2019. január 11. péntek

jan. 11
0:21
Még sosem importált annyi áramot Magyarország, mint 2018-ban (NRGreport)
Míg a 2018. évi rendszerterhelés szinte minden időszakban - legyen szó akár csúcs vagy minimális villamos teljesítményigényű időszakról - meghaladja a 2017-es évben tapasztalt értékeket, a hazai erőműpark által megtermelt bruttó villamos energia mennyisége jelentősen csökkent tavaly 2017-hez képest - hívta fel a figyelmet blogjában Aszódi Attila, a
jan. 11
0:27
Megugrott tavaly az áramimport (Hírstart)
A csúcsdöntés mellett más különlegessége is van a legutóbbi, január 8-i áramfogyasztási rekordnak – hívta fel a figyelmet Aszódi Attila.
jan. 11
1:36
Így csökkentik a kemoterápia mellékhatásait (ProfitLine)
Vénába ültetett kicsin, 3D nyomtatású szivacskával csökkentenék a kemoterápia mellékhatásait, többek között a hajhullást és a hányingert. Az eddig állatokon tesztelt eszköz klinikai próbáit tervezik amerikai tudósok - írta a BBC hírportálja.
jan. 11
2:06
Mindhárom nagy európai hálózatos légitársasági csoport növelni tudta utasforgalmát (ProfitLine)
Mindhárom nagy európai hálózatos légitársasági csoport növelni tudta utasforgalmát 2018-ban az előző évihez viszonyítva, a Lufthansa-csoport megőrizte vezető pozícióját a kontinensen - derül ki a társaságok honlapján közzétett éves utasforgalmi statisztikákból.
jan. 11
2:09
Mindhárom nagy európai hálózatos légitársasági csoport növelni tudta utasforgalmát (Hírstart)
Mindhárom nagy európai hálózatos légitársasági csoport növelni tudta utasforgalmát 2018-ban az előző évihez viszonyítva, a Lufthansa-csoport megőrizte vezető pozícióját a kontinensen - derül ki a társaságok honlapján közzétett éves utasforgalmi statisztikákból.
jan. 11
2:36
Így nőtt a Mapei árbevétele (ProfitLine)
Tavaly 30,18 százalékkal 16,319 milliárd forintra nőtt a Mapei magyarországi leányvállalatának árbevétele.
jan. 11
2:39
Így nőtt a Mapei árbevétele (Hírstart)
Tavaly 30,18 százalékkal 16,319 milliárd forintra nőtt a Mapei magyarországi leányvállalatának árbevétele.
jan. 11
3:06
Magasabb szintre kell emelni a magyar-német technológiai és innovációs együttműködést (ProfitLine)
Magasabb szintre kell emelni a már most is jól működő magyar-német gazdasági, technológiai és innovációs együttműködést - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berlinben a német szövetségi kormány közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszterével, Andreas Scheuerrel folytatott megbeszélése utá
jan. 11
4:36
Ezek a pénzpiaci kockázati tényezők határozhatják meg az idei évet (ProfitLine)
Az elemzői konszenzus szerint idén a világgazdasági növekedés lassulni fog, azonban a mindennapokban ez még nem válik érezhetővé. Ugyanakkor több olyan kockázati tényező van, amelyek közül bármelyik okozhat a vártnál nagyobb mozgást a pénzpiacokon. Az alábbiakban ezekről olvashattok.
jan. 11
5:06
Március 16-án tartják a szlovák államfőválasztás első fordulóját (ProfitLine)
Március 16-ra tűzte ki a szlovák államfőválasztás első fordulójának időpontját a pozsonyi törvényhozás elnöke, Andrej Danko, a döntést a parlament honlapján hozták nyilvánosságra csütörtökön.
jan. 11
5:36
Magyarországon biztonságosak az atomenergiát alkalmazó létesítmények (ProfitLine)
Az atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója a hivatal évindító sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
jan. 11
5:48
Fájdalmas meglepetések várnak az autótulajdonosokra (Infostart)
Januártól elindult az úgynevezett járműszolgáltatási platform, ahol ingyen lekérdezhetőek a hazai gépjárművek legfontosabb adatai. A megkérdezett szakemberek szerint a lehetőség sok autótulajdonosnak okoz majd kellemetlen meglepetéseket.
jan. 11
5:48
Nem is gondolnád, mennyit gombolnak le rólad a nyugdíjpénztárak (Portfolio)
Nem változott 2017-ben az önkéntes nyugdíjpénztárak átlagos díjterhelése, viszont bőven akadtak olyan pénztárak, amelyek drágultak és olyanok is, amelyek olcsóbbak lettel - derül ki az MNB napokban közzétett adataiból. A változás...
jan. 11
5:51
Fájdalmas meglepetések várnak az autótulajdonosokra (Hírstart)
Januártól elindult az úgynevezett járműszolgáltatási platform, ahol ingyen lekérdezhetőek a hazai gépjárművek legfontosabb adatai. A megkérdezett szakemberek szerint a lehetőség sok autótulajdonosnak okoz majd kellemetlen meglepetéseket.
jan. 11
6:12
Egyre többet tudunk a decemberi összeomlás okairól (Privátbankár)
A részvénypiacok, különösen Amerikában gyakorlatilag minden idők legrosszabb decemberi teljesítményét nyújtották, a hónap eleje és karácsony között összeomlottak. Ez az október óta tartó esés túlzott felgyorsulásának tűnt, azonban egyre több okot látunk, és ezek egy része idén is nyomás alatt tarthatja a piacokat.
jan. 11
6:24
Új kukák érkeznek (Napi)
Új kukák érkeznek a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz, a tárolók beszerzését uniós pénzből finanszírozzák.
jan. 11
6:27
Belerondított a kormány a statisztikába (Menedzsment Fórum)
A közszférában elrendelt csoportos létszámleépítés negatív rekordot eredményezett.
jan. 11
6:27
Az EU kész a kereskedelmi tárgyalások megkezdésére Washingtonnal (Hírstart)
Ehhez még a tagországok beleegyezése is kell.
jan. 11
6:30
Kiderült, kik dolgozhatnának még többet (Infostart)
Érdekes eredményeket hozott az Állami Számvevőszék egy friss felmérése.
jan. 11
6:33
Senkit nem érint a négyszáz túlóra (Hírstart)
Az elvi lehetősége sincs már meg a négyszáz óra túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést – értesült a Magyar Idők.
jan. 11
6:39
Új közép-európai igazgató a Marsnál (Márkamonitor)
A világ egyik vezető élelmiszergyártója, a Mars új szakembert bízott meg közép-európai vezetői csapatának irányításával. Brian Ayling Stéphanie Le Béchecet váltja a Mars közép-európai igazgatói pozíciójában. Brian Ayling mostanáig a Mars dél-afrikai igazgatójaként dolgozott. Stéphanie Le Béchec karrierje következő állomásaként a Regional Food Presi
jan. 11
6:48
Egy év alatt eltűnt 200 bankfiók (Infostart)
2017 végén még 2420 volt Magyarországon, ma már alig van több 2200-nál.
jan. 11
6:48
Négy év alatt bezárt hétszáz bankfiók (24.hu)
Valamivel több mint 2200 hitelintézeti fiók működött Magyarországon január elején.
jan. 11
6:51
Tényleg vannak, akik minél többet akarnak túlórázni, de ez nekik sem jó (444)
A német autógyárak szakszervezetisei vesézték ki, miért káros az új túlóratörvény. Az önkéntesség értelmezhetetlen, sokan addig túlóráznak, míg betegek nem lesznek, így meg valaki más túlórájára lesz majd megint szükség.
jan. 11
6:51
Ebből az ábrából kiderül, miért nem kapsz olyan könnyen béremelést, ha magyar cégnél dolgozol (G7)
Ég és föld a magyar és a külföldi tulajdonú ipari cégek termelékenysége. Nagyon kevés magyar cég lehet képes arra, hogy kitörjön a bércsapdából.
jan. 11
7:06
Magyar Idők: nem kell félni a rabszolgatörvénytől (Napi)
A Magyar Idők úgy tudja, az elvi lehetősége sincs meg a négyszáz túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést.
jan. 11
7:06
Így változik a GDP Magyarországon (ProfitLine)
éves gazdasági növekedés üteme; volumenindex, előző év azonos időszaka = 100; szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok
jan. 11
7:12
Őrjöngenek a könyvelők - nagy adópofonnal indul az év (Napi)
Több könyvelő panaszkodott lapunknak arra, hogy a NAV által kiküldött értesítések nem a megfelelő személyhez kerülnek, így olyan adatokhoz is hozzáférnek, amelyek akár adatkezelési szempontból is aggályosak lehetnek. Az adóhatóság szerint viszont minden rendben van, ők azokra a címekre küldik az iratokat, amit a vállalatok adtak meg.
jan. 11
7:18
Egyelőre kevés cég használja ki a túlóratörvényt (Portfolio)
A Magyar Idők úgy tudja, az elvi lehetősége sincs meg a négyszáz túlóra ledolgoztatására azzal a munkavállalóval, akivel az év első napjaiban nem írattak alá erre vonatkozó szerződést. A Liga Szakszervezetek felmérése szerint nem...
jan. 11
7:36
Hazánk helyzetéről vitáznak az EP plenáris ülésén (ProfitLine)
Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január 30-án az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött csütörtökön a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.
jan. 11
7:39
Megvannak a dátumok, ezeken a napokon utalják a nyugdíjakat idén! (Menedzsment Fórum)
Erzsébet-utalványban már biztos nem kapnak egyszeri juttatást az idősek.
jan. 11
7:41
4 év alatt több mint hétszáz bankfiók tűnt el az országból (Menedzsment Fórum)
Egyre kevesebb ügyfél akar személyesen intézkedni.
jan. 11
7:42
Csúcsforgalmat ért el tavaly a Hungexpo (Napi)
A nemzetközi átlagot is meghaladó, 30 százalékos növekedést ért el tavaly a Hungexpo Zrt., bevétele 7,9 milliárd forint volt az előző évi 6,1 milliárd forint után - írta a Világgazdaság pénteken.
jan. 11
7:45
Közösségi élménnyé válhat a hírkeresés (Márkamonitor)
Saját oldalt indíthatnak kedvenc témájuk összegyűjtött híreivel a Filter.hu látogatói. A magyar fejlesztésű hírgyűjtő platform segít megkeresni a hazai és külföldi cikkeket, amelyeket a felhasználó elmenthet egyéni használatra, vagy akár meg is oszthat és megvitathat másokkal a felületen. Az új funkcióval a hírkeresés a jövőben közösségi élménnyé v
jan. 11
7:48
4 év alatt több mint hétszáz bankfiók tűnt el az országból (Privátbankár)
Egyre kevesebb ügyfél akar személyesen intézkedni.
jan. 11
7:48
Forinterősödés kora reggel (GazdaságPortál)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest. Az euró jegyzése a csütörtök esti 321,39 forintról 321,33 forintra gyengült. A frank árfolyama 284,16 forintról 283,62 forintra, a dolláré pedig 279,25 forintról 278,84 forintra süllyedt. Az euró alig mozdult a dollárral szemben
jan. 11
7:54
Jól kezdődik a forint számára a nap (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest.
jan. 11
7:54
ÁSZ: részmunkaidős egyetemistákkal lehetne bővíteni a foglalkoztatást (24.hu)
A kis falvakban élők gazdasági aktivitása terén nem látszik javulás.
jan. 11
7:57
A Magyar Idők szerint senkit nem érint a 400 túlóra (Menedzsment Fórum)
Ahhoz az év első napjaiban már alá kellett volna iratni a dolgozóval a munkaszerződés-módosítást, írják.
jan. 11
8:00
Magyar Idők: senkit nem érint a 400 túlóra (Privátbankár)
Ahhoz az év első napjaiban már alá kellett volna iratni a dolgozóval a munkaszerződés-módosítást, írják.
jan. 11
8:03
Húszezres tüntetés volt Buenos Airesben (Hírstart)
200-szorosan nőttek a rezsiköltségek, az elnök széke inog.
jan. 11
8:06
Egyre kevesebb a bankfiók Magyarországon (Napi)
Valamivel több mint 2200 hitelintézeti fiók működött Magyarországon január elején, szemben az egy évvel korábbi 2420-szal - írta a Világgazdaság pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.
jan. 11
8:06
Jórészt erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék (ProfitLine)
Jórészt erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a még nyitva tartó börzék viszont mind pluszban álltak.
jan. 11
8:09
Egyre kevesebb a bankfiók Magyarországon (Hírstart)
Valamivel több mint 2200 hitelintézeti fiók működött Magyarországon január elején, szemben az egy évvel korábbi 2420-szal - írta a Világgazdaság pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.
jan. 11
8:12
El sem hiszed, mit művel a MÁV a HÉV-ekkel (Portfolio)
A MÁV-HÉV esőbeállókat telepített a H5-ös HÉV-vonalon Budakalász-Lenfonó és Pomáz megállókba. A MÁV közleménye szerint folyamatos az előkészítés valamennyi HÉV-vonalra vonatkozóan. 2019 első negyedévében Szentistvántelepen...
jan. 11
8:15
Forinterősödés kora reggel (Hírstart)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest. Az euró jegyzése a csütörtök esti 321,39 forintról 321,33 forintra gyengült. A frank árfolyama 284,16 forintról 283,62 forintra, a dolláré pedig 279,25 forintról 278,84 forintra süllyedt. Az euró alig mozdult a dollárral szemben
jan. 11
8:15
Üzleti szemlélet kell a felsőoktatásba (NRGreport)
Összehangolná az ipari és az egyetemi szféra igényeit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a MOL által kötött új stratégiai megállapodás. Az együttműködés két fő területre fókuszál: az innovatív szakmai és üzleti együttműködések a kutatások terén, illetve a szakemberek utánpótlása. A MOL, Magyarország egyik legvonzóbb munkahely
jan. 11
8:18
Ömlik a pénz a trafikoktól az államhoz (Infostart)
Közel egymilliárd forint folyt be a koncessziós díjakból tavaly.
jan. 11
8:18
Tőzsde – Jórészt erősödés Ázsiában (GazdaságPortál)
Jórészt erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a még nyitva tartó börzék viszont mind pluszban álltak. A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,97 százalékos emelkedéssel, 20 359 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,51 százalékos pluszban fejezte be a napot. Az ausztrál tőzsde 0,36 száza
jan. 11
8:21
Erősödéssel nyitott péntek reggel a forint (Hírstart)
321,33 forint 1 euró.

Keresés