2015. október 5. hétfő

okt. 5
0:36
Hétfői sportműsor: Mol Liga, futsal, tenisz és Seahawks–Lions (She)
Hétfőn pihennek a topligák, de eseménynek így sem leszünk híján, három meccset rendeznek meg a jégkorong Mol Ligában, kettőt a futsal NB I-ben, pekingi tornán vesznek részt a legkiválóbb női teniszezők, a nap zárásaként pedig kedd hajnalban a Seattle Seahawks és a Detroit Lions csap össze az NFL-ben.
okt. 5
1:12
Eurofoci: ilyen nincs! 3 kihagyott büntető, 94. perces öngól (She)
Egészen hihetetlen körülmények között bukta el a győzelmet az Anderlecht a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.
okt. 5
1:30
Bundesliga - A Bayern kiütötte a Dortmundot (Infostart)
A címvédő és listavezető Bayern München legfőbb riválisa, a Borussia Dortmund ellen is megőrizte hibátlan mérlegét a német labdarúgó-bajnokságban: a bajorok hazai pályán 5-1-re győztek a nyolcadik forduló vasárnapi rangadóján.
okt. 5
3:36
Mindkét lábát elveszítette az Újpest bajnoka (Blikk)
Budapest — Megrendítő pofonokat kapott az élettől Schumann Péter (61).
okt. 5
7:12
Szalai a Panathinaikoszba tart (Blikk)
Athén - A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheimnél mellőzött Szalai Ádám (27) elhagyhatja a klubját.
okt. 5
7:12
Férfi kosár: a Serie A-újonc magyar fiú eldöntötte a meccset (She)
Végletekig izgalmas mérkőzésen, csapata egyik legjobbjaként győztes meccsen mutatkozott be az olasz férfi kosárlabda-bajnokságban Perl Zoltán.
okt. 5
7:30
NFL: a Cowboys ellen először nyert a szezonban a Saints (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójának magyar idő szerinti hétfő hajnali mérkőzésén a New Orleans Saints hosszabbítás után 26–20-ra legyőzte a Dallas Cowboyst hazai pályán. A Szenteknek ez volt az első győzelme az idényben, a Cowboys 2–2-vel áll.
okt. 5
7:32
Megyei foci: tizenötöt vágott a Kaposvár, újabb pápai zakó (She)
Ismét szétnéztünk azon csapatok háza táján, amelyek nemrég még a labdarúgó NB I-ben indultak, de licencproblémák miatt jelenleg csak a megyei bajnokságban szerepelhetnek. A Kaposvár nagy gólkülönbségű sikert aratott, a Pápa megint kikapott, míg a Kecskemét csak döntetlenre volt képes.
okt. 5
7:48
Lengyelország: Nikolics duplája sem mentette meg az edzőt (She)
A lengyel első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Legia Warszawa labdarúgócsapatának vezetősége a hétvégi bajnokit követően felbontotta az együttes norvég vezetőedzője, Henning Berg szerződését.
okt. 5
8:24
NB I: sérülései miatt vonult vissza a FIFA-játékvezető (She)
Sérülései miatt 35 évesen játékvezetői pályafutása befejezése mellett döntött Fábián Mihály, az élvonalbeli keret tagja.
okt. 5
8:42
Barca: Messi bátyját bevitték a rendőrök, az indok ugyanaz… (She)
Egybehangzó spanyol és argentin lapértesülések szerint Matías Messi, az FC Barcelona labdarúgócsapatát erősítő Lionel Messi bátyja négy órát őrizetben töltött, miután Rosarióban a rendőrség elfogta engedély nélküli fegyverviselés miatt.
okt. 5
9:00
Olimpia előtt - Veszélyes volt a BMX-tesztverseny (Infostart)
A veszélyes ugratók és kanyarok miatt lerövidítették a jövő évi riói olimpia első BMX-tesztversenyét.
okt. 5
9:00
Eb 2016: ők juttathatják ki Romániát a tornára – itt a keret (She)
Anghel Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Finnország (október 8.) és Feröer (október 11.) elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A román válogatottnak négy pontot (magyar pontvesztés esetén kevesebb is elég) kell szereznie a két mérkőzésen ahhoz, hogy biztossá tegye kvalifikációját a 2016-os kontinensviadalra.
okt. 5
9:00
Jubileumi Fradi-siker (Metropol)
Kétgólos hátrányból fordított a bajnok Videoton a Puskás Akadémia ellen.
okt. 5
9:18
Ibrahimovic is rekordot döntött (Infostart)
Zlatan Ibrahimovic két góljával győzte le 2-1-re a Paris Saint-Germain az Olympique Marseille-t a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.
okt. 5
9:30
Heti műsor: Sorsdöntő meccsek várnak a Storck-csapatra (Agroinform)
Csütörtökön Feröer-szigetekkel, míg vasárnap Görögországgal játszik a magyar válogatott.
okt. 5
9:54
Negyedik döntőjét is megnyerte a US Open junior magyar bajnoka (Infostart)
Negyedik profi döntőjét is megnyerte Gálfi Dalma, az idei amerikai teniszbajnokság junior győztese.
okt. 5
9:54
Honvéd: Ha ők nem hívtak volna, már nem lennék edző – Rossi (She)
A Bp. Honvéd hiába szerzett vezetést korán a Ferencváros vendégeként, egygólos (2–1) vereséget szenvedett az NB I 11. fordulójának szombati rangadóján. A kispestiek olasz vezetőedzője, Marco Rossi a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának elmondta: ha annak idején nem hívják a Bp. Honvédhoz, ma már nem edzőként dolgozna, illetve elismerően szólt George F. Hemingway tulajdonosról is, aki nem…
okt. 5
9:56
Liverpool: mindenki erről beszél, Klopp jön, de nem egyedül? (She)
Mint beszámoltunk róla, vasárnap az angol élvonalbeli Liverpool hivatalos honlapján közölte, távozik Brendan Rodgers menedzser. A nemzetközi sportsajtó nem sokat várt a hír hallatán, máris futótűzként terjed a hír, megvan az utód.
okt. 5
10:12
Női tenisz-világranglista - Babos előbbre lépett (Infostart)
Babos Tímea, aki a múlt héten Pekingben a selejtező első fordulójában búcsúzott, két helyet javítva a 73. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is nagy fölénnyel vezet a legközelebb jövőre versenyző Serena Williams.
okt. 5
10:12
Rio 2016: nem voltak hajlandóak nyeregbe szállni a bringások (She)
A veszélyes ugratók és kanyarok miatt lerövidítették a jövő évi riói olimpia első BMX-tesztversenyét.
okt. 5
10:14
Videó: CR beégette a fiát a gálán, mindenki rajta röhögött (She)
Cristiano Ronaldo fiának fehér zokniján nevetett mindenki a Real gáláján. Mint ismert, a portugál klasszis a Malmö ellen kedden szerzett góljaival a klub örök-góllövőlistájának élére ugrott, ezért ünnepséget szerveztek tiszteletére a Realnál. A támadó kritikus időszakát éli, hiszen előbb saját magát „ostorozta” a sajtó előtt, majd fia zoknijára tett nem éppen hízelgő megjegyzést.
okt. 5
10:30
Ki lesz Rodgers utódja a Liverpoolnál? (Infostart)
Brit médiainformációk szerint Jürgen Klopp vagy Carlo Ancelotti lehet a vasárnap menesztett Brendan Rodgers utódja a kapus Bogdán Ádámot is foglalkoztató FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
okt. 5
10:48
Már nem az olaszoké az olasz futball - döbbenetes meglepetések Spanyolországban és Angliában (Infostart)
Az angol bajnokságban "feltámadt" a Manchester City, kiütötte az Arsenal a Man Unitedet, menesztették a Liverpool menedzserét. Németországban a Bayern az úr, Lewandowski továbbra is megállíthatatlan, Dárdai Herthája már a negyedik. Olaszországban tovább menetel a Fiorentina, a Milan súlyos vereségbe szaladt bele a San Siróban, éledezik a Juventus. Spanyolországban az első hat helyezett közül senki…
okt. 5
10:48
Kézi: a világ egyik legjobbjával erősít a PSG – hivatalos (She)
A Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy a következő három idényre, 2016-tól 2019-ig szerződtette Uwe Gensheimert, a Rhein-Neckar Löwen játékosát.
okt. 5
10:50
Atlétika: Zahorán Ádám hatórás német futóbajnokságot nyert (She)
Zahorán Ádám nyerte meg az Ottendorfban rendezett hatórás német futóbajnokságot.
okt. 5
10:52
Képek: Ibra a trónon, Ronaldo és Rihanna is neki tapsolt (She)
Mint beszámoltunk róla, a Marseille elleni francia bajnokin Zlatan Ibrahimovic 110. gólját szerezte a Paris Saint-Germainben, s ezzel megelőzte a klub örök-góllövőlistájának élén álló portugál Pedro Pauletát. Íme, a rekord estéjének legjobb fotói!
okt. 5
11:00
La Liga: Kétszázszoros pénzt ér a listavezető bajnoki címe (Agroinform)
A "messitlen" Barcelona, a botladozó Real Madrid, az csiszolódó Atlético vagy a Sárga Tengeralattjáró esélyes jelenleg?
okt. 5
11:24
Zahorán Ádám hatórás futóbajnokságot nyert (Infostart)
Zahorán Ádám nyerte meg az Ottendorfban rendezett hatórás német futóbajnokságot.
okt. 5
11:24
Rögbi-vb: Maradona ellopta honfitársaitól a show-t – kép (She)
A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott Argentína a rögbi-világbajnokságon Tonga ellen, ám Leicesterben a hírek nem a főszereplőkről szóltak, hanem sokkal inkább Diego Maradonáról, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót, és lényegében ellopta a show-t a pályán lévő honfitársaitól.
okt. 5
11:42
Jégkorong Kontinentális Kupa - Kialakult a 14-es mezőny (Infostart)
Kialakult a jégkorong Kontinentális Kupa 14-es mezőnye a hétvégi belgrádi selejtezőt követően.
okt. 5
11:42
Kecskemét: Tököli, Forró és Mohl újra KTE-mezben (She)
Persze csak egy este erejéig: az alkalmat az MTK elleni szerdai gálamérkőzés jelenti, amelyen a KTE több volt labdarúgója is pályára lép.
okt. 5
11:42
Kettős rangadóval búcsúzik a Puskás Stadion (Metropol)
A Viszlát, stadion! elnevezésű rendezvénnyel búcsúzik a közönségtől hétfőn az 1953-ban átadott, lebontás előtt álló egykori Népstadion.
okt. 5
11:44
Eb 2016: két északír is kidőlt a sorsdöntő meccs előtt (She)
Sérülés miatt két rutinos labdarúgó, Jonny Evans és Gareth McAuley – mindketten a West Bromwich Albionban játszanak – sem léphet pályára az északírek soron következő két Eb-selejtezőjén. Az F-csoportban – ebben szerepel a magyar válogatott is – élen álló északíreknek már csak három pont hiányzik a biztos Eb-kvalifikációhoz, amihez csütörtökön hazai környezetben a görögök legyőzésével…
okt. 5
11:54
Darts: Hétfőn White-nak és Thorntonnak szavazunk bizalmat (Agroinform)
A World Grand Prix második játéknapján is két tippel jelentkezünk.
okt. 5
12:00
Kettős rangadóval búcsúzik a Puskás Stadion (Infostart)
Ünnepélyes keretek között búcsúzik ma a Puskás Ferenc Stadion, korábbi nevén a Népstadion, amelynek újjáépítés előtti bontása a közeljövőben kezdődik.
okt. 5
12:00
Bundesliga 2: beleszállt a sérült védőbe az orvos – videó (She)
Fájdalmas hibának lehettek tanúi az Arminia Bielefeld–TSV 1860 München (1–1) német másodosztályú labdarúgó-mérkőzésre kilátogatók. A vendégek orvosa, Samuel Bonorden futott a pályára, hogy kezelje a müncheniek sérült csapatkapitányát, azonban a belépője fájdalmasra sikerült.
okt. 5
12:18
Ferrer és Lopez javított (Infostart)
A múlt héten Kuala Lumpurban győztes David Ferrer egy, míg a szintén spanyol és Malajziában általa legyőzött Feliciano Lopez két helyet javított a férfi teniszezők világranglistájának élcsoportjában.
okt. 5
12:18
NB I: csaknem négy éve nem látott gólgyártás a hétvégén (She)
Kitettek magukért a csapatok a labdarúgó NB I 11. fordulójában: biztos védekezés ide vagy oda, legalább egyszer minden élvonalbeli klub szimpatizánsai ünnepelhettek gólnak a hétvégén.
okt. 5
12:20
Férfi kézi: még nem tudni, kell-e műteni a veszprémi átlövőt (She)
A röntgenvizsgálat alapján megúszta törés nélkül a PPD Zagreb elleni mérkőzést Christian Zeitz, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának átlövője, a pontos diagnózisra azonban továbbra is várni kell.
okt. 5
12:22
Liverpool: NEM ÉN VAGYOK A MENEDZSER! – Brendan Rodgers (She)
Mint beszámoltunk róla, vasárnap az angol élvonalbeli Liverpool hivatalos honlapján közölte, távozik Brendan Rodgers menedzser. Volt azonban egy másik Brendan Rodgers, aki ennek nagyon nem örült.
okt. 5
12:36
Válogatott: „Készen állok, ezért dolgoztam egész életemben” (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretébe több fiatal labdarúgó is meghívót kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól. A felnőttválogatottságról Osváth Attila, Nagy Ádám és Márkvárt Dávid beszélt az NSO Tv-nek.
okt. 5
12:54
A Puskás Ferenc Stadion története (Infostart)
A Viszlát, stadion! elnevezésű rendezvénnyel búcsúzik a közönségtől hétfőn az 1953. augusztus 20-án átadott, lebontás előtt álló Népstadion, amely 2002 óta viseli Puskás Ferenc nevét.
okt. 5
13:12
Autósport: horror – a nézők közé csapódott 300 milliós járgányával (She)
Vasárnap több mint húsz ember megsérült abban a szörnyű balesetben, amelyet egy brit milliárdos okozott 750 ezer fontot (átszámítva 318 millió forintot) érő szuperjárgányával egy máltai motorshow-n – számolt be róla a Malta Today.
okt. 5
13:24
Liverpool: Felkészül Jürgen Klopp? (Agroinform)
Úgy tűnik, a bukmékerek már tudják, ki ülhet le a Liverpool és a Sunderland kispadjára.
okt. 5
13:30
Heti program: Feröer és Görögország ellen az Eb-ért (She)
Elérkezett a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának hajrája. A következő napokban a csoportkör utolsó két fordulóját rendezik meg, s a magyar válogatott még mindig reménykedhet abban, hogy kiharcolja a 24 csapatos tornán való szereplést, az pedig szinte biztosra vehető, hogy a legrosszabb esetben ott lesz a novemberi pótselejtezőben. Íme, a heti program!
okt. 5
13:48
Újpest: megrendítő hírek a korábbi bajnok labdarúgóról (She)
Megrendítő pofonokat kapott az élettől Schumann Péter. Az Újpest háromszoros bajnok korábbi futballistájának rejtélyes betegség miatt az elmúlt években mindkét lábát amputálni kellett térd alatt. A 61 éves sportember jelenleg is kórházban fekszik, s barátai szerint lelkileg összetörték a történtek – írja a Blikk.
okt. 5
14:24
Osztrák jégkorongliga - Panasszal élnek a fehérváriak (Infostart)
Panasszal él a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Linz elleni, vasárnap 2-1-re elveszített osztrák bajnoki (EBEL) mérkőzés hajrájában történtek miatt.
okt. 5
14:24
Férfi kézi: Ismerem a bírókat, színt tévesztettek – Ilics (She)
Momir Ilics már túltette magát profi pályafutása első piros lapos kiállításán – a Veszprém férfi kézilabdacsapatának átlövője szerint rossz lapot mutatott fel neki a dán játékvezető.
okt. 5
14:36
Lengyel foci: Nikolics sem tudta megmenteni főnökét (Agroinform)
A sorozatos botlások miatt a Legia Varsó vezetősége felbontotta szerződését a csapat vezetőedzőjének, Henning Bergnek.

Keresés