2007. november 6. kedd

nov. 6
0:22
Bearanyozták Talmát (Blikk)
Talmácsi Gábor bekerült a motorsport halhatatlanjai közé
nov. 6
0:26
Talmácsi-interjú (Blikk)
VALENCIA – Káprázatos sikert ért el, a 17 futamból álló sorozat végén Talmácsi Gábor (26) világbajnok lett. A gyorsaságimotoros-vb 125 köbcentis kategóriájának új királya hét végén, a Valenciai Nagydíjon megszerezte a második helyet Hector Faubel (24) mögött, és ez elég volt ahhoz, hogy az összetettben megőrizzen öt pontot előnyéből. Talma most beavatja a Blikk olvasóit, a nagy csata és a…
nov. 6
0:30
Pólóscsalád: Steinmetzék és Vargáék (Blikk)
Két visszatérő testvérpárral tartja edzőtáborát a vízilabda-válogatott
nov. 6
5:58
Magyarország is feliratkozott a motoros nagyhatalmak térképére (Behaviour)
Megtörtént, amire egész Magyarország lélegzetvisszafojtva várt: Talmácsi Gábor Faubel mögött második lett a valenciai zárófutamon, így öt pontot megőrzött tízpontos előnyéből, s megnyerte a 125 kcm-ben a világbajnoki címet. Hatalmas siker ez, hiszen a sportág történetében először nyerte meg a világbajnokságot kelet-európai motoros. Talmácsi jövőre címvédőként vághat neki a nyolcadliteresek között…
nov. 6
6:54
Berti Vogts biztatja az osztrákokat (Behaviour)
Berti Vogts szerint az osztrákoknak sokkal optimistábban kellene várniuk a jövő évi Svájccal közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot.
nov. 6
6:56
Kamerun: a futballszövetség nem akar együtt dolgozni az új kapitánnyal (Behaviour)
A Kameruni Labdarúgó Szövetség nem kíván együtt dolgozni Otto Pfisterrel, a válogatott élére a sportminisztérium által kinevezett új szakvezetővel.
nov. 6
7:00
Facchetti-díjat kapott egy iraki futballista (Behaviour)
Giacinto Facchetti díjjal tüntették ki Junesz Mahmud Kalefet, az iraki labdarúgó-válogatott csapatkapitányát. A legendás olasz játékosról elnevezett kitüntetés az emberi értékek és a sportteljesítmény magasfokú elismerése.
nov. 6
7:49
NBA: hazai pályán két vállra fektette a Dallas a Houstont (She)
Bár a vendégcsapatból Tracy McGrady harmincöt pontot szórt, Jao Ming pedig huszonegyet, ez sem volt elég a Dallas Mavericks legyőzéséhez. A hazaiak Josh Howard, Dirk Nowitzki és a csereként beállt Jason Terry vezetésével legyőzték a Houston Rocketset.
nov. 6
8:07
NHL: magabiztos Pittsburgh-siker New Jerseyben (She)
5-0-ra legyőzte a Pittsburgh Penguins együttese a New Jersey devilset annak otthonában, ugyanennyi lett az eredménye a Carolina Hurricanes-Washington Capitals összecsapásnak, csak éppen a hazaiak javára. Nyert a New York Rangers is, 2-0-ra legyőzte a Philadelphia Flyers gárdáját.
nov. 6
8:26
A Liverpool utolsó esélye (Blikk)
Ha ma sem nyer a BL-döntős, a csoportjából sem jut tovább
nov. 6
9:21
McGrady 35 pontja is kevés volt (Behaviour)
Tracy McGrady 35 pontja is kevés volt a Houstonnak a sikerhez Dallasban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) texasi rangadóján. Eredmény:Dallas Mavericks-Houston Rockets 107-98
nov. 6
10:05
Ronaldo visszatérhet a Milanba (Infostart)
A Bajnokok Ligájában ma este megkezdődik a csoportmérkőzések második fele. A párosítás megegyezik a két héttel ezelőttivel, természetesen ezúttal az akkori vendégek a pályaválasztók. Különösen érdekesnek ígérkezik a Liverpool-Besiktas, a Schalke-Chelsea, az Olympiakosz-Real Madrid és a Sahtar-Milan mérkőzés. Utóbbin visszatérhet a tavaly május óta hiányzó Ronaldo.
nov. 6
10:27
Kamerun: a szövetség nem akar együtt dolgozni a kapitánnyal (She)
A Kameruni Labdarúgó Szövetség nem kíván együtt dolgozni Otto Pfisterrel, a válogatott élére a sportminisztérium által kinevezett új szakvezetővel.
nov. 6
11:58
Tenisz: bevonult katonának a finnek élteniszezője (She)
Megkezdte sorkatonai szolgálatát Jarkko Nieminen, a férfi világranglista 27. helyén álló finn teniszező.
nov. 6
12:37
Mulasztás okozta a kiváló magyar játékos halálát! (Behaviour)
Egy szimpla laborvizsgálattal megmenthető lett volna Zavadszky Gábor élete - állítja Pozsonyi Tibor ügyvéd, a tavaly januárban Cipruson elhunyt labdarúgó özvegyének jogi képviselője.
nov. 6
12:39
Sok tréner állásába kerül a legrangosabb kupa (Behaviour)
A csoportküzdelmek negyedik fordulójáig a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának 32 csapata közül már nyolcnál került sor edzőváltásra. Leginkább a B csoport érintett, a négyből három alakulat vezetői döntöttek úgy, hogy új trénerre van szükség a BL- és/vagy a hazai szereplés miatt. A Valenciánál Quique Sanchez Flores helyére Ronald Koeman került, a Chelsea-nél José Mourinhót Avram Grant váltotta,…
nov. 6
13:34
Schumacher jövő héten Barcelonában tesztel (Behaviour)
A tavaly hétszeres világbajnokként visszavonult Michael Schumacher teszteli jövő héten a Forma-1-es Ferrari legújabb modelljét Barcelonában.
nov. 6
13:41
Egy laborvizsgálat megmentette volna Zavadszky életét (Infostart)
Egy szimpla laborvizsgálattal megmenthető lett volna Zavadszky Gábor élete - állítja Pozsonyi Tibor ügyvéd, a tavaly januárban Cipruson elhunyt labdarúgó özvegyének jogi képviselője.
nov. 6
13:50
Talmácsit ezrek fogadták Ferihegyen (Behaviour)
Ezrek fogadták Ferihegyen Talmácsi Gábort, a motorsport történetének első magyar világbajnokát, aki kedden délben érkezett haza a valenciai szezonzáró futamról.
nov. 6
14:23
Miskolc rendezne gyorsaságimotoros világbajnoki futamot (Behaviour)
Miskolc szívesen otthont adna a gyorsaságimotoros-világbajnokság egyik futamának. Ezt Fedor Vilmos, a város alpolgármestere jelentette be. "Miskolc városa bejelenti, hogy ha arra lehetősége nyílik az országnak, akkor megrendezné a magyar Moto GP futamot" – nyilatkozta az alpolgármester a Borsod Online-nak.
nov. 6
14:24
MotoGP: a világbajnok Talmácsi Gábort ezrek fogadták Ferihegyen (She)
Ezrek fogadták Ferihegyen Talmácsi Gábort, a motorsport történetének első magyar világbajnokát, aki kedden délben érkezett haza a valenciai szezonzáró futamról.
nov. 6
14:34
Svájciaké a leghosszabb teniszmeccs rekordja (Behaviour)
Megdöntötték a leghosszabb teniszmérkőzés világrekordját - legalábbis az amatőrök között. A két lelkes svájci egyetemista 26 órán és 15 percen át tartó mérkőzésével az osztrákok rekordját adta át a múltnak.
nov. 6
15:03
FIFA: Blatter korlátozná a külföldi játékosok számát (She)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke az Európai Unió (EU) segítségével korlátozná a külföldi játékosok számát az "öreg kontinens" klubcsapataiban.
nov. 6
15:24
Ezrek várták a világbajnok Talmácsi Gábort - képriport (Infostart)
Ferihegyen több ezren fogadták Talmácsi Gábort, a motorsport történetének első magyar világbajnokát. A városba vezető úton motoros rendőrök vezették fel a karavánt, a menet végéhez több szurkoló is csatlakozott.
nov. 6
15:50
Blatter korlátozná a külföldi játékosok számát (Behaviour)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke az Európai Unió (EU) segítségével korlátozná a külföldi játékosok számát az "öreg kontinens" klubcsapataiban. A FIFA-elnök Kuala Lumpurban, egy díjátadó ceremónia után beszélt terveiről, miszerint a "nemzetiségi megszorításokat" az EU alkotmányába szeretné felvetetni, ami ezáltal minden uniós tagország számára kötelező lenne. "Az EU…
nov. 6
17:17
Vb-2018: Joseph Blatter támogatja Anglia pályázatát (She)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke támogatja az angol tagszervezet azon tervét, hogy pályázatot nyújt be a 2018-as világbajnokság rendezési jogára.
nov. 6
17:22
Ezrek fogadták Talmát (Blikk)
Ezrek fogadták Ferihegyen Talmácsi Gábort, a motorsport történetének első magyar világbajnokát.
nov. 6
17:33
Szurkolók Talmácsiról: "pályafutásának minden éve csoda" - képgaléria (Infostart)
Több ezer ismerős, barát és szurkoló fogadta a Ferihegyi repülőtér termináljában Talmácsi Gábort. A 125 köbcentiméteres kategóriában a vasárnapi valenciai futamon ugyan csak második lett a magyar versenyző, de összesítve öt ponttal megelőzte csapattársát, a spanyol Hector Faubelt. Talmácsi Gábor, kezében egy egyes rajtszámú bukósisakkal csak biztonsági őrök között tudott eljutni a csarnokban…
nov. 6
17:44
Talmácsi Gábor: a megvalósult álom (Behaviour)
Talmácsi Gábor, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125-kcm-es géposztályának újdonsült világbajnoka azt mondta, szinte lehetetlen megfogalmazni azokat az érzéseket, amelyek akkor töltötték el, amikor vasárnap áthaladt a célvonalon az idényzáró Valenciai Nagydíjon, és ezzel a sportág első magyar világbajnoka lett. "A versenyen csak magamra koncentráltam. Legnagyobb riválisom, a spanyol Hector…
nov. 6
18:26
Talmácsi: "Ez egyelőre csak szóbeszéd" (Infostart)
A pletykák ellenére nem túl valószínű, hogy a 125 köbcentiseknél világbajnok Talmácsi Gábor jövőre a gyorsasági motoros világsorozat negyedliteres kategóriájában. Erről maga a versenyző beszélt az InfoRádiónak. Talmácsi Gábornak spanyol csapatban, spanyol rivális ellen és spanyol közönség előtt kellett kivívnia vasárnap a világbajnoki elsőséget.
nov. 6
18:39
Sakkcsapat Eb: magyar győzelmek zárásként, orosz aranyérmek (Metropol)
A magyar női és férfi válogatott is győzött a Krétán rendezett 16. sakkcsapat Európa-bajnokság utolsó fordulójában. Ezzel az előbbi csapat a hetedik, utóbbi pedig a tizedik helyen zárt.
nov. 6
19:32
Torino rendezheti a 2010-es műkorcsolya-világbajnokságot (She)
A nemzetközi szövetség (ISU) döntése értelmében Torino rendezheti a 2010-es műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot.
nov. 6
19:32
Magyar Kupa: kiesett a Diósgyőr (Metropol)
Nem jutott a legjobb nyolc közé a Diósgyőr a labdarúgó Magyar Kupában, miután a másodosztályú Kazinbarcika ellen – idegenbeli vereségét követően – hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el.
nov. 6
19:34
Formula-1: indiai pilótát tesztel a Red Bull csapata (She)
Az indiai Karun Chandhok két napot tesztelhet a Red Bull Racing Forma-1-es autójával.
nov. 6
20:35
FK Moszkva: minden idők legjobb eredmény ellenére távozik az edző (She)
Bár az orosz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FK Moszkva együttese története legjobb eredményét produkálja ebben a szezonban, mégis biztos, hogy a csapat vezetőedzője, Leonyid Szluckij az idény végén távozik posztjáról ? jelentette a Reuters brit hírügynökség.
nov. 6
20:37
Labdarúgó NB I: felfüggesztett zárt kapus büntetés a Nyíregyházának (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött, hogy a Nyíregyházának egy hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie és 150 ezer forintos büntetést is kapott a klub, ám ezek végrehajtását november 30-ig felfüggesztették.
nov. 6
20:41
Futsal: Magyarország a legesélyesebb az Eb-rendezésre (She)
Michel Platini részvételével - ma tartotta ülését az UEFA futsal bizottsága, amely a pályázó országok közül Magyarországot tartja a legesélyesebbnek a 20009-es Európa-bajnokság megrendezésére - derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n megjelent írásból.
nov. 6
21:55
Jégkorong ob I: hazai jégen verte a listavezetőt a DAB (She)
Hazai pályán 4-2-re nyert a Dunaújváros a férfi jégkorong-bajnokság alapszakaszában a HC Csíkszereda ellen.
nov. 6
21:57
Liverpool: a város áldását adta az új stadion megépítésére (She)
Önkormányzati részről nincs akadálya annak, hogy a Liverpool labdarúgócsapata elhagyja jelenlegi otthonát, az Anfieldet (képünkön), és átköltözzön egy új, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadionba ? közölte a városi tanács szóvivője. A helyi hatóságok már áldásukat adták a beruházásra.
nov. 6
22:56
Nyolcig meg sem állt a Liverpool (Infostart)
A Liverpool 8-0-ra lemosta a vendég Besiktast a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör negyedik fordulójában. Ilyen különbségű győzelem most született először a sorozat történetében. A Milan Inzaghi beállítása után hengerelt, míg a Valencia képes volt otthon is 2-0-ra kikapni a sorsolás után még pofozógép-jelöltnek minősített Rosenborgtól.
nov. 6
23:20
Bajnokok Ligája: rekordgyőzelmet aratott a Liverpool (Metropol)
A Bajnokok Ligája történetében rekord különbségű győzelmet aratott a kieséstől fenyegetett, FC Liverpool. A vörös ördögök a csoportkör negyedik fordulójában hazai pályán 8-0-ra legyőzték a Besiktast.

Keresés