2007. július 14. szombat

júl. 14
0:32
MTK: Balogh Béla Angliába, a Hull City-hez szerződhet (She)
Balogh Béla, az MTK középhátvédje az angol másodosztályú Hull City-hez szerződhet, a Nemzeti Sport értesülései szerint az angol klubnál egy hetes próbajátékra várják vasárnaptól a játékost. A kék-fehér klub vezetői és a játékos között az utóbbi napokban a viszony annyira elmérgesedett, hogy a játékos édesapja szerint teljesen biztos a védő klubváltása.
júl. 14
0:36
Újpest: Vaskó Tamás próbajátékon szerepel Southamptonban (She)
Az angol másodoszályban szereplő FC Southampton jövő hét szerdáig teszteli Vaskó Tamást, az Újpest FC játékosát. A Championship legutóbbi hatodik helyezettje ajánlatot tett a Megyeri úti klubnak a labdarúgó szerződtetésére, s az Újpest hajlandó is lenne elengedni a korábbi U21-es válogatottat.
júl. 14
0:37
Klöden sérülten teker a Touron (Blikk)
Az iszonyatos fájdalmai miatt úgy nézett ki, képtelen lesz nyeregbe ülni.
júl. 14
0:41
Ne jöjjenek az ügyetlen külföldiek! (Blikk)
Mi sem hittük volna, milyen komoly visszhangot kapott a Blikk öt napon át tartó sorozata a légiósokról.
júl. 14
0:45
Beckham megjött, Amerika megőrült (Blikk)
A Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata lapzártánk után mutatta be ünnepélyesen.
júl. 14
0:49
Mészöly Kálmán: Bocsánatot kérek (Blikk)
A Magyar Labdarúgó-Szövetség (MLSZ) keményen küzd a rasszizmus ellen, pontokat vont le az Újpesttől a szurkolók raszszista megnyilvánulásaiért, most viszont mégis kínos helyzetbe került.
júl. 14
0:53
Vincze Ottó nyolc év után edz újra a Fradiban (Blikk)
Az egykori Bajnokok Ligája-hős, Vincze Ottó (32) nyolc év után újra az FTC labdarúgócsapatánál edzett.
júl. 14
0:57
Talmácsi pályacsúcsot száguldott (Blikk)
Chemnitz - Talmácsi Gábor (26) semmit sem bíz a véletlenre. A gyorsaságimotoros-vb 125 köbcentis kategóriájának összetett második helyén álló versenyző tudja, a hét végi Német Nagydíjon is óriási csatát vív majd riválisaival. Minden kanyarnak komoly szerepe lehet, ezért alaposan megnézte magának a pályát az edzések előtt. Jól tette, hiszen pályacsúccsal nyerte az első időmérőt.
júl. 14
1:01
Baumgartner világbajnok autót vezet (Blikk)
Mogyoród - Magyar pilóta vezeti ma és holnap a Renault világbajnok Forma-1-es autóját. Baumgartner Zsolt (26), hazánk első és ez idáig egyetlen F1-es versenyzője rója majd a köröket a Hungaroringen.
júl. 14
1:05
Szorul a hurok Stepney körül (Blikk)
Modena - Véget ért a Forma-1-es kémügy első fejezete, de a legizgalmasabb részek megismerése még hátravan. Valaki ellopott 780 oldalnyi titkosított iratott a Ferraritól, s a csomagot a konkurens McLaren mérnökének adta.
júl. 14
1:09
Ki a szebb? (Blikk)
Los Angeles-Budapest - Ki a szebb, Marija vagy Ági? Ha a szívünkre hallgatunk, bizonyosan Szávayt (18) mondunk. Ha Amerikára, akkor Sarapovát (20) hallunk. Az orosz teniszsztárt minap választották meg a tengerentúli tévénézők a legjobb külföldi sportolónak. Jól tették, a díjátadóra vadító bőrcuccban ment el, a látvány sokat megért...
júl. 14
1:13
Egy győzelem kell a Világliga-döntőhöz (Blikk)
Budapest - Egy ember híján a teljes pólókeret elutazik a férfi vízilabda-Világliga spanyolországi selejtezőjére. Kemény Dénes (53) szövetségi kapitány a nyáron 17 játékossal dolgozik együtt. A Honvédot erősítő Hárai Balázs (20) viszont a következő két hétben a junior válogatottal készül.
júl. 14
1:45
Olaszország: Montella Koman Vladimir csapatába szerződött (She)
Az As Roma veterán csatára, Vincenzo Montella pénteken egykori klubjához, a Sampdoriához szerződött, ahol a 90-es években három szezont is eltöltött. A csatár a genovai egyletnél 1996 és 1999 között 83 mérkőzésen 54-szer volt eredményes.
júl. 14
1:49
FC Liverpool: bemutatták Ryan Babelt és Youssi Benayount (She)
Az FC Liverpool pénteken sajtótájékoztatón mutatta be a csapat két új játékosát, a 20 éves holland támadót, Ryan Babelt és a 27 éves izraeli támadó középpályást, Youssi Benayount. A liverpooli klub ezzel már öt igazolással büszkélkedhet, a csapat amerikai tulajdonosai összesen majd' 37 milllió fontot költöttek eddig a nyári átigazolási időszakban.
júl. 14
8:10
CAS: szerdára idézték be a doppingoló világbajnok úszót (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerdán hallgatja meg a doppinggyanúba keveredett Usszama Melluli világbajnok tunéziai úszót.
júl. 14
10:34
Úszás: Kerékjártó Tamás második Los Angelesben 200 m pillangón (She)
Kerékjártó Tamás a második helyen végzett a férfi 200 méteres pillangóúszásban, a Los Angelesben rendezett nemzetközi versenyen.
júl. 14
11:53
Tour de France: Zabeltől megvonták az 1996-os zöld trikót (Metropol)
Megvonták az 1996-os Tour de France-on a legjobb sprinternek járó zöld trikót Erik Zabel német kerékpárostól.
júl. 14
12:23
MotoGP: Stonernek nem volt ellenfele a 3. szabadedzésen sem (She)
Casey Stoner (képünkön) a harmadik szabadedzésen is fölényesen verte a mezőnyt a gyorsasági motoros világbajnokság tizedik futamán, a Német Nagydíjon. Az első tíz helyezet nagyon hasonló időt teljesített, hiszen a második Loris Capirossi és a tizedik Nicky Hayden között, is alig több, mint négy tizedmásodperc volt.
júl. 14
13:12
Tour de France: Zabeltől megvonták az 1996-os zöld trikót (She)
Megvonták az 1996-os Tour de France-on a legjobb sprinternek járó zöld trikót Erik Zabel német kerékpárostól. Az ügy előzménye, hogy a bringás bevallotta: eritropoetint (EPO) szedett azon a viadalon.
júl. 14
13:18
Sportlövő Eb: Tóth Anita olimpiai kvótát szerzett (She)
Tóth Anita olimpiai indulási jogot szerzett a női kisöbű sportpuskások 3x20 lövéses összetett számában a spanyolországi sportlövő Európa-bajnokságon. Ez az ötödik magyar sportlövő kvóta a jövő évi pekingi nyári játékokra.
júl. 14
13:23
Atlétika: kiengedték a kórházból a gerellyel eltalált távolugrót (She)
Szombaton kiengedték a kórházból Salim Sdiri francia távolugrót, akit egy eltévedt gerely sebesített meg a péntek esti római atlétikai Golden League-gálán.
júl. 14
13:25
Kerékpár, Tour de France: feladta a háromszoros világbajnok (She)
Hátsérülés miatt nem folytatja a Tour de France kerékpáros körversenyt a spanyolok háromszoros világbajnoka, Oscar Freire.
júl. 14
13:32
MotoGP, 250kcm: Mika Källioé a hétvége eddigi legjobb ideje (She)
Meglepetésre a finn Mika Källio nyerte a második szabadedzést a gyorsasági motoros világbajnokság tizedik futamán, a Német Nagydíjon a 250 köbcentis kategóriában. Tóth Imre a 23. lett.
júl. 14
13:35
U23-as atlétikai Eb: Rácz Sándor tizenharmadik lett gyaloglásban (She)
A szombat délelőtti selejtezőben érdekelt három magyar közül kettő döntőbe jutott az U23-as atlétikai Európa-bajnokságon Debrecenben, ahol a férfi 20 kilométeres gyaloglásban Rácz Sándor a 13. helyen végzett.
júl. 14
16:01
Magyar labdarúgás: az Interwetten támogatja a DVSC-t és az FTC-t (She)
Az internetes sportfogadásokkal foglalkozó Interwetten kiemelt szponzora lett a bajnoki címvédő DVSC-TEVA és az NB II-ből ismét élvonalba vágyó Ferencváros labdarúgócsapatának.
júl. 14
16:05
Felkészülés: A Diósgyőr két vállra fektette a Baktalórántházát (She)
Az elős osztályú Diósgyőr együttese félgőzzel is magabiztos győzelmet aratott a másodsztályú Baktalórántháza ellenében hazai környezetben. A miskolciak góljait Simon és Farkas szerezte a mérkőzésen.
júl. 14
16:07
Felkészülés: a Dunaújváros nem bírt a Pakssal hazai pályán (She)
Ifj. Albert Flórián csapata lejátszotta első felkészülési mérkőzését, amelyen 1-1-es döntelenre juttott az élvonalbeli Paks gárdájával. A dunaújvárosi csapat a mai edzést követően balatoni edzőtáborban vonul.
júl. 14
17:13
A Manchester City szerződtette a svájci U21-es válogatott kapitányát (She)
A Manchester Cityben folytatja pályafutását Gelson Fernandes, a svájci U21-es labdarúgó-válogatott kapitánya. A 20 éves középpályás a Siont hagyta el az angol klub kedvéért.
júl. 14
17:14
Sportlövő Eb: Tóth Anita olimpiai kvótát szerzett (Metropol)
Tóth Anita olimpiai indulási jogot szerzett a női kisöbű sportpuskások 3x20 lövéses összetett számában a spanyolországi sportlövő Európa-bajnokságon.
júl. 14
17:15
Tenisz, Gstaad: Mathieu és Seppi játssza vasárnap a döntőt (She)
Paul-Henri Mathieu és Andrea Seppi játssza a döntőt a 421 ezer euró összdíjazású svájci salakpályás férfi tenisztornán.
júl. 14
18:35
Evezős Vk, Luzern: döntős a Varga, Hirling könnyűsúlyú duó (She)
A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár bejutott az A-döntőbe, azaz a legjobb hat közé az evezősök idei utolsó Világkupa-versenyén, Luzernben.
júl. 14
19:00
Tenisz, Bastad: spanyol házidöntő lesz, Ferrer és Almagro csatázik (She)
Spanyol házidöntőt rendeznek a 350 ezer euró összdíjazású svédországi salakpályás férfi tenisztornán, miután a második helyen kiemelt David Ferrer és honfitársa, Nicolas Almagro jutott a végjátékba.
júl. 14
19:47
Maratoni kajak-kenu Eb: hat magyar érem az első napon (She)
Hat érmet, közte - a kajakos Csay Renáta révén - egy aranyat nyertek a magyarok a Trencsénben zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság első napján.
júl. 14
19:49
Felkészülés: a Tatabánya fordulás után intézte el a Felcsútot (She)
A Tatabánya a Felcsút gárdáját fogadta hazai pályán, ahol már a bajnoki mérkőzésekre tervezett kezdőcsapat vette fel a küzdelmet a másodosztályú vendégekkel. Végül Perez duplájával és Horváth Péter találatával a második félidőben vitték döntésre a dolgot Kristonék.
júl. 14
19:49
Király-kupa: a Haladás az Újpesten keresztül jutott a döntőbe (She)
Szombaton rendezik Szombathelyen a Király-kupát, amelyen a Haladás mellett a Vasas, a Kaposvár és az Újpest FC vesz részt. A szombathelyi Király-kupa elődöntőjében a Haladás Hujber Roland góljával 1-0-ra legyőzte az Újpest csapatát.
júl. 14
19:51
Király-kupa: a Kaposvár legyőzte a Vasast és már döntős (She)
A szombathelyi Király-kupa második elődöntőjében a Kaposvári Rákóczi Alves góljával múlta felül a Vasas együttesét, s ezzel a döntőben a Haladással találkoznak majd a Somogy megyeiek.
júl. 14
19:53
U23-as atlétikai Eb: Németh Noémi ötödik helyen végzett (She)
A kalapácsvető Németh Noémi 64,59 m-es egyéni csúccsal ötödik helyen végzett a debreceni U23-as atlétikai Európa-bajnokságon.
júl. 14
19:53
Kerekesszékes vívó Eb, Varsó: aranyérmes a magyar női tőrcsapat (She)
A Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsa, Juhász Vera, Pálfi Judit összeállítású magyar női tőrcsapat aranyérmet szerzett a kerekesszékes vívók varsói Európa-bajnokságán.
júl. 14
19:57
Király-kupa: Vasas-diadal az Újpest felett a bronzmeccsen (She)
A szombathelyi Király Kupa bronzmérkőzésén a Vasas csapata szerezte meg a harmadik helyet, miután kétgólos győzelmet ért el az Újpest gárdája ellen. Mészöly Géza együttesében Kenesei kétszer és Lázok volt eredményes, a túloldalon Kovács Zoltán talált be.
júl. 14
20:07
Salakmotoros Eb: kevés hiányzott a magyar továbbjutáshoz (She)
A Tabaka József, Magosi Norbert, Tihanyi Sándor összeállítású magyar csapat a negyedik helyen végzett a debreceni salakmotoros páros Európa-bajnokság középdöntőjében, így nem jutott be a fináléba, ahol a legjobb három együttes vehet részt.
júl. 14
20:12
Hatalmas pofont kapott az első magyar kupacsapat (Infostart)
Befejezte nemzetközi szereplését az elmúlt szezonban bajnoki bronzérmes Zalaegerszeg labdarúgócsapata.
júl. 14
20:16
Felkészülés: háromgólos győzelemmel debütált a "Mágus" (She)
Lejátszotta első előkészületi mérkőzését a Verebes József edzette és új néven szereplő Vác-Újbuda LTC együttese, a "Mágus" tanítványai már az első félidőben leiskolázták a szlovák harmadosztályban szereplő fülekieket.
júl. 14
21:04
Felkészülés: az MTK Lambulics tizenegyesgóljával nyert (She)
Az MTK Lambulics tizenegyesgóljával késztette megadásra a mecsekaljaikat Budafokon 300 néző előtt. A budapestieknél nem szerepelt a csapatban Kanta józsef és Hrepka Ádám, helyet kapott viszont az együtesben a Vácról érkező Kulcsár Tamás, aki hamarosan az MTK játékosa lehet.
júl. 14
21:06
Felkészülés: a Nyíregyháza nyerte az egri négyes tornát (She)
Csakúgy, majd mint a bajnokság első fordulójában, tegnap Egerben sem játszottak Győri ETO?Nyíregyháza Spartacus mérkőzést. Az NB I-es újonc szabolcsiak azonban most jobban örülhettek, mint a győriek, mert az idén 100 éves Egri FC centenáriumi tornáján Montvai Tiborék diadalmaskodtak.
júl. 14
21:13
Felkészülés: az ESMTK négyest kapott a Ferencvárostól (She)
A Ferencvárosi TC labdarúgócsapata kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott az ESMTK otthonában 2500 néző előtt az Ady Endre úton. A zöld-fehérek góljait sorrendben Lipcsei, Bartha, Buz, és Zsivóczky szerezte.
júl. 14
21:31
Felkészülés: a soproni csapat gólgálát rendezett Himódon (She)
Az NBI-es idénykezdet előtti utolsó hétvégén a legtöbb élvonalbeli csapat élt az alkalmommal, hogy komoly tesztmérkőzésen hangoljon a jövő heti nyitányra. Ez a legjobban a Sopron számára sikerült, a nyugat-dunántúliak 6-0-ra diadalmaskodtak a Himód SC otthonában. A Fehérvár a horvát Csáktornyát, a REAC és a Siófok alsóbb osztályú ellenfelét intézte el rendkívül sima mérkőzésen.
júl. 14
22:21
Sampdoria: Koman Vladimirék 15 gólos győzelme a nyitányon (She)
Koman Vladimir együttese, az UC Sampdoria szombat késő délután 15 gólos győzelemmel kezdte a 2007/08-as szezont Moenában a Monti Pallidi elleni barátságos mérkőzésen. A magyar középpályás a második félidőben vette kia részét a kiütéses sikerből.
júl. 14
23:37
Talmácsi feladta a leckét az időmérőn (Infostart)
Esélyt sem adott riválisainak Talmácsi Gábor. Mészöly Kálmán lemondott rasszista megjegyzése miatt. Már nem Cancellara viseli a sárga trikót a Tour de France-on. A nap legfontosabb sporthírei röviden.
júl. 14
23:39
UEFA Intertotó-kupa: kiesett a Maccabi Haifa és a St. Gallen (She)
Az UEFA Intertotó Kupában az első forduló visszavágóit rendezték Európa-szerte, a hétvége legnagyobb meglepetése, hogy a Maccabi Haifa és a St. Gallen is már az első fordulóban búcsúzni kényszerült esélytelenebb ellenfelével szemben.

Keresés