2019. január 17. csütörtök

jan. 17
0:27
Stabil bankot vett Bulgáriában az OTP (ProfitLine)
Az Expressbank megvásárlásával jól működő, stabil bankot vett Bulgáriában az OTP - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az OTP csoport legutóbbi bulgáriai tranzakciójáról, a Societe Generale Expressbank (SGEB) és leányvállalatai megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatón, szerdán Szófiában.
jan. 17
1:09
Belgrád Putyin látogatására készül (ProfitLine)
Vlagyimir Putyin csütörtöki szerbiai útját szigorú biztonsági intézkedések kísérik, a szerb sajtó információi szerint az orosz elnököt több mint hétezer szerb rendőr, valamint körülbelül 250 orosz biztonsági szakember védi majd - számolt be honlapján szerdán a Szputnyik orosz hírügynökség szerbiai irodája.
jan. 17
1:39
Több milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek (ProfitLine)
Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok, illetve fenntartó önkormányzatok 5,8 milliárd forintra pályázhatnak népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.
jan. 17
1:39
Belgrád Putyin látogatására készül (Hírstart)
Vlagyimir Putyin csütörtöki szerbiai útját szigorú biztonsági intézkedések kísérik, a szerb sajtó információi szerint az orosz elnököt több mint hétezer szerb rendőr, valamint körülbelül 250 orosz biztonsági szakember védi majd - számolt be honlapján szerdán a Szputnyik orosz hírügynökség szerbiai irodája.
jan. 17
2:09
Egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója (ProfitLine)
Egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója (kata), január elsején több mint 315 ezer vállalkozás választotta ezt a minimalizált adminisztrációt igénylő adóformát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
jan. 17
2:09
Hatalmas drágulás jön a benzinkutakon (NRGreport)
Szerdától a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát 8, a 95-ös benzin árát pedig 4 forinttal emeli a Mol.
jan. 17
2:39
Így nőtt novemberben a kereskedelmi szálláshelyek forgalma (ProfitLine)
Tavaly novemberben a külföldi vendégek száma 4,8 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 420 ezret. Az általuk eltöltött 990 ezer vendégéjszaka 1,6 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek száma 8,2 százalékkal volt nagyobb, és meghaladta a 460 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 5,9 százalékkal nőtt, és t
jan. 17
2:45
Lassan indul be az amerikai villanyautózás (NRGreport)
A Ford és a General Motors is rákapcsol az elektromos autók gyártására, de sok amerikait még meg kell győzni azok hasznosságáról: a tengerentúl olcsó az üzemanyag és kevés a töltőállomás.
jan. 17
3:09
Ilyen a magyarországi influenzahelyzet (ProfitLine)
Magyarországi influenzahelyzet (2019. január 7-13.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként
jan. 17
3:33
Skócia kiléphet az Egyesült Királyságból? (ProfitLine)
Skócia kiléphet az Egyesült Királyságból, ha nem rendeznek újabb népszavazást az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszüntetéséről (Brexit) - jelezte a skót miniszterelnök a Bild című német lap hírportálján szerdán ismertetett nyilatkozatában.
jan. 17
4:33
Így érhető el a párizsi klímacél (ProfitLine)
Elérhető a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott globális hőmérsékletemelkedés 1,5 Celsius-fokra való korlátozása, ha azonnal megkezdődik a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonása - mutatta ki egy nemzetközi kutatócsoport számítógépes modellezéssel.
jan. 17
4:39
Ha most, azonnal kivezetnénk a fosszilis tüzelőanyagokat, megállíthatnánk a klímaváltozást (Hírstart)
Egy friss tanulmány szerint így 66 százalék esély lenne rá, hogy az iparosodás előtti időkhöz képest 1,5 Celsius fokon belül tartsuk a bolygó melegedését.
jan. 17
5:03
Gyorsan elbírálják majd a Magyar falu program pályázatait (ProfitLine)
A Magyar falu program keretében februártól az ősz közepéig ütemezetten megjelenő pályázatokat rendkívül gyorsan elbírálják majd, a végső beadási határidő lejárta után körülbelül hatvan napon belül kibocsátják a támogatói okiratot sikeres pályázat esetén - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Szolnokon. Hozzátett
jan. 17
5:09
Végső hadüzenet a sárga csekknek (Infostart)
Fizetési kérelemnek hívják, és lényegében egy egyszerű üzenet a szolgáltatótól a fogyasztó felé, aminek jóváhagyásával azonnal befizethető az adott számla.
jan. 17
5:09
Gyors elbírálásra számíthatnak a pályázók a Magyar falu programban (Hírstart)
Februártól az ősz közepéig ütemezetten megjelenő pályázatokat rendkívül gyorsan elbírálják majd.
jan. 17
5:45
Ilyen volt az év végi mobilinternet forgalom (ProfitLine)
Jelentősen megnőtt az ünnepi mobilinternet forgalom a magyarországi szolgáltatóknál, az adatforgalom december 25-én volt a legnagyobb - derült ki a szolgáltatók által az MTI-hez elküldött adatokból.
jan. 17
5:45
Örökzöldek, díszbokrok: hogyan készüljünk fel a téli csapadék károsítása ellen? (Agrofórum)
V. Judit kérdése: Idén a díszbokrok, elsősorban a tujafélék ágait a nagy mennyiségű hó nagyon megviselte. Hogyan készülhetek fel a hó károsító hatása ellen?
jan. 17
5:51
Friss felmérés: a legnagyobb hiány mérnökökből és fizikai dolgozókból van (Menedzsment Fórum)
Versenyképes bérrel, a továbbképzés biztosításával lehet megtartani a munkaerőt.
jan. 17
5:51
Elbukhatod a hosszú hétvégéidet: a rutinosak már rég léptek (Portfolio)
2019-ben is folytatódhat az elmúlt években megfigyelhető turisztikai rekordsorozat. Idén hét hosszú hétvégénk lesz, és már most érdemes lefoglalni a szállást, ha valaki március 15-én, húsvétkor vagy pünkösdkor szeretne elutazni valamelyik...
jan. 17
6:03
Megújul a tatabányai könyvtár (ProfitLine)
Megkezdődhet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítása Tatabányán, a 2,6 milliárd forintos beruházás során kétszeresére bővül az olvasók által használható tér - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.
jan. 17
6:09
Emma egyre okosabb lesz - nemzetközi áttörés előtt a magyar innováció (Privátbankár)
Sok évszázados folyamatokat kellett átgondolni, de mostanra megérett a helyzet, és sikerült Magyarországon egy olyan új biztosítási modellt létrehozni, amire komoly nemzetközi karrier várhat. Az Uniqa Biztosító által útnak indított Cherrisk vezérigazgató-helyettesét, Fazekas Ferencet kérdeztük a háttérről és a kilátásokról.
jan. 17
6:15
Ultrakönnyű napelemes óriásdrón vizsgálja nemsokára a klímaváltozást (NRGreport)
A Boeing által 2017-ben felvásárolt repüléstechnikai cég, az Aurora Flight Sciences 2018 végén mutatta be az Odysseus nevű napelemes, önvezető repülőgépét, amelynek elsődleges célja az lesz, hogy klímaváltozásra vonatkozó adatok gyűjtésében segítse a kutatókat, egy műhold működtetési költségeinek töredékéért.
jan. 17
6:21
Ezekből a szakmákból van a legnagyobb hiány (24.hu)
Egy friss felmérés szerint nagyon nagy szükség lenne még több informatikusra, mérnökre és fizikai dolgozóra is.
jan. 17
6:21
Nagy az érdeklődés a SZÉP-kártyák iránt (Hírstart)
Volt olyan bank, ahol a kártyabirtokosok több mint 90 százaléka, már 1,1 millió ügyfél megkötötte szerződését.
jan. 17
6:27
Meglepheti a turistákat a készülő romániai változás (Napi)
Szervizdíjat vezethetnek be Romániában a vendéglátóipari cégek kezdeményezésére, a vendéglői számlához hozzáadott bevételt adóztatnák.
jan. 17
6:27
Az áfacsökkentés mentheti meg a magyar fokhagymát (Infostart)
Az elmúlt hetekben ha el nem is tűnt, de visszaszorult a magyar boltokban a kínai fokhagyma, azonban a helyét sok esetben spanyol zöldség vette át – mondta az agrárkamara beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint mindez kedvezően változhat a jövőben, mert Magyarország önellátóvá válhat.
jan. 17
6:27
Roham indult a SZÉP-kártyákért (Hírstart)
Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásában érdekelt pénzintézetek a konstrukció iránt, amely a januártól hatályos változások következtében egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között.
jan. 17
6:29
Tízmilliárdokat mentettek meg a NAV pénzügyi nyomozói (Hírstart)
A tavalyi évben a jogellenes tettek elkövetői 77 milliárd forint kárt okoztak, a hatóság az összeg hatvan százalékát különböző módszerekkel megpróbálta visszaszerezni.
jan. 17
6:33
Székesfehérvár fideszes polgármestere rádöbbent, hogy mivé váltak a közbeszerzések a Fidesz alatt (Hírstart)
A NER nem bírja ebben a tempóban etetni saját építőipari cégeit. Székesfehérváron lefújtak két beruházást is, mert Mészáros Lőrinc gyerekeinek és Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak a cége is túl drágán vállalta a munkát.
jan. 17
6:39
Bevonzotta a fiatalokat a színházba a Katona Charity (Márkamonitor)
Év végén lezárult a Katona József Színház és a Republic Group közös kezdeményezése, a Katona Chairity. A program során bárki felajánlhatta meglévő színházjegyét, amit az oldalon regisztrált 30 év alatti fiatalok között sorolnak ki februárig. A kampány eredményei is bizonyították: nagy igény van a kultúrára az Y és Z generáció körében. Két hét alatt
jan. 17
6:45
Új fogyasztói igények és nemesítési szempontok a salátatermesztés területén (Agrofórum)
Napjainkban a növénynemesítési periódusok felgyorsultak, így a saláta esetében is igaz, hogy a fajták igen gyorsan cserélik egymást, ami komoly versenyt és fajtakínálatot eredményez a piacokon.
jan. 17
6:47
Batátát a kertekbe! II. rész (Agrofórum)
A cikk első részében a batáta, más néven édesburgonya rövid bemutatásáról, valamint a lassan esedékes palántaneveléséről volt szó. Most a folytatásban a palánták ültetésével, a batáta kiskerti termesztésével, betakarításával és helyes tárolásával folytatjuk.
jan. 17
6:51
Ezek a bajok jelentik a legnagyobb veszélyt az emberek egészségére 2019-ben (Napi)
Ötéves stratégiai programot indít 2019-ben az egészségügyi világszervezet (WHO) az emberiség egészségét legjobban fenyegető betegségek illetve jelenségek leküzdése érdekében. Idén ezek közül 10 területre fókuszál a szervezet.
jan. 17
6:54
20 éve jobban éltek a nyugdíjasok, mint most (24.hu)
A számzsonglőrködésen túl nem sokat érnek a kompenzációk.
jan. 17
6:56
Főfideszes akadt ki a mutyis közbeszerzéseken (24.hu)
Cser-Palkovics Andrásnak nem tetszik, hogy tízmilliárdos beruházásokra csak egy ajánlat érkezik.
jan. 17
6:57
Mérnökből van a legnagyobb hiány Magyarországon (444)
De fizikai munkásból és informatikusból is sokkal több kéne. Felmérték, hogy milyen szakmákban a legnagyobb a munkaerőhiány
jan. 17
6:57
Elég olcsó lett a DNS-teszt ahhoz, hogy családokat szakítson szét, vagy hozzon össze (G7)
Könnyen borulhat minden, ha tömegesen elkezdik az emberek elvégezni a legegyszerűbb teszteket.
jan. 17
7:09
Egy emberen múlt Ciprasz bukása (Napi)
Igen szűk többséggel, de bizalmat kapott a görög kormány a parlamentben a Macedóniával kapcsolatos névvita rendezéséről szóló szavazáson szerda este - számolt be az Index.
jan. 17
7:09
Durván visszavágta olajár-várakozását a legnagyobb európai bank (NRGreport)
Az HSBC már 16, illetve 17 dollárral alacsonyabb átlagos Brent-, illetve WTI-árfolyamra számít 2019-ben, mint legutóbbi előrejelzésében.
jan. 17
7:15
Bedobja a bombát az Auchan: ennyit visznek haza béremelés után a dolgozók (Napi)
Az auchanos cukrászok akár havi 336 ezer bruttót is kaphatnak. Az online bolt még jobban fizet - tudta meg a Buksza.
jan. 17
7:21
Színt vallott az Auchan: ennyit keres náluk egy pék, cukrász, kiszállító (Hírstart)
A Pénzcentrum értesülése szerint az Auchanban egy pék vagy egy cukrász 8 órás állásban, pótlékkal és egyéb juttatásokkal együtt bruttó 336 ezer forintot is kereshet. Míg például a hiper online áruházában dolgozó kiszállító...
jan. 17
7:27
Tízmilliárdokat szereztek vissza a NAV nyomozói (Infostart)
Hatezer bűncselekményt derített fel tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága, az elkövetők 77 milliárd forint kárt okoztak, a hatóság ennek az összegnek a hatvan százalékát szerezte vissza.
jan. 17
7:27
Kerékbilincs helyett elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat (Portfolio)
Egy év alatt 97 százalékkal csökkent a fővárosban felszerelt kerékbilincsek száma. Helyette hatékonyabb módszert alkalmaznak: elszállítják az autókat - írja az Infostart. Szinte teljesen felhagyott a kerékbilincseléssel Budapesten...
jan. 17
7:27
Növényvédő szerek: Jobb uniós engedélyezési eljárásra van szükség! (Hírstart)
A növényvédő szerek uniós engedélyezési eljárását átláthatóbbá, a felelősségi területeket egyértelműbbé tévő tervről szavazott a Parlament szerdán. A képviselők szerint nyilvánosan hozzáférhetővé kellene tenni a növényvédő szerek engedélyezése során felhasznált tanulmányokat, információkat. A Parlament többek között e javaslat támogatásával fogadta
jan. 17
7:39
Benyújtották a törvényjavaslatot az USA-ban a Huawei egyes termékeinek tilalmára (Menedzsment Fórum)
Közben az FBI nyomoz a kínai vállalat ellen, mely a gyanú szerint ipari-kereskedelmi titkokat lopott amerikai partnereitől, a T-Mobile amerikai leányától például okostelefonok tesztelésére használt technológiákat.
jan. 17
7:39
Friss hír érkezett a CEU-ról (Napi)
A Johns Hopkins Egyetem és a CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education (MSCHE) értékelő bizottságának elnöke azt javasolja, újítsák meg a CEU amerikai felsőoktatási akkreditációját - adta hírül az egyetem a 24.hu beszámolója szerint.
jan. 17
7:39
Több uniós tagállamban is veszélyben vannak az alapjogok (ProfitLine)
A jogállamiság megsértése és a gyűlöletbeszéd ellen emelt szót az alapvető jogok helyzetével kapcsolatban strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament - közölte szerdán az uniós parlament sajtószolgálata. A képviselők többsége szerint több tagállamban is veszélyben vannak az uniós alapjogok.
jan. 17
7:45
Merre tovább, forint? (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel: a svájci frankhoz képest erősödött, de az euróval, a dollárral és a japán jennel szemben gyengült.
jan. 17
7:45
Jelentősen erősödött a forint (Hírstart)
A svájci frank árfolyama 286,59 forintról 284,80 forintra, a dolláré pedig 283,20 forintról 281,86 forintra gyengült.
jan. 17
7:45
Telenor-tippek az e-mailes csalások kikerülésére (Márkamonitor)
A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől. Nemcsak a szolgáltató ügyfelei, hanem a teljes lakosság érintett, mert a csalók véletlenszerűen küldik ki e-mailjeiket. A Telenor Magyarország a l

Keresés