2007. július 30. hétfő

júl. 30
1:32
Halál, terror, békétlenség, összefogás - az iraki futballisták csodája (Infostart)
Irak labdarúgó-válogatottja, története során először, megnyerte az Ázsia Kupát. A győzelem utáni sajtótájékoztatón a csapatkapitány távozásra szólította fel országából az amerikaiakat. A csapat brazil szövetségi kapitánya a győzelmet az indulás előtt bombatámadás áldozatává lett gyúrójuknak ajánlotta. A bagdadi ünneplés újabb halálos áldozatokat követelt.
júl. 30
1:32
Csúcs vagy, Laci! (Blikk)
Cseh László (21), ahogyan azt korábban mondta, valóban tanult az utóbbi hónapok kudarcaiból, és a jövő évi, pekingi olimpiára félelmetes formába lendülhet.
júl. 30
1:36
Szávay Ági párosban folytatta remeklését (Blikk)
Bad Gastein - Hetek óta tartó szenzációs szereplését folytatta Szávay Ágnes (18): a fiatal magyar teniszezőnő, aki már 37. egyesben a világranglistán, a cseh Vladimira Uhlírovával az oldalán bejutott párosban a döntőbe a Bad Gasteinben zajló, 175 ezer dollár (32 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.
júl. 30
1:40
Műteni kell a Karcag-rali egyik sérültjét (Blikk)
Nézők közé hajtott az egyik versenyző az országos bajnokságba nem számító Karcag-ralin.
júl. 30
1:44
Annus lemaradhat a vébéről (Blikk)
Az athéni olimpia egyik nagy vesztesét, nem lepte meg a gyengébb eredmény.
júl. 30
1:48
Már 21 éve vigyáz a rendre (Blikk)
1986 óta segédkezik a Hungaroringen, rengeteg dráma tanúja volt.
júl. 30
1:52
Jenson Button örül, hogy a magyar futam következik (Blikk)
Mogyoród - A sorsa jobbra fordulását várja Jenson Button (27) a vasárnapi Magyar Nagydíjtól. A Forma-1-es pályafutása első, és ez idáig egyetlen győzelmét éppen a tavalyi mogyoródi viadalon arató brit pilóta idén borzalmasan szerepel.
júl. 30
1:56
Hinni kell a fiatalokban! (Blikk)
Az MTK futballcsapata újra és újra bizonyítja, bátran számíthatunk a fiatalokra.
júl. 30
2:00
DVSC: Jöhet az Elfsborg (Blikk)
Debrecen - Nem kaptak pihenőt a Debrecen futballistái, akik a svéd Elfsborg elleni (kedd, 20.45) Bajnokok Ligája-selejtezőre készülnek.
júl. 30
2:04
Meddig marad bajnok Contador? (Blikk)
Párizs - Alberto Contador (24) végzett az élen a Tour de France-on. De vajon a spanyol ezzel tényleg megnyerte a világ legismertebb országúti kerékpáros körversenyét? Contadort a rajt óta támadják, hogy biztosan doppingol, és a tavalyi viadal óta tudjuk: aki a Champs-Élysées-n viseli a sárga trikót, még nem biztos, hogy győz.
júl. 30
2:08
Beckham a kispadon dühöngött (Blikk)
Los Angeles - Újabb meccset volt kénytelen kihagyni David Beckham (32), a Los Angeles Galaxy új futballsztárja. Az angol válogatott középpályás - akárcsak kedden a Pachuca ellen - szombaton a Chivas Guadalajara elleni Szuperliga-találkozón sem léphetett pályára, mert még mindig nem jött rendbe bokasérüléséből.
júl. 30
2:12
Ázsia-kupát nyertek az irakiak (Blikk)
Jakarta-Bagdad - Készülhetnek az iraki mentők. Az ország futballválogatottja ugyanis Khalef 72. percben lőtt góljával legyőzte Szaúd-Arábiát, ezzel megnyerte Indonéziában az Ázsia-kupát, története során először.
júl. 30
7:04
Melbourné a nyitó futam (Behaviour)
Nagy örömmel nyugtázták az ausztrálok, hogy jövőre ismét az ötödik kontinensen rajtol a Forma-1-es világbajnokság. A melbourne-i start hosszú ideig veszélyben volt, sajtóértesülések szerint eredetileg a bahreini GP lett volna a nyitófutam.
júl. 30
7:13
G14: csatlakozni akar a Werder Bremen (Behaviour)
A Werder Bremen csatlakozni akar az európai labdarúgás elitklubjait tömörítő, úgynevezett G14 csoporthoz, melynek jelenleg már 18 tagja van.
júl. 30
7:15
Egy év tized után térhet vissza a foci Európába (Behaviour)
Franz Beckenbauer, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának tagja szerint a 2018-as világbajnokságot Angliában kell megrendezni.
júl. 30
8:32
G14: negyedik német klubként csatlakozni akar a Werder Bremen (She)
A Werder Bremen csatlakozni akar az európai labdarúgás elitklubjait tömörítő, úgynevezett G14 csoporthoz, melynek jelenleg már 18 tagja van. Pillanatnyilag három német klub, a Bayern München, a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund szerepel a 18-ak között.
júl. 30
8:38
"Mindenki abban érdekelt, hogy a doppingháború fennmaradjon" (Infostart)
A spanyol Alberto Contador sikerével ért véget a 94. Tour de France profi kerékpáros körverseny, ám a viadalt ismét beárnyékolták doppingügyek és az ezekhez kapcsoló botrányok. Frenkl Róbert doppingszakértő az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában úgy vélekedett, a mezőny negyven százaléka próbálhatott ki tiltott szereket. Reménytelen, hogy megoldódjon a doppingháború, mert a doppingellenőrzés…
júl. 30
8:45
WNBA: az Indiana és a New York újabb veresége (She)
A WNBA, az amerikai női kosárlabda-bajnokság alapszakaszában nagyüzem volt vasárnap este, hiszen a Washington kivételével a liga további tizenkét csapata pályára lépett. A címvédő Detroit szűken nyert hazai pályán, az Indiana és a New York egymás utáni hatodik vereségét is elszenvedte.
júl. 30
10:10
Tour de France: Contador, Evans, Leipheimer a végső sorrend (Metropol)
Az olasz Daniele Bennati nyerte a 94. Tour de France vasárnapi, utolsó szakaszát, összetettben pedig a spanyol Alberto Contadoré (képünkön) lett az első hely a világ legjelentősebb országúti kerékpáros körversenyén. A visszaléptetett Rasmussen továbbra is tagadja a doppingvádakat.
júl. 30
10:11
Csakvetadze ideri negyedik tornagyőzelme (Behaviour)
Az első helyen kiemelt orosz Anna Csakvetadze magabiztos győzelmet aratott az indiai Sania Mirza ellen, s ezzel megnyerte a 600 ezer dollár összdíjazású stanfordi keménypályás női tenisztornát. Az elmúlt időszakban remeklő 20 éves orosz játékos negyedik tornagyőzelmét aratta az idén.
júl. 30
10:49
Szávay a harminchatodik (Behaviour)
Az ausztriai Bad Gasteinben rendezett tornán egyesben a negyeddöntőig menetelő Szávay Ágnes egy helyet javított korábbi pozícióján, s már a 36. a női teniszezők világranglistáján. A magyar kiválóság párosban a fináléig jutott Ausztriában, ennek köszönhetően az 52-ről a 44. helyre lépett előre ebben a rangsorban. Az egyes ranglista élcsoportjában nem történt komolyabb változás, továbbra is a belga…
júl. 30
11:33
Dél-Korea: Pim Verbeek kapitányt marasztalják a játékosai (She)
Az Ázsia Kupáról hazatérő dél-koreai labdarúgók marasztalják Pim Verbeek szövetségi kapitányt, aki vasárnap jelentette be, hogy távozik posztjáról.
júl. 30
11:59
Ünnepelnek a magyar hegymászók (Metropol)
A sikeres hatfős csúcstámadás után a magyar hegymászók fáradtan, de épen, egészségesen ereszkednek lefelé a Gasherbrum I-ről, várhatóan estére érnek az alaptáborba.
júl. 30
13:50
Universiade, Bangkok: tizenegy sportágban 85 versenyzőnk utazik (She)
Tizenegy sportágban 85 versenyző képviseli a magyar színeket az augusztus 8. és 18. között Bangkokban sorra kerülő XXIV. Nyári Universiadén. A hétfői csapatgyűlés előtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a megalakulása 100. évfordulóját idén ünneplő Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tavaly októbertől folyamatosan egyeztetett az érintett sportági szövetségekkel a csapat…
júl. 30
14:49
Kerékpár, Astana: Andreas Klöden folytatja pályafutását (She)
Andreas Klöden (képünkön), a vasárnap véget ért Tour de France kerékpáros körversenytől visszalépett Astana csapat német csillaga rövid gondolkodás után úgy döntött, folytatja pályafutását. A 32 éves klasszis, aki 2004-ben második, míg tavaly a harmadik helyen végzett a világ legjelentősebb körversenyén, néhány napja a Bild című német lapnak még arról beszélt, hogy valószínűleg befejezi…
júl. 30
14:51
Bulgária: Dimitar Penev lett a szövetségi kapitány (She)
A Bolgár Labdarúgó-szövetség a 62 éves Dimitar Penevet nevezte ki szövetségi kapitánynak, akit hivatalosan kedden mutatnak majd be. A balkáni országban nagy tiszteletnek örvendő szakember az 1994-s világbajnokságon az elődöntőig vezette csapatát, amelyet két évvel később az angliai kontinenstornára is kijuttatott.
júl. 30
15:01
Atlétika: Gyevjatovszkij a világ idei legjobbjával nyert Minszkben (She)
júl. 30
15:14
Továbbra sem mond a reaál a brazil zseniről (Behaviour)
A Real Madrid ezen a héten 90 millió eurós - abszolút rekordot jelentő - ajánlatot tesz az AC Milannak a brazil Kakáért - legalábbis a Marca című lap értesülése szerint. "A Real Madrid totális támadást indít Kakáért" - írja a sportnapilap, egyúttal jelezve, hogy a két klub illetékeseinek találkozójára szerdán vagy csütörtökön kerül sor, Milánóban.
júl. 30
16:29
A Szeviép vette meg a káposztásmegyeri jégcsarnokot (She)
A Szeviép Zrt. érdekeltségébe tartozó Szeviép Investment Kft. lesz a káposztásmegyeri jégcsarnok új, százszázalékos tulajdonosa ? tudatta sajtóközleményében az OTP Bank médiakommunikációs osztálya.
júl. 30
17:10
Vinokurovot kirúgták (Metropol)
Alekszandr Vinokurovval szakított csapata, az Astana, miután bebizonyosodott, hogy a kerékpáros doppingolt a Tour de France körversenyen.
júl. 30
17:17
Fehérororszország: Bernd Stange az új szövetségi kapitány (She)
A német Bernd Stangét nevezték ki a fehérorosz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává.
júl. 30
18:32
Bajnokok Ligája, DVSC-Elfsborg: a trénerek szerint egyenlőek az esélyek (Metropol)
Mindkét szakvezető 50-50 százalék esélyt ad saját csapatának a továbbjutást illetően a keddi, DVSC-TEVA - Elfsborg labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőt megelőzően.
júl. 30
18:48
Tereprali ob: Kis Sándorék fellebbeztek büntetésük miatt (She)
Fellebbezett a Technosport Hungary versenyzőpárosa, Kis Sándor és Czeglédi Péter, miután a tereprali országos bajnokság vasárnap befejeződött hatodik futamát követően a viadal felügyelő testülete időbüntetéssel sújtotta, így az abszolút első helyről a hetedikre csúszott vissza.
júl. 30
20:26
Evezős vb: három egységgel bővült a magyar csapat (She)
A múlt heti, U23-as világbajnokság után három egységgel bővítette világbajnoki csapatát Melis Zoltán, a magyar evezős válogatott szövetségi kapitánya.
júl. 30
21:35
Tenisz, Budapest: Novák Balázs legyőzte ifj. Mecirt és főtáblás (She)
Novák Balázs legyőzte ifj. Miloslav Mecirt, a nyolcvanas évek kiemelkedő szlovák játékosának fiát a kamaraerdei Grand Slam Parkban zajló, 10 ezer dollár összdíjazású, Budapest Bank Money Plus Open elnevezésű ITF-future férfi tenisztorna selejtezőjének 3. fordulójában és feljutott a főtáblára.
júl. 30
23:54
La Liga: José Antonio Reyes négy évig az Atlético Madridé (She)
Az Atlético Madrid négy éves szerződést írt alá a spanyol Juan Antonio Reyesszel (képünkön), így vége a találgatásnak.

Keresés