2019. január 5. szombat

jan. 5
0:00
A digitális forradalom és a fenntartható fejlődés (NRGreport)
A pénzügyi digitalizáció – a teljes pénzügyi ökoszisztéma digitális forradalom általi rendszerszintű átalakulása – katalizálhatja a fenntartható fejlődés finanszírozását célzó globális erőfeszítéseket. A McKinsey Global Institute szerint a pénzügyi technológiák széles körű használata 2025-re akár 3,7 ezermilliárd dollárral bővítheti a növekedést sz
jan. 5
0:09
Még mindig nagyon kevés a női rendező Hollywoodban (ProfitLine)
Továbbra is mélyponton van a női rendezők foglalkoztatottsága Hollywoodban: 2018-ban a 250 legnagyobb bevételű hollywoodi produkciónak mindössze 8 százalékát rendezték nők - számolt be az adatokról pénteken a The Guardian.
jan. 5
1:03
Egyszer a saját szervezetünk is meggyógyíthatja a cukorbetegséget (ProfitLine)
Norvég tudósok felfedezték, hogy a hasnyálmirigyben a szomszédos sejtek képesek átvenni a sérült vagy hiányzó inzulintermelő sejtek funkcióit - kutatásuk elvezethet a cukorbetegség új kezelési módjaihoz.
jan. 5
1:06
Olajár várakozás 2019-re: a mostaninál magasabb átlagár várható (NRGreport)
A 2019-es év várhatóan nem szűkölködik a meglepetésekben, a volatilitás is biztosan erős lesz, de a mostani szintnél magasabb olajárra számítok. A legizgalmasabb kérdés a globális kereslet alakulása és az USA palatermelőinek válasza lesz az alacsonyabb árakra. A 60-80 dollár közti Brent ársávban hiszek továbbra is.
jan. 5
2:03
A kulturális tao eltörlése veszélybe sodorja a független színházak működését (ProfitLine)
A kulturális tao eltörlése veszélybe sodorja a független színházak működését - hangzott el a Párbeszéd pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
jan. 5
3:03
Ábécéskönyv jelent meg a Braille-írás világnapján (ProfitLine)
A felnőttként látásukat vesztett embereknek segít elsajátítani a Braille-jelek használatát az az ábécéskönyv, amelyet pénteken mutattak be Budapesten, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) székházában.
jan. 5
4:51
A Google közel 20 milliárd eurót utalt át 2017-ben bermudai leányvállalatának adóoptimalizálási céllal (GazdaságPortál)
Mintegy 19,9 milliárd eurót utalt át bermudai bejegyzésű leányvállalatának 2017-ben a Google egy holland fedőcégén keresztül, így csökkentve az Egyesült Államokban és Európában fizetendő nyereség-, illetve forrásadóját – jelentette pénteken a nemzetközi sajtó. A holland kereskedelmi kamarához decemberben benyújtott papírok tanúsága szerint a Google
jan. 5
5:18
Nagyot esett az OPEC olajkitermelése (NRGreport)
A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) decemberi olajtermelése csaknem két éve a legnagyobb mértékben csökkent, elsősorban a szaúdi termelés visszafogása miatt. A WTI típusú kőolaj árfolyama jelenleg 0,2%-os emelkedést mutat.
jan. 5
5:42
Biztonságosabb Internet: pályázat általános iskolások és középiskolások számára (Márkamonitor)
Belegondoltál már abba, mi lenne, ha te lennél Magyarország egyik legnépszerűbb influencere? Mit tennél, ha a legjobb barátod személyes adataival élnének vissza a világhálón? -teszik fel a kérdést  a pályázat kiírói.                 A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője a 2019-es Bizton
jan. 5
6:03
Nem emelkedik a balatoni horgászjegyek ára (ProfitLine)
Az idén sem emelkednek a balatoni horgászjegy-árak, a tó horgászrendje néhány pontban módosul - közölte Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója az MTI-vel pénteken.
jan. 5
6:27
Zuhannak az üzemanyagárak - Tíz éve nem történt ilyen a kutakon (Portfolio)
Rég látott nagyságú üzemanyagár-csökkenés lépett életbe Magyarországon pénteken, miután 10-10 forinttal mérséklődött a benzin és gázolaj ára. A mostani árcsökkenés azt jelenti, hogy a benzin egy lépésben 2,8, a gázolaj pedig...
jan. 5
6:42
Vodafone: idén szilveszterkor tovább tarolt a mobilnet (Márkamonitor)
A Vodafone 2018/19-es szilveszteri forgalmi statisztikáiból kiderül, hogy december 31-én és január 1-jén a korábbi évekhez hasonlóan folytatódott a tendencia, miszerint az ügyfelek egyre több mobilnetet használnak a szeretteik köszöntésére az előző év ugyanezen időszakához képest. Az MMS-ek és telefonhívások száma is nőtt, míg SMS-ből idén kevesebb
jan. 5
6:57
Pest megyei cégek, figyelem! - Itt a lehetőség több tízmillió forintnyi ingyenpénzre (Portfolio)
A két ünnep között hagyta jóvá Varga Mihály pénzügyminiszter a pályázati kiírást, és január 4-én meg is jelent a Magyar Államkincstár oldalán a Pest megyei cégeknek szóló eszközbeszerzési pályázat újabb kiírása. Ez kizárólag...
jan. 5
7:03
Csúnya bírságot kockáztatnak az óvatlan családok: január elején indul a begyűjtés (Pénzcentrum)
A hagyomány szerint január 6-án, vízkereszt napján bontjuk le a karácsonyfát, ugyanis ezen a napon érnek véget a karácsonyi ünnepek és veszi kezdetét a farsang. Az azonban koránt sem mindegy, hogy szabadulunk meg a leselejtezett fenyőtől....
jan. 5
7:09
Csúnya bírságot kockáztatnak az óvatlan családok: január elején indul a begyűjtés (Hírstart)
A hagyomány szerint január 6-án, vízkereszt napján bontjuk le a karácsonyfát, ugyanis ezen a napon érnek véget a karácsonyi ünnepek és veszi kezdetét a farsang. Az azonban koránt sem mindegy, hogy szabadulunk meg a leselejtezett fenyőtől....
jan. 5
7:36
Zsiday Viktor: Ezer milliárdokban mérhető károkat okoz Magyarországon a járadékvadászat (G7)
Vége a bulinak a tőkepiacokon, a következőkben nehéz lesz részvényekkel pénzt keresni. Magyarországnak pedig esélye nincs felzárkózni független intézmények és a társadalmi tőke felhalmozása nélkül.
jan. 5
7:45
Közel 8 milliárd forint megy szociális tanácsadásra (Napi)
Négy nyertese lett a Központi Humánfejlesztési Nonprofit Kft. által, szociális szakértői feladatok ellátására kiírt, 7 milliárd 720 millió forint keretösszegű nyílt közbeszerzésnek.
jan. 5
7:48
Okos mosó- és szárítógépekkel debütál az LG a CES-en (Márkamonitor)
Az LG Las Vegasban, a 2019-es CES-en mutatja be új, ultranagy kapacitású TWINWash™ mosógépét és szárítógépét, amely a szakkiállítás innovációs díját is kiérdemelte. A mosógépből, az alatta elhelyezhető, a kényesebb textíliák tisztítására tervezett SideKick™ minimosógépből, valamint a hőszivattyús technológiát használó DUAL Inverter Heat Pump™ szárí
jan. 5
8:03
Orbán köti az ebet a karóhoz, ha fociról van szó (Menedzsment Fórum)
Fociakadémia körül olyan felhajtás és totojázás még nem volt, mint ami a Rimaszombatra tervezett létesítmény miatt alakult ki az elmúlt közel 1,5 évben.
jan. 5
8:03
Oroszországnak van esélye az INF-szerződés megőrzésére (ProfitLine)
Oroszországnak van még egy "utolsó esélye" az atomrakétákról szóló orosz-amerikai szerződés fegyverzetcsökkentési szerződés (INF) megőrzésére - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy pénteki német interjúban.
jan. 5
8:09
Brutális négyzetméterár hűti a siófoki ingatlanokra éhezőket (Infostart)
A pénzügyi válság lecsengése után mára a Balaton minden szegletében magához tért az ingatlanpiac - mondta az InfoRádiónak az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid hozzátette: az új építésű, társasházi lakások a legkelendőbbek.
jan. 5
8:15
Brutális négyzetméterár hűti a siófoki ingatlanokra éhezőket (Hírstart)
A pénzügyi válság lecsengése után mára a Balaton minden szegletében magához tért az ingatlanpiac - mondta az InfoRádiónak az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Valkó Dávid hozzátette: az új építésű, társasházi lakások a legkelendőbbek.
jan. 5
8:21
Gáz van a gázszerelőkkel (Menedzsment Fórum)
Több szakmában is komoly hiány van szakemberekből. A BKIK Kézműves Tagozatának elnöke nyilatkozott erről.
jan. 5
8:39
Trump: ha nincs fal a határon, nem indulnak el a kormányhivatalok sem (Menedzsment Fórum)
Patthelyzet alakult ki.
jan. 5
8:39
Január végéig lehet pályázni az egyik kiemelt magyat startupversenyre (Napi)
A BVK közleménye szerint az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani. A második fordulót február 5-re tervezik. A versenyre idén is olyan vállalkozásokat várnak, amelyek már túljutottak a kezdeti fázison, piacra léptek vagy fejlesztésükből prototípussal rendelkeznek.
jan. 5
8:42
Amerikai zeneszerző nyerte a Pannónia Stúdió nemzetközi versenyét (Márkamonitor)
Összesen 129 pályázat érkezett a Pannónia Stúdió által meghirdetett nemzetközi versenyre, amelyben a résztvevő zeneszerzőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című magyar filmjének hat perces részletére kellett filmzenét komponálni. Az első helyezett az amerikai Michael Simon lett, mögötte Kovács Levente és a brit Ed Beesley végeztek a dobogó másodi
jan. 5
9:03
2018-ban egymillió nézőjük volt a magyar filmeknek (ProfitLine)
Több mint egymillió nézőjük volt a magyar filmeknek a hazai mozikban 2018-ban, a legsikeresebb alkotás Herendi Gábor Valami Amerika 3 című vígjátéka volt 372 ezer nézővel - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel pénteken.
jan. 5
9:03
Giganyeremény a szuperlottón: egy szerencsés magyar 123 millióval ébredt (Pénzcentrum)
Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 1. heti nyerőszámait. És bár ezen a héten nem volt telitalálatos szelvény, egy szerencsés magyar játékosnak összejött az 5+1-es nyerőosztály, így ő több mint bruttó 123 millió forintot zsebelt be....
jan. 5
9:15
Olyan menekülés indult, mint utoljára 2008-ban (Napi)
Folyamatosan áramlik a befektetői pénz az amerikai pénzpiaci alapokba. Már kilencedik hete igyekszenek a befektetők itt biztonságba helyezni pénzüket, ez olyan hosszú széria, amire utoljára 2008 októberében, a Lehman összeomlását követő időszakban volt példa.
jan. 5
9:33
Figyelmeztetést adott ki az FKF Zrt. - minden autóst érint a fővárosban (Napi)
Az FKF Nonprofit Zrt. a nappali műszakban 79 munkagéppel síkosságmentesíti budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, továbbá 6 kisméretű célgéppel a hidak felüljárók járdáit és a kerékpárutakat, valamint több mint 400 fő kézi erővel a közjárdákat, közlépcsőket, a gyalogátkelőhelyeket.
jan. 5
9:57
Főpályaudvar lehet a Nyugatiból (Portfolio)
Hamarosan megkezdődik a Keleti és a Nyugati pályaudvar épületeinek korszerűsítése, ám ennél komolyabb átalakítás készülődik: egy korszerű, átmenő főpályaudvar létesítésének előkészítése már folyamatban van. Ez a Nyugati pályaudvar...
jan. 5
9:57
Főpályaudvar lehet a Nyugatiból (Hírstart)
A jelenlegi rendszer fenntartása vagy átalakítása, egy korszerű, a berlini vagy a bécsi Hauptbahnhofra emlékeztető átmenő főpályaudvar létesítése azonban teljesen új koncepciót igényel.
jan. 5
10:03
A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntettek Pécsen és Szombathelyen (ProfitLine)
Pécsen és Szombathelyen is tüntettek a munka törvénykönyvének módosítása ellen ellenzéki pártok és civil szervezetek részvételével péntek este.
jan. 5
10:03
Márki-Zay feleségét is meghallgatták az oltásellenes házaspár perében (Hírstart)
Pénteken folytatódott az a per, amely egy oltásellenes házaspár csecsemőjének halála miatt indult. A hathetes kisfiú a vád szerint azért halt meg, mert agyvérzést kapott a K- vitamin beadásának elmulasztása miatt, és azért, mert nem hívtak hozzá időben orvost.
jan. 5
10:15
Fontos tanácskozásra készül a kormány februárban (Portfolio)
Februárban összevont frakcióülést tartanak a kormánypártok, ezúttal azonban nem Visegrádon lesz a rendezvény. Pár nappal a frakcióülés után Orbán Viktor megtartja évértékelő beszédét is - írja a Magyar Idők. A Fidesz-KDNP februári...
jan. 5
10:21
Ilyen belülről Kína hatalmas cenzúragépezete (Menedzsment Fórum)
A kommunista nagyhatalomban egy teljes, új iparágat szült az internetes tartalmak folyamatos ellenőrzése. Már nem csak a kormány saját cenzorai dolgoznak a net szűrésén, de felbukkant egy sor vállalat, melynek fő profilja a cenzúra-szolgáltatás. Most már kínai fiatalok ezrei dolgoznak a cenzúragyárakban, akiknek először meg kell tanítani, mi a
jan. 5
10:21
Fontos tanácskozásra készül a kormány februárban (Hírstart)
Februárban összevont frakcióülést tartanak a kormánypártok, ezúttal azonban nem Visegrádon lesz a rendezvény. Pár nappal a frakcióülés után Orbán Viktor megtartja évértékelő beszédét is - írja a Magyar Idők. A Fidesz-KDNP februári...
jan. 5
10:27
Nem hitelesítették a népszavazást a rabszolgatörvényről (Portfolio)
Egyértelműség hiányában nem hitelesítette a rendkívüli munka elrendeléséről és a munkaidőkeret legfeljebb 12 hónapos tartamáról szóló népszavazási kezdeményezéseket pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Hajnal Miklós...
jan. 5
10:39
Elbukott egy aktuális ügy: ebből már aligha lesz népszavazás (Privátbankár)
Nem hitelesítette a "rabszolgatörvényről" szóló népszavazási kezdeményezéseket a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
jan. 5
11:15
Hatalmasat csökkenhetett 2018-ban a magyar államadósság (Portfolio)
A költségvetési kiadások visszafogott növekedése mellett a bevételek látványosan emelkedtek 2018-ban, ennek köszönhetően az OTP elemzőinek friss várakozása szerint valóban jobb lehet a tavalyi deficit a hivatalos célnál. Közben a kormány...
jan. 5
11:15
Csúnya bírságot kockáztatnak az óvatlan családok: január elején indul a begyűjtés (Hírstart)
A hagyomány szerint január 6-án, vízkereszt napján bontjuk le a karácsonyfát, ugyanis ezen a napon érnek véget a karácsonyi ünnepek és veszi kezdetét a farsang. Az azonban koránt sem mindegy, hogy szabadulunk meg a leselejtezett fenyőtől....
jan. 5
11:21
Újraindul a kézifegyverek gyártása Magyarországon (Hírstart)
Ezúttal a hazai fegyvergyártás is bekapcsolódik a haderőfejlesztésbe.
jan. 5
12:03
Már meg sem lepődünk - változások az adózásban 2019-ben (ProfitLine)
Van két jó és két rossz hírünk. Kezdjük a rosszakkal:
jan. 5
12:09
Nem érdemes túl sok személyes dolgot feltölteni a webre! - Itt a magyarázat (Napi)
Sok internetezőnek túlságosan nagy a digitális lábnyoma, nem biztos, hogy mindig mindent fel kell tenni a világhálóra - figyelmeztetett Ormós Zoltán internetes szakjogász az M1 csatornán szombaton.
jan. 5
12:15
Január végéig lehet pályázni az egyik kiemelt magyat startupversenyre (Hírstart)
A BVK közleménye szerint az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani. A második fordulót február 5-re tervezik. A versenyre idén is olyan vállalkozásokat várnak, amelyek már túljutottak a kezdeti fázison, piacra léptek vagy fejlesztésükből prototípussal rendelkeznek.
jan. 5
12:33
Ötvenezer forint fölé ugrott a kötelező biztosítás díja (Napi)
Tovább drágult az idén a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, és az áremelkedés nem áll meg. Jó hír viszont, hogy a baleseti adót felváltotta a biztosítási adó, így átláthatóbb lett a díjszabás.
jan. 5
12:57
Lassult az infláció az euróövezetben (Hírstart)
Nyolc hónapos mélypontra lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme az euróövezetben decemberben - közölte az Eurostat. Év/év alapon 1,6%-kal nőttek a fogyasztói árak az eurózónában decemberben, ilyen alacsony drágulási ütemre...
jan. 5
13:03
Leesik az állad: ennyit keres egy magyar villanyszerelő Svédországban (Pénzcentrum)
Magyarországon egyre nagyobb problémát jelent a szakmunkások hiánya, ez nem meglepő: a magyar mesteremberek külföldön is egyre keresettebbek. Ráadásul a magyar dolgozók a hazai bérek többszörösét is megkaphatják. A nyelvtudás, a végzettség...
jan. 5
13:27
A Jobbik a Kúrián támad: népszavazást akarnak a rabszolgatörvényről (Portfolio)
A Kúrián támadja meg a Jobbik a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amellyel elutasította népszavazási kezdeményezéseket a rabszolgatörvényről - jelentette be szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón Pintér Tamás, a párt...
jan. 5
14:03
Nagy változás készül Nyugati pályaudvaron (Napi)
Hamarosan megkezdődik a Keleti és a Nyugati pályaudvar épületeinek korszerűsítése, ám ennél komolyabb átalakítás készülődik: egy korszerű, átmenő főpályaudvar létesítésének előkészítése már folyamatban van. Ez a Nyugati pályaudvar lehet majd, a Déli és a Nyugati pályaudvart a földfelszín alatt köthetik össze - írja a portfolio.hu.

Keresés