2015. október 23. péntek

okt. 23
6:33
Bundesliga - Dárdaiék az újonchoz utaznak (Infostart)
A Dárdai Pál irányította Hertha BSC az újonc Ingolstadt otthonában lép pályára a német labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában.
okt. 23
7:09
NFL: a Seahawks a szezonban először nyert idegenben (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) hetedik fordulójának nyitó mérkőzésén a Seattle Seahawks 20–3-ra legyőzte idegenben a San Francisco 49erst.
okt. 23
7:27
Pelé, a "Fekete Gyöngyszem" 75 éves (Infostart)
Október 23.-án lesz 75 éves minden idők egyik legismertebb és legjobb labdarúgója, a sportág egyetlen háromszoros világbajnoka, a brazil Pelé.
okt. 23
8:03
BL: doppingolás miatt eltiltás vár a Dinamo Zagreb légiósára (She)
Eltiltás vár Arijan Ademire, a horvát Dinamo Zagreb macedóniai labdarúgójára, mert egy szeptemberi doppingmintájának B-próbája is pozitív eredményt hozott.
okt. 23
8:21
A harmadik vb-cím Hamilton amerikai álma (Infostart)
Valóra válthatja az amerikai álmot vasárnap a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája, aki három futammal az idény vége előtt nyerheti meg harmadik Forma-1-es vb-címét az Egyesült Államok Nagydíján, a texasi Austinban.
okt. 23
8:21
Férfi kosár Euroliga: otthon javított a Bayern és a Real (She)
A férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján – első fordulós vereségét követően – hazai pályán nyert a Bayern München és a Real Madrid is. A bajor csapat az első körben épp a Realt legyőző Himkit múlta felül kilenc ponttal, míg a spanyol együttes a Crvena zvezda ellen győzött könnyedén.
okt. 23
8:39
Videó: a Celtic-játékost lecserélték, leüvöltötte az edző fejét (She)
A skót Celtic 3–1-re kikapott a norvég Moldétól a labdarúgó Európa-ligában, így három forduló után két ponttal az A-csoport utolsó helyén áll. Ronny Deila, a Celtic menedzsere 1–3-as állásnál lecserélte Kris Commonst, aki 2011 óta tagja a csapatnak, ám a 32 esztendős játékos – finoman szólva – nem értett egyet az edző döntésével.
okt. 23
8:41
Válogatott: Irány Norvégia! – megindult a jegyértékesítés (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megindult a jegyárusítás a Norvégia–Magyarország (november 12., Oslo, Ullevaal Stadion, 20.45) Eb-pótselejtezőre.
okt. 23
8:57
NFL: a Seahawks a szezonban először nyert idegenben (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) hetedik fordulójának nyitó mérkőzésén a Seattle Seahawks 20–3-ra legyőzte idegenben a San Francisco 49erst.
okt. 23
10:00
Az ellenzék is ünnepel - Találkozzunk háromkor a Nemzetinél (Behaviour)
"Öt és fél éve szabad a Gazda. Öt és fél éve szabad a rablás..."
okt. 23
10:02
Izrael elpusztításával fenyeget videóüzenetében az Iszlám Állam (Behaviour)
"Egyetlen zsidó sem fog életben maradni az országban."
okt. 23
10:09
Chelsea: Hazard boldogtalan – de a Realnál mitől lesz boldog? (She)
A L'Equipe is beszámolt arról – amiről az angol és a spanyol sajtó információi alapján már honlapunk is írt –, hogy a Chelsea klasszis belga labdarúgója, Eden Hazard boldogtalannak érzi magát a londoni klubnál. A támadóval kapcsolatban lehetséges következő állomáshelyként a Real Madridot emlegetik, méghozzá a nyári átigazolási időszakban.
okt. 23
10:11
Videó: Boldog születésnapot, Pelé! 75 éves a Király (She)
75 éves minden idők egyik legismertebb és legjobbnak tartott labdarúgója, a sportág egyetlen háromszoros világbajnoka, a brazil Pelé.
okt. 23
10:27
Premier League - Városi rangadó Manchesterben (Infostart)
A Bajnokok Ligája után a Premier League-ben vár fontos összecsapás a két manchesteri labdarúgócsapatra, a Unitedre és a Cityre: a két együttes vasárnap az Old Traffordon lép pályára a 10. forduló rangadóján, amely Louis van Gaal szerint eldönti, hogy a United bajnokesélyes-e.
okt. 23
10:27
DVTK: Gyenge csapat; Ezt a focit kicsit nehéz nézni – Szivics (She)
Éles kritikával illette a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát Tomiszlav Szivics, a miskolciak korábbi trénere, aki gyengének minősítette a mostani együttest, amelytől szerinte irreális elvárás, hogy az első hat között végezzen a bajnokságban.
okt. 23
10:54
NB I: Horváth Ferenc a második bajnokiját is behúzhatja a Vidivel (Agroinform)
A formába lendülő Videotonnak még idegenben sem okozhat gondot a leszállóágban lévő Haladás legyőzése.
okt. 23
11:03
Labdarúgó NB I - Legutóbbi veresége helyszínére látogat az FTC (Infostart)
Legutóbbi veresége helyszínén, Diósgyőrben lép pályára a Ferencváros az OTP Bank Liga szombati, 13. fordulójában.
okt. 23
11:57
Férfi kézi BL: Karabatic ezt várja a Veszprém elleni meccstől (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi rangadóján a Veszprém KC a Paris Saint-Germain otthonában lép pályára (vasárnap, 17 óra, tv: Sport2). Nikola Karabatic, a világ legjobb kézilabdázójának kétszer (2007, 2014) megválasztott játékos a L’Équipe-nek arról beszélt, mit vár a meccstől.
okt. 23
12:15
Hertha: Dárdai Pál segítséget kér, mi legyen a taktika? (She)
Dárdai Pál felnőttként kezeli a játékosait, pénteken például maguk dönthetik el, mi legyen a taktika az Ingolstadt ellen – írja a Bild a Hertha labdarúgócsapatának bajnoki készülődéséről.
okt. 23
12:17
Férfi kézi: a 23 éves válogatott átlövő hosszabbított a klubjával (She)
Zdolik Bence, a Balatonfüredi KSE válogatott átlövője két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését – adta hírül a balatoni klub hivatalos honlapja.
okt. 23
13:00
PL: A West Ham a Chelsea-t is megtréfálná (Agroinform)
Három nagyágyú skalpját már begyűjtötte a WHU, Slaven Bilicék szombaton a Chelsea-t is elkaphatják.
okt. 23
13:09
Manchester City: az ifi BL-t az MLS-re válthatja Vieira (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásáról lemaradó New York City FC-nél a következő szezonban Patrick Vieira veheti át Jason Kreis helyét.
okt. 23
13:27
F1: „Nevetséges” – Vettel még Hamilton szocsi manőverét emlegeti (She)
A Formula–1-es Orosz Nagydíjon úgy tűnt, Lewis Hamilton szándékosan lassított a pole pozícióban lévő Nico Rosberg mögött a felvezető kör során, majd később, a biztonsági autó kiállása előtt is. Sebastian Vettel jelezte neki, hogy gyorsítania kellene – a német az Amerikai GP előtt is felemlegette a szituációt, és még mindig nem túl boldog...
okt. 23
13:45
Bundesliga: ezredik győzelmére készül a Bayern München (She)
Történelmi győzelmet arathat szombat délután a Bayern München labdarúgócsapata, a bajor együttes ugyanis Németországban elsőként begyűjtheti az 1000. sikerét a Bundesligában.
okt. 23
14:03
Chelsea: Nem vagyok angyal. Nem változok meg! – D. Costa (She)
Hosszabb interjút adott a brit közszolgálati televíziónak Diego Costa, a Chelsea labdarúgócsapatának csatára, aki meg sem próbálta tompítani a róla kialakult „rossz fiú” képét, sőt, egyes mondataival kifejezetten ráerősített arra.
okt. 23
14:05
Magyar–norvég: sérült a csatár, lemaradhat a csatáról (She)
Minden bizonnyal lemarad a Magyarország–Norvégia Eb-pótselejtezőkről (november 12., 15.) Adama Diomande, az északiak sérült labdarúgója.
okt. 23
14:39
Így veszett el egy aranygeneráció a magyar futball számára (Infostart)
Kevés kérdésben volt olyan erős egység 1956-ban a magyar labdarúgásban, mint abban, hogy a rendkívül tehetséges, 1937-38-as generáció majdan az Aranycsapat méltó utóda lehet. A csapatot Angliába ért a forradalom kitörésének híre, tagjainak többsége soha többet nem futballozott Magyarországon.
okt. 23
14:39
Férfi kézi BL: a focisták inspirálták a Löwen-verőket (She)
A Malmö futballistáinak BL-győzelméből merített erőt a svéd Kristianstad kézilabdacsapata, amely csütörtökön a klub történetének legnagyobb diadalát aratva hazai pályán 32–29-re megverte a Rhein-Neckar Löwent a Bajnokok Ligája csoportkörében.
okt. 23
14:41
F1: A sportnak változtatásokra van szüksége – Hamilton (She)
Lewis Hamilton szerint változtatásokra van szükség a Formula–1-ben, jobb, élvezhetőbb terméket kell szállítani a nézőknek az előrelépés érdekében.
okt. 23
14:48
PL: Akkor most essünk hasra az Arsenal teljesítményétől? (Agroinform)
A bukmékerek szerint óriási, többgólos favorit hazai pályán az Arsenal az Everton együttese ellen.
okt. 23
15:15
Vízilabda: ünneplik a hat magyart a 18 olimpiai aranyért (She)
A 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpián is aranyérmet szerző Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán „Team Hungary” néven jelölést kapott a Hírességek Csarnokába (ISHOF) – tudtuk meg a magyar szövetség honlapjáról.
okt. 23
15:17
Asztalitenisz: ilyen sem volt még, 12 évesen a főtáblán (She)
Harimoto Tomokazu lett a legfiatalabb asztaliteniszező, aki főtáblára jutott World Tour-versenyen. A 12 éves japán fiatalembernek a varsói viadalon sikerült ez a bravúr.
okt. 23
15:24
Lincoln Chafee már biztosan nem lesz elnök (Behaviour)
A kormányzó nem folytatja a demokrata elnökjelöltségért folytatott küzdelmet.
okt. 23
16:09
Arsenal: Cech közeledik a PL-rekord megdöntéséhez (She)
Túlzás lenne állítani, hogy csodálatosan indult Petr Cech pályafutása az Arsenalnál, de az elmúlt hetekben azért alaposan belelendült, októberben például gólt sem kapott még.
okt. 23
16:11
Videó: amikor CR-t még tátott szájjal nézte az MU BL-újonca (She)
Emlékeznek 2003-ra, amikor Cristiano Ronaldo még a Manchester United labdarúgója volt? Az azóta klasszissá érett portugál zsenge korában az MU akadémistáinak mutatta meg többek között a védjegyévé vált cselét. Az ifjú tehetségek között ott volt Jesse Lingard is, aki a héten, a CSZKA Moszkva ellen játszotta az első BL-mérkőzését. A huszonkét éves angol ezidáig csupán egyszer, a 2014–2015-ös…
okt. 23
16:18
Áder és Seehofer, a két jó barát (Behaviour)
A köztársasági elnök köszönetet mondott az '56-os magyarok támogatásáért.
okt. 23
16:18
La Liga: Óriásölőhöz látogat a Real Madrid (Agroinform)
A Celta Vigo idén már a Barcelonát, a Sevillát és a Villarrealt is legyőzte. Következnek Ronaldóék?
okt. 23
16:20
Magyar válogatott: Nah,kezdődik! - Egervári beszólt Storcknak (Agroinform)
A "szerethető" válogatott egykori kapitánya szerint döbbenetes, hogy Sallói helyett Andy Möller segíti a felkészülést.
okt. 23
16:27
A háromszoros olimpiai bajnok magyar vízlabdázókat jelölik a hírességek csarnokába (Infostart)
A 2000 és 2008 között három olimpiai bajnok címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott hat játékosát is jelölik a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába.
okt. 23
17:03
Michelisz Norbert világklasszis ellenfélt kapott (Blikk)
A Zengő Motorsport pilótája világklasszis ellenfélt kapott, hiszen a kétszeres Dakar-győztes, címvédő tereprali-versenyző, N csoportos ralivilágbajnok Nasszer al-Attijah rajthoz áll a túraautó-vb novemberi, Katari Nagydíján.
okt. 23
17:03
Hollandia: az új edző nagy reményeket fűz Otigbához (She)
Foppe de Haan, a napokban edzőt váltó Heerenveen beugró szakvezetője legalább öt helyen akar változtatni a kezdőcsapaton, és oda tervezi jelölni Otigba Kennethet, a klub magyar-nigériai labdarúgóját is a hétvégi bajnoki mérkőzésen.
okt. 23
17:05
Tenisz, WTA-vb: Sarapova megdicsérte Babos ruháját (She)
A Kristina Mladenoviccsal párban induló Babos Tímea többek között a világelső Martina Hingis, Sania Mirza duóval került egy csoportba a női teniszezők év végi világbajnokságának sorsolásán.
okt. 23
17:21
Újabb pályázó szeretné megkaparintani a Blatter elnöki székét (Blikk)
Genf – Jérome Champagne, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkár-helyettese csatlakozott a FIFA elnöki posztjáért zajló küzdelemhez, miután a hét elején elküldte hivatalos pályázatát.
okt. 23
17:39
Bursaspor: Dzsudzsák Balázs ebbe jól belenézett – videó (She)
Dzsudzsák Balázs már augusztus óta a Bursaspor labdarúgója, de egy felhasználó most látta elérkezettnek az időt, hogy videót töltsön fel az internetre a hivatalos szemorvosi vizsgálatról, valamint a magyar légiós helikopteres érkezéséről. Ha már megtette, itt a lehetőség, hogy mi is felelevenítsük az eseményeket!
okt. 23
17:48
Alpesi sí: Hirscher győzelmét hozhatja a szezonnyitó (Agroinform)
Hétvégén elkezdődik a 2015/16-os alpesi sí Világkupa-szezon, hagyományosan az ausztriai Söldenben.
okt. 23
17:57
NB I: „Senkitől sincs félnivalónk” – Bekő a Fradi elleni meccsről (She)
A labdarúgó NB I 13. fordulójában a legutóbbi három hazai mérkőzésén hét pontot gyűjtő Diósgyőr a listavezető Ferencvárost fogadja. A DVTK vezetőedzője, Bekő Balázs úgy véli, csapata képes megszakítani a Fradi veretlenségi sorozatát, míg a zöld-fehéreket irányító Thomas Doll szerint győztesen jönnek ki a párharcból, ha minden játékosa a legjobbját nyújtja.
okt. 23
18:24
Több ezer menekült gyalogol Ausztriában (Behaviour)
Annak ellenére indultak útnak, hogy a hatóságok folyamatosan visszafordulásra szólították fel őket.
okt. 23
18:26
Filmes nagyágyúk szólaltak fel menekültügyben (Behaviour)
A delegáció tagjai Brüsszelben találkoztak Martin Schulzcal is.
okt. 23
18:33
Tenisz: Henint és Szafint is jelölték a halhatatlanok közé (She)
A belga Justine Henint és az orosz Marat Szafint is jelölték a sportág nemzetközi Tenisz Hírességek Csarnokába.
okt. 23
18:51
Ma 75 éves minden idők legjobb futballistája (Infostart)
Três Corações, azaz Három Szív. Igy hívnak egy kis várost Brazília Minas Gerais államában. A település híre aligha lenne ismert Európában, ha 1940. október 23-án meg nem születik João Ramos do Nascimento és Dona Celeste Arantes gyermeke, Edson Arantes do Nascimento. A XX. század negyvenes éveiben még erősen falusias jellegű város girbegurba Harmadik utcáját ugyanúgy szárnyára kapta a világhír,…

Keresés