2019. október 14. hétfő

okt. 14
12:12
világsztárokkal együtt búcsúzott Van der Vaart (She)
Rafael van der Vaart búcsúmérkőzését rendezték meg vasárnap Hamburgban. A 36 éves játékos legendás labdarúgókkal együtt lépett pályára, Arjen Robben, Mark van Bommel, Wesley Sneijder és Ruud van Nistelrooy is jelen volt az eseményen.
okt. 14
12:24
Nb Iii: nem volt utánpótláscsapat, hat pontot levontak az Ózdtól (She)
Hatpontos levonással büntette a Magyar Labdarúgó-szövetség az NB III Keleti csoportjában szereplő Ózdot, amiért a Bozsik-program kötelező rendezvényén az U11-es és U13-as csapata sem tudott kiállni immár harmadszor – tájékoztatott az MLSZ versenybizottsága.
okt. 14
12:26
„Mi volt a meccsen, fiam?” – „Apa, hát győztünk!” (She)
Egészen különleges mérkőzést játszott a magyar válogatott Azerbajdzsánnal, olyat, amely sokkal többről szólt, mint a három pont megszerzése, olyat, amely hangulatában alighanem egyedülálló volt a futballválogatottunk történetében – Magyarország–Azerbajdzsán, ahogy „mi” láttuk...
okt. 14
12:28
mi volt a terv? Borzalmas szabadrúgás Xhakáéktól (She)
Nemcsak Kasper Schmeichel emberfeletti teljesítménye maradt meg az emberekben a szombati Dánia–Svájc Európa-bajnoki selejtező kapcsán – igaz, az újabb érdekes jelenet már nem éppen a kiemelkedő teljesítmény miatt emlékezetes. Granit Xhaka és Stephan Lichtsteiner próbálkozott meg egy szabadrúgással, de hogy pontosan mi volt a koncepció, azt még most
okt. 14
12:45
14 éves csodagyerek robbant be, már figyeli a német kapitány (Ripost)
Igen, állítólag tényleg ilyen fiatalon szórja a gólokat Moukoko a Dortmund U19-es csapatában. Büszke Joachim Löw érdeklődésére.
okt. 14
13:00
Eddig négy válogatott jutott ki az Eb-re, a magyar nincs közöttük (Infostart)
Az októberi Eb-selejtezők kétharmadán túl négy válogatott biztosította már a helyét a jövő évi labdarúgó-Eb huszonnégyes döntőjében: a belga, az olasz, az orosz és a lengyel válogatott. Egyik sem meglepetés, a négyből három vb-résztvevő is volt 2018-ban.
okt. 14
13:06
Bottas nyert, aztán üzent (Azenpenzem)
Dolgos vasárnapja volt vasárnap a Formula–1-es mezőnynek, mivel a Japán Nagydíj időmérőjét a Hagibisz tájfun „átfújta” a futam napjának délelőttjére.
okt. 14
13:36
Légiósok: Nem érdekel a pénz – Sallói egyelőre marad az Mls-ben (She)
A Sporting Kansas City fiatal szélsője őszintén beszélt a maga mögött hagyott idény nehézségeiről, elárulta, mit gondol a nyilvánosságra hozott fizetésekről és hogy mikor távozna a csapattól.
okt. 14
13:48
Itt vannak a legjobb képek a magyar válogatott győzelméről (Ripost)
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Azerbajdzsán ellen Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 14
13:54
Tenisz: Babos öt helyet rontott, de még top 100-as (She)
Babos Tímea öt helyet rontva a 98. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
okt. 14
14:12
Atlétika: két európai jelölt az év férfi atlétája díjra (She)
A nemzetközi szövetség (IAAF) hétfőn közzétette annak a 11 sportolónak a nevét, aki közül kikerülhet az év férfi atlétája.
okt. 14
14:12
A törökök gólöröme miatt indított vizsgálatot az UEFA (Behaviour)
A szíriai katonáknak üzentek a labdarúgók az Albánia ellen megnyert Európa-bajnoki selejtező után, az UEFA bekérte a mérkőzés dokumentumait.
okt. 14
14:14
Kerékpár: balesetet szenvedett a 74 éves belga legenda (She)
Kerékpáros balesetet szenvedett Eddy Merckx, a belgák legendás kerékpárosa, súlyos fejsérüléssel kórházban ápolják.
okt. 14
14:18
Tavaszi önmagukat idézték (Azenpenzem)
Elmaradt a bravúr: a Ferencváros női csapata könnyűnek találtatott a Metz ellen, a címvédő Győr hozta a kötelezőt Csehországban a Bajnokok Ligája-csoportkörben.
okt. 14
14:24
F1: ezt látni kell! Ricciardo és Leclerc a repülőn (She)
A Formula–1 „mókamestere", Daniel Ricciardo ezúttal Charles Leclerc-rel ugratta egymást úton hazafelé Japánból, és a rajongók legnagyobb örömére megörökítették, majd meg is osztották azt, ami a repülőgépen történt.
okt. 14
14:30
Válogatott: ha a magyar csapat nyer Walesben, kijut az Eb-re (She)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt, így a novemberi zárás előtt jelenleg Európa-bajnoki indulást érő helyen áll – igaz, egy meccsel többet játszva, mint a mögöttünk álló riválisok. Ennek apropóján újra körbenéztünk, mi várható még a végjátékban. Spoiler: ha nyerünk Walesben, kijutunk a kontinensvia
okt. 14
14:42
Mezőkövesd: Guzmics Richárdot szerződtette a klub – hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd hétfői sajtójátékoztatóján bejelentette, hogy szerződtette Guzmics Richárdot, aki január 1-jétől lesz a klub játékosa.
okt. 14
14:48
Tenisz: Babosék egy nehezebb és egy könnyebb játszmában nyertek Moszkvában (She)
Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzött a párosok nyitó fordulójában, azaz a nyolcaddöntőben a moszkvai kemény pályás tenisztorna egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású női versenyében.
okt. 14
15:12
Eb 2020: olvasóinknál Korhut volt a meccs embere az azeriek ellen (She)
Az Azerbajdzsán ellen hazai pályán 1–0-ra megnyert Eb-selejtező után arra kértük a Nemzeti Sport Online olvasóit, hogy értékeljék a válogatott játékosainak teljesítményét. Szavazataik alapján a győztes gólt szerző Korhut Mihály volt a meccs legjobbja, megelőzve Gulácsi Pétert és Willi Orbánt. A leggyengébb osztályzatot Dzsudzsák Balázs kapta.
okt. 14
15:18
Sportlövészet: Sidi két számban nyert a 300 méteres Ek-döntőben (She)
Sidi Péter a standard puska 3x20 lövéses számban és a nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses versenyben is aranyérmet nyert a Franciaországban rendezett 300 méteres Európa-kupa-döntőben.
okt. 14
15:18
Babosék a negyeddöntőbe jutottak Moszkvában (Behaviour)
Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzött a párosok nyitófordulójában, azaz a nyolcaddöntőben a moszkvai keménypályás tenisztorna egymillió dollár
okt. 14
15:24
F1: a Red Bullnál csalódottak a Honda hazai versenye után (She)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint csalódást keltő eredménnyel távoztak Japánból, hiszen a motorszállítójuk, a Honda hazai pályáján jobb eredményre számítottak.
okt. 14
15:30
F1: „Bottas Szuzukában vett magának egy szeletet a tortából” (She)
A brit, az osztrák és a spanyol sajtó a konstruktőri világbajnoki címét ismét bebiztosító Mercedest és a győztes Valtteri Bottast méltatja a Formula–1-es Japán Nagydíj másnapján.
okt. 14
15:54
Sokba került Shane Tusupnak ez a hétvége (Ripost)
Hosszú Katinka exférje és exedzője, Shane Tusup új csapata a berlini úszó-világkupán csillogtathatta meg a tudását.
okt. 14
16:00
Tenisz: Roger Federer ötödik olimpiáján is indulni szeretne (She)
Roger Federer azt tervezi, hogy részt vesz a jövő évi tokiói olimpia teniszversenyén.
okt. 14
16:00
Minden, ami beletartozik a sakk kultúrájába (Azenpenzem)
Hogy a sakk és a művészet jól kiegészíti egymást, sőt utóbbi az egyik eleme a királyi játék definí­ciójának, annak könyvtárnyi az irodalma.
okt. 14
16:06
Olimpiai bajnok a győztesek és a vesztesek között is (She)
Vasárnap önkormányzati választásokat rendeztek hazánkban, amelyen számos korábbi, a pályafutását a távolabbi és a közelebbi múltban befejező egykori sportoló, jelenlegi sportvezető mérette meg magát. Alábbi összeállításunkban a teljesség igénye nélkül szedtünk össze néhány érdekes példát.
okt. 14
16:12
Ligue 1: Marseille-ből Lyonba – Rudi Garcia az új edző (She)
A francia élvonalbeli Olmypique Lyon hivatalos honlapján jelentette be, hogy Rudi Garcia váltja Sylvinhót a csapat kispadján. Az új vezetőedző 2021 nyaráig írt alá.
okt. 14
16:18
F1: Leclerc a lógó tükör miatt egy kézzel kanyarodott (She)
Bár, mint arról beszámoltunk, Charles Leclerc-t megbüntették a vasárnapi Japán Nagydíjat követően, a Ferrari pilótája tényleg mindent megtett, hogy ne veszélyeztesse társait. Az ütközés következtében ingataggá váló bal oldali tükrét például egy kézzel fogta a pálya egyik leggyorsabb kanyarjában is, nehogy elhagyja, és így kárt tegyen valaki autójáb
okt. 14
16:24
Higler és Sajó – Mindennek tekinthettük a vasárnapi meccset, csak felhőtlen gyerekzsúrnak nem (Behaviour)
A mérkőzést egyenesben közvetítő televízió stúdiójában is délibábot kergettek: a találkozó elemzése olyan vidámságba torkollt, mintha Hacsek és Sajó-jelenetet néztek volna a résztvevők.
okt. 14
16:57
Foci-Eb-selejtező: tényleg hibázott, bocsánatot kért a bíró az azeriektől (Ripost)
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra verte Azerbajdzsánt Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 14
17:12
Motokrossz: hetedszer csapatbajnok a Hts, beérte a Honvédot (She)
Fölényes HTS-sikert hozott a motokrossz csapatbajnokság Ajkán. A Szvoboda Bence, Varga Imre és Hugyecz Erik alkotta trió lehengerlő motorozással gyűjtötte be a peresztegi istálló hetedik csapataranyát, beérve ezzel a valamikori Honvéd Budapest motokrossz szakosztályát.
okt. 14
17:18
A mostani helyzet a Schumacher-Ferrari együttállást is felülmúlja (Infostart)
Négy futammal a Forma-1-es szezon vége előtt megszerezte sorozatban hatodik konstruktőri világbajnoki címét a Mercedes csapat. A Japán Nagydíj után az is biztossá vált, hogy az ezúttal harmadik helyezett Lewis Hamiltont már csak a márkatárs, a szuzukai győztes Valtteri Bottas érheti be.
okt. 14
17:30
Inter: Alexis Sánchez hónapokra kidőlt a sorból a válogatottnál (She)
Súlyosnak nevezhető sérülést szenvedett szombaton este a Kolumbia elleni felkészülési mérkőzésen a chilei válogatott támadója, Alexis Sánchez. A gól nélkül zárult találkozó végén szenvedett bokasérülést a 30 éves támadó, és Reinaldo Rueda szövetségi kapitány szerint könnyen lehet, hogy műtét vár rá.
okt. 14
17:30
A lengyelek is Eb-résztvevők (Behaviour)
Eddig Belgium, Lengyelország, Olaszország és Oroszország biztosította helyét a torna 24-es mezőnyében.
okt. 14
17:36
Anglia: szexuális zaklatással vádolják Paul Gascoigne-t (She)
Szexuális zaklatással vádolják Paul Gascoigne-t, az angol labdarúgó-válogatott korábbi kiváló középpályását.
okt. 14
17:42
Győzni és kijutni: ez kell a jobb idegenbeli szerepléshez Walesben (She)
Tulajdonképpen egy kérdésre redukálódott a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezősorozata: sikerül-e győzni Walesben? Horvátországban a Rossi-éra legrosszabb játékával kapott ki tükörsimán 3–0-ra a csapat, Azerbajdzsán ellen (zajos gyermeksereg támogatásával – mennyivel emberibb és a futballhoz illőbb ez így, mint üres lelátók előtt)
okt. 14
18:06
Női kézi: kihagyja a vb-t a Metz Érden megsérült kapusa (She)
A Ferencváros elleni vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésen részleges térdszalagszakadást szenvedett Laura Glauser, akinek emiatt ki kell hagynia a női kézilabda-világbajnokságot.
okt. 14
18:18
Brazília Hirosimája és az uruguayi, aki olyan lett, mint a pápa (She)
Nincs még egy gól, amely annyi szélsőséges érzelmet, vad szenvedélyt, konok gyűlöletet korbácsolt volna, mint Alcides Ghiggiáé az 1950-es világbajnokság sorsáról döntő mérkőzésen. A riói Maracanában húsz év után másodszor is Uruguay lett a földkerekség legjobbja, ezt azonban aznap még a győztesek is alig hitték el. A Nemzeti Sport szombati, Hosszab
okt. 14
18:24
a San Marinó-i kapus elfelejtette a futball szabályait? (She)
Mint arról beszámoltunk, Skócia 6–0-ra nyert San Marino ellen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A vendégek sima veresége nem volt nagy meglepetés, az azonban annál inkább, hogy kapusuk a labdát nemes egyszerűséggel felvette kézzel a tizenhatoson kívül… A hazája bajnokságában játszó Aldo Simoncini egyesek szerint azt hitte, megállt a játék,
okt. 14
18:30
Fft: top 10 meghökkentő gól a futballvilágban (She)
A FourFourTwo magazin összeszedte azokat a gólokat, amelyek megrázták a földgolyót. Ízelítőnek jöjjön néhány legendás találat az FFT 10-es listájáról!
okt. 14
18:36
Barcelona: új szerződést és vele 220 millió eurós kivásárlási árat kaphat Fati (She)
Ugyan épp a nyáron kapta meg élete első profi szerződését, máris hosszabbíthat az FC Barcelona Ansu Fatival. Az első csapat keretéhez idény nyáron csatlakozott, több klubrekordot is átíró támadó kivásárlási ára 220 millió, fizetése egymillió euróra emelkedhet – írja az El Mundo Deportivo.
okt. 14
18:36
Fucsovics Márton izomgyulladásssal és részleges izomszakadással küzd (Behaviour)
Visszalépett a stockholmi tenisztornától.
okt. 14
18:42
Fájdalmas döntést hozott Fucsovics Márton (Infostart)
Fucsovics Márton visszalépett a Stockholmban zajló, 711 ezer euró (231 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornától.
okt. 14
18:42
Tenisz: Fucsovics visszalépett a stockholmi tornától (She)
Fucsovics Márton visszalépett a stockholmi férfi tenisztornától.
okt. 14
18:44
Psg: Neymar megint kidőlt hosszú hetekre (She)
A Paris Saint-Germain hétfőn hivatalos közleményben tudatta, hogy a brazil labdarúgó-válogatott vasárnapi felkészülési mérkőzésén megsérülő Neymar előreláthatóan négy hétig nem léphet pályára.
okt. 14
19:06
Heti program: visszatérnek a topligák, Magyarország a kispályás-vb-n (She)
A hét elején még élvezhetjük az Eb-selejtezőket, hétvégén azonban visszatért a klubfutball – azaz a topligák és az NB I. Magyarországon ősi riválisok csapnak össze a Groupama Arénában, hiszen a Ferencváros az Újpestet látja vendégül. Angliában is egy történelmi rangadónak nézünk elébe vasárnap, ekkor a Manchester United játszik az eddig százszázalé
okt. 14
19:12
Leeds: a Psg tulajdonosai a Man. City szintjére emelnék a klubot (She)
Az angol másodosztályban jelenleg ötödik helyen álló Leeds United hamarosan a Manchester City szintjére juthat – legalábbis a klub olasz tulajdonosa, Andrea Radrizzani szerint, aki állítása szerint a Paris Saint-Germaint is birtokló Qatar Sports Investment képviselőivel tárgyal a közös munkáról.
okt. 14
19:18
Pl: álomcsapat a Liverpoolból és az MU-ból? Balhé lett belőle (She)
Az angoloknál a Premier League felvezetőműsoraiban gyakran kérik az éppen aktuális szakértőket, a soron következő meccs előtt állítsanak össze egy kombinált álomcsapatot a gárdákból. Erre kérték most Danny Millst, a Manchester City és a Leeds United korábbi angol válogatott játékosát, aki érdekesen válogatta össze csapatát.
okt. 14
19:24
Görögország: a volt Vasas-edző lett Korhuték trénere (She)
A görög labdarúgó-bajnokság kilencedik helyén álló Arisz Szaloniki vezetősége hétfőn bejelentette, hogy Michael Oenning a csapat új vezetőedzője.

Keresés