2015. október 9. péntek

okt. 9
0:18
NS: Böde döntött; Blatter és Platini is parkolópályán; csoda a jégen – péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
okt. 9
0:36
Akik biztosan kijutottak a labdarúgó Európa-bajnokságra (Infostart)
Csütörtökön Észak-Írország és Portugália kijutott a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, így már hét csapat részvétele biztos a kontinensviadalon.
okt. 9
0:40
"Jött Böde Dani, aki eldöntötte a mérkőzést" (Infostart)
Böde Dániel volt a magyar labdarúgó-válogatott hőse csütörtökön este, a Ferencváros támadója ugyanis csereként pályára lépve két góljával megfordította a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.
okt. 9
0:54
"Jött Böde Dani, aki eldöntötte a mérkőzést" - videók (Infostart)
Böde Dániel volt a magyar labdarúgó-válogatott hőse csütörtökön este, a Ferencváros támadója ugyanis csereként pályára lépve két góljával megfordította a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.
okt. 9
1:12
Vb 2018: Uruguay sorozatban tizedszer kezdett győzelemmel (She)
Uruguay és Paraguay idegenben, Kolumbia hazai pályán győzött a 2018-as labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőzónájának első fordulójában.
okt. 9
7:12
Válogatott: Úgy éreztem, csak akkor játszom, ha nagy a baj – Böde (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Böde Dániel duplájával fordított a Feröer elleni Eb-selejtezőn, ezzel bebiztosította a (legalább) harmadik helyet az F-csoportban. A találkozó után Böde Dániel mellett Nagy Ádám és Juhász Roland értékelte a történteket az NSO Tv-nek.
okt. 9
7:48
Egyre többen futnak nálunk is maratont (Metropol)
Öt év alatt csaknem megduplázódott a magyar maratonisták száma.
okt. 9
8:06
Válogatott: Nikolics nem idegeskedik, hogy nem talál be (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Böde Dániel duplájával fordított a Feröer elleni Eb-selejtezőn, ezzel bebiztosította a (legalább) harmadik helyet az F-csoportban. A találkozó után Nikolics Nemanja és Gera Zoltán értékelte a történteket.
okt. 9
8:12
Stagnál a forint (Behaviour)
Hét órakor az euró 311,37-, a svájci frank 285,64 forinton állt.
okt. 9
8:24
Vb 2018: Brazília és Argentína is vereséggel kezdett (She)
A brazil és az argentin válogatott is vereséggel kezdte a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatát. Előbbi Chilében, utóbbi hazai pályán Ecuadortól kapott ki 2–0-ra.
okt. 9
8:26
NFL: hiába a houstoni Hail Mary, Luck nélkül is nyert a Colts (She)
Az NFL-szezont három vereséggel kezdő Indianapolis a második mérkőzését is megnyerte a sérült Andrew Luck nélkül, a Jacksonville után a Houston elleni csoportmeccsen is a 40 éves Matt Hasselbeck vezette győzelemre a Coltsot.
okt. 9
8:28
MotoGP: Zarco verseny nélkül világbajnok Moto2-ben (She)
A francia Johann Zarco egész évben utalta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriáját, mégis furcsa körülmények között nyerte meg élete első bajnoki címét.
okt. 9
8:42
Női kézilabda Eb-selejtező - Magabiztos győzelem a dabasi nyitányon (Infostart)
A magyar női kézilabda-válogatott Dabason magabiztosan, 32-19-re nyert a szlovák csapat ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitófordulójában.
okt. 9
9:00
Válogatott: horvát játékvezető a görögök elleni meccsen (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében a horvát Ivan Bebek vezeti a magyar válogatott Görögország elleni Eb-selejtezőjét.
okt. 9
9:02
F1: Orosz Nagydíj, 1. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Szocsiban, a 2. Orosz Nagydíjjal folytatódik a Formula–1-es világbajnokság. A Fekete-tenger partján száraz, de felhős az idő, könnyen lehet, hogy elered az eső az első vagy a második szabadedzés folyamán. Az első szabadedzés banális okok miatt – gázolaj ömlött a pályára – fél órás csúszással kezdődött, de nem tarft tovább, csak 60 perces lesz. Kövesse velünk az eseményeket!
okt. 9
9:18
A Kanyó Éva Kupáért versenyeznek az ifjúsági tornászok a hétvégén (Infostart)
A hétvégén rendezik meg a budapesti Tornacsarnokban a női utánpótlás tornászok országos bajnokságát, amely az ifjúsági korosztályban ismét a Kanyó Éva Kupáért zajlik majd.
okt. 9
9:27
EURO 2016: Így juthatunk ki az Eb-re! (Agroinform)
Hajrá, Spanyolország, hajrá, Feröer-szigetek - rúgjatok ki minket az Európa-bajnokságra!
okt. 9
9:36
Japán Nagydíj - Johann Zarco világbajnok Moto2-ben (Infostart)
Johann Zarco megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es küzdelmeit, mivel legnagyobb riválisa, a spanyol Esteve Rabat nem indul a vasárnapi Japán Nagydíjon, így pedig a francia motoros előnye már behozhatatlan.
okt. 9
9:36
PL: kiderült, hogy ki az angol élvonal legjobb passzgépe (She)
Az EA Sports Player Performance Index adataiból kiolvashatjuk, hogy a 2015–2016-os szezonban eddig kik számítanak a legjobban passzoló játékosoknak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League).
okt. 9
9:38
Liverpool: Teljes gáz, nyomjuk a padlóig – Klopp (She)
Jürgen Klopp, az angol Liverpool labdarúgócsapatának új menedzsere még bemutatkozó sajtótájékoztatója előtt beköszönt a „vörösöknél”, rendkívüli dinamizmust hirdetve.
okt. 9
9:54
Eb-selejtezők - A magyaroknak akár a második hely is elérhető (Infostart)
A magyar labdarúgó-válogatott akár az egyenes kvalifikációt jelentő második helyet is megszerezheti Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, amennyiben az utolsó, vasárnapi fordulóban több pontot szerez Görögország vendégeként, mint az előtte álló Románia a Feröer-szigeteken.
okt. 9
9:54
Eb 2016: hat hónapra eltiltottak öt balhézó román szurkolót (She)
Öt szurkolót kitiltottak a Románia–Finnország Eb-selejtező után, valamint pénzbüntetést is kaptak a drukkerek.
okt. 9
10:12
NB II: megvan a Soroksár új vezetőedzője (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár új vezetőedzője Lucsánszky Tamás lett.
okt. 9
10:14
FTC: NB II-es csapathoz tart a távozó védő, pályára is lépett (She)
Hidvégi Sándor, a Ferencvárostól távozó védő a labdarúgó NB II-ben szereplő Szigetszentmiklósban folytathatja pályafutását. Az SZTK eközben keresi kispadjára a Videotonhoz távozó Horváth Ferenc utódját.
okt. 9
10:48
Blatter és Platini nem adja meg magát, visszatámadnak (Blikk)
Zürich – A nemzetközi (FIFA) és az  Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 90 napra felfüggesztett elnökei nem fogadják el a büntetésüket, fellebbeznek a döntés ellen. Már az ügyvédeikkel is konzultáltak.
okt. 9
10:48
F1: a takarítás után Hülkenberg zárt az élen Szocsiban (She)
Rémesen kezdődött az Orosz Nagydíj hétvégéje Szocsiban, ahol péntek reggel egy teherautóból olaj folyt a pályára, és az aszfalt takarítása miatt az első fél órában senki sem gyakorolhatott. A fellocsolt pályán csak az utolsó negyedórában volt érdemi száguldás, percről percre gyorsultak a négykerekűk, végül Nico Hülkenberg zárt az élen Nico Rosberg és Sebastian Vettel előtt.
okt. 9
10:57
EURO 2016: Kötelező győzelem előtt az oroszok (Agroinform)
A győzelmi kényszerben lévő oroszoknak nem okozhat gondot a csoportutolsó Moldova legyőzése, még idegenben sem.
okt. 9
11:06
Válogatott: Böde az élen, Bódi hátul, Németh, Nagy a dobogón (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Böde Dániel duplájával fordított a Feröer elleni Eb-selejtezőn, ezzel biztossá tette a (legalább) harmadik helyet az F-csoportban. Olvasóink szerint – nem meglepő módon – a Ferencváros csatára volt a legjobb a csütörtök esti mérkőzésen, megelőzve a szintén csereként beálló Németh Krisztiánt, valamint a nemzeti tizenegyben először kezdő Nagy Ádámot.
okt. 9
11:08
FIFA: Blatter fellebbez, egy bermudai vezette bizottság dönt (She)
Fellebbez az etikai bizottság csütörtöki döntése ellen Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, akit a testület 90 napra felfüggesztett tisztségéből.
okt. 9
11:24
Blatter nem adja fel, fellebbez (Metropol)
A svájci sportdiplomata "csalódott, amiért az etikai bizottság nem követte az etikai és fegyelmi szabályzatot".
okt. 9
11:42
FIFA - Blatter nem adja fel (Infostart)
Fellebbez az etikai bizottság csütörtöki döntése ellen Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, akit a testület 90 napra felfüggesztett tisztségéből.
okt. 9
11:42
Birkózás: Struhács nemet mondott a külföldi ajánlatokra (She)
Többen keresték, ám végül minden külföldi ajánlatra nemet mondott Struhács György, a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott korábbi sikerkapitánya, aki január 1-től az utánpótlásban dolgozik tovább.
okt. 9
11:51
Darts: Van Gerwenre könnyű, Thorntonra izzasztó meccs vár (Agroinform)
A World Grand Prix pénteki játéknapján az elődöntős küzdelmekre kerül sor.
okt. 9
12:00
Női kézi: Messi sorsára jutott a Siófok spanyol átlövője (She)
Két hónapig nem számíthat a spanyol Lara Gonzálezre a Siófok női kézilabdacsapatának szakmai stábja, miután az átlövő megsérült hazája szerdai Eb-selejtezőjén.
okt. 9
12:00
Klopp "teljes gázt" és érzelemdús játékot vár Liverpoolban is (Infostart)
Jürgen Klopp, az FC Liverpool labdarúgócsapatának frissen kinevezett vezetőedzője azt várja új együttesétől is, hogy "teljes gázzal" játsszon minden mérkőzésen.
okt. 9
12:18
Hülkenbergé az első szabadedzés (Metropol)
A gyakorlást mintegy fél órával le kellett rövidíteni, mivel meghibásodott egy tisztítóautó, és benzin folyt a pályára.
okt. 9
12:36
Honvéd: Pisont elmondta, hogy lett „a legnagyobb király” (She)
A Bp. Honvéd labdarúgócsapatának kiválóságai közül elsőként Pisont István látogatott el a Magyar Futball Akadémiára, hogy meséljen a sikereiről, küzdelmeiről, és beszélgessen a fiúkkal is – adta hírül a kispesti klub honlapja.
okt. 9
12:38
Válogatott: Kis Grófo is „ott volt” az öltözőben, így csapatták Dzsudzsákék – videó (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Feröer legyőzése után az öltözőben óriási bulit csapott: a játékosok egy szál törölközőben, Kis Grófo előadó zenéjére mulattak és ugráltak.
okt. 9
12:54
Vizes vb - Seszták Miklós és Gyárfás Tamás vezeti a szervezőbizottságot (Infostart)
Véglegessé vált a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottságát irányító testület összetétele: a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet szerint a magyarországi vb-vel kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinációját kormánybiztosként Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter látja el, aki a bizottság elnöke is egyben. A testület társelnöke Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség…
okt. 9
12:54
Videoton: döntetlennel debütált Horváth Ferenc a kispadon (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlenre végzett az FK Dunaszerdahelyi AC 1904-gyel. Horváth Ferenc így döntetlennel debütált a székesfehérváriak kispadján.
okt. 9
12:56
F1: Orosz Nagydíj, 2. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Az Orosz Nagydíj első szabadedzésén 15 percnyi érdemi munkát végezhettek a csapatok, miután az első 30 percben az egy teherautóból a pályára folyó gázolajat takarították, utána pedig a „felmosóvíz” korlátozta a pilótákat a körözésben. A második edzésre felszáradt a pálya, de lóg az eső lába, így lehet, hogy ennek a 901 percnek is kárba veszik egy része. Kövesse velünk az eseményeket!
okt. 9
13:12
Orosz Nagydíj - Hülkenbergé az első szabadedzés (Infostart)
Nico Hülkenberg, a Force India német pilótája autózta a legjobb időt a Szocsiban zajló Forma-1-es Orosz Nagydíj első, pénteki szabadedzésén.
okt. 9
13:30
Kép: tökéletes fotóval üzent Jürgen Kloppnak a Dortmund (She)
Mint arról beszámoltunk, a várakozásoknak megfelelően a Liverpool labdarúgócsapatának Jürgen Klopp lett a menedzsere. A német mesternek korábbi csapata, a Borussia Dortmund küldött tökéletes üzenetet, felhasználva a Beatles legendássá váló képét.
okt. 9
13:39
EURO 2016: Favoritok vagyunk Görögországban (Agroinform)
A románokra bántóan alacsony az odds Feröeren, Geráékra viszont megéri fogadni Görögországban.
okt. 9
14:06
Eb 2016: „A németeket legyőzni? Mint nyári ruhában megmászni a Mount Everestet” (She)
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csütörtök este rendezett selejtezőinek legnagyobb meglepetését az ír válogatott okozta, amely 1–0-ra legyőzte a világbajnoki címvédő Németországot. A mérkőzést követően a hazaiak örömmámorban úszva, míg Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya kissé feldúltan értékelte a látottakat.
okt. 9
14:24
Válogatott: „Fantasztikus vagyok Storck szerint? Jólesik, de…” (She)
Nagy Ádám először kezdett a magyar labdarúgó-válogatottban Feröer ellen, ám fiatal kora ellenére ismét nem volt megilletődött. A találkozó után Bernd Storck, a nemzeti tizenegy megbízott szövetségi kapitánya fantasztikusnak nevezte a középpályást, aki erre is reagált a Nemzeti Sport Online érdeklődésére.
okt. 9
14:42
FIFA - A jövő héten eldől, lesz-e rendkívüli végrehajtó bizottsági ülés (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága várhatóan jövő héten dönt arról, hogy tart-e rendkívüli ülést Joseph Blatter elnök és Michel Platini alelnök 90 napos felfüggesztése miatt.
okt. 9
14:42
Tenisz: gém, szett, meccs – hányás! Nem pekingi kacsa... (She)
A szlovák Martin Klizan soha többet nem akar elindulni a pekingi kemény pályás teniszversenyen azt követően, hogy az idei viadalon köhögött és hányt a kínai fővárosra telepedő szmogtól.
okt. 9
14:44
Futballszenzáció: így buktak el az argentinok és a brazilok - videókkal (Infostart)
Argentína és Brazília is vereséggel kezdte a 2018-as világbajnokság selejtezőit. A dél-amerikai zóna első játéknapján előbbi hazai pályán szenvedett vereséget az ecuadoriaktól, míg az ötszörös világbajnok a Copa Américát védő chileiek ellen kapott ki Santiagóban.
okt. 9
15:18
Orosz Nagydíj - Massa nyerte az esőáztatta második szabadedzést (Infostart)
Felipe Massa, a Williams brazil pilótája autózta a legjobb időt a Szocsiban zajló Forma-1-es Orosz Nagydíj második, pénteki szabadedzésén.

Keresés