2015. október 10. szombat

okt. 10
0:00
Eb-selejtezők - Már kilenc csapat kijutott (Infostart)
Pénteken a spanyol és a svájci válogatott kijutott a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, így már kilenc csapat részvétele biztos a kontinensviadalon.
okt. 10
0:00
Válogatott: már csak a törökök az ellenfelek! Nāc Latviju! (She)
Magyarország a Feröer elleni 2–1-es győzelemmel biztosította a (legalább) pótselejtezős helyét a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatban, amin a görögöktől elszenvedett 4–3-as vereség sem változtatott. A magyar csapatnak ugyanakkor nincs a saját kezében a sorsa a közvetlen kijutást illetően – igaz azonban az is, hogy a legjobb harmadik helyért (vagyis a biztos…
okt. 10
1:12
Szombati sportműsor: folytatódik a török–holland hajsza (She)
Szombaton megfelelő eredmények esetén Wales, Belgium, Olaszország és Norvégia is bebiztosíthatja Európa-bajnoki szereplését, míg az A-csoportban folytatódik a Törökország–Hollandia versenyfutás az Eb-pótselejtezőt érő harmadik helyért. A lépéselőnyben lévő törököknek a már Eb-résztvevő csehek otthonában kellene nyerniük, hogy megtartsák kétpontos előnyüket a Kazahsztánba látogató Hollandia előtt.…
okt. 10
6:18
Széchenyi vízi emléktúra lesz ma Vác és Budapest között (Infostart)
Első alkalommal rendezi meg szombaton a Széchenyi vízi emléktúrát a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Budapesti Sportszövetségek Uniójával (BSU), a Magyar Evezős Szövetséggel és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve.
okt. 10
7:12
Liverpool: Klopp megszólalt, és máris pólókra került (She)
Nem vesztegette az időt a Liverpool labdarúgócsapatának marketingrészlege és szurkolói boltja: az új menedzser Jürgen Kloppon máris elkezdett kaszálni a klub.
okt. 10
7:48
Videó: „Ó, nem, Istenem, átrepült a kerítésen, lángol!” – hátborzongató baleset (She)
Hátborzongató baleset történt Ausztrália egyik leghíresebb és leglátványosabb versenypályáján, Bathurstben: a Panoráma-hegyen megrendezett Aussie Racing Cars viadalon Damien Flacket saját testvére, Adrian lökte meg a Conrod egyenesben – nagyjából 220-230 km/órás sebességgel indult el légi útra az autója.
okt. 10
8:06
NHL: a Red Wings kitömte és lenullázta a torontóiakat (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában a Detroit Red Wings 4–0-ra kiütötte a Toronto Maple Leafs csapatát. Győzött a New York Rangers, a Winnipeg Jets, az Arizona Coyotes és – hosszabbításban – a Chicago Blackhawks is.
okt. 10
9:00
Férfi kézilabda európai kupák - Pont nélküli BL-ellenfelek (Infostart)
A csoportját vezető MVM Veszprémnek, valamint a MOL-Pick Szegednek is sereghajtó, pont nélkül álló ellenfele lesz a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, negyedik fordulójában.
okt. 10
9:00
MotoGP: Lorenzo pole-ban, épphogy megelőzte Rossit (She)
Jorge Lorenzo indulhat a pole pozícióból a vasárnapi MotoGP Japán Nagydíjon, miután minimális különbséggel megelőzte Valentino Rossit. Moto3-ban Romano Fenati élete első pole-ját szerezte meg.
okt. 10
9:18
Baráth Etele: az edzőknek jobban meg kellene érteniük egymást (Infostart)
A tizenhárom olimpiai kvótával, a legsikeresebb utánpótlás világbajnoksággal és a győri rendezésű maratoni kajak-kenu világbajnokságon született magyar éremrekorddal a hazai kajak-kenu sport kiemelkedően sikeres szezont zárt - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. A sportvezető azonban azt is hozzátette: van még tér fejlődésre.
okt. 10
9:18
Válogatott: Ellenfél nélkül a világ egyik legjobbja vagyok – Böde (She)
Érthetően boldog Böde Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott támadója, aki csütörtökön a Feröer elleni Európa-bajnoki selejtezőn két góljával győzelemre vezette a csapatot. A Ferencváros csatára a Nemzeti Sportnak adott interjút.
okt. 10
10:03
EURO 2016: Élet-halál meccs várható Boszniában (Agroinform)
A bosnyákoknak csak a győzelem, míg a walesieknek már a döntetlen is megfelelő eredmény lenne szombaton.
okt. 10
10:12
Németország: eltilották, mert „megmogyorózta” ellenfelét (She)
Hét mérkőzésről eltiltották Squipon Bektasit, a német negyedosztályú labdarúgó-bajnokságban (Regionalliga) szereplő HSV Kessen Hassel 25 esztendős játékosát, amiért nemes egyszerűséggel „megmogyorózta” a Trier futballistáját a két csapat összecsapásán.
okt. 10
10:14
WNBA: három pont döntött, előny a Hiúzoknál (She)
Egymás után második mérkőzését is megnyerte a Minnesota Lynx női kosárlabdacsapata az amerikai profiliga (WNBA) nagydöntőjében, így megfordította az állást, és 2–1-re vezet az Indiana Fever ellen. A döntő eddigi mindhárom mérkőzése hat vagy kevesebb pont különbséget hozott.
okt. 10
10:16
Válogatott: Egy kicsit sok ez, átestünk a ló túloldalára – Böde (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szombat reggel elutazott Görögországba, az utolsó Európa-bajnoki selejtezőre. Az indulás előtt a Feröer ellen két gólt szerző Böde Dániel és Tőzsér Dániel válaszolt az újságírók kérdéseire.
okt. 10
11:06
Válogatott: hány csatárral játszunk vasárnap? Storck válaszolt (She)
Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitányát a görögországi indulás előtt a csatárok számáról, a felállásról és a görög válogatottról is kérdezték az újságírók.
okt. 10
11:33
Sportfogadás: Ha hétvége, akkor hatharom.com-kombi! (Agroinform)
Lássuk, ezen a hétvégén tippmestereink és szerkesztőink mely tippeket érzik a legerősebbnek!
okt. 10
12:00
F1: Sainz balesete miatt korán véget ért az edzés Szocsiban (She)
Carlos Sainz Jr. ijesztő balesete miatt idő előtt leintették az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzését Szocsiban. A spanyol pilóta a falnak ütközött az autójával, amely ezt követően hatalmas sebességgel a védőkorlátba szaladt, a fal maga alá temette az autót. Mindenki a versenyzőért aggódik.
okt. 10
12:36
Tenisz: Nadal legyőzte mumusát; Wawrinka-Paire döntő Tokióban (She)
Lemaradt a tokiói ATP-tenisztorna döntőjéről a hazaiak kedvence, Nisikori Kei, aki hiába nyerte meg az első játszmát simán Benoit Paire-rel szemben, a következő két szettet elbukta. Paire ellenfele a fináléban Stan Wawrinka lesz. Pekingben Rafael Nadal már ellenfelét várja, a spanyol világklasszis 7:5, 6:3-ra intézte el mumusát, az őt a szezonban már háromszor legyőző Fabio Fogninit. Nadal a…
okt. 10
12:38
F1: Sainz a balesete miatt kihagyja az időmérőt – videó (She)
Carlos Sainz Jr. ijesztő balesetet szenvedett az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzésén Szocsiban. A spanyol pilóta a hírek szerint szerencsére jól van.
okt. 10
12:54
Orosz Nagydíj - félbeszakították a szombati edzést (Infostart)
Félbeszakították a Szocsiban zajló Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati szabadedzését Carlos Sainz Jr. balesete miatt.
okt. 10
12:54
Real: „Én voltam a rút kiskacsa, sosem bíztak bennem…” (She)
A Real Madrid labdarúgócsapatánál nem mindig könnyű az élet, a mindig kritikus, maximalista drukkereknek és újságíróknak szinte lehetetlen megfelelni. Van, aki ezt el tudja viselni és idővel megszokja és van, aki nem. A már az AS Monacót kölcsönben erősítő Fábio Coentrao utóbbi kategóriába tartozik.
okt. 10
12:56
Válogatott: Feröer ellen kezdő volt, sérülten hazatért (She)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy válogatott szélsője, Bódi Ádám sérülés miatt nem állhat a nemzeti csapat rendelkezésére a Görögország elleni , vasárnapi Eb-selejtezőn.
okt. 10
13:12
Pekingi tenisztorna - Nadal a döntőben (Infostart)
A volt világelső Rafael Nadal jutott be elsőként a döntőbe a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyében.
okt. 10
13:12
Felkészülés: az Újpest két góllal legyőzte NB II-es ellenfelét (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Siófokot.
okt. 10
13:14
Kvíz: otthon van a sportfilmekben? Mondja meg, melyiket látja! (She)
Legújabb kvízünkben egy kép alapján kell kitalálni, hogy melyik híres filmből való a kép. Rengeteg könnyű kérdés várja az olvasót, de akadnak nehezebbek is. Ön mennyit talál el a 21-ből?
okt. 10
13:48
Real Madrid: nemes gesztust tett a blancók sztárja (She)
Keylor Navas, a Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgója és egyben a Costa Rica-i válogatott kapusa a nemzeti tizenegy Dél-Afrika elleni felkészülési mérkőzésén nemes gesztust tett. A 28 esztendős játékos egy, a nézőtérről a pályára rohanó, majd sírva fakadó rajongójával készített közös fényképet.
okt. 10
13:48
Nadal döntős Pekingben (Metropol)
A volt világelső Rafael Nadal jutott be elsőként a döntőbe a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyében.
okt. 10
13:50
F1: Sainz jól van, nem tört csontja, talán versenyezhet – fotó (She)
Carlos Sainz Jr. jól van, a 4. számú szocsi kórházban, ahol kivizsgálták, kiderült, hogy egyetlen csontja sem tört el az Orosz Nagydíj 3. szabadedzésén elszenvedett balesetében.
okt. 10
13:52
F1: Orosz Nagydíj, időmérő élőben az NSO-n! (She)
Nico Rosberg egymás után másodszor indulhat az első rajtkockából, a Japán Nagydíj után ugyanis az Orosz GP időmérő edzését is az élen zárta. Lewis Hamilton lett a második, Valtteri Bottas a két Ferrarit megelőzve harmadik – a finntől ez azért is bravúr, mert csapattársa, Felipe Massa csak a 15. lett. Az időmérőn nem vett részt a 3. szabadedzésen nagyot bukó Carlos Sainz Jr., akit megfigyelésre…
okt. 10
13:57
EURO 2016: Casillasék kivihetnek minket az Eb-re (Agroinform)
Tisztult a kép a legjobb csoportharmadik helyét illetően, Ukrajna NEM győzheti le Spanyolországot.
okt. 10
14:06
Törjétek meg a görög átkot! Athénban győzni kell az Eb-ért (Blikk)
Budapest — Meg kell törni az átkot görögök ellen!  A magyar labdarúgó-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésére készül, és a biztos továbbjutás reményében mindenképpen nyerni kell.
okt. 10
14:06
Tenisz: Bacsinszky Tímea döntős, spanyol ellenfele lesz (She)
A pekingi kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében Bacsinszky Tímea három szettben legyőzte a hatodik helyen kiemelt Ana Ivanovicsot, így bejutott a fináléba, amelyben a spanyol Garbine Muguruza lesz az ellenfele.
okt. 10
14:06
Sainz falnak csapódott a szabadedzésen (Metropol)
Félbeszakították a Szocsiban zajló Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati szabadedzését Carlos Sainz Jr. balesete miatt.
okt. 10
14:24
Képek: Armani, Lacoste – stílusosan újragondolt mezek (She)
Emilio Sansolini grafikus gondolt egy merészet és a futballválogatottak mezeit egy kicsit átalakítva, az adott ország legnagyobb divatmárkáit felhasználva átszerkesztette a nemzeti trikókat. Íme, a legjobbak!
okt. 10
14:42
FIFA: Blatter után Platini is fellebbezett (She)
Fellebbezett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottságának csütörtöki döntése ellen szombaton Michel Platini FIFA-alelnök, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, akit a testület 90 napra felfüggesztett tisztségéből, eltiltva ezzel mindenfajta labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.
okt. 10
14:44
Képek: ez a különbség Rodgers és Klopp között! (She)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool Jürgen Kloppot nevezte ki az együttes új menedzserének. Íme, a német mester bemutatásának legjobb képei! Az utolsó kettő különösen sokatmondó…
okt. 10
14:46
Videoton: zseniális gyakorlattal a jobb reflexért – videó (She)
Bíró Imre, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton kapusedzője elképesztően kreatív módszerrel igyekszik javítani a kapusok reflexeit. A klub hivatalos honlapjára, a vidi.hu-ra fel is került egy rövid videó a speciális gyakorlatról.
okt. 10
15:00
Orosz Nagydíj - Jól van a balesetet szenvedett Sainz (Infostart)
Jól van Carlos Sainz Jr., akinek a balesete miatt félbeszakították a Szocsiban zajló Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati szabadedzését.
okt. 10
15:18
Tokiói tenisztorna - Nisikori nem védheti meg címét (Infostart)
Nem védheti meg címét Nisikori Kej a tokiói, 1,37 millió dollár (383,6 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán, miután a döntőbe jutásért vívott mérkőzésén meglepetésre kikapott a francia Benoit Paire-től.
okt. 10
15:18
F1: Rosberg megint legyőzte Hamiltont az időmérőn (She)
Nico Rosberg egymás után másodszor indulhat az első rajtkockából, a Japán Nagydíj után ugyanis az Orosz GP időmérő edzését is az élen zárta. Lewis Hamilton lett a második, Valtteri Bottas a két Ferrarit megelőzve harmadik – a finntől ez azért is bravúr, mert csapattársa, Felipe Massa csak a 15. lett. Az időmérőn nem vett részt a 3. szabadedzésen nagyot bukó Carlos Sainz Jr., akit…
okt. 10
15:27
Darts: Van Gerwen harmadszor vagy Thornton először? (Agroinform)
Nagyot kaszálhatunk, ha a skót klasszis legyőzi a holland zsenit a World Grand Prix szombati fináléjában.
okt. 10
15:36
Tenisz: Djokovics lesz Nadal ellenfele Pekingben (She)
A Pekingben zajló kemény pályás férfi tenisztorna elődöntőjében Novak Djokovics könnyedén, két szettben legyőzte David Ferrert, így ő játszik Rafael Nadallal a fináléban. Ferrer fogadóként két meccslabdát hárított, de adogatóként rögtön az elsőt elvesztette.
okt. 10
15:54
Orosz Nagydíj - Rosberg ezúttal is Hamilton elől indulhat (Infostart)
Az összetett pontversenyben második helyen álló Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő kezdheti az élről a vasárnapi futamot. A Mercedes német pilótája így egymás után másodszor indulhat az első rajtkockából, a Japán Nagydíj után Szocsiban is Lewis Hamilton elől indulhat. Az időmérőn nem vett részt a 3. szabadedzésen nagyot bukó Carlos Sainz Jr., akit…
okt. 10
16:30
Barca: Ronaldo lebukott! 2 nővel szexelt az elnöki páholyban (She)
„Las mejores anecdotas del Barca" – ezzel a címmel jelent meg könyv, amely az FC Barcelona 116 éves múltjának különös, érdekes és finoman szólva sem mindennapi történeteit meséli el, a az előző század kiválóságaival és a jelen sztárjaival a főszerepben. A spanyol Marca három anekdotát is megosztott a könyvből.
okt. 10
16:48
Válogatott: ordibálás a görögök sajtótájékoztatóján, a tolmács inkább nem fordít (She)
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap a görögökkel csap össze az Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának utolsó fordulójában. A házigazdák sajtótájékoztatóján a jelenlévő görög újságírók hangos szócsatába keveredtek egymással, valamint a csapat védőjével, Vaszilisz Toroszidisszel.
okt. 10
16:48
Rosberg nyerte az időmérőt (Metropol)
Az összetett pontversenyben második helyen álló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő kezdheti az élről a vasárnapi futamot.
okt. 10
17:06
FIFA - Platini is fellebbezett (Infostart)
Fellebbezett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai bizottságának csütörtöki döntése ellen szombaton Michel Platini FIFA-alelnök, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, akit a testület 90 napra felfüggesztett tisztségéből, eltiltva ezzel mindenfajta labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.
okt. 10
17:06
Videó: Lewa és Javi Martínez is képes volt Bale bravúrjára (She)
A Bayern München egy korábbi edzésfelvételén a német csapat néhány játékosát láthatjuk, amint az alapvonalról, a szögletzászló (képzeletbeli helyének) közeléből próbálnak kapuba találni. Ezeket a klasszisokat nézve egészen könnyűnek látszik az egész.
okt. 10
17:08
Kikapott B csoportos Eb-selejtezőjén a magyar amerikaifutball-válogatott (Infostart)
Nem jutott ki a B csoportos Európa-bajnokságra a magyar amerikaifutball-válogatott, miután 56-0-s vereséget szenvedett a szerb csapattól a szombati selejtezőn.

Keresés