2013. április 22. hétfő

ápr. 22
0:12
NBA: kezdésnek a Spurs legyőzte a Lakerst (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a főcsoport negyeddöntőjének első felvonásán az Indiana Pacers és a San Antonio Spurs is otthon jutott előnyhöz az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc során. Az Indiana 17 pontot vert az Atlanta Hawksra, a San Antonio pedig az LA Lakersre.
ápr. 22
7:06
KHL: 27 csapatos lesz a liga, csatlakozik a Vlagyivosztok (She)
A következő szezontól kezdve a KHL-t az eddigi két konferencia helyett három divízióra osztják, a mezőny pedig 27 csapatosra bővül.
ápr. 22
7:06
Divízió I A csoport: jég veled (Behaviour)
Bronzérmet akasztottak a magyar játékosok nyakába a hétvégén véget ért divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, miután a gárda japánok elleni 1-0-ás sikere kevés volt az A csoportba jutáshoz.
ápr. 22
7:08
Berki: lólengésben ezüstérem a torna EB-n (Behaviour)
Az olimpiai bajnok Berki Krisztián címvédőként ezüstérmet szerzett lólengésben szombaton, a tornászok Moszkvában zajló Európa-bajnokságán.
ápr. 22
7:10
Ez itt nem az oktoberfest (Behaviour)
A címvédő Kiel otthonában lépett pályára az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Mint Nagy László a mérkőzés előtt elmondta: legalább döntetlent szeretnének elérni Kielben, mert a veszprémi csapat jobb formában van, mint két hónappal ezelőtt, és ha meg tudják akadályozni a lerohanásból kapott gólokat, akkor van keresnivalójuk a háromszoros BL-győztes…
ápr. 22
7:24
NBA: vihar söpörte el a Houstont, nem kegyelmezett a Miami (She)
Kevin Durant 24 pontjának és Russell Westbrook tripla duplájának is köszönhetően az Oklahoma City könnyedén legyőzte a vendég Houston Rocketsot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában. A főcsoport-negyeddöntő első mérkőzésén a Thunder 120–91-re győzött. Keleten az alapszakaszgyőztes Miaminak sem okozott problémát az első meccsen a Milwaukee Bucks legyőzése.
ápr. 22
7:26
NHL: a tavalyi döntős New Jersey lemaradt a playoffról (She)
A New York Rangers 4–1-re legyőzte a New Jersey Devilst, és ezzel megpecsételte a tavalyi Stanley-kupa-döntős sorsát: a Devils a matematikai esélyét is elveszítette a rájátszásba kerülésnek. Az Atlanti csoportból így mindkét olyan klub lemarad az utóidényről, amely az elmúlt három szezonban nagydöntőt játszott, a Philadelphia sorsa már korábban megpecsételődött. A Boston négymeccses nyeretlenségi…
ápr. 22
8:00
Sznúker-vb: Williams az első búcsúzó kiemelt (She)
A 11. helyen rangsorolt Mark Williams ez első, kiemeltként vereséget szenvedett versenyző a sheffieldi sznúker-világbajnokságon. A walesit honfitársa, Michael White győzte le 10:6-ra.
ápr. 22
8:02
Női NB I: a Szeged izgalmassá tette a bajnokságot (She)
A női labdarúgó NB I-ben bombameglepetéssel kezdődött a tízfordulós felsőházi rájátszás. A Szegedi AK 2–2-es döntetlent játszott a szezon során eddig mindössze két pontot veszített MTK Hungária vendégeként, és ezzel esélyt adott a címvédőt üldöző Astra-Bíró-Kert FC-nek és Viktória Trend Optika FC-nek, hogy tapadjanak a listavezető kék-fehérekre.
ápr. 22
8:18
Tenisz: nincs változás a női ranglista első 61 helyén (She)
A Fed-kupa-hét miatt alig volt változás a női teniszezők világranglistáján, az első 61 sorrendje változatlan maradt. A magyarok közül a két legjobb, Czink Melinda és Babos Tímea maradt a helyén, alul voltak kisebb-nagyobb változások, Jani Réka 21, Bukta Ágnes 35 helyezést javított.
ápr. 22
8:36
Serie A: zárt kapuk mögött lehet bajnok a Juventus (She)
Zárt kapus meccsen ünnepelhet bajnoki címet a Juventus, miután vizsgálatot indított ellene az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert a Milan elleni vasárnap esti bajnoki bemelegítésénél több szurkoló is rasszista megnyilvánulással sértegette Kevin-Prince Boatenget, a vendég piros-feketék játékosát.
ápr. 22
8:38
Videó: Lovrencsics tíz méterről lőtt a kapu közepébe (She)
Mint arról beszámoltunk, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján a Lech Poznan hazai pályán Lovrencsics Gergő góljának is köszönhetően 3–1-es győzelmet aratott a Zaglebie Lubin ellen, így továbbra is négy pont a hátránya a listavezető Legia Warszawa mögött. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
ápr. 22
9:12
Jégkorong-vb: „Hasznot kell húznunk a hokilázból” (She)
A magyar jégkorong-válogatott ugyan nem tudott feljutni a világ legjobb tizenhat csapata közé, mivel harmadik lett a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságon, ugyanakkor Kovács Csaba szakmai alelnök szerint a sportágnak ki kell használnia, hogy az elmúlt héten is „hokilázban" égett az ország. A Papp László Sportarénában minden nap telt ház, azaz közel 9000 ezer néző látta a magyarok meccseit.
ápr. 22
9:12
Ezúttal is álom maradt a feljutás (Metropol)
Huszonkét perc volt még hátra az olasz–kazah mérkőzésen a bemelegítésből, amikor az olaszok egy lövése nyomán szétrobbant a Papp László Budapest Sportarénában az egyik kapu mögötti plexitábla. „Bárcsak megmaradna e hevességükből valamennyi a meccsre is!” – sóhajtott fel egy szurkoló kissé lemondóan.
ápr. 22
9:14
Videó: „Szándékos volt Csukics belépője, de nem vádoljuk” (She)
Az NB I 24. fordulójában a Ferencváros az épp edzőváltáson átesett Diósgyőr otthonában vendégszerepelt, s a rangadó 2–2-es döntetlenre végződött. Kovac Zoltán, a DVTK vezetőedzője a vártnál sokkal hamarabb megejtette az első cseréjét, ugyanis Vladan Csukics belépője után Gosztonyi András megsérült. A találkozót követően az NSO Tv-nek Dr. Forgács Alfréd csapatorvos és Kovac Zoltán elmondta,…
ápr. 22
9:48
Labdarúgás: Bölöni lett a bajnokság edzője Katarban (She)
Bölöni Lászlót választották a szezon edzőjének a katari labdarúgó-bajnokságban. A marosvásárhelyi szakember korábban Portugáliában (bajnokságot és kupát nyert a Sportinggal) és Belgiumban (bajnokság és szuperkupa-győzelem a Standarddal) is kiérdemelte az elismerést.
ápr. 22
10:06
Vihar söpörte el a Houstont, nem kegyelmezett a Miami (She)
Mára virradóra befejeződött az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásában az első kör első fordulója, s nem megszokott módon sehol sem borult a papírforma, így az összes párosításban előnybe kerültek a pályaelőnnyel rendelkező alakulatok. A Miami első kiemeltként alaposan elverte a Milwaukee-t, míg a nyugati alapszakasz-győztes Oklahoma City a James Harden vezette Houstont „döngölte…
ápr. 22
10:08
Női kézilabda: Bakó Botond hosszabbított Békéscsabán (She)
A női NB I-ben maradást a hét végén kiharcoló Békéscsabai Előre női kézilabdacsapata egy évvel meghosszabbította Bakó Botond vezetőedző szerződését.
ápr. 22
10:24
Videó: két védő közül lőtt győztes gólt Hrepka (She)
Mint beszámoltunk róla, az izraeli élvonalbeli labdarúgó-bajnokság bajnoki címért folyó rájátszásának hatodik fordulójában a Bnei Jehuda hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a Maccabi Haifa ellen. A hazaiak magyar támadója, Hrepka Ádám a 40. percben győztes gólt szerzett és végigjátszotta a mérkőzést. Tekintse meg a magyar légiós találatát!
ápr. 22
10:26
FTC: száz csókot ígértek a kisleányok, de a győzelem elmaradt - fotó (She)
„Száz csókot ád majd a győztes meccs után". A Fradi-indulóból ismert sorral, no meg jó pár, a játékosoknak és a vezetőedzőnek ajánlott „barátnővel" köszöntötték a ferencvárosi szurkolók kedvenceiket a DVTK elleni bajnoki mérkőzésen. A győzelem azonban elmaradt.
ápr. 22
10:42
Tenisz: Federer játék nélkül vette vissza a 2. helyet Murraytől (She)
Roger Federer annak ellenére visszaelőzte Andy Murrayt a férfi teniszezők világranglistáján a monte-carlói tornát követően, hogy nem indult a hercegségbeli ATP 1000-es versenyen. Murray a nyolcaddöntőben (a második számú svájci, Stanislas Wawrinka ellen) elbukott, s ezzel elég pontot veszített ahhoz, hogy tíz ponttal Federer mögé, a 3. helyre csússzon vissza.
ápr. 22
11:00
Női tenisz-világranglista - Nincs változás az élcsoportban (Infostart)
Nem történt változás az élcsoportban a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet az amerikai Serena Williams továbbra is magabiztosan vezet.
ápr. 22
11:00
NS: ezúttal végre megnyeri a BL-t a Győri ETO? - Köztér (She)
A Győri ETO ismét megpróbálja elhódítani a női kézilabda Bajnokok Ligája-serleget. Görbicz Anitáék ellenfele a a döntőben a Larvik lesz. Szavazzon arról, Ön szerint sikerül-e a győrieknek megszerezniük a végső győzelmet! A szavazás hétfő estétől péntek délig érhető el, a végeredményt – kommentárral – jövő kedden közöljük a Nemzeti Sport közösségi rovatában, a Köztérben!
ápr. 22
11:00
Gyurta Dániel győzött 200 méter mellen (Metropol)
A 100 méteren szerzett szombati második hely után vasárnap győzött a fő számában.
ápr. 22
11:18
Videó: a kicselezett csatár is gratulált a kapusnak a kötény után (She)
A svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Häcken 2–0-ra nyert a Mjällby ellen. A találkozón a hazaiak kapusa, Christoffer Källqvist kicselezte a rárontó csatárt. Tekintse meg a jelenetet!
ápr. 22
11:20
Olympiakosz: Megyeri mindenkinek hálás (She)
A görög bajnoki címet már korábban bebiztosító Olympiakosz számára tegnap a Panioniosz elleni 2–1-es győzelemmel fejeződött be az élvonalbeli szezon. A meccset követő ünneplés során a csapat majd' minden játékosa értékelte az idényt, köztük a tegnapi találkozót végigvédő magyar kapus, Megyeri Balázs is.
ápr. 22
11:36
Videó: a csatár is gratulált a kapusnak a kötény után (She)
A svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Häcken 2–0-ra nyert a Mjällby ellen. A találkozón a hazaiak kapusa, Christoffer Källqvist kicselezte a rárontó csatárt. Tekintse meg a jelenetet!
ápr. 22
11:36
Döntőnek beillő párharc (Metropol)
A Bayern München és az FC Barcelona a hazai bajnokságaikban hátradőlhet, de a BL-ben egymással csatáznak a döntőbe jutásért.
ápr. 22
11:38
Videó: a rangadó ellenére is kintről szurkoltak a DVTK-drukkerek (She)
Mint beszámoltunk róla, az NB I 24. fordulójában a Ferencváros az épp edzőváltáson átesett DVTK otthonában vendégszerepelt, s 2–2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. A diósgyőri ultrák továbbra is kitartanak elveik mellett, vagyis hiába az FTC elleni rangadó, szektoruktól távol maradtak és kintről szurkoltak. Tekintse meg a boon.hu felvételét!
ápr. 22
11:54
Ligakupa: a helyszínen is lehet jegyet venni a Fradi-Vidire (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a szurkolók kérését meghallgatva úgy döntött, hogy a kialakult gyakorlattól eltérően lehetővé teszi a Ligakupa döntője (Ferencváros–Videoton, szerda, 17.30) előtt a helyszíni jegyvásárlást is – írja a fradi.hu.
ápr. 22
11:54
Bocsánatot kért a harapdáló Suarez (Metropol)
Az Ajax egykori „kannibálja” most a Liverpool mezében csapott le ismét. Ezúttal Ivanovicot harapta meg.
ápr. 22
11:56
Ökölvívás: Vladimir Klicsko indulna a riói olimpián (She)
Vladimir Klicsko ukrán bokszlegenda húsz évvel az atlantai olimpiai aranyérme után újra szerepelne az ötkarikás játékokon. A várható szabálymódosítások ugyanis lehetővé tehetik, hogy az ukrán klasszis 40 évesen ott legyen Rióban.
ápr. 22
11:58
Videó: James-parádé, hengerelt a Heat-vonat - NBA top 10 (She)
Mint arról beszámoltunk, mára virradóra befejeződött az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában az első kör első fordulója. Hamar beindult a Heat-vonat és lesöpörte a pályáról a nyolcadik kiemeltet, így a játéknap tíz legszebb jelenete közül a második, illetve a dobogó legfelső fokára is LeBron James zsákolása került. Íme!
ápr. 22
12:00
BL: Schweinsteiger játszhat a Barcelona ellen (She)
A kisebb bokasérüléssel bajlódó Bastian Schweinsteiger zöld utat kapott a Bayern München orvosi stábjától, így pályára léphet holnap a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben.
ápr. 22
12:02
Werder: a pocsék szereplés ellenére sincs edzőkérdés (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Werder Bremen vezetősége megerősítette a posztján Thomas Schaaf vezetőedzőt.
ápr. 22
12:30
Videó: egy férfi illata - Civelli finom csókja Ibra nyakára! (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 33. fordulójának záró mérkőzésén a Paris Saint-Germain hazai pályán 3–0-s győzelmet aratott a Nice ellen. A találkozón Renato Civelli furcsa módon hergelte Zlatan Ibrahimovicot, ugyanis a vendég nizzaiak argentin védője nyakon csókolta a svéd játékost. Tekintse meg a jelenetet!
ápr. 22
12:32
Ökölvívás: Varga Miklós mégis nyert a belgrádi boksztornán (She)
A 75 kilogrammos Harcsa Zoltán mellett a 60 kilogrammos Varga Miklós is győzött a Belgrade Winner (Belgrádi Győztes) elnevezésű hagyományos nemzetközi ökölvívótornán.
ápr. 22
13:06
Videó: motoros talicskával vitték le a sérült játékost (She)
A román ötödosztályú labdarúgó-bajnokságban az SS Politehnica Timisoara 9–0-ra nyert a Timisul Urseni ellen. A találkozón érdekes jelenet zajlott le, miután az egyik sérült játékost egy motoros talicskával vitték le a pályáról. A közönség annyira jól szórakozott az eseten, hogy a játékos a tapsvihar közepette önmagát produkálva hatalmas esést mutatott be. Íme!
ápr. 22
13:24
NB I: Vernes talán már ebben a szezonban is játszhat (She)
Az MTK ellen súlyos sérülést szenvedő Vernes Richárd elkezdheti az edzéseket, és elképzelhető, hogy még a mostani szezonban is pályára léphet. A Honvéd hivatalos honlapjának adott interjújában a játékos elmondta, már sokkal jobban van, s lehet, hogy még ebben az idényben visszatér a csapathoz.
ápr. 22
13:42
F1: Vettel sivatagi rókává koronázta magát - sajtóvisszhang (She)
A nemzetközi sajtó a világbajnoki címvédő Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának fölényes sikerét visszhangozta a vasárnapi Formula–1-es Bahreini Nagydíj másnapján.
ápr. 22
13:44
NB I: Lanzafame és Leonardo 51 lövésből 2 gólt szerzett (She)
A labdarúgó NB I-ben télen szerződtetett futballisták közül a kispesti Davide Lanzafame és a ferencvárosi Leonardo minden kétséget kizáróan erősítést jelent csapata számára. A két futballista hatékonysága azonban még hagy kívánnivalót maga után. Megvizsgáltuk az eddigi statisztikáikat.
ápr. 22
14:00
NB I: az FTC egy híján minden mutatóban a DVTK fölé nőtt (She)
A labdarúgó NB I tegnapi, DVTK–Ferencváros mérkőzésén (2–2) a gólok számán kívül a vendégek minden fontos mutatóban a hazaiak fölé nőttek. Lássuk a találkozó statisztikáit!
ápr. 22
14:02
NB II: lenyelte a nyelvét a ZTE középpályása, de jól van (She)
A BKV Előre elleni hétvégi mérkőzés 74. percében Simonfalvi Gábor egy felugrás után a földön maradt. A zalaegerszegi játékos csapattársai azonnal jelezték, hogy baj van, hiszen, mint kiderült, a futballista elveszítette az eszméletét, és lenyelte a nyelvét.
ápr. 22
14:04
Férfi kézi BL: Nagy és Sulic a játékhét válogatottjában - videó (She)
Nagy László és Renato Sulic is bekerült a játékhét válogatottjába a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonását követően. A veszprémiek Kielben kaptak ki egy góllal (32–31): egyik szemünk sírhatott (a 47. percben még hat góllal vezettek a vendégek), a másik viszont örülhetett (egygólos hátrány a címvédő otthonában nem rossz a hazai visszavágó előtt). A csapatba bekerülő nyolc…
ápr. 22
14:18
Videó: Cristian Ugalde gólja a BL öt legszebb találata között (She)
Cristian Ugalde gólja is bekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásának legszebb öt találata közé. Az MKB Veszprém balszélsőjének gólja a harmadik helyen végzett. Íme!
ápr. 22
14:36
Fed-kupa: kiesett a címvédő, orosz-olasz döntőt rendeznek (She)
A női teniszezők Fed-kupájának elődöntőjében a hazai pályán játszó, 3. helyen rangsorolt Olaszország 3:1-re vezet a címvédő Csehország ellen, így a párosmérkőzés eredményétől függetlenül kiharcolta a fináléba jutást.
ápr. 22
14:38
BL: Martínez a ligák csatájára is számít az elődöntőben (She)
Kedden a német Bayern München a Barcelonát látja vendégül a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. A bajorok spanyol légiósának, Javi Martíneznek minden bizonnyal kiemelten fontos lesz a találkozó: egyrészt honfitársai, válogatottbeli csapattársai ellen lép pályára, másrészt tavaly nyáron a Bayern mellett éppen a Barca volt a legkitartóbb kérője. A középpályás szerint a…
ápr. 22
14:54
Montpellier: a nyáron Fernandez váltja Girard-t a padon (She)
A francia bajnoki címvédő Montpellier labdarúgócsapata bejelentette, hogy a nyáron távozik a posztjáról René Girard vezetőedző, akinek a helyét a kétéves szerződést kötő Jean Fernandez veszi át.
ápr. 22
15:12
Videó: nézők közé repült az autóversenyző kasztnija (She)
Az amerikai NHRA gyorsulási bajnokság hétvégi futamán elképesztő jelenet játszódott le. Robert Hight autójának motorja felrobbant, a leváló kasztni pedig a nézők közé repült. A jelenlévők közül senki sem sérült meg súlyosan. Íme!
ápr. 22
15:14
NFL: Revis a Tampa Baynél - a legjobban fizett cornerback lett (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers egy csere keretén belül megkaparintotta a liga egyik, ha nem a legjobb cornerbackjét, Darrelle Revist.

Keresés