2016. október 3. hétfő

okt. 3
6:48
Ryder-kupa: régen várt sikert ünnepel az Egyesült Államok (She)
Az Egyesült Államok válogatottja nyerte meg vasárnap az Európa elleni Ryder-kupát, az első számú golfcsapatversenyt a minnesotai Hazeltine-ban.
okt. 3
7:06
NBA: bántalmazta a feleségét, a liga eltiltotta a játéktól (She)
Családon belüli erőszakért nyolc alapszakasz-mérkőzésre eltiltották Darren Collisont, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Sacramento Kings játékosát.
okt. 3
7:24
NFL: a hajrában két TD-nal nagyot mentett a New Orleans (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 4. fordulójában az utolsó öt percnek 13 pontos hátránnyal vágott neki a New Orleans Saints, de miután két TD vitt a házigazdának, egy ponttal legyőzte a San Diego Chargerst.
okt. 3
7:42
Barcelona: „Bocsánatot kérek, miattam veszítettünk!” (She)
Marc-André ter Stegen, a Barcelona kapusa az első és a negyedik gólnál is nagyot hibázott vasárnap a Celta Vigo ellen. A német labdarúgó a mérkőzés után magára vállalta a felelősséget a 4–3-as vereségért.
okt. 3
7:54
Tenisz: Babos párosban is győzelemmel kezdhet Pekingben (Agroinform)
A nyolcadik kiemelt magyar-kazah duó nem kapott nehéz első körös ellenfelet a kínai fővárosban.
okt. 3
8:00
Jégkorong: érsekújvári tréner lesz a Galati edzője (She)
Távozott posztjáról Július Pénzes, a jégkorong Mol Ligában újonc román Dunarea Galati vezetőedzője.
okt. 3
8:15
Válogatott: „Csak a három ponttal javíthatjuk ki a feröeri botlást” (She)
Válogatottunk védője, Fiola Attila szerint a következő vb-selejtezőnkön, pénteken Svájc ellen hazai környezetben (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!) csak győzelemmel javítható ki a feröeri pontvesztés (0–0).
okt. 3
8:51
NB I: „Meg kell értsék a játékosok, futás nélkül nem megy” (She)
Pintér Attila, az NB I-es újonc Mezőkövesd-Zsóry vezetőedzője a klub honlapján értékelte a bajnokság eddig lement egyharmadát. A csapat pontszámban elmaradt a várakozásoktól, Pintér Attila tudja, miben kellene javulniuk.
okt. 3
9:06
Tipp: Jó szorzón fogadhatunk az élete formájában lévő franciára (Agroinform)
A pekingi tenisztorna hétfői játéknapján a Lucas Pouille-Yen-hsun Lu meccsből húznánk hasznot.
okt. 3
9:09
MTK: „Elképesztően jó stadion”, a betonfal katlanhatást hoz (She)
Akusztika, látvány, fény, tömegélmény – ezeket a szempontokat vette figyelembe a tervező az új MTK-stadion megálmodásakor. Szerinte a kapuk mögötti betonfallal együtt „elképesztően jó stadion” épült a Hungária körúton.
okt. 3
9:27
Footgolf: magyar siker a kisoroszi nemzetközi tornán (She)
Magyarország nyerte a csapatversenyt a Kisorosziban rendezett IV. Hungarian International Footgolf Openen, amely az európai körverseny 13. állomása volt.
okt. 3
9:29
Videó: ez egy másik dimenzió – ilyen büntetőt még biztosan nem látott! (She)
Nem mindennapi kihagyott büntetőt láthatott a közönség a francia ötödosztályú labdarúgó-bajnokság A-csoportjának 5. fordulójában rendezett Vannes–TA Rennes (2–0) mérkőzésen. A vendégek büntetőhöz jutottak, a rennes-i játékos pedig elrúgta a labdát, de arra senki sem számított, ami ezután történt. A hazaiak 37 éves kapusa – aki a meccsen még cselezett is! –, Jean-Francois Bédénik élete…
okt. 3
9:45
F1: így intézte el Vettel és Rosberg a malajziai ütközést (She)
Sebastian Vettel igyekezett rövidre zárni a Malajziai Nagydíj rajtjánál történteket Nico Rosberggel, akit az első kanyarba érkezve meglökött.
okt. 3
9:47
Tenisz: Fucsovics javított, Babos rontott – világranglisták (She)
A férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján a top 10-ben nem történt változás: az élen a szerb Novak Djokovics áll, akit továbbra is Andy Murray (brit) és Stan Wawrinka (svájci) követ. A legelőkelőbb helyen jegyzett magyar, Fucsovics Márton két pozíciót javítva a 149. helyen áll.
okt. 3
10:00
Heti műsor: A héten összecsapunk Svájccal! (Agroinform)
Folytatódnak a vb-selejtezők. Dzsudzsákék esélytelen Svájc ellen? Az olaszok a spanyolokat fogadják. Heti műsor.
okt. 3
10:03
F1: a vak és a süket – Marko és Lauda egymást oltotta (She)
Elképesztő párbeszéd zajlott Niki Lauda és Helmut Marko között a Malajziai Nagydíjon. A Mercedes és a Red Bull vezetője a februári teszthelyszínen vitatkozott, és átment személyeskedésbe.
okt. 3
10:05
Tenisz: Babos egy helyet rontott a világranglistán (She)
Babos Tímea egyet rontva előző heti pozícióján a 26. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
okt. 3
10:07
Úszás: Sajnos eddig hiába próbáltam kapcsolatba lépni Gyurtával – Széles (She)
A riói olimpián a vártnál jóval gyengébben szereplő, fő számában a középdöntőbe sem bejutó Gyurta Dániel egyelőre nem kezdte meg a felkészülést. Sőt! Edzője, Széles Sándor elmondta: még nem sikerült beszélnie tanítványával a folytatásról.
okt. 3
10:19
Haladás: Mészöly Géza már most aláírná a duplázást (She)
A labdarúgó NB I harmadánál a Haladás a 4. helyen áll a tabellán. A szombathelyi csapat edzője, Mészöly Géza a vaol.hu-nak elmondta, már most aláírná, hogy a következő 11 meccsen újra 18 pontot szerez a gárda.
okt. 3
10:21
Videó: „sztárban sztár” – íme, Lanzafaméék jelente Tottenham-verzióban! (She)
A Tottenham labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Manchester Cityt az angol bajnokság 7. fordulójában. A londoniak akár háromgólos sikert is arathattak volna, de Érik Lamela büntetőt hibázott a 65. percben. Kérdés, milyen eredmény született volna, ha az argentin középpályás nem vitatkozik a koreai Szon Hung Minnel arról, ki rúgja a tizenegyest.
okt. 3
10:36
Videó: „sztárban sztár” – íme, Lanzafaméék jelenete Tottenham-verzióban! (She)
A Tottenham labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Manchester Cityt az angol bajnokság 7. fordulójában. A londoniak akár háromgólos sikert is arathattak volna, de Érik Lamela büntetőt hibázott a 65. percben. Kérdés, milyen eredmény született volna, ha az argentin középpályás nem vitatkozik a koreai Szon Hung Minnel arról, ki rúgja a tizenegyest.
okt. 3
10:38
Kép: Lindsey Vonn síelése maga az erotika – itt a bizonyíték! (She)
Rendkívül merész képet posztolt magáról Lindsey Vonn. A szuperklasszis és szupercsinos amerikai alpesi síző az Instagram-oldalán jelentette meg a felvételt, amelyen klasszikus síelő pózban látható – csak éppen ruha nélkül…
okt. 3
10:40
Hertha: Dárdai Pált méltatja a neves leverkuseni csapatépítő (She)
Újabb elismerő szavakat érdemelt ki Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője: ezúttal a Bayer Leverkusen felvirágoztatásában döntő érdemeket szerző Reiner Calmund írt róla és korábbi klubtársáról, a szintén edzőként dolgozó Niko Kovacról (Eintracht Frankfurt).
okt. 3
10:42
F1: a pillanat, amikor Hamilton már nem magát sajnálta (She)
Lewis Hamilton úgy érzi, nincs minden veszve a Malajziai Nagydíjon történt motorhibája után. Azt is elárulta, hogy az önsajnálat addig tartott Sepangban, amíg meg nem látta a szerelőit a garázsban.
okt. 3
10:44
Rögbi: érik az új-zélandi rekord, újabb célbónuszos siker (She)
A Négy nemzet-bajnokság 5. fordulójában a már tornagyőztes Új-Zéland Argentínában vendégeskedett, és aratott újabb bónuszpontos győzelmet. Az All Blacks 25 pontnál jár, korábban 28 pont volt a maximum, amellyel 2013-as tornát nyerte meg.
okt. 3
10:51
Nemzetközi foci: Brutális meglepetések, hihetetlen eredmények a hétvégén (Agroinform)
Le a kalappal azelőtt, aki pluszolni tudott hétvégén, egyedül a Serie A-ban nem állt minden a feje tetejére.
okt. 3
10:54
NFL: ki az a Luke Skywalker? Itt van az ébredő Brady! (She)
Véget ért Tom Brady „száműzetése”, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots négyszeres bajnok irányítója letöltötte négymeccses eltiltását, így a következő fordulóban visszatérhet a pályára. Az ESPN pedig a Star Wars sorozat legutóbbi részének, Az ébredő erőnek az utolsó jelenetsorával emlékezett meg a visszatérésről. Csak ezúttal Rey Bill…
okt. 3
10:56
Videó: Angliában ezért címlapra kerülnek, most Kenderesi is kipróbálta (She)
Angliában a futballisták körében nagy hagyománya van a lufis belélegzésnek, mely miatt Raheem Sterling, a Manchester City játékosa többször is címlapra került a The Sunnál. Most Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszónk is kipróbálta a lufit, amely elváltoztatja a hangját, és a változatosság kedvéért egy lángost kért…
okt. 3
10:58
Férfi kézi BL: Barcelonában kevés volt a forduló védése (She)
A Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában: előbbi vendégként, utóbbi házigazdaként. Mindkét együttesünk 3-3 ponttal, egy győzelemmel és egy döntetlennel áll csoportjában a harmadik helyen. Így azt sem sajnáljuk annyira, hogy a forduló legszebb jeleneteiben ezúttal nem találkozhatunk velük. Viszont bravúros…
okt. 3
11:00
Sportrepülés: először lett német bajnok az Air Race-en (She)
A német Matthias Dolderer nyerte meg a Red Bull Air Race első indianapolisi versenyét, s ezzel a 2016-os bajnoki címét is bebiztosította.
okt. 3
11:12
Bayern: így mulattak a játékosok és gyönyürű feleségeik az Oktoberfesten (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München játékosai és stábtagjai vasárnap együtt látogattak ki az Oktoberfestre.
okt. 3
11:14
Anglia: 124 nap után kirúgták a BL-győztes menedzsert (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) csapnivalóan szereplő Aston Villa vezetősége hétfőn elbocsátotta Roberto Di Matteo menedzsert.
okt. 3
11:30
Videó: az MU sztárját várta a busz, de erre még szánt időt (She)
Angliában szokás, hogy a labdarúgók meg-megállnak egy-két közös fotó vagy aláírás erejéig a szurkolóikkal a hazai mérkőzések előtt. A hétvége legérzelmesebb jelenetét a Manchester United–Stoke City meccs előtt láthatták a drukkerek, amikor az MU középpályása, Juan Mata csak azért szaladt vissza, hogy megöleljen és egy közös fényképet készítsen a mozgássérült kisfiúval.
okt. 3
11:32
Kamerun: baj van; küzdenek a legendás labdarúgó életéért (She)
Rigobert Song, a korábbi nagyszerű kameruni labdarúgó stroke-ot kapott a hétvégén, és sajtójelentések szerint az életéért küzdenek.
okt. 3
11:45
Spanyol foci: Krízisben a spanyol sztárcsapatok? (Agroinform)
Sem a Barcelona, sem a Real nem tudott nyerni , így a La Liga hétvégi fordulójának nyertese az Atlético Madrid lett.
okt. 3
11:48
Női foci: Jakabfi megszerezte az első gólját a szezonban (She)
A német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a Wolfsburg hazai pályán 2–0-ra legyőzte Rácz Zsófia együttesét, az újonc Duisburgot. A hazaiak első gólját a kezdőként pályára lépő Jakabfi Zsanett szerezte.
okt. 3
12:06
Videó: zseniális jelenet! a rutinos védő megindult rendet tenni (She)
Zseniális jelenet előzte meg a portugál labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában rendezett Benfica–Feirense (4–0) mérkőzés negyedik gólját. A lisszaboniak szabadrúgáshoz készülődtek a 94. percben, de a sorfalba beálló fiatal futballisták nem igazán tudták megzavarni a vendégek védőit. A Benfica 35 éves, brazil közönségkedvenc védője, Luisao, miután látta, hogy csapattársait rendere kilökdösik a falból,…
okt. 3
12:08
Karate: magyar aranyérem a sportág őshazájában (She)
Tadissi Martial aranyérmet nyert a legrangosabb karate-sorozat, a Premier League okinavai állomásán.
okt. 3
12:10
Női kézi: egy kulcsemberünk kiesett a válogatottból (She)
Tomori Zsuzsanna, a Győri Audi ETO átlövője ismét fájdalmat érez megoperált térdében, így nem állhat a magyar női kézilabda-válogatott rendelkezésére a Szlovénia elleni szombati felkészülési mérkőzésen.
okt. 3
12:22
Real Madrid: C. Ronaldo még nem kezdett ennél gyengébben (She)
Miután az Eibar ellen gólképtelen maradt, Cristiano Ronaldo beállította az eddigi leggyengébb szezonrajtját a spanyol élvonalban.
okt. 3
12:22
Angol foci: Kirúgták a BL-győztes edzőt a dúsgazdag csapattól (Agroinform)
Az Aston Villánál elég volt a botladozásokból, azonnali hatállyal menesztették Roberto Di Matteót.
okt. 3
12:24
Barca: 15 és fél év telt el a hasonló csapás óta (She)
Luis Enrique, a bajnoki címvédő FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője magára vállalta a felelősséget a vigói 4–3-as vereség miatt. Nem hibáztatja kapusát, Marc-André ter Stegent, aki pedig magát okolja, és bocsánatot kért a társaktól.
okt. 3
12:26
Szabadidősport: idén egy hét alatt összejött a tavalyi egy hónap (She)
Az idei Európai Sporthét alkalmával egy hét alatt annyian sportoltak Magyarországon, mint tavaly egy hónap alatt.
okt. 3
12:39
Lósport: Budapesten az emlékezetes eredmény relikviái (She)
Az 1936-os berlini olimpián szerepelt magyar lovaspóló-csapat tagjának, Kovács Dezsőnek a relikviáit mutatták be hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeumban.
okt. 3
12:57
Darts: Bemutatkozik Taylor és Van Gerwen (Agroinform)
Hétfőn, a World Grand Prix második játéknapján színpadra lép többek között Phil Taylor és Michael Van Gerwen is.
okt. 3
13:15
Jégkorong: jövőre az NHL vendégségbe jöhet Budapestre (She)
Az Magyar Jégkorongszövetség főtitkára, Kovács Zoltán az NHL vendégeként volt jelen a torontói világkupán. A magyar sportdiplomata nem tétlenkedett: a sportág vezetőivel a magyar hoki fejlődése érdekében tárgyalt. Ennek keretében felmerült annak a lehetősége is, hogy NHL-bemutatómeccset rendezhetnék Budapesten.
okt. 3
13:33
La Liga: az Eibar realos örömképpel távozott a Bernabéuból (She)
Az Eibar a Real Madrid rohamait kiállva pontot szerzett a Bernabéuban. Ezt győzelemként élték meg a csapat játékosai, ennek megfelelően örömittas öltözői képet készítettek. Mint ismert, fél évvel ezelőtt a királyi gárda a Barcelona otthonában aratott győzelem után posztolt ilyen örömképet, azóta egyre több együttes mutatott be hasonlót.
okt. 3
13:33
NB II: Mátyus Istenhez imádkozik, mélyrepülésben a Puskás (Agroinform)
A bajnoki címre aspiráló csapatok közül a Puskás Akadémia és a Nyíregyháza is hullámvölgybe került.
okt. 3
13:35
Újpest: „Kassai? Nem tudom, mit magyarázott nekem” (She)
Souleymane Diarra, az Újpest labdarúgója interjút adott a Nemzeti Sportnak. Természetesen szóba került Kassai Viktor is, akit a Ferencváros elleni derbi (3–3) után az MLSZ figyelmeztetett, amiért nem megfelelő hangnemben beszélt a játékosokkal. A játékvezető által „kiosztott” mali futballista elmondta, miként élte át a történteket a pályán.
okt. 3
13:37
MU: a top 21 „legzlatanosabb” dologgal köszöntjük fel Ibrát (She)
Zlatan Ibrahimovic október 3-án 35. születésnapját ünnepli. A svéd klasszis megosztó személyisége tény. Utálják, vagy imádják. Rajonganak érte, vagy gyűlölik. Bajnokok Ligáját soha nem nyert, de így is korunk egyik legnagyobb futballistájának tartják. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttük Ibra „legzlatanosabb” dolgait.

Keresés