2007. augusztus 30. csütörtök

aug. 30
0:08
A Honvédnak gólt kell lőnie az UEFA-kupa-selejtezőn (Blikk)
Egy gól, egy gól, egy kispesti gól - éneklik a meccseiken a Honvéd-drukkerek.
aug. 30
0:12
10 millió euróért focizik a Hamburg (Blikk)
Kereken 36 millió euróban (9,396 milliárd Ft) határozta meg a klubvezetés a Hamburger SV új bajnokságra szóló költségvetését.
aug. 30
0:16
További öt magyar lép pályára (Blikk)
Budapest - Négy olyan csapat lép pályára az UEFA-kupa utolsó selejtezőin ma este, amelyikben magyar labdarúgók játszanak.
aug. 30
0:20
Foci életre-halálra (Blikk)
A sevillai labdarúgó, Antonio Puerta (†22) halála napján újabb borzalmas eset rázta meg a futballvilágot.
aug. 30
0:24
Ma temetik Puertát (†22), az UEFA-kupa-győztes védőt (Blikk)
aug. 30
0:28
Grillparti edzőváltás után (Blikk)
Jókedvűen beszélgettek egymással és a drukkerekkel a győri kézilabdás lányok az idénynyitó grillpartin.
aug. 30
0:30
Tenisz, US Open: Szávay Ágnes párosban továbbjutott (She)
Szávay Ágnes oldalán a cseh Vladimira Uhlirovával könnyedén lépett tovább az amerikai nyílt teniszbajnokságon a párosok első fordulójában.
aug. 30
0:32
Liverpooli henger (Blikk)
Liverpool - Kiütéses győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Liverpool labdarúgócsapata.
aug. 30
0:36
Mégsem kötnek békét a fradisták (Blikk)
A legnagyobb drukkertáborral bíró zöld-fehérek négy mérkőzés óta nem engedik be a labdarúgócsapat mérkőzéseire azokat kárt okoznak az FTC-nek.
aug. 30
0:40
Edzőpályát neveztek el a legendákról (Blikk)
Budapest - A korábbi legendás futballisták közül Berendy Pált (74), Ihász Kálmánt (66), Mészöly Kálmánt (66) és Várady Bélát (54) ünnepelték tegnap a Vasas Fáy utcai sporttelepén, ahol névadók lettek, egy-egy műfüves focipályát neveznek el róluk. Kijárt volna még a taps a betegeskedő Bundzsák Dezsőnek (79), valamint a már örökre eltávozott Csordás Lajosnak (†56) és Farkas Jánosnak (†47) is, hiszen…
aug. 30
0:44
Hősies küzdelem, sima győzelem fájós háttal is! (Blikk)
Csodálatosan sikerült a bemutatkozás Szávay Ágnesnek (18) a US Openen.
aug. 30
0:48
Bahamai kosaras nyerte a magasugrást a vébén (Blikk)
Oszaka - Szenzáció a szabadtéri atlétikai világbajnokságon: egy bahamai sportoló, az amerikai Lindenwood egyetemén tanuló Donald Thomas (23) nyerte a férfi magasugrást. Az olimpiai bajnok Stefan Holm csak negyedik lett, míg a címvédő Jurij Krimarenko a döntőről is lemaradt.
aug. 30
6:08
A pekingi buszsofőröknek tilos az ivászat (Behaviour)
Újabb rendeletet hozott a kínai kormány a jövő nyári olimpiai játékok előkészületeként: a buszsofőrök nem ihatnak egy korty alkoholt sem a munka előtti nyolc órában.
aug. 30
6:53
Blatter van der Vaartot bírálta (Behaviour)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke elfogadhatatlannak tartja Rafael van der Vaart, a Hamburger SV holland válogatott középpályásának viselkedését. A futballista mindenképpen Valenciába akart szerződni a német klubból, ezért még azt is vállalta, hogy a spanyol gárda mezében fényképeztesse magát. A megállapodás végül elmaradt és a játékos Hamburgban folytatja…
aug. 30
7:04
Villeneuve kamionversenyen áll rajthoz (Behaviour)
Több mint egy évvel visszavonulása után egy amerikai kamionverseny-sorozatban tér vissza Jacques Villeneuve, korábbi Forma-1-es világbajnok. "Hiányzott a versenyzés, és mindenképpen valami olyat szerettem volna kipróbálni, ami igazi kihívást jelent" - mondta a 35 éves kanadai pilóta. A hét futamból álló sorozat első versenyére szeptember 22-én Las Vegasban kerül sor. Villeneuve 163 F1-es futamon…
aug. 30
8:03
Szávay: "Le lettem szúrva" (Infostart)
Szávay Ágnes párosban is bejutott a második fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
aug. 30
9:12
Anglia, Leicester: távozott Fülöp Márton csapatának edzője (She)
Mindössze három hónappal a kinevezése után közös megegyezéssel távozott posztjáról a Leicester City labdarúgócsapatának menedzsere, Martin Allen.
aug. 30
9:55
Anglia: Geráéktól igazolt csatárt Priskin Tamás csapata (She)
Nathan Ellington a Watford labdarúgócsapatában folytatja pályafutását, a támadó a West Bromwich Albiont hagyta ott.
aug. 30
10:18
Atlétika-vb, Oszaka: visszalépett a címvédő francia 4x100-as váltó (She)
Csütörtökön visszalépett az indulástól a címvédő francia férfi 4x100 méteres váltó az oszakai atlétikai világbajnokságon.
aug. 30
10:34
Masters súlyemelő-vb: Módis László ezüstérmet szerzett (She)
Magyar ezüstéremmel zárult a súlyemelők Kazincbarcikán zajló masters világbajnokságának szerdai napja: Pátrovics Géza aranyérmét követően Módis László végzett a második helyen az 50 év felettiek 77 kilogrammos kategóriájában.
aug. 30
10:39
Kosárlabda, női Eb-pótselejtező: lengyel és svéd siker (She)
Lengyelország és Svédország női kosárlabda-válogatottja is győzelemmel mutatkozott be az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozatban. A lengyelek Finnországban tudtak győzni öt ponttal, mindezt úgy, hogy a házigazdák az utolsó negyed előtt még hat ponttal vezettek
aug. 30
11:00
La Liga: svájci válogatott kapust igazolt a Santander (She)
A Racing Santander labdarúgócsapata svájci válogatott kapust igazolt Fabio Coltorti személyében.
aug. 30
11:32
U17: Ghána kiejtette Brazíliát, Tadzsikisztán a büntetőkig vitte (She)
A Dél-Koreában zajló U17-es világbajnokságon Franciaország-Spanyolország és Ghána-Peru összecsapásokat rendeznek a negyeddöntőben.
aug. 30
12:10
Albán labdarúgó kétéves eltiltása (Behaviour)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) két évre eltiltotta az albán Alban Dragushát, mivel fennakadt egy júliusi doppingellenőrzésen. Az UEFA tájékoztatása szerint a védőtől július 19-én, csapata, a Besa Kavaje szerb Bezanija elleni UEFA Kupa selejtezője után vettek mintát, amelyben a szteroidok közé tartozó nandrolon nyomaira bukkantak.
aug. 30
12:30
Evezős-világbajnokság: B-döntős a Verőci, Kónya páros (She)
A normálsúlyú kétpárevezősök között versenyző Verőci Lídia, Kónya Alíz kettős csak hatodik lett középdöntős futamában a müncheni, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, így szombaton a B fináléban, azaz a 7-12. helyért szállhat vízre.
aug. 30
12:42
Beckham megint megsérült (Behaviour)
Csaknem bizonyos, hogy David Beckham nem léphet pályára az angol válogatott színeiben a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek következő körében, az Izrael csapatával vívandó, szeptember 8-i találkozón, de legalább ennyire kétséges a szereplése a szeptember 12-i meccsen is, amikor Oroszország nemzeti együttese lesz az ellenfél.
aug. 30
13:07
Kerékpár: Lovassy lehet a hétvégi pálya ob egyik favoritja (She)
Hétvégén újra benépesül a Millenáris velodrom, augusztus 31. és szeptember 2. között rendezi a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség a BVSC-vel karöltve a 111. felnőtt férfi, 28. női és utánpótlás kerékpáros pálya magyar bajnokságot.
aug. 30
13:12
Kajak-kenu: magyar éremesélyek az ifjúsági és U23-as Eb-n (She)
Csütörtökön kedződik és vasárnapig tart Belgrádban az ifjúsági és U23-as síkvízi Európa-bajnokság. Az U23-as keretben több, a felnőtt világversenyeken is bizonyító versenyző áll rajthoz. Kiemelkedik közülük az olimpiai távú egyes számokban is érdekelt ? négyesben, illetve párosban már felnőtt Eb-t is nyerő ? Boros Gergely, illetve Kozák Danuta, valamint a Boros, Sík Márton és a Kozák, Szabó…
aug. 30
13:39
Atlétika-vb, Oszaka: ausztrál győzelem női 400 méter gáton (She)
Az ausztrál Jana Pittmann-Rawlinson nyerte a női 400 méteres gátfutást az oszakai atlétikai világbajnokságon.
aug. 30
13:44
U17-es vb: Argentína és Nigéria a negyeddöntőben (She)
A Koreában zajló U17-s világbajnokság ötödik, illetve hatodik nyolcaddöntőjében Argentína 2-0-ra verte Costa Ricát, Nigéria pedig 2-1-re múlta felül Kolumbia csapatát.
aug. 30
13:50
Atlétika-vb, Oszaka: a német Heidler sikere kalapácsvetésben (She)
A német Betty Heidler nyerte a női kalapácsvetést az oszakai atlétikai világbajnokságon, miután két centiméterrel nagyobbat dobott, mint a kubai Yipsi Moreno.
aug. 30
14:28
Eb-selejtezők: olasz játékvezetők a Bosznia elleni meccsen (She)
Olasz játékvezetői négyes dirigálja a Magyarország - Bosznia-Hercegovina Európa-bajnoki selejtező mérkőzést.
aug. 30
14:49
Nem játszhat a Barcelona sztárja (Infostart)
Legalább két hónapig nem léphet pályára Samuel Eto'o, az FC Barcelona kameruni labdarúgója, aki a Joan Gamper Kupáért rendezett mérkőzésen sérült meg.
aug. 30
15:00
Klubtulajdonos: "Töketlenkednek" az újpesti csatárok (Infostart)
Ismét korán búcsúzott az Újpest a labdarúgó Magyar Kupában. A lila-fehér együttes a legjobb 32 közé jutásért 3-1-re kikapott a Felcsút otthonában, ráadásul hat forduló után a bajnokságban is visszafogottan szerepel, csak a kilencedik a tabellán. A klubvezetés csak a téli szünetben értékeli az együttes teljesítményét, vagyis egyelőre nincs szó Urbányi István vezetőedző menesztéséről - mondta az…
aug. 30
15:32
Atlétika-vb, Oszaka: Irving Saladino nyerte a távolugrást (She)
Irving Saladino nyerte a férfi távolugrást az oszakai atlétikai világbajnokságon. A panamai versenyző eredménye 8,57 méter volt. A sorozatot az athéni olimpiai bajnok Dwight Phillips kezdte a legjobban, elsőre 8,30 métert ugrott.
aug. 30
15:53
Atlétika-vb, Oszaka: Tyson Gayé a 200 méter aranyérme is (She)
Az Oszakában zajló atlétikai világbajnokságon a férfiak 200 méteres sprintszámát az amerikai Tyson Gay (képünkön) 19.76 másodperces, új világbajnoki rekorddal nyerte meg.
aug. 30
16:25
Masters súlyemelő világbajnokság: magyar bronz (Metropol)
A kazincbarcikai masters súlyemelő vb hatodik napján a kora délutánig lebonyolított viadalokat tekintve a legeredményesebb magyarnak Pócza Károly bizonyult, akinek bronzérmet akasztottak a nyakába az 50 felettiek korcsoportjának legnehezebbek kategóriájában.
aug. 30
17:08
U17-es vb: Anglia és Németország is továbbjutott a nyolc közé (She)
A Dél-Koreában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság utolsó nyolcaddöntőiben az angolok 3-1-re múlták felül Szíria együttesét, míg a németek 2-1-re nyertek az Egyesült Államok ellen.
aug. 30
17:14
Asztalitenisz Pro Tour, Sencsen: hét magyar a főtáblán (She)
Egyesben hét magyar játékos szerepelhet a 64-es főtáblán az asztaliteniszezők kínai Pro Tour-viadalán.
aug. 30
17:50
Kosárlabda: emlékmű a sportág tiszteletére Vilniusban (She)
A litván fővárosban Valdas Adamkus elnök és Gediminas Kirkilas miniszterelnök jelenlétében, több száz fős tömeg jelenlétében avatták fel a kosárlabda sportág tiszteletére emelt emlékművet - amely valószínűleg egyedülálló a világon.
aug. 30
18:44
Újabb Manchester United-Roma csata lesz a BL-ben (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség elkészítette a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájának csoportbeosztását. A Manchester United a Romával került azonos kvartettbe. A két együttes tavasszal a negyeddöntőben találkozott, akkor az angolok 8-3-as összesítéssel búcsúztatták Tottiékat.
aug. 30
19:06
UEFA Kupa-selejtező: megvan az első két továbbjutó (She)
A norvég Brann Bergen és a bolgár Lokomotiv Szófia révén megvan az első két csapat, amely a selejtezőből került a labdarúgó UEFA Kupa főtáblájára.
aug. 30
19:11
Ifjúsági öttusa-vb: Demeter Bence bronzérmes (She)
Demeter Bence bronzérmet szerzett az ifjúsági korú öttusázók világbajnokságán, a dél-afrikai Pretoriában.
aug. 30
19:13
Tenisz, US Open: a francia Richard Gasquet visszalépett (She)
Sérülés miatt visszalépett a amerikai nyílt teniszbajnokság további küzdelmeitől Richard Gasquet, a férfi torna 13. kiemeltje.
aug. 30
19:15
Súlyemelés: magyar bronz a Masters világbajnokságon (She)
A kazincbarcikai masters súlyemelő vb hatodik napján a kora délutánig lebonyolított viadalokat tekintve a legeredményesebb magyarnak Pócza Károly bizonyult, akinek bronzérmet akasztottak a nyakába az 50 felettiek korcsoportjának legnehezebbek kategóriájában.
aug. 30
21:19
Emlékmű a kosárlabdának (Infostart)
Vilniusban felavatták a kosárlabdázás tiszteletére emelt emlékművet, amely valószínűleg egyedülálló a világon. Az ünnepségen megjelent Valdas Adamkus litván államfő is.
aug. 30
21:29
Labdarúgás: a Lille szerencsét próbál Patrick Kluiverttel (She)
A korábbi holland válogatott, BL-győztes Patrick Kluivert a Lille csapatához szerződött, jelentette be a francia első osztályú klub csütörtökön.
aug. 30
22:27
Csúnyán búcsúzott a Honvéd (Infostart)
Kiesett a Honvéd a labdarúgó UEFA Kupából. A kispesti együttes a selejtező második fordulójában az újpesti 0-0 után 4-0-ra kikapott a Hamburg otthonában.
aug. 30
23:26
US Open: Murray maratoni csatája Björkman ellen (She)
A brit Andy Murray csak maratoni csatában, ötjátszmás mérkőzésen tudott felülkerekedni a svédek veterán játékosán, Jonas Björkmanon az amerikai nyílt teniszbajnokság 2. fordulójában.
aug. 30
23:28
UEFA Kupa-selejtező: hat gólt lőtt a Valerenga az Ekranasnak (She)
A norvég Valerenga hazai pályán 6-0-ra legyőzte a litván Ekranas együttesét, így könnyedén jutott tovább a labdarúgó UEFA Kupa selejtezőjéből.

Keresés