2008. augusztus 20. szerda

aug. 20
16:39
Férfi 200 m: Bolt megdöntötte Johnson világcsúcsát! (She)
Megdöntötte az atlétika egyik legnehezebben megdönthetőnek tartott világcsúcsát a jamaicai Usain Bolt, miután óriási fölénnyel, 19.30 másodperces szenzációs rekorddal győzött 200 méteren. Ezzel Bolt átadta a múltnak Michael Johnson 1996-ban, Atlantában futott rekordját.
aug. 20
16:41
Műugrás: a két kínai és egy kanadai a magasan mezőny előtt (She)
Véget ért a női egyéni toronyugrás selejtezője, ahol nem született meglepetés: az első két helyen a kínai Csen Zso-lin és Vang Hszin jutott tovább a 18-as középdöntőbe. A többiek közül csak a kanadai Emilie Heymans tudta tartani velük a lépést.
aug. 20
16:43
Női gyeplabda: Hollandia lesz Kína ellenfele a döntőben (She)
Hollandia lesz Kína ellenfele a női gyeplabdázók döntőjében, miután az elődöntőben 5–2-re megverte Argentínát.
aug. 20
16:57
Baseball: megvan a legjobb négy mezőnye (She)
Az olimpiai baseballtorna utolsó csoportmérkőzésein Tajvan legyőzte Kanadát, az Egyesült Államok pedig Japánt.
aug. 20
16:59
Női 400 m gát: olimpiai rekorddal nyert a jamaicai Walker (She)
A jamaicai Melanie Walker az olimpiai rekordot jelentő 52.64 másodperc alatt teljesítette a 400 méteres női gátfutás távját, és ezzel aranyérmet nyert.
aug. 20
17:15
Ötödik lett Besenyei Péter (Infostart)
Ötödik helyen végzett Besenyei Péter a Nemzetközi Akadályrepülő Világsorozat budapesti versenyén, amelyet az osztrák Hannes Arch nyert meg.
aug. 20
17:33
Atlétika: kihagyja az 5000 métert az 1500 győztese (She)
A pekingi olimpia férfi 1500 méretes síkfutásának győztese, a bahreini Rasid Ramzi nem indult el 5000 méteren, mert a keddi döntő túlságosan felemésztette az erejét.
aug. 20
17:51
Labdarúgás: Magyarország–Montenegró, kezdőcsapatok (She)
Rövidesen kezdődik a Magyarország–Montenegró barátságos válogatott mérkőzés, mindkét kapitány kihirdette a kezdőcsapatát. A mieink kapuját Babos Gábor védi, aki négy év után kap újra lehetőséget a nemzeti csapatban.
aug. 20
18:09
Férfi kosárlabda: szoros meccsen jutott tovább a címvédő (She)
Az argentin válogatott 2004-ben nagy meglepetést okozott a kosárlabda szerelmeseinek, amikor az athéni olimpia férfi kosárlabda-elődöntőjében búcsúztatta az Egyesült Államokat, majd megnyerte tornát.
aug. 20
18:11
Labdarúgás: élőben az NSO-n a magyar válogatott meccse (She)
A Puskás Ferenc Stadionban elkezdődött a Magyarország–Montenegró válogatott mérkőzés, kövesse ön is figyelemmel online közvetítésünket.
aug. 20
18:27
Férfi röplabda: negyedikként az amerikaiak az elődöntőben (She)
Az Egyesült Államok 3:2-re legyőzte Szerbiát a férfi röplabdázók negyeddöntőjében Pekingben. A szerbek hatalmas csatára kényszerítették az amerikaiakat, akik csak döntő szettben tudták dűlőre vinni a csatát.
aug. 20
18:29
Ökölvívás: 1956 óta nem szerepeltek ilyen jól az írek (She)
Az 1956-os melbourne-i ötkarikás játékok óta nem szerepeltek olimpián olyan eredményesen az ír ökölvívók, mint most Pekingben. A szerdai negyeddöntőkből ugyanis három szigetországi bokszoló is továbbjutott a legjobb négy közé és már biztos, hogy valamennyien éremmel távoznak a kínai fővárosból.
aug. 20
18:45
Férfi rúdugrás: kialakult a pénteki döntő mezőnye (She)
Lezajlottak a férfi rúdugrás selejtezői, mely során egyetlen atléta sem tudta elérni az automatikus kvalifikációhoz szükséges 5.75 métert, de 13-an ugrottak 5.65 métert, és ezzel döntőbe jutottak.
aug. 20
19:21
Atlétika, férfi 200 m: kizárták az ezüstérmest (She)
Pályaelhagyás miatt utólag kizárták a férfi 200 méteres síkfutás ezüstérmesét, Churandy Martinát, így az amerikai Shawn Crawfordé lett az ezüstérem.
aug. 20
19:39
Éremért küzd két magyar csapat és az öttusázók - a csütörtöki program (Infostart)
Csütörtökön az öttusázók is elkezdik szereplésüket a pekingi olimpián, emellett fontos összecsapás vár a női kézilabda- és a vízilabda-válogatottra is. Ezen a napon 23 számban avatnak bajnokot.
aug. 20
19:39
Kosárlabda: Mészáros Lajos csapata kikapott Bulgáriában (She)
A magyar férfi kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen 89–71-es vereséget szenvedett Bulgáriától.
aug. 20
19:41
Világbajnoki selejtező: koreai randevú semleges pályán, Kínában (She)
Sanghajban rendezik a szeptember 10-ei Koreai NDK–Dél-Korea világbajnoki selejtezőt, jelentette be a FIFA.
aug. 20
19:57
Világbajnoki selejtező: sima kazah győzelem Andorra ellen (She)
Sima kazah sikerrel kezdődtek meg a 2010-es világbajnokság selejtezői az európai zónában. A hazaiak hármat rúgtak Andorrának.
aug. 20
19:59
Felkészülési mérkőzés: 3–3-as döntetlen Montenegró ellen (She)
A magyar labdarúgó válogatott barátságos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott Montenegró ellen. A magyar csapata góljait Priskin Tamás és Hajnal Tamás szerezte, utóbbi kétszer is eredményes volt.
aug. 20
20:15
Wichmann: Kolonics szelleme ott lesz a döntőben (Infostart)
Aranyérmet vár a kenus Vajda Attilától a pekingi olimpián a kilencszeres világbajnok Wichmann Tamás. Az idén 60 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes sportoló augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét vehette át. Wichmann Tamás az InfoRádiónak elmondta: magának sem tudja megmagyarázni, mi okozta a leblokkolását az 1980-as olimpia 1000 méteres döntőjében.
aug. 20
20:15
Küzdősport, K–1: Rácz Dénes magyar bajnok lett Debrecenben (She)
Rácz Dénes lett a K-1 új magyar bajnoka. A békéscsabai harcos a Magyar Nagydíjon a nehézsúlyúak küzdelemsorozatának döntőjében egyhangú pontozással verte a címvédő Török Dánielt a viadalnak hagyományosan otthont adó debreceni Főnix csarnokban, több ezer szurkoló előtt.
aug. 20
20:17
Felkészülési mérkőzések: Ukrajna legyőzte Lengyelországot (She)
A 2012-es Európa-bajnokság két házigazdája, Ukrajna és Lengyelország egymással meccselt a magyar–montenegrói csatával egy időben rendezett felkészülési mérkőzésen.
aug. 20
20:33
Gólgazdag döntetlen Montenegró ellen (Infostart)
3-3-as döntetlent játszott a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott Montenegróval a Puskás Ferenc Stadionban.
aug. 20
20:51
Felkészülési mérkőzés: Málta vezetett, ám kikapott Észtországban (She)
A magyar labdarúgó-válogatottal egy világbajnoki selejtező-csoportban szereplő máltai labdarúgó-válogatott egy hetes észtországi edzőtáborban igyekezett felkészülni az első két – Portugália és Albánia elleni – vb-selejtezőre.
aug. 20
21:09
Felkészülési mérkőzések: argentin döntetlen Minszkben (She)
Amíg Argentína olimpiai együttese bejutott a pekingi fináléba, addig a nagyválogatott Fehéroroszországban vendégeskedett felkészülési mérkőzésen.
aug. 20
21:27
Felkészülési mérkőzések: 1–1 lett az orosz–holland „visszavágó” (She)
Két hónappal az Európa-bajnokságon történt randevújuk után ismét összecsapott egymással az orosz és a holland válogatott.
aug. 20
22:03
Kosárlabda: egypontos vereséget szenvedett a női válogatott (She)
A magyar női kosárlabda-válogatott Pécsett Eb-selejtezőn 67–66-os vereséget szenvedett Franciaországtól.
aug. 20
22:57
Felkészülési mérkőzések: Berbatov és Gekasz is duplázott (She)
Dimitar Berbatov Bulgáriát, Theofanisz Gekasz Görögországot segítette győzelemhez góljaival.
aug. 20
22:59
Felkészülési mérkőzések: majdnem kikapott az olasz válogatott (She)
Kis híján vereséget szenvedett Olaszország hazai környezetben az izmosnak cseppet sem nevezhető osztrákoktól.
aug. 20
23:15
Felkészülési mérkőzés: angol döntetlen, német siker (She)
A 93. percig nyerésre állt Csehország az Anglia elleni felkészülési mérkőzésen a Wembley Stadionban, ám akkor Joe Cole egy hatalmas kavarodás után egyenlíteni tudott. A csehek hiába vezettek kétszer is Baros, illetve Jankulovski góljaival az angolok mindkét félidő végén egyenlíteni tudtak Wes Brown, valamint Joe Cole találataival.
aug. 20
23:17
Felkészülési mérkőzések: francia győzelem Svédországban (She)
A hazánkkal egy vb-selejtezőcsoportban szereplő Svédország hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésen. A hazaiak már az ötödik percben vezetést szereztek a "veterán" Henrik Larsson góljával, de a franciák Sidney Govou duplájával és Benzema góljával fordítottak, így Kim Källström csak szépíteni tudott a 85. percben.
aug. 20
23:51
Arsenal: Mikael Silvestre Manchesterből költözik Londonba (She)
Szenzációs átigazolási hírt közölt a francia AFP hírügynökség: a Manchester United hátvédje, Mikael Silvestre kilenc szezon után elhagyja a "vörös ördögöket" és a nagy rivális Arsenalhoz igazol.

Keresés