2007. július 20. péntek

júl. 20
0:02
Tenisz, Stuttgart: Nadal bekötött térddel is simán nyert (She)
A Stuttgartban zajló, 642 750 euró összdíjazású férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal (képünkön) két sima játszmában verte német ellenfelét.
júl. 20
1:06
Micsoda ralipáros (Blikk)
Nőt ültetett maga mellé Aschenbrenner György (35), a hazai ralimezőny egyik legjobb versenyzője. Pikó Zsuzsával (31) azért alkot különleges kettőst, mert nemcsak a pályán, hanem a magánéletben is elválaszthatatlan társak.
júl. 20
1:10
Monaco ellen teniszeznek Bardóczkyék (Blikk)
Budapest - Kiss Sebő és Bardóczky Kornél játssza a mai két egyest a Monaco elleni tenisz-Davis Kupa-mérkőzésen, Budapesten.
júl. 20
1:14
Matolcsi negyedszer védheti meg vb-címét (Blikk)
Ma este negyedszer védheti meg a WBF nagyváltósúlyú vb-címét Matolcsi József (31).
júl. 20
1:18
Veretlen a Világligában a Kemény-csapat (Blikk)
Portugalete - A házigazdák legyőzésével folytatta szereplését a Világliga selejtezőjében a magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes (53) együttese a budapesti első torna hibátlan teljesítménye után Spanyolországra is átmentette kitűnő formáját, szerdán a házigazdákat verte 8-4-re.
júl. 20
1:22
McCabe: Megveszem a Fradit! (Blikk)
A megannyi befektetőjelölt által átvert, s a csőd szélén álló klub most tényleg megmenekülhet.
júl. 20
1:26
Totti lemondta a válogatottságot (Blikk)
Róma - Francesco Totti (30) döntött, közölte az olasz futballszövetséggel, hogy nem tér vissza a világbajnok válogatottba.
júl. 20
1:30
Kilenc kosárcsapatot kell megelőzni az EB-hez (Blikk)
Pokolian nehéz feladat vár a férfi kosárlabdázókra augusztus 11-étől.
júl. 20
1:34
Megöregedett a rajtra az NB I (Blikk)
A Vasas-Tatabánya és ZTE-Paks találkozókkal rajtol ma a 2007-2008-as élvonalbeli fociidény.
júl. 20
1:38
David Beckham zsebre teszi csapattársait (Blikk)
Los Angeles - Amerika David Beckham (32) lábai előtt hever. Bár az angol futballisten hivatalos mérkőzésen még egyetlenegyszer sem rúgott labdába új csapatában, a Los Angeles Galaxyben, az biztos, anyagilag nem jár rosszul szerződésével. A középpályás alapfizetése 6,5 millió dollár (1,15 milliárd forint), amely több mint kétszer annyi, mint amennyit csapattársai összesen zsebre tehetnek.
júl. 20
1:42
Kiütötte a Tourt az újabb doppingbalhé (Blikk)
Berlin - Mélyütést kapott a Tour de France. Patrik Sinkewitznek (26), a német T-Mobile-csapat kerékpárosának lebukása nem egyszerűen a sokadik doppingeset, egy mítosz összeomlásának kezdete.
júl. 20
1:46
Schumacher a boxból nézi a német futamot (Blikk)
Nürburgring - Tizenöt év óta először rendeznek Forma-1-es nagydíjat Michael Schumacher (38) nélkül Németországban. A tavaly visszavonult hétszeres világbajnokot arról kérdezték, hogyan éli meg mindezt?
júl. 20
1:50
Gokartőrület 24 órán át (Blikk)
Kakucs - Neves résztvevőkkel különleges gokartversenyt rendeznek a tavaly ősszel átadott Kakucsringen. A csapatokba verődött pilóták ugyanis szombaton délután 3 órától egy napon át köröznek a győzelemért.
júl. 20
1:54
Idén is a Loki lesz a bajnok (Blikk)
Budapest - A mai két mérkőzéssel szakértőink szerint a labdarúgó-NB I egyik legsimább szezonja indul. A magyar futball nagy öregjei szerint minden eddiginél nagyobb fölénnyel védi meg bajnoki címét a Debrecen. Buzánszky Jenőnek (82), Grosics Gyulának (81), Dunai Antalnak (64) és Bicskei Bertalannak (62) egybehangzó a véleménye, a Loki sorozatban negyedszer is a legjobb csapat lesz Magyarországon,…
júl. 20
1:58
Jönnek a Diósgyőr újabb afrikai légiósai (Blikk)
Miskolc - Kis késéssel érkeznek, de hamarosan jönnek a Diósgyőr újabb afrikai légiósai, és jó hír az is a szurkolóknak, hogy már a DVTK focistáival edz Matias Navarrete (20), a Boca Juniors volt játékosa.
júl. 20
2:02
Meleg mecss vár a Vasasra (Blikk)
Budapest - Ma este két mérkőzéssel megkezdődik a 2007/2008-as NB I-es labdarúgó-bajnokság. Szűk két hónappal a legutóbbi zárása után Angyalföldön és Zalaegerszegen indul el útjára a labda. A Vasas az új edzővel, Mészáros Ferenccel felálló Tatabányát fogadja.
júl. 20
7:51
Az osztrák rendőrség üres cellákkal várja a futballhuligánokat (Behaviour)
Az osztrák rendőrség felkészülten és üres cellákkal várja a jövő évi, Svájccal közösen rendezendő Európa-bajnokságon dúló futballhuligánokat. A mérkőzéseknek otthont adó Bécs, Salzburg, Innsbruck és Klagenfurt fogdáit jó előre felszabadítják azáltal, hogy az ott "elszállásoltakat" átcsoportosítják más őrszobákba, börtönökbe.
júl. 20
9:24
Tenisz, Palermo: Radwanska lesz Szávay Ágnes ellenfele (She)
A harmadik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska lesz Szávay Ágnes ellenfele a negyeddöntőben a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornán.
júl. 20
10:42
Argentína is döntőben (Behaviour)
Az argentin válogatott magabiztos győzelmet aratott Chile legjobbjai ellen és ezzel bejutott a döntőbe a Kanadában zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon. A feszült hangulatú mérkőzésen összesen kilenc sárga és két piros lapot osztott ki a német Wolfgang Stark játékvezető, akit - a tudósítások szerint - az összecsapás végén meg kellett védeni a meccset kilenc emberrel befejező chilei együttes…
júl. 20
11:01
Csúcsra ért Mécs László (Behaviour)
Felért a Gasherbrum I. 8068 méter magas csúcsára péntek hajnalra Mécs László, a K2-Gasherbrum I. magyar expedíció egyik hegymászója. A csapat 10 tagja a 7200 méteres magasságban kiépített 3-as táborban éjszakázott, majd hajnalban elindultak a csúcs felé, ám 7500 méteren viharba kerültek. A hegymászók visszafordultak, egyedül Mécs László látta úgy, hogy van esély a feljutásra. Ez saját döntése…
júl. 20
11:08
Ausztrália: Robbie Fowler nem fogadta el a Sydney FC ajánlatát (She)
Nem igazol Ausztráliába Robbie Fowler, a Liverpool volt válogatott csatára. A rutinos futballistát a Sydney FC szerette volna szerződtetni.
júl. 20
11:26
Az MLS All Star legyőzte a Celticet (Metropol)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legjobbjaiból összeállított csapat 2-0-ra legyőzte a skót bajnok Celtic Glasgow-t barátságos mérkőzésen, Denverben.
júl. 20
12:26
Mécs Lászlónak egyedül is sikerült! (Blikk)
Sikeres csúcstámadást hajtott végre Mécs László a Karakorum-Himalájában fekvő Hidden Peak nevű hegyen: a 34 esztendős budapesti sportember magyar idő szerint pénteken 8 óra 30 perckor egyedül ért föl a 8068 méter magas csúcsra. Kollár Lajos, a magyar K2-Gasherbrum I. expedíció vezetője röviddel ez után, műholdas telefonon tájékoztatta a Nemzeti Sportot.
júl. 20
12:28
UEFA-kupa, selejtező: rendzavarás Mostarban és Podgoricán (She)
Csütörtökön 37 selejtezőt játszottak a labdarúgó UEFA Kupában, s ebből két délszláv párharc rendbontásokba torkollott. A bosnyák Zrinjski Mostar és a szerb Partizan Beograd találkozóját az első félidőben tíz percre félbeszakította az olasz Andrea De Marco játékvezető.
júl. 20
12:35
Az MLS All Star legyőzte a Celticet (Behaviour)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legjobbjaiból összeállított csapat 2-0-ra legyőzte a skót bajnok Celtic Glasgow-t barátságos mérkőzésen, Denverben.
júl. 20
12:37
UEFA Kupa-selejtező: délszláv botrányok (Behaviour)
Csütörtökön 37 selejtezőt játszottak a labdarúgó UEFA Kupában, s ebből két délszláv párharc rendbontásokba torkollott. A bosnyák Zrinjski Mostar és a szerb Partizan Beograd találkozóját az első félidőben tíz percre félbeszakította az olasz Andrea De Marco játékvezető, mivel a két együttes szurkolótábora megpróbált összeverekedni, s mikor ez nem sikerült, kövekkel és pirotechnikai eszközökkel a…
júl. 20
12:38
Doppinggyanú miatt kizárták a válogatottból a Tour de France-on vezető dánt (Infostart)
A Dán Kerékpáros-szövetség kizárta a válogatott csapatból a Tour de France összetett versenyében vezető Michael Rassmussent. A vád doppinggyanú - a 33 éves kerekes nem vett részt az ellenőrzéseken, s nem értesítette tartózkodási helyéről az illetékeseket.
júl. 20
12:39
Beckham még nem szívesen játszana a Chelsea ellen (Behaviour)
Még mindig fájlalja bal bokáját, ezért nem szívesen lépne pályára szombaton a Chelsea elleni barátságos mérkőzésen David Beckham, a Los Angeles Galaxy angol sztárlabdarúgója.
júl. 20
12:40
NHL: egy mérkőzésre visszatér az edzőlegenda, Al Arbour (She)
Egyetlen mérkőzés erejéig visszatér az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás edzője, Al Arbour (képünkön), aki 1980 és 1983 között sorozatban négyszer nyert Stanley-kupát a New York Islandersszel.
júl. 20
12:41
Egy mérkőzésre visszatér az edzőlegenda (Behaviour)
Egyetlen mérkőzés erejéig visszatér az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás edzője, Al Arbour, aki 1980 és 1983 között sorozatban négyszer nyert Stanley Kupát a New York Islandersszel.
júl. 20
14:06
Gyurta Dániel a világ idei harmadik legjobb idejével nyert ifi Eb-t (Infostart)
Gyurta Dániel élete első, s egyben utolsó ifjúsági Európa-bajnokságán (miként Kovács Emese 200 pillangón) aranyérmet nyert legjobb távján, a 200 méteres mellúszásban. Már önmagában e tény is örömteli szenzáció, ám az időeredménye egyenesen elképesztő: 2:10.71. Ennél jobbat eddig csak ketten úsztak a világon.
júl. 20
14:15
Spanyolországból erősített az Ajax (Behaviour)
Az Ajax Amsterdam egyéves szerződést kötött az Athletic Bilbao labdarúgójával, Ismael Urzaiz-szal. "Nagyszerű csatár, aki kitűnően fejel és jól fedezi a labdát, ezért nagy segítség lehet a betömörülő védelem ellen" - mondta az új szerzeményről Henk ten Cate, a holland gárda vezetőedzője, aki elsősorban csereként számít majd a támadóra. A 35 éves játékos 11 idényt töltött Bilbaóban, melynek…
júl. 20
14:32
Elhalasztották a Balaton-átúszást (Behaviour)
A 26. Coca-Cola Balaton-átúszás szervezői a meteorológia előrejelzések által jósolt erős szél miatt szombaton nem rendezik meg a versenyt. Az új időpontról jövő csütörtökön döntenek.
júl. 20
15:36
Hollandia: rutinos spanyol játékossal erősített az Ajax (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban legutóbb ezüstérmes és Holland Kupa-győztes Ajax Amsterdam egyéves szerződést kötött az Athletic Bilbao korábbi spanyol válogatott labdarúgójával, Ismael Urzaizzal (képünkön középen).
júl. 20
15:38
NHL: Petr Nedved és Zigmund Pálffy is hazájában folytatja (She)
Két kiváló jégkorongos, a cseh Petr Nedved és a szlovák Zigmund Pálffy (képünkön) is úgy döntött, hogy pályafutását nem az észak-amerikai profiligában (NHL), hanem hazájában folytatja és minden bizonnyal fejezi is be.
júl. 20
15:40
Tenisz, Davis-kupa: Kiss Sebő veszített, előny monacóiaknál (She)
Kiss Sebő három sima játszmában kikapott Benjamin Balleret-től a Római Teniszakadémián, így a vendég monacói férfi teniszválogatott a pénteki nyitó egyes után 1-0-ra vezet Magyarország ellen a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.
júl. 20
15:42
Sportlövő Eb: Somogyi Árpád hajszálra a kvótától (She)
Somogyi Árpád 121 korongos új országos csúcsot lőtt és kilencedik lett a férfi skeetesek között a spanyolországi Granadában zajló sportlövő Európa-bajnokságon, de rosszabb utolsó sorozata miatt nem szerzett olimpiai kvótát.
júl. 20
15:44
Anglia: Mido a Birmingham City csapatában folytatja (She)
A Birmingham City megegyezett a Tottenham Hotspurrel Ahmed Mido 6 millió fontos vételárában, de az átigazoláshoz még a labdarúgóval is meg kell állapodnia.
júl. 20
16:10
Hosszútávúszás: elmarad a vasárnapi Európa Kupa (She)
Nemcsak a szombati Balaton-átúszás marad el, hanem a magyar tengerre vasárnapra tervezett nemzetközi viadal, a hosszútávúszók Európa Kupája is. Az ok hasonló: a meteorológiai szakvélemény szerint a térségben felerősödik a szél, a várhatóan másodfokú viharjelzés nem teszi lehetővé a balatonalmádi verseny megrendezését.
júl. 20
16:12
Kerékpár: kiszállhat az Adidas, az Audi és a T-Mobile (She)
Az Adidas, az Audi és a T-Mobile kiszállhat a kerékpársportból az egyre gyakoribb doppingbotrányok miatt.
júl. 20
17:01
Hamilton volt az első nap legjobbja a Nürburgringen (Infostart)
A listavezető angol Lewis Hamilton (McLaren) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Európa Nagydíj pénteki két szabadedzésének összesítésében.
júl. 20
17:37
Felkészülés: négy góllal nyert a Manchester United Szöulban (She)
Felkészülési mérkőzésen az angol labdarúgó-bajnokság aranyérmese, a Manchester United négy góllal verte az FC Seoul csapatát, utóbbi hazája bajnokságában középcsapatnak számít, 13 fordulót követően 17 ponttal a nyolcadik helyen áll.
júl. 20
18:26
Labdarúgó NB I: meccsenként két vízszünet a bajnokikon (She)
A nagy hőség miatt a labdarúgó NB I nyitófordulójának mérkőzésein is lesz vízszünet.
júl. 20
18:28
Tenisz, Davis-kupa: Bardóczky is vereséget szenvedett (She)
Bardócky Kornél, 3 óra 4 perc alatt, négy játszmában kikapott Jean-René Lisnard-tól, így a monacói férfi teniszválogatott a pénteki két egyes után 2-0-ra vezet a házigazda magyar csapattal szemben a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.
júl. 20
19:53
Kerekesszékes vívó Vk: Juhász Vera bronzérmes (She)
Juhász Vera bronzérmet szerzett párbajtőrben a varsói kerekesszékes vívó Világkupa-versenyen.
júl. 20
19:55
Kosárlabda: Ivkovics keretet szűkített, Horváth Ákos kimaradt (She)
Tizenkét fősre szűkítette az augusztusban Európa-bajnoki pótselejtezőt játszó férfi kosárlabda-válogatott keretét Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.
júl. 20
20:01
Tour de France: Boonen második részsikere, továbbra is Rasmussen vezet (Metropol)
A belga Tom Boonen nyerte sprinthajrában a Tour de France kerékpáros körverseny 12. szakaszát. Összetettben továbbra is a dán Michael Rasmussen vezet.
júl. 20
20:10
Asztalitenisz: a Postás SE új néven szerepel, kínaiak nélkül (She)
A Postás SE leigazolta a 18 éves válogatott asztaliteniszezőt, Varga Tímeát, ugyanakkor elengedte két légiósát, és a jövőben Postás-Diegó néven szerepel.
júl. 20
20:27
Tenisz: Rafael Nadal könnyed győzelme Stuttgartban (She)
Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal simán nyert a nyolcadikként rangsorolt argentin Juan Monaco ellen a Stuttgartban zajló, 642 750 euró összdíjazású férfi salakpályás tenisztornán, és bejutott a legjobb négy közé.
júl. 20
21:30
Szávay elődöntős Palermóban (Infostart)
Szávay Ágnes bejutott az elődöntőbe a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornán.

Keresés