2019. január 22. kedd

jan. 22
0:30
Felminősítést kapott a Takarék Jelzálogbank (ProfitLine)
Javította a Takarék Jelzálogbank fő osztályzatait hétfőn a Moody's Investors Service.
jan. 22
0:33
Kiütötték Romániát (NRGreport)
Románia villamosenergia-import szorult a szénbányászok sztrájkja miatt, miután a hőerőművek kifogytak a tüzelőanyagból.
jan. 22
1:06
MOKK: közjegyzők nevével és adataival élnek vissza ingatlanos csalók (ProfitLine)
Közjegyzők nyilvánosan elérhető adataival visszaélve közjegyzőnek adják ki magukat, és csalnak ki jóhiszemű lakásvásárlóktól pénzt egy bűnöző csoport tagjai. A sajtóban is megjelent ügyek kapcsán a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) azokra a legfontosabb tudnivalókra hívja fel a figyelmet, melyek segítségével az ingatlanvásárlók könnyebben fe
jan. 22
1:36
Koszovó megkezdte a hadsereg megalakítását (ProfitLine)
Koszovó hivatalosan is elkezdte a biztonsági szervek hadsereggé alakítását hétfőn: a biztonsági szervekért felelős minisztérium épületének homlokzatán lecserélték a feliratot, s az új tábla szerint mostantól ott a koszovói védelmi minisztérium található - számolt be az eseményről a koszovói közszolgálati televízió (RTK).
jan. 22
1:45
Csak a magyarokat érdekli a horvát LNG-terminál (NRGreport)
A szerény érdeklődés ellenére is megépíti Horvátország a régóta tervezett észak-adriai úszó LNG-terminált - közölte Tomislav Coric energiaminiszter, aki azt is elmondta, több magyar cég megerősítette a terminálhasználatra vonatkozó szándékát.
jan. 22
1:49
Dancila: senki se játszadozhat Románia energetikai függetlenségével (NRGreport)
Senki sem játszadozhat Románia energetikai függetlenségével - figyelmeztetett csütörtökön Viorica Dancila miniszterelnök, aki idegen érdekeket sejt és sejtet a Zsil-völgyi szénbányászok csaknem egy hete tartó munkabeszüntetése mögött, amely teljes leállással fenyegeti az ország energiaszükségletének mintegy harmadát fedező Olténiai Energetikai Komp
jan. 22
2:06
Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések vidéken (ProfitLine)
Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések vidéken, ahol az elmúlt időszakban 500 milliárd forintot felhasználva fejlesztették az egészségügyi hálózatot, míg Budapesten és a központi régióban 700 milliárd forint értékű beruházások indultak el - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfőn Szombathelyen.
jan. 22
2:36
Történelmi mélypontra került a román lej (ProfitLine)
Újabb történelmi mélypontra került a román lej az euróval szemben, a román fizetőeszköz átlépte a pszichológiai határnak tekintett 4,70 lejt.
jan. 22
2:39
Történelmi mélypontra került a román lej (Hírstart)
Újabb történelmi mélypontra került a román lej az euróval szemben, a román fizetőeszköz átlépte a pszichológiai határnak tekintett 4,70 lejt.
jan. 22
3:06
Kedvező változások a képzési támogatások szabályaiban (ProfitLine)
A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 50 új munkahely létrehozása esetén vissza nem térítendő támogatás igényelhető a vállalatnál zajló külső és belső képzések finanszírozására.
jan. 22
3:21
Ebben a 10 városban él a legtöbb gazdag ember (Hírstart)
New York tekinthető a gazdagok fővárosának a világon. Az amerikai metropolisz lakosai közül közel egymillió embernek 1-30 millió dollár közötti vagyona van – derül ki a Wealth-X tanácsadó cég friss felméréséből. New Yorkban tavaly közel
jan. 22
3:36
Tavaly csökkent az álláskeresők száma (ProfitLine)
A nyilvántartott álláskeresők száma 5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a 2018. decemberi zárónapon 241 900 álláskereső szerepelt, csaknem 13 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.
jan. 22
4:12
A nemzetközi turizmus 6 százalékos növekedéssel zárta az elmúlt évet (ProfitLine)
A nemzetközi turizmus 6 százalékos növekedéssel zárta az elmúlt évet, ami 1,4 milliárdot meghaladó utazót jelent világszinten - közölte a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn Madridban ismertetett éves jelentésében hangsúlyozva, hogy ezt a célt eredetileg 2020-ra tűzték ki.
jan. 22
4:36
Ugrásszerűen növekednek Magyarországon a napelem-beruházások (ProfitLine)
15 éves projektfinanszírozási megállapodást kötött a K&H Bank és a holland székhelyű Photon Energy a cég magyarországi naperőmű-beruházásainak finanszírozására. A projekt keretében 17, összesen 11,5 MWp teljesítményű naperőmű kezdi meg működését.
jan. 22
5:06
Elhunyt a legidősebb cseh állampolgár (ProfitLine)
Néhány nappal 109. születésnapja előtt vasárnap Prágában meghalt Csehország legidősebb állampolgára - közölte hétfőn a cseh állami nyugdíjalap.
jan. 22
5:27
Véget ért a magyar CFA egyesület részvényelemző versenye, gazdára talált a BÉT Kochmeister-díj (Hírstart)
A Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society Hungary) január 18-án, a Budapesti Értéktőzsde alapításának évfordulóján tartotta meg az egyetemi hallgatók részére megrendezett, angol nyelvű részvényelemzési versenyének szóbeli döntőjét. Az összetett verseny első három helyezett csapata összesen 500 000 forint pénzjutalmat nyert a BÉT
jan. 22
5:57
Interjúk az egészségügy reformjáról (Hírstart)
Hollósi Gábor jogtörténész kötete az Antall-Boross-korszak jelentős egészségpolitikai döntéshozóival tartalmaz beszélgetéseket, írja a Dehír.
jan. 22
6:06
A NAV ellenőrzi az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség betartását (ProfitLine)
Az adóhatóság megyei (fővárosi) igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek azon online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik a rendelkezésükre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítéseikről.
jan. 22
6:09
Mutatjuk, hova folynak a TAO-pénzek (Menedzsment Fórum)
A kért TAO-támogatások mértékének szinte csak a leginkább kedvezményezett egyesületek fantáziája és az érdekérvényesítő képessége szabhat határt, mivel a pénzek elosztása egyáltalán nem nevezhető egyenletesnek. Összesítettük, hogy kik a legügyesebbek és kik kapták a legtöbb pénzt 2011 óta.
jan. 22
6:12
Már megint a magyar dolgozók száma nőtt a legjobban Ausztriában (Privátbankár)
Egy hónap alatt 34 ezer fővel kevesebb személyt foglalkoztattak Ausztriában az év végén, ám a magyarok azon kevesek közé tartoznak, ahol több ezer fős bővülést regisztráltak. Egy év alatt több mint hatezerrel több magyar kapott munkát odakint. Az egész osztrák munkaerőpiac is dinamikusan bővülni tudott.
jan. 22
6:12
Sosem lesz magyar euró? Lassan mindenhol leírnak minket (Portfolio)
A jegybank gyakorlatilag teljesíthetetlen feltételeket szabott az euró bevezetéséhez néhány éve, most pedig Orbán Viktor szavaiból is azt lehetett kiolvasni, hogy nekünk kényelmes a jelenlegi helyzet. Hosszabb távon persze Brüsszel továbbra...
jan. 22
6:27
Drágult az építkezés a Millenárison (Napi)
Előre nem látható körülmények miatt drágul a Millenárison a mélygarázs és a közpark építése - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.
jan. 22
6:27
Újabb könnyítés a közbeszerzéseknél - mit hoz ez a kkv-knak? (Hírstart)
A vissza nem térítendő támogatásokat elnyert vállalkozások eddig 40 millió forint értékhatárnál és az alatt mentesültek a közbeszerzés alól eszköz- és szolgáltatásvásárlásaiknál, idéntől ezt az értékhatárt 68 millió forintra emelték.
jan. 22
6:33
Globalizáció 4.0: kezdődik a 49. Világgazdasági Fórum (168 Óra Online)
A svájci Davosban ma megkezdődik a 49. Világgazdasági Fórum, amelyen a kereskedelemben és a nemzetközi kapcsolatokban kialakult viták mellett a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnésével (Brexit) összefüggő bizonytalanságok és a világgazdaság lassuló növekedésének témája kerül napirendre.
jan. 22
6:33
Globalizáció 4.0: kezdődik a 49. Világgazdasági Fórum (Hírstart)
A svájci Davosban ma megkezdődik a 49. Világgazdasági Fórum, amelyen a kereskedelemben és a nemzetközi kapcsolatokban kialakult viták mellett a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnésével (Brexit) összefüggő bizonytalanságok és a világgazdaság lassuló növekedésének témája kerül napirendre.
jan. 22
6:36
Minden országban csökkent a globális gazdasági növekedésbe vetett bizalom (ProfitLine)
Szinte minden országban csökkent a globális gazdasági növekedésbe vetett bizalom, az óvatosság a meghatározó a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.
jan. 22
6:45
Kínai cégtől venne akkumulátorotokat a Tesla (444)
Elon Musk autógyárának eddig kizárólagos beszállítója a japán Panasonic volt, de ennek most vége lehet.
jan. 22
6:45
Divatba jött a téli esküvő (Márkamonitor)
Hazánkban is évről évre folyamatosan nő a téli esküvők száma, ami nem véletlen. Amellett, hogy az évszak varázslatos hangulatot kölcsönöz az eseménynek, a dátumok tekintetében bőven van miből választani, ráadásul a nyugodtabb időszak miatt kipihentebb szolgáltatókkal találkozhatunk. A zalacsányi Zala Springs Golf Resort 2018 óta szervez téli esküvő
jan. 22
6:57
Körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után (Hírstart)
A csatorna vezérigazgatója szerint zavartalanul működnek tovább.
jan. 22
7:03
Mi lesz most a TV2-vel? Vajna még a halála előtti napokban is tárgyalt a tévé sorsáról (Hírstart)
A Népszava úgy tudja, Andy Vajna halálától függetlenül is tulajdonost váltott volna a TV2.
jan. 22
7:06
Visszaesett a bérlői kereslet az ipari ingatlanok iránt (ProfitLine)
A tavalyi utolsó negyedévben 51 százalékkal esett vissza éves viszonylatban a bérlői kereslet az ipari ingatlanok iránt a fővárosban és környékén - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (Budaepst Research Forum, BRF) hétfőn az MTI-vel.
jan. 22
7:06
A Huawei igazgatójának kiadatását kéri Kanadától az Egyesült Államok (Portfolio)
Az Egyesült Államok arról tájékoztatta a kanadai kormányt, hogy hivatalosan kérni fogja Meng Van-csou, a Huawei kínai informatikai és távközlési konszern globális pénzügyi igazgatójának kiadatását, akit az Irán elleni szankciók megsértésével...
jan. 22
7:09
Összeülnek a világ nagyágyúi (Napi)
A svájci Davosban ma megkezdődik a 49. Világgazdasági Fórum, amelyen a kereskedelemben és a nemzetközi kapcsolatokban kialakult viták mellett a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnésével (brexit) összefüggő bizonytalanságok és a világgazdaság lassuló növekedésének témája kerül napirendre.
jan. 22
7:12
A Brexit után Új-Zélanddal készülnek szabadkereskedelemre a britek (Portfolio)
Nagy-Britannia olyan megállapodásokat írt alá kedden Új-Zélanddal, amelyek szavatolják a két ország közötti zökkenőmentes kereskedelem folytatását a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is. A megállapodások értelmében a Brexit...
jan. 22
7:15
A Brexit után Új-Zélanddal készülnek szabadkereskedelemre a britek (Hírstart)
Nagy-Britannia olyan megállapodásokat írt alá kedden Új-Zélanddal, amelyek szavatolják a két ország közötti zökkenőmentes kereskedelem folytatását a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is. A megállapodások értelmében a Brexit...
jan. 22
7:15
David Attenborough figyelmeztette a világ gazdasági elitjét: Az Édenkert nincs többé (444)
A 92 éves természetfilmes legenda a Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy a klímaváltozás egész civilizációnkat alááshatja.
jan. 22
7:15
Videómarketing és a WiFi. Videóhirdetésnél ezt érdemes beállítani (Liner)
Videómarketinget használsz? Lehet, hogy erre még lehet nem is gondoltál! A tesztjeink alapján legalább 50%-kal tudod növelni a hatékonyságodat, ha megfogadod, hogy a hirdetéseid célzásánál beállítod a következőt. Azaz, hogy olyanok előtt jelenjen meg a videóreklámod, akik wifin keresztül interneteznek. Miért kell ez? Hogyan internetezünk? Mikor néz
jan. 22
7:21
Drágán bankolhat sok nyugdíjas - itt vannak a részletek (Napi)
A nyugdíjasok fele kéri bankszámlára a járadékot. Többet járnak fiókba, mint a fiatalok, de akinek magas a nyugdíja, ugyanúgy használja a digitális csatornákat.
jan. 22
7:27
Egyszerű módszerrel verték át a magyar nyugdíjasokat - sok pénzük bánta (Napi)
Országszerte időseket kifosztó párost tartóztattak le Kaposváron.
jan. 22
7:27
Egy kis magyar cég, amely minden divatos dologhoz ért (G7)
Kolumbiai hadsereg, kongói kórházak, vénaszkenner, blokklánc. Valójában szolgáltatásokat értékesít tovább a pesti tőzsdén forgó OTT-One Nyrt., mégis 54 évnyi profitra értékelik a befektetők.
jan. 22
7:45
Egyre pesszimistább a világ - nagy baj közeledik? (Napi)
Szinte minden országban csökkent a globális gazdasági növekedésbe vetett bizalom, az óvatosság a meghatározó a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.
jan. 22
7:45
Tőzsdenyitás előtt – Gyenge kezdés várható Európában (GazdaságPortál)
Veszteséges kezdésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. A határidős indexjegyzések alapján a főbb európai tőzsdék közül a londoni, frankfurti és párizsi 0,3-0,4 százalék körüli indexcsökkenéssel kezdheti a keddi kereskedést. Hétfőn az európai tőzsdék néhány kivétellel veszteséggel zártak. Londonban 0,03 százalék emelkedéssel
jan. 22
7:45
Áttörés a második Brexit-népszavazás ügyében? (Hírstart)
A brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn egy sor javaslatot nyújtott be a parlament elé szavazásra, amelyek célja, hogy megakadályozza a megállapodás nélküli Brexitet. A lehetőségek között szerepel egy második népszavazás kiírása....
jan. 22
7:45
A Rondo két termékét is díjazták a WorldStar Packaging Awardson (Márkamonitor)
A Rondo Hullánkartongyártó Kft. két termékét is elismerték a World Packaging Association nemzetközi versenyén, a 2019-es WorldStar Packaging Awardson. A díjakat az elegáns, divatmagazint és virágcsokrot rejtő „Holland virágküldő doboz” és az egyedi kialakítású, a LIDL számára készített Mikado fűszertasak-tároló twin-box hozta el a csomagolóipar egy
jan. 22
7:48
Áttörés a második Brexit-népszavazás ügyében? (Portfolio)
A brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn egy sor javaslatot nyújtott be a parlament elé szavazásra, amelyek célja, hogy megakadályozzák a megállapodás nélküli Brexitet. A lehetőségek között szerepel egy második népszavazás kiírása....
jan. 22
7:57
Közel 4 millióval gyarapodott a kirúgott államtitkár bankszámlája (Napi)
A paksi bővítés volt kormánybiztosának, Aszódi Attilának vagyoni adataiban szerepelhet a kirúgása utáni illetménye - legalább is erre utal, hogy a bankszámláján az előző vagyonnyilatkozatához képest plusz 3,8 millió forint van.
jan. 22
7:57
20 milliója van bankban a menesztett államtitkárnak (Hírstart)
Néhány hét alatt több mint 3 millió forinttal gyarapodott Aszódi Attila, menesztett államtitkár bankszámlája.
jan. 22
8:03
Nem találja az irányt a forint (Napi)
Vegyesen alakult a forintárfolyam a főbb devizákkal szemben keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
jan. 22
8:03
A Huawei pénzügyi igazgatójának kiadatását kéri Amerika (Hírstart)
Az Egyesült Államok arról tájékoztatta a kanadai kormányt, hogy hivatalosan kérni fogja Meng Van-csou, a Huawei kínai informatikai és távközlési konszern globális pénzügyi igazgatójának kiadatását, akit az Irán elleni szankciók megsértésével vádolnak az amerikai hatóságok - közölte David MacNaughton, Washington ottawai nagykövete.
jan. 22
8:06
Gyenge kezdés várható az európai tőzsdéken (ProfitLine)
Veszteséges kezdésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.

Keresés