2019. október 28. hétfő

okt. 28
13:09
F1: Hamiltonnak újabb győzelme után még várnia kell – sajtóvisszhang (She)
A nemzetközi szaksajtó Lewis Hamilton nevétől hangos a vasárnapi Formula-1-es Mexikói Nagydíj másnapján, miután a Mercedes brit pilótája nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a futamot, és így karnyújtásnyira került pályafutása hatodik világbajnoki címétől.
okt. 28
13:11
Man. United: Solskjaer szerint Pogbára még sokat kell várni (She)
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, valószínűleg decemberig nem számíthat középpályására, Paul Pogbára.
okt. 28
13:27
Atlétika: két magyar ezüstérem a 24 órás ultrafutó-vb-n (She)
Bódis Tamás országos csúccsal a második helyen végzett a 24 órás ultrafutó-világbajnokságon, melyen a férficsapat is ezüstérmes lett.
okt. 28
13:33
Arsenal: „Elég volt, Xhaka is b…ódjon meg!” – bajban Lacazette (She)
A vasárnap nem az Arsenal-szurkolók napja volt… Nem elég ugyanis, hogy a csapat hazai pályán csak egy 2–2-es döntetlent tudott csak játszani a Crystal Palace-szal, még Granit Xhaka is összebalhézott a szurkolókkal. A hab a tortán, hogy még Alexandre Lacazette is odaszúrt egy kicsit a csapatnak egy lájkkal.
okt. 28
13:39
Ősfutball magyarul – sporttörténeti mondat egy misszionárius 1783-ban közölt útleírásában (She)
Valószínűleg a labdarúgás első magyar nyelvű említésére bukkantak nemrég a Gyöngyösi Ferences Könyvtárban. Éder Xavér Ferenc misszionárius szerzetes perui utazása során, a helyi indiánok között látott egy furcsa, lábbal űzött labdajátékot, és a tapasztalatát rögzítő, eredetileg latin nyelvű szöveg 1783-ban megjelent magyarul is.
okt. 28
13:42
Babosék győzelemmel kezdtek a világbajnokságon (Behaviour)
Rövidítésben múlta felül a Latisa Csan, Csan Hao-cseng tajvani testvérpárt a címvédő magyar, francia duó a sencseni tenisz WTA-világbajnokságon a párosversenyének első csoportmeccsén.
okt. 28
13:45
Heti program: Magyar Kupa, Német Kupa és angol Ligakupa hét közben (She)
Mozgalmas hét elé néznek a labdarúgás szerelmesei: a spanyol és az olasz élvonalban hétközi fordulókat rendeznek, míg Angliában és Németországban kupaküzdelmek várnak a csapatokra. Az angol Ligakupában nagy rangadókat láthatunk: szerdán Liverpool–Arsenal és Chelsea–Manchester United! A Bayern München a másodosztályú Bochum vendége lesz, a Borussia
okt. 28
13:51
Eb 2020: Dalic kihirdette a szlovákok elleni horvát keretet (She)
Kihirdette az utolsó, Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő horvát válogatott keretét a szövetségi kapitány Zlatko Dalic. A magyar válogatottal egy selejtezőcsoportban lévő Horvátország keretéből ezúttal – sárga lapos eltiltás miatt – kimaradt Domagoj Vida és Dejan Lovren.
okt. 28
14:09
Psg: Mbappé furcsán ünnepelt, meg kellett magyaráznia (She)
Kylian Mbappé lőtte a Paris Saint-Germain harmadik és negyedik gólját az Olympique Marseille elleni, kiütéssel (4–0) megnyert bajnoki rangadón vasárnap, és mindkét alkalommal sírós, könnytörölgetős gólörömmel tette teljessé a produkcióját – vajon kinek akart üzenni ezzel?
okt. 28
14:09
Federer: pihenőre van szükségem (Infostart)
Roger Federer visszalépett az e heti, párizsi férfi tenisztornától.
okt. 28
14:33
Ironman: Szőnyi Ferenc olyat tett, amit előtte soha senki (She)
Szőnyi Ferenc a második helyen végzett a mexikói hússzoros Ironman triatlonversenyen, és a világon elsőként teljesítette másodszor is a 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és 844 kilométer futásból álló távot.
okt. 28
14:35
Barcelona: Vidalt és Rakiticet is odaadnák az Inter támadójáért – sajtóhír (She)
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona két középpályását, Ivan Rakiticet és Arturo Vidalt is felajánlaná az Internazionalénak, hogy megkaparintsa a milánói együttes argentin válogatott támadóját, Lautaro Martínezt.
okt. 28
14:39
Hosszú Katinka meglepődött, nyilvános csók a lelátón (Ripost)
Hosszú Katinka csapata, a Team Iron az elmúlt hétvégén Budapesten szerepelt.
okt. 28
14:51
Telt házas lesz az új Puskás Ferenc Stadion avatómeccse (444.hu)
Több mint 67 ezer néző lesz Gera Zoltán búcsúmeccsén.
okt. 28
15:03
33 éve nem látott nézőszámra lehet számítani a Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzésén (ATV)
Telt ház előtt lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen november 15-én, az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzésén, melyen elbúcsúzik a válogatottól Gera Zoltán.
okt. 28
15:21
Ennyi volt, nincs több jegy a stadionavatóra, 33 éve nem voltak ennyien magyar meccsen (Infostart)
67 ezren buzdíthatják a magyar labdarúgó-válogatottat - vagy épp Uruguayt - az új Puskás Aréna megnyitóján.
okt. 28
15:33
Jégkorong: kazah-kanadai válogatott centert igazolt a Dvtk (She)
A Tipsport Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a legutóbb a brit élvonalban a Sheffield Steelersnél szereplő 36 éves kanadai születésű kazah válogatott Martin St. Pierre-t. Martin St.Pierre 39 NHL-, 625 AHL- és 251 KHL-mérkőzéssel, valamint EBEL-bajnoki címmel a háta mögött érkezett Miskolc
okt. 28
15:39
Az összes jegy elkelt a Puskás Aréna nyitómeccsére (888.hu)
Telt ház előtt lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen november 15-én, az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzésén, melyen elbúcsúzik a válogatottól Gera Zoltán.
okt. 28
15:42
Mi történt Amerikában? Újra kikapott az évtized sztárcsapata (Ripost)
Az utóbbi öt döntőben mindig ott volt a Golden Statet Warriors, mely most pocsékul kezdte a szezont.
okt. 28
15:45
Portugália: C. Ronaldo nem akármilyen meglepetéssel készült (She)
Különleges meglepetésben volt részük a 2020-as Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatának elitkörére készülő portugál női U17-es válogatott tagjainak. Cristiano Ronaldótól érkezett ugyanis levél, mellé pedig minden játékos kapott egy vadonatúj futballcipőt is – pont olyat, amilyet a Juventus klasszisa is használ!
okt. 28
15:45
Babosék győzelemmel kezdtek a világbajnokságon (Azenpenzem)
Jól játszottunk, a Csan-testvérek szintén, szerintem magas színvonalú, izgalmas meccs volt. – írta Facebook-oldalán Babos Tímea.
okt. 28
15:51
Elképesztő teljesítmény: Szőnyi Ferenc a világon elsőként csinálta meg kétszer is a 20-szoros Ironmant (SzMo)
76 kilométert úszott, 3600 kilométert biciklizett és 844 kilométert futott 22 nap alatt.
okt. 28
15:57
Fehérvár: kétszeres BL-győztes portugál járt a rangadón (She)
A 62-szeres portugál válogatott Paulo Ferreira Székesfehérváron tekintette meg vasárnap délután a Fehérvár–Ferencváros NB I-es mérkőzést, amelyen a Chelsea játékosmegfigyelőjeként vett részt.
okt. 28
16:21
Birkózás: hétfőn rajtolt a budapesti U23-as vb (She)
Hatvan ország 630 versenyzője, köztük 27 magyar vesz részt a hétfőn kezdődött U23-as birkózó-világbajnokságon, melynek a budapesti Ludovika Aréna ad otthont.
okt. 28
16:39
Röpi: elismerést kapott a hazai szövetség a női Eb társrendezéséért (She)
Az Európai Röplabdaszövetség (CEV) a női és férfi kontinensviadalt választotta az év eseményének, előbbinek Magyarország volt az egyik házigazdája.
okt. 28
16:45
Asztalitenisz: Tölgyes Dorottya eddigi legszebb sikeréről beszélt (She)
Élete legszebb eredményének tartja Tölgyes Dorottya a Lengyelországban rendezett ITTF World Cadet Challenge-en az európai csapat tagjaként szerzett aranyát, amely korosztályos világbajnoki győzelemnek tekinthető. A 15 esztendős magyar versenyző honlapunknak nyilatkozott a viadalt megelőző felkészülésről, a legfontosabb pillanatokról és kapcsolatáró
okt. 28
16:57
Jégkorong: Jared Brown távozott az Újpesttől (She)
Az Újpest jégkorongcsapata a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy „közös megegyezéssel elváltak Jared Brown és a csapat útjai”.
okt. 28
17:03
Wta-vb: Halep meccslabdáról fordítva győzött a rajton (She)
A korábbi világelső Simona Halep háromszettes sikerrel rajtolt a Sencsenben zajló női tenisz-világbajnokságon.
okt. 28
17:05
Southampton: a brutális kiütés után jótékonykodnak a fizetésükkel (She)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10. fordulójában a Southampton hazai pályán 9–0-ra kikapott a Leicester Citytől. A történelmi vereség után közleményt adott ki a Soton.
okt. 28
17:07
Serie A: Ribéry elnézést kért a partjelző meglökéséért (She)
Franck Ribéry, a Fiorentina labdarúgója a Twitteren kért elnézést amiatt, hogy meglökte az asszisztenst csapata Lazio elleni vasárnap esti olasz bajnoki összecsapásán, az eltiltást azonban így sem kerülhette el.
okt. 28
17:45
F1: bizarr Hamilton-hasonlata után Bottasszal sörözött Vettel (She)
A Formula–1-es idény 18. futamát is magunk mögött hagytuk – nagy taktikai csata után Lewis Hamilton szelte át elsőként a célvonalat Mexikóban. Az F1-legek segítségével szokás szerint visszatekintünk a hétvége humoros és érdekes pillanataira.
okt. 28
17:48
Közeleg a nyitány, hangpróbát tartanak a Puskás Arénában (Ripost)
A magyar labdarúgó-válogatott hamarosan felavatja az újonnan elkészült Puskás Arénát.
okt. 28
18:27
La Liga: egy hétvége alatt megbukott a bajnokság új labdája (She)
Egy hétvége alatt megbukott a La Liga új labdája, amelyet az első két osztály néhány mérkőzésén mutatott be a Puma sportszergyártó.
okt. 28
18:33
Hosszú Katinka edzője elmondta, hogy mi nem fér bele (Infostart)
A London Roar az Iron csapatát megelőzve nyerte a Nemzetközi Úszóliga budapesti állomását. A Duna Arénában rendezett verseny legértékesebb úszója Hosszú Katinka lett. Az esemény után a háromszoros olimpiai bajnok edzője, Petrov Árpád nyilatkozott az InfoRádiónak.
okt. 28
18:39
Ünnepség: az 1968-as olimpia születésnaposait köszöntötték (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja az 1968-as mexikói olimpia négy magyar aranyérmesét köszöntötte kerek évfordulója alkalmából: Varga János birkózó a 80., Tatai Tibor kenus és Básti István labdarúgó egyaránt a 75., míg Nagy László labdarúgó a 70. életévét töltötte be a közelmúltban.
okt. 28
18:45
Légiósok: Tudom, azt hitték, szimulál, de nem – Balogh megsérült (She)
Grant McCann, az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő Hull City menedzsere elmondta, hogy Balogh Norbert sérüléssel bajlódik.
okt. 28
19:09
Csupasport: Mr. Olympia Egerben tartott közönségtalálkozót (She)
Pályafutásának legjobb évén jutott túl Brandon Curry. Az idei Mr. Olympia és az Arnold Classic egyesült államokbeli győztese Egerben arról is beszélt, milyen a magyar testépítők önbizalma.
okt. 28
19:15
Még Turán Frigyesnek szerelt anno a WRC friss világbajnoka (Infostart)
2012-ben még csapattársak voltak és időnként az első magyar világbajnoki pontszerző, Turán Frigyes autóját szerelte az észt Ott Tänak, aki vasárnap Spanyolországban megnyerte a rali-világbajnokságot.
okt. 28
19:21
Röplabda: Baróti Árpád a lengyel bajnokhoz szerződött (She)
A lengyel bajnok ZAKSA Kedzierzyn-Kozle röplabdacsapatához igazolt Baróti Árpád.
okt. 28
19:39
Kásler: Több mint félmilliárdból épül 10 görpark (444.hu)
A kormány legfeljebb 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Legalább 5 évig üzemeltetni kell a parkot és ingyenesen kell biztosítani a belépést.
okt. 28
19:45
Sakk: a nők kikaptak, a férfiak ikszeltek a csapat Eb-n (She)
A pihenőnap előtt női sakkválogatottunk kikapott az első helyen kiemelt oroszoktól, a férfiak döntetlen játszottak Romániával, mindkét eredmény reális.
okt. 28
19:47
Nfl: súlyos sérülést szenvedett J. J. Watt, vége az idényének (She)
Súlyos sérülést szenvedett J. J. Watt, az NFL-ben szereplő Houston Texans klasszisa, aki emiatt ebben az idényben már nem léphet pályára.
okt. 28
19:54
Milliókat érő ereklye: elárverezik a berlini olimpia fáklyatartóját (Ripost)
Magyarországon futottak vele. Évtizedekig a padláson rejtegették az 1936-os sporttörténelmi ritkaságot.
okt. 28
20:15
Nhl: öt hónapra kidőlt a bajnok St. Louis orosz ásza (She)
Előreláthatólag öt hónapig nem számíthat egyik legjobbjára, az orosz Vlagyimir Taraszenkóra az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő St. Louis Blues.
okt. 28
20:15
Rossi: Nem lenne tisztességes, ha a válogatott kísérletezne az új Puskás Ferenc Stadion telt házas avatómeccsén (444.hu)
„Egy jó eredmény, Isten segítségével egy győzelem a lehető legjobb hangolódás lenne a walesi út előtt” – mondta a szövetségi kapitány az Uruguay elleni felkészülési meccsről.
okt. 28
20:15
Marco Rossi: Nem lenne tisztességes, ha kísérleteznénk a stadionavatón (Azenpenzem)
Az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzése, az Uruguay elleni találkozó történelmi esemény lesz, feledhetetlen pillanatnak ígérkezik – mondta a magyar labdarúgó válogatptt szövetségi kapitánya.
okt. 28
20:27
Erste Liga: háromszor egyenlített, de kikapott az Újpest az Ftc-től (She)
A bajnoki címvédő Ferencváros 4–3-ra legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján. A lila-fehérek háromszor egyenlíteni tudtak az FTC vezetése után, de Németh Attila 54. percben esett góljára már nem volt válaszuk.
okt. 28
20:29
U17-es vb: „A továbbjutás szempontjából kötelező a győzelem” (She)
A monotónia megtörése miatt vasárnap este rövid időre kimozdult megszokott környezetéből az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott, a vacsorát Goiania egyik éttermében fogyasztották el a játékosok. A közös program a Nigéria elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség után a hangulatnak is jót tett, hétfőtől viszont m
okt. 28
20:51
Ajax: az amerikai válogatottat választotta a 18 éves védő (She)
Sergino Dest, az Ajax futballistája úgy döntött, hogy szülőhazájának, Hollandiának a csapata helyett az amerikai válogatottat kívánja erősíteni.
okt. 28
21:09
Elképesztő teljesítmény a magyar ultrafutóktól (Infostart)
Bódis Tamás 13 kilométerrel megjavított országos csúccsal a második helyen végzett a 24 órás ultrafutó-világbajnokságon, melyen a férficsapat is ezüstérmes lett.

Keresés