató a kérelmezővel szemben a bőrszíne és az anyanyelve miatt közvetlen hátrányos megkülönböztetést alkalmazott.
jan. 16
6:27
"Az egészségügy a paraszolvencia lélegeztetőgépén lóg" (Napi)
A magán és az állami egészségügy szétválasztása mindkettő pusztulásához vezethet, inkább együtt kellene működteti az egészségügy két lábát, a finanszírozást pedig a beteg "hátára kötni" - állította több egészségügyi szakértő is az Önkormányzati egészségügyi napok keddi konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén.
jan. 16
6:33
Szövetségre lépett a Volkswagen AG és a Ford Motor Company (ProfitLine)
A Volkswagen AG és a Ford Motor Company kedden bejelentette, hogy átfogó szövetségre lépett, és ennek keretében olyan megállapodásokat kötött, amelyek célja a két globális járműgyártó erősségeinek kiaknázása, versenyképességének javítása a vásárlói igények jobb kiszolgálása érdekében - közölte a két járműgyártó magyarországi képviselete az MTI-vel.
jan. 16
6:39
Mit tegyen Mária? (Hírstart)
Máriának, a kórházi ápolónak az orra alá dugnak egy papírt, hogy írja alá, miszerint 150 óra önként vállalt túlmunkát kell végeznie. Rozsos Erzsébet írása a Népszavában.
jan. 16
6:39
Rubik-kockával a kiterjesztett valóságban (Márkamonitor)
A Magyarországon fejlesztett digitális Rubik-kocka 3D nyomtatással készül és számos szenzort tartalmaz, így a kapcsolódó alkalmazás képes érzékelni a kockán végzett valós kézmozdulatokat, a játék különböző forgatását-tekerését, és ennek megfelelően jeleníti meg az eszközt a kiterjesztett valóságban (AR). Az alkalmazott intelligens megoldásoknak és
jan. 16
6:45
BMW-gyár: gigantikus tereprendezés következik (Napi)
A BMW gyár területének tereprendezésére és vízelvezetésére írt ki nyílt közbeszerzést a debreceni önkormányzat. A munkát bő egy év alatt kell elvégezni.
jan. 16
6:45
Tennivalók a ház körül az év első két hónapjában (Agrofórum)
Nincs is szebb és megnyugtatóbb annál, mint amikor az évszakok a rájuk jellemző pompájukban tündökölnek. Télen – bár sokan több kivetnivalót találnak ebben az évszakban, mint szépséget – nincs gyönyörűbb látvány a fehér dunna alatt alvó tájnál és kertnél. Mégsem dőlhetünk hátra teljesen, hiszen akad munka télen is bőven.
jan. 16
6:57
Végveszélyben az Egyesült Királyság, mégis megugrott az angol font (Menedzsment Fórum)
Theresa May brit kormányfő parlamenti bukása minden várakozást felülmúlt, ami önmagában nem is lenne baj, ha lenne látható vészforgatókönyv országa sorsának rendezésére. A következő napokban persze bármi megtörténhet, ha azonban nem lesz gyors megoldás, nagy bajba kerül az ország, még ha most hirtelen erősödik is fizetőeszköze.
jan. 16
6:57
Macron: az EU nem fogja elárulni az érdekeit a britek problémái miatt (Portfolio)
Nagy-Britannia lenne a legnagyobb vesztese annak, ha megállapodás nélkül szakadna ki az Európai Unióból - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök, reagálva a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás...
jan. 16
6:57
Egy magyar cég, amelyre német brókerek is rá merik bízni a titkaikat (G7)
A Tresorit Magyarországról indulva szeretne piacvezető lenni a világon a felhőalapú titkosításban. Most bemutatjuk a történetüket.
jan. 16
7:09
Erre ébredhettek az autósok (Napi)
A Mol bruttó 4 forinttal emelte a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - írja az MTI.
jan. 16
7:09
New York Times: A briteknek vezető kell, de csak Mayük és Corbynjuk van (Portfolio)
"A brit olyan nemzet, amelynek elkeseredetten szüksége van egy vezetőre" - ezzel a címmel közölt kommentárt internetes oldalán a The New York Times című lap a kedd esti brit parlamenti szavazásról, amelyen nagy arányban elutasították...
jan. 16
7:15
Egyre több település vezeti be az új adót - milliárdokat hoz a konyhára (Napi)
A köztéri reklámcégek tulajdonosi háttere ugyan 2018-ban alaposan megváltozott, több település is 2019-ben döntött úgy, hogy maximális adómértékkel kiveti a plakátadót, amelyből tavaly összesen mintegy 3 milliárd forint folyt be az önkormányzatokhoz.
jan. 16
7:15
Az írek hallani sem akarnak Brexit-újratárgyalásról (Portfolio)
Írország szerint az Európai Unió világos álláspontja, hogy nem tárgyalható újra az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás, még azt követően sem, hogy kedd este...
jan. 16
7:27
Az írek hallani sem akarnak Brexit-újratárgyalásról - itt vannak az első európai reakciók (Portfolio)
Írország szerint az Európai Unió világos álláspontja, hogy nem tárgyalható újra az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás, még azt követően sem, hogy kedd este...
jan. 16
7:33
Brexit: Macron felvázolt három forgatókönyvet (Menedzsment Fórum)
A britek egyikből se jönnének ki jól.
jan. 16
7:33
Vártnak megfelelő eredmény a Wells Fargo-tól (ProfitLine)
A Wells Fargo is ma tette közzé negyedik negyedéves számait, amelyben 1,21 dolláros tisztított profitot jelentett a várt 1,19 dollárral szemben, mindezt a vártnak megfelelő 21 milliárd dolláros bevételen.
jan. 16
7:33
Blogírás gyakorlatban (GazdaságPortál)
Amennyiben már tisztában vagyunk a blogírás alapjaival, azaz tudjuk, hogy pontosan miről szeretnénk írni, kinek és milyen gyakorisággal, akkor belevághatunk a konkrét gyakorlati teendőkbe. Hozzuk létre saját blogunkat és kezdhetjük is a várva várt munkát! Blog platform vagy saját domain? El kell döntenünk, hogy hol szeretnénk létrehozni a blogot! E
jan. 16
7:35
Erősödött a forint (GazdaságPortál)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon szerda reggel. Az euró 323,22 forinton forgott reggel hét órakor, 2 fillérrel esett a közös európai pénz árfolyama a kedd este hét órakor jegyzett 323,24 forinthoz képest. A dollár árfolyama 283,88 forintról 283,20 forintra, a svájci franké pedig 286,95 forintról 286,59 forin
jan. 16
7:39
Macron felvázolta, mi történhet most a britekkel (Privátbankár)
A francia elnök három Brexit-forgatókönyvvel is előállt, Nagy-Britannia szokás szerint egyikből se jönne ki jól.
jan. 16
7:45
Macron felvázolta, mi történhet most a britekkel (Hírstart)
A francia elnök három Brexit-forgatókönyvvel is előállt, Nagy-Britannia szokás szerint egyikből se jönne ki jól.
jan. 16
7:45
A design szupersztárja Magyarországra jön! (Márkamonitor)
Minden szakmának megvannak a maga szupersztárjai, Gijs van Wulfen szakterülete az innovációmenedzsment: munkájával ahhoz járul hozzá, hogy a szervezetek sikeresen új termékeket vagy szolgáltatásokat hozzanak létre. Február 19-én a „Merj fejlődni! – Út az innovációhoz” konferencián végre a magyar szakmai közönség is személyesen találkozhat a LinkedI
jan. 16
7:51
Elbukott a brit kormány Brexit-terve, hogyan tovább? (Portfolio)
Pontosan az történt tegnap este Nagy-Britanniában, amire a Brexit nevű tragikomédiát figyelők számíthattak. Nem csak abban a tekintetben, hogy Theresa May Brexitje elbukott, hanem abban is, hogy a következő órákban a brit belpolitika egyre...
jan. 16
7:57
Itt a magyar Ikea slágerlistája - ennyit hozott egy magyar vásárló (Napi)
Egy-egy magyar vásárló átlagosan több mint 19 ezer forinttal növelte az Ikea forgalmát. Az online boltból pedig átlagosan 125 ezer forintért rendeltek. A bútorcég elárulta azt is, melyek voltak a legkelendőbb termékek.
jan. 16
7:57
Izraelben forróbb téma volt az időjárás, mint a Brexit-összeomlás (Privátbankár)
A helyi média a szerdára jósolt havazással volt tele, az Egyesült Királyság történéseivel egyedül a Háárec foglalkozott.
jan. 16
8:03
Rossz híreket közölt a Delta Air Lines légitársaság (ProfitLine)
Kedvezőtlen hírekkel szolgálta a Delta Air Lines mai gyorsjelentésében a légitársaságok számára, miután azt mondta, hogy csupán 0-2%-kal emelkedhet az egy utas-kilométerre jutó árbevétel a most kezdődött negyedévben a negyedik negyedéves 3,2%-ot követően.
jan. 16
8:03
Izraelben forróbb téma volt az időjárás, mint a Brexit-összeomlás (Hírstart)
A helyi média a szerdára jósolt havazással volt tele, az Egyesült Királyság történéseivel egyedül a Háárec foglalkozott.
jan. 16
8:21
Őrült számok: elárulta az IKEA, mennyit költöttünk náluk (Portfolio)
Az IKEA 75,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta a 2018-as pénzügyi évét, ami az előző évhez képest 23,3 százalékos növekedést jelent. A budapesti, budaörsi és soroksári IKEA áruházakban 6,6 millió látogató fordult meg...
jan. 16
8:27
A cseh külügyminiszter szerint a Brexit-javaslat összeomlása a lehető legjobb, ami történhetett (Menedzsment Fórum)
Tomás Petrícek továbbra is szívesen látná Nagy-Britanniát az EU-ban.
jan. 16
8:27
Lezárult az OTP bolgár bankvásárlása (Portfolio)
Lezárta az OTP Bank bulgáriai tranzakcióját a tegnapi nappal - tette közzé a cég. Ennek eredményeként az OTP-hez került a bolgár bankszektor 7. legnagyobb szereplője, 6,4 százalékos piaci részesedésével. OTP Bank bulgáriai leánybankja...
jan. 16
8:27
Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai piacok (GazdaságPortál)
Enyhe emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok szerdán, a piaci szereplők immár azt mérlegelik, hogy mi várható azután, hogy a várakozásokkal összhangban hatalmas többséggel utasította el a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Az IG Market elemzői arra számítanak, h
jan. 16
8:27
Meglepő tények a hazai munkavállalókról (Hírstart)
A hazai munkavállalókban megvan a szándék, hogy tanuljanak, azonban a megkérdezetteknek csak 20 százaléka vett részt továbbképzésen az elmúlt évben – derül ki a Training360 kutatásából. Munkaadói oldalon is szemléletváltásra van szükség: hiszen csak azok a vállalatok lehetnek a jövőben versenyképesek, akik stratégiai szinten építik be működésükbe a
jan. 16
8:27
Oroszország megbírságolta a Google-t a tiltott oldalak listázása miatt (Fortuna Web)
Az orosz telekommunikációt felügyelő szervezet valóra váltotta fenyegetését, és pénzbírságot szabott ki a Google keresőóriásra, amiért az orosz nyelvű keresési találatok között tiltott anyagokat – így nemzetközi liszensszel rendelkező szerencsejáték oldalakat – is megjelenít.

Keresés