2010. január 1. péntek

jan. 1
18:50
Hollandia: Dzsudzsákot a német bajnok Wolfsburg is figyeli - lapértesülés (She)
A holland v-bal.nl információi szerint a német bajnoki címvédő Wolfsburg labdarúgócsapata is figyeli Dzsudzsák Balázs játékát.
jan. 1
19:06
Atlético Madrid: Agüero továbbra is a csapatnál tervezi a jövőjét (She)
Sergio Agüero, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid támadója ismételten kifejezésre juttatta jelenlegi klubja iránti elkötelezettségét, egyúttal cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a januári átigazolási szezonban a londoni Chelsea-hez szerződne.
jan. 1
19:06
Premier League - felfüggesztették a brazil csatár a játékjogát (Behaviour)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Everton vezetősége meghatározatlan időre felfüggesztette a játékjogát Jónak, mert a brazil csatár engedély nélkül hazautazott.
jan. 1
19:08
Snowboard: kritikus állapotban vitték kórházba az amerikai klasszist (She)
Kritikus állapotban van a Utah-i Egyetemi Kórházban Kevin Pearce, az amerikaiak kitűnő snowboardosa.
jan. 1
19:24
Görögország: Szalonikiban folytatja az amerikai válogatott csatár (She)
Az Arisz Szalonikinél folytatja pályafutását Eddie Johnson, az amerikai labdarúgó-válogatott csatára.
jan. 1
20:00
ANK: Mensah megsérült, Mensah helyettesíti a kontinenstornán (She)
A Ghánai Labdarúgó-szövetség hivatalosan bejelentette: sérülése miatt nem vehet részt az angolai Afrikai Nemzetek Kupáján John Mensah.
jan. 1
20:36
Jégkorong, EBEL: kétgólos hátrányból fordítva nyert a Fehérvár (She)
A Sapa Fehérvár AV19 hosszabbítás és szétlövés után 3–2-re legyőzte a Linz csapatát az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) alapszakaszának 38. fordulójában. A székesfehérváriak 0–2-ről hozták vissza a meccset, és megérdemelten diadalmaskodtak.
jan. 1
20:36
Dakar 2010 - Elrajtolt a mezőny (Behaviour)
Több mint 360 jármű - 136 autó, 152 motor, 25 quad és 52 kamion - vágott neki pénteken Buenos Airesből a 31. Dakar-ralinak, a világ legnehezebb autós terepversenyének, melyet már második alkalommal rendeznek meg dél-amerikai helyszíneken.
jan. 1
20:54
Elrajtolt a 2010-es Dakar mezőnye (Metropol)
Több mint 360 jármű - 136 autó, 152 motor, 25 quad és 52 kamion - vágott neki pénteken Buenos Airesből a 31. Dakar-ralinak, a világ legnehezebb autós terepversenyének, melyet már második alkalommal rendeznek meg dél-amerikai helyszíneken.
jan. 1
21:12
Dakar 2010: több mint 360 jármű részvételével elrajtolt a mezőny (She)
Több mint 360 jármű – 134 autó, 151 motor, 25 quad és 52 kamion – vágott neki pénteken Buenos Airesből a 31. Dakar-ralinak, a világ legnehezebb autós terepversenyének, melyet már második alkalommal rendeznek meg dél-amerikai helyszíneken.
jan. 1
21:14
Portugália: a Ronaldo átigazolását is intéző Mendes az év menedzsere (She)
Az A Bola című sportnapilap szerint Jorge Mendes játékosügynök lett az év menedzsere Portugáliában.
jan. 1
21:30
Elismerés: Bolt szerint Cristiano Ronaldo volt az év sportolója (She)
A L'Equipe francia sportnapilapnál az év sportolójának választott Usain Bolt szerint Cristiano Ronaldót illette volna ez a cím.
jan. 1
21:32
Bundesliga: a bochumi Fuchs a VfB Stuttgart kiszemeltje (She)
A Stuttgarter Nachrichten értesülései szerint a VfB Stuttgart labdarúgócsapata megkísérli megszerezni a VfL Bochum osztrák légiósát, Christian Fuchsot.
jan. 1
21:48
Jégkorong osztrák liga - Fehérvári siker (Metropol)
A Sapa Fehérvár AV19 csapata hazai pályán szétlövésben nyert a Linz együttese ellen pénteken a jégkorong osztrák ligában.
jan. 1
21:48
Klubot válthat a Real Madrid ásza (Behaviour)
Spanyol lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Ruud van Nistelrooy a januári átigazolási időszakban elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát, és esetleg a Liverpoolhoz szerződik.
jan. 1
22:06
Görögország: Cipruson folytatja a Pana válogatott csatára (She)
Elhagyja a görög Panathinaikoszt egyik rendkívül népszerű csatára: a még Henk ten Cate által átadólistára tett Evangelosz Manciosz az Anorthosziszban folytatja, kölcsönben – és abban reménykedik, hogy rendszeres jó játékával kivívja a vb-kerettagságot.
jan. 1
22:42
Atlétika: Tóth Lívia harmadik a hagyományos peuerbachi viadalon (She)
A felső-ausztriai Peuerbachban 29.alkalommal rendezték meg a hagyományos szilveszteri futóversenyt, melyre mind a férfiaknál, mind a nőknél kitűnő mezőnyt sikerült összehozniuk a szervezőknek. A női mezőnyben Tóth Lívia jól szerepelt, a veszprémi futónő 2005-ben aratott győzelme után most a harmadik helyen végzett.
jan. 1
23:00
NHL: a Bruins hosszabbításban nyert a Winter Classicon (She)
Telt ház, 38 112 néző előtt a Boston Bruins 2–1-re győzött hosszabbításban a Philadelphia Flyers ellen a Fenway Parkban a szabadtéri NHL Winter Classicon. Az újévi mérkőzést a volt Flyers-közönségkedvenc Marc Recchi mentette hosszabbításra 2:18-cal a vége előtt, a győztes gólt a német Marco Sturm ütötte.
jan. 1
23:18
ANK: Martins felépül a tornára, Obasi maradt ki a nigériai keretből (She)
Kihirdette végleges, 23 tagú keretét a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájára Shaibu Amodu, a nigériai válogatott szövetségi kapitánya. Obafemi Martins, a Wolfsburg csatára az orvosok szerint felépül a tornára, így végül Chinedu Obasi (Hoffenheim) maradt ki.
jan. 1
23:36
Vancouver 2010: kihirdették az amerikai jégkorongcsapat keretét is (She)
Percekkel az NHL Winter Classic után kihirdették az amerikai jégkorong-válogatott keretét a  vancouveri téli olimpiára. Érdekesség, hogy a csapatban helyet kapott Ryan Suter, a Nashville védője, akinek édesapja, Bob Suter tagja volt az amerikaiak eddigi utolsó (1980-as) olimpiai aranyérmes együttesének. A csapatból egyedül Jonathan Quick nem volt még válogatott.

2010. január 2. szombat

jan. 2
3:12
Ütős évük lesz a Bedák-testvéreknek (Blikk)
A két magyar profi ökölvívó a lég- és a kispehelysúly uralkodója akar lenni
jan. 2
3:30
Így ünnepeltek sportolóink (Blikk)
Az MMA-harcos, a focisták és a teniszezőnő is fogadalmat tett az új év elején
jan. 2
4:24
Holyfield újra visszatér (Blikk)
jan. 2
7:24
NHL: háromgólos hátrányból tudott nyerni a Buffalo (She)
Bár háromgólos hátrányban is volt a mérkőzés folyamán, végül mégis nyerni tudott a Buffalo Sabres az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 84. játéknapján.
jan. 2
7:26
NBA: csak a Los Angeles Lakers győzött hazai pályán (She)
Három mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 66. játéknapján, és ezeken csak a Los Angeles Lakers tudott nyerni hazai pályán.
jan. 2
7:28
Egyesült Államok: marihuána, pia és fegyver a kosarasoknál (She)
A knoxville-i rendőrség letartóztatta a Tennessee Volunteers egyetemi kosárlabdacsapat négy tagját egy közúti ellenőrzés után – jelentette az AP hírügynökség.
jan. 2
8:00
Brazília: a Gremio nem engedi el a Lazióhoz Maxi Lópezt (She)
A brazil Gremio labdarúgócsapata lejárt szerződése ellenére sem hajlandó elengedni Maxi Lópezt a Lazióhoz.
jan. 2
8:18
Tenisz: Czink cseh, Szávay kínai ellenféllel kezd Brisbane-ben (She)
Elkészítették a vasárnap rajtoló a főtábla sorsolását a brisbane-i tenisztornán, ahol érintett Czink Melinda és Szávay Ágnes is.
jan. 2
8:36
Ökölvívás: Vető Gábor ifjúsági világbajnoki címért küzdhet (She)
A svájci menedzsmenttől kapott információk szerint április 24-én mérföldkőhöz érkezhet Vető Gábor karrierje, ugyanis a fiatal magyar öklöző ezen a napon a WBC (Bokszvilágtanács) könnyűsúlyú youth, azaz ifjúsági világbajnoki övéért léphet szorítóba.
jan. 2
8:36
Murray és Tsonga nem indul (Metropol)
A címvédő brit Andy Murray, illetve a francia Jo-Wilfried Tsonga nem indul a hétfőn kezdődő, 1,11 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztornán.
jan. 2
8:38
Lauda nem fogadna Schumacherre (Metropol)
A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint a Forma-1-be visszatérő Michael Schumacher minden bizonnyal ott lesz ugyan a legjobbak között jövőre, de ő maga nem fogadna a német pilóta végső sikerére.
jan. 2
9:09
Soproni Liga: mégis Kaposvárra igazol Egejuru Godslove (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Kaposvárnál folytatja pályafutását Egejuru Godslove.
jan. 2
9:11
Primera División: Rooney a Real Madrid következő kiszemeltje? (She)
A Daily Star című napilap híre szerint 60 millió fontos ajánlatot készül tenni Wayne Rooneyért (MU) a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid.
jan. 2
10:03
Formula-1: Lauda nem tenne nagy pénzt Schumacher győzelmére (She)
A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint a Formula–1-be visszatérő Michael Schumacher ugyan minden bizonnyal ott lesz idén a legjobbak között, de ő maga nem fogadna a német pilóta végső sikerére.
jan. 2
10:05
Játékvezetés: Bognár Tamást előrébb sorolta az UEFA (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Játékvezetői Bizottsága a harmadik kategóriába sorolta Bognár Tamást.
jan. 2
10:06
Niki Lauda: nem tennék pénzt Schumacher győzelmére (Behaviour)
A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint a Forma-1-be visszatérő Michael Schumacher minden bizonnyal ott lesz ugyan a legjobbak között jövőre, de ő maga nem fogadna a német pilóta végső sikerére.
jan. 2
10:21
Golf: újabb szponzor hagyta el a feleségét megcsaló Woodsot (She)
Újabb szponzor bontotta fel Tiger Woodsszal kötött szerződését, ezúttal az AT&T telekommunikációs társaság szakított a feleségét megcsaló, a versenyzést határozatlan időre felfüggesztő játékossal.
jan. 2
10:23
Internazionale: nem kap halasztást Eto'o, nem lesz ott a Chievo ellen (She)
Az Internazionale labdarúgócsapata bejelentette: Samuel Eto'o az előzetes megállapodásnak megfelelően január 4-én csatlakozik az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő kameruni válogatott keretéhez.
jan. 2
10:25
Diósgyőr: Csiszár mellett szerb és balti légiósok is érkezhetnek (She)
Január 4-én, hétfőn Diósgyőrben kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre a Ferencváros védője, Csiszár Zoltán. Tóth László, a DVTK sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának elmondta, még több labdarúgó érkezhet az átigazolási szezonban.
jan. 2
10:27
Pápa: jól halad Takács Tamás felépülése, elkezdheti az alapozást (She)
Úgy tűnik, hogy Takács Tamás, a Lombard Pápa decemberben műtött kapusa időben elkezdheti a januári alapozást – olvasható a klub hivatalos honlapján.
jan. 2
10:29
Férfi kézilabda Eb: Szathmári János kapusedzőként segíti a munkát (She)
A korábbi magyar és világválogatott kapus, a jelenleg Balatonfüreden védő Szathmári János lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusedzője – legalábbis a januári Európa-bajnokságig bizonyosan.
jan. 2
10:39
Kosárlabda: szerdán helyezik örök nyugalomra Horváth Zoltánt (She)
A december 28-án autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánt, a Falco KC válogatott kosárlabdázóját január 6-án, szerdán 11.30-kor helyezik örök nyugalomra a soproni Szent Mihály temetőben.
jan. 2
10:41
Dortmund: Hajnal Tamás két hét múlva edzhet ismét társaival (She)
Nem sokat pihenhettek a Borussia Dortmund játékosai: két héttel a 17. forduló után, vasárnap a spanyolországi Marbellába utazik a BVB, hogy megkezdje a felkészülést a német labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatására. Hajnal Tamás, a sérülés után lábadozó középpályás úgy véli, az első bajnokikat még nélküle kell megvívnia a csapatnak.
jan. 2
10:42
Szávay kemény ellenfelet kapott (Behaviour)
Czink Melinda a cseh Lucie Hradecka, míg Szávay Ágnes a kínai Peng Su-aj (Peng Shuai) ellen kezdi meg szereplését a vasárnap rajtoló, brisbane-i tenisztorna női versenyén.
jan. 2
10:57
Nürnberg: Ottl kölcsönbe érkezik, Makaay azonban nem (She)
Tovább erősítette a keretét a német labdarúgó-élvonalban szereplő Nürnberg: a klub a szezon végéig kölcsönbe megszerezte a Bayern München védekező középpályását, Andreas Ottlt.
jan. 2
10:59
Labdarúgás: a Primera División és az FA-kupa mai programja (She)
A 2010-es év elején a legtöbb európai labdarúgó-bajnokságban szünet van. Kivétel ez alól Spanyolország, ahol már ma elkezdődik a tavaszi szezon, míg Angliában kupafordulót rendeznek. Cikkünkben megtalálhatják a szombati programot.
jan. 2
11:15
Tenisz, Hopman-kupa: vereséggel nyitottak a házigazda ausztrálok (She)
A házigazda ausztrálok 2–1-re kikaptak a románoktól a Hopman-kupa, azaz a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságának szombati nyitónapján.
jan. 2
11:51
Női kézilabda: a korábbi válogatott visszatért az első osztályba (She)
Visszatért a Kiskunhalas NB I-es kézilabdacsapatába Csendes Edit, a negyvenhatszoros válogatott irányító-átlövő.
jan. 2
11:53
Africa Race: újabb szakaszt nyert a magyar kamion, és továbbra is vezet (She)
Újabb szakaszsikert aratott és továbbra is vezet összetettben a Dakar-rali klasszikus útvonalán haladó Africa Race-en a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás trió, amely egy Scaniával vágott neki a Szaharának. A tavalyi viadalon bronzérmet szerző legénység az újabb etapgyőzelemmel növelte a fórját az összetettben, amely immár majdnem tízperces.
jan. 2
11:55
Vb 2010: Ha Lippi hív, megyek Dél-Afrikába - Francesco Totti (She)
Az AS Roma csapatkapitánya, az olasz labdarúgó-válogatottól a 2006-os világbajnokság után visszavonult Francesco Totti a La Repubblica című lapnak adott interjújában elmondta, elképzelhető, hogy visszatér a squadra azzurrába, és ott lesz a dél-afrikai világbajnokságon.

Keresés