2019. október 29. kedd

okt. 29
14:15
Könyvbemutató: Kulcsár Győző regényes élete (She)
Kedden bemutatták a Nemzeti Sport korábbi munkatársa, Sütő-Nagy Zsolt: A játék mindig győz című könyvét, Kulcsár Győző életrajzi regényét.
okt. 29
14:15
Az új Puskás Stadionban vannak helyek, ahonnan „nem minden irányban lehet tökéletesen látni a pályán történő eseményeket” (444.hu)
Az összes jegyet eladták, viszont kb. 28 ezret fenntartott magának az MLSZ.
okt. 29
14:39
Kis pénz, nagyon nagy foci Granadában (Azenpenzem)
Ha egy futballcsapat a tizedik forduló után vezeti a világ egyik legerősebb bajnokságát, a La Ligát, az nem lehet a véletlen műve. Még akkor sem, ha a Barcelona és a Real egy-egy meccsel kevesebbet játszott.
okt. 29
14:42
Botrány a lelátón, kiakadt a Honvéd korábbi balhés vezetője (Ripost)
Juventus-meccsen inzultálták az ellentmondásos megítélésű olasz kisfiát. Cordella borított a Facebookon.
okt. 29
14:45
Tottenham: „Eriksen nem elég jó a Real Madridhoz” (She)
Jamie Carragher, a Liverpool korábbi angol válogatott labdarúgója, a Sky Sports jelenlegi szakértője úgy véli, a Tottenhamet erősítő Christian Eriksen nem elég jó játékos ahhoz, hogy a Real Madridnak erősítést jelentsen az esetleges szerződtetése.
okt. 29
14:51
Nagy bejelentést tett Zlatan Ibrahimovic (Infostart)
Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgó talán karrierje folytatását is érintő bejegyzésben utalt arra, hogy visszatér Spanyolországba.
okt. 29
15:09
Női kosárlabda Eb-sel.: Székely Norbert keretet hirdetett (She)
Székely Norbert szövetségi kapitány kihirdette a női válogatott keretét a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság novemberi két selejtezőmérkőzésére.
okt. 29
15:15
Wta-vb: a beugró Bertens legyőzte a világelső Bartyt (She)
Kiki Bertens, aki tartalékként ugrott be, legyőzte a világelső Ashleigh Bartyt kedden a Sencsenben zajló női tenisz-világbajnokságon.
okt. 29
15:45
Hosszú Katinka bekeményített, tényleg Tusupnak üzent az úszónő? (Ripost)
Az Iron Lady kedden a keményebb zenére szavazott, talán nem véletlenül.
okt. 29
15:51
La Liga: kevésből sokat – a Granada csodájára jár a világ (She)
Minden várakozást felülmúlóan szerepel a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (La Liga) újoncként listavezető Granada, amely hamarosan elérheti legfőbb célját.
okt. 29
15:53
Fallabda: tatabányai sikerek a Magyar Kupában (She)
A nőknél és a férfiaknál is a tatabányai Squashberek csapata nyerte a fallabda Decathlon Magyar Kupát.
okt. 29
16:09
Szezon közbeni kiárusítás Barcelonában (Infostart)
A Barcelonának 130 millió eurós bevételt kell produkálnia az UEFA regulái szerint jövő harmincadikáig. Ez még a mostani horribilis árak mellett sem egyszerű feladat, szinte biztosan több játékost is el kell adnia.
okt. 29
16:09
Pafc: jótékony célra ajánlják a Honvéd elleni meccs bevételét (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia hivatalos honlapján közölte, hogy a soron következő hazai bajnoki, a Budapest Honvéd elleni mérkőzés teljes bevételét az Összefogás Levente Lépteiért Alapítványnak ajánlja fel.
okt. 29
16:21
Nfl: Belichick 300! Brees: 75 000! Peterson már Lt előtt (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 8. fordulója után is maradt két veretlen csapat, ez pedig a múltat ismerve nem sok jót ígér a riválisoknak. Bill Belichick ráadásul a Patriots újabb sikerével már a 300-asok klubjának tagja, Drew Brees újabb mérföldkövet ért el visszatérése után, Adrian Peterson kettőt is ugrott a ranglistán, de
okt. 29
16:48
Gólyahír, megszületett a Fradi-focista kisfia (Ripost)
Dibusz Dénes élete formájában készült az egyik legboldogabb napjára.
okt. 29
16:50
Ez már kínos, újabb kudarc érte Dzsudzsák Balázst (Ripost)
Továbbra is pocsék formát mutat Dzsudzsák Balázs együttese, az al-Ittihad Kalba.
okt. 29
16:57
Tenisz: már a 2. körben kiesett a címvédő Hacsanov Párizsban (She)
A címvédő orosz Karen Hacsanov már a második fordulóban, a legjobb 32 között kiesett a párizsi férfi tenisztornán. A nyolcadik helyen kiemelt játékost a német Jan-Lennard Struff búcsúztatta kedden három szoros játszmában.
okt. 29
17:03
Férfi kosár Bl: nagy kihívás előtt áll a Falco (She)
Ron Curry is pályára léphet szerdán a Falcóban, amely egy csapatként is remekül szuperáló, lendületben lévő spanyol riválist igyekszik megállítani.
okt. 29
17:09
Bulgária: két zárt kapus büntetést ért az angolok elleni botrány (She)
Bulgária a soron következő két az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) égisze alatt rendezendő felnőtt válogatott mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni – igaz, ebből a másodikat két évre próbaidőre bocsátotta. Az UEFA büntetést a bolgár szurkolók Anglia elleni október 14-i Eb-selejtezőn mutatott rasszista és antiszemita viselkedésük miatt
okt. 29
17:09
Conor McGregor meg akarja verni 50 Centet (444.hu)
A mémek miatt.
okt. 29
17:15
Újabb botrány Londonban (Infostart)
Néhány hét után kritikus helyzetbe került az Arsenal labdarúgócsapatának új kapitánya. Az albán születésű, svájci Granit Xhaka a Crystal Palace elleni meccsen látványosan hergelte a lecserélésének örvendező szurkolókat. A londoni klubnál lassan másfél évtizede szinte minden csapatkapitány csalódást okozott a szurkolóknak.
okt. 29
17:15
F1: 100 mercedeses dobogó – Hamilton Schumacher nyomdokain (She)
Lewis Hamilton aratott győzelmet az F1-es Mexikói Nagydíj versenyén, ezzel karnyújtásnyira került a 6. vb-címétől. A brit nem mellesleg fontos mérföldkőhöz is érkezett, hiszen a 100. alkalommal állhatott fel a dobogóra a Mercedes versenyzőjeként, miközben idénybeli 10. sikerét könyvelhette el.
okt. 29
17:36
„Még senki nem mondott olyat, hogy nem Budapest rendezi a vb-t" (Behaviour)
Kampányt indított a Magyar Atlétikai Szövetség
okt. 29
17:45
Real: Azt sem tudom, ki a miniszterelnök, a golfot követem… – Bale (She)
Gareth Bale-t, a Real Madrid futballistáját az angol The Telegraph próbálta kérdezni a napokban az angol politikai helyzetről, valamint egyéb témákról, ám a walesi elég egyértelművé tette, nem foglalkozik a golfon kívül szinte semmivel, és ahogy ő mondja, a „saját kis buborékában él”.
okt. 29
17:51
Nhl: szerződést hosszabbított a Nashville sztárja (She)
Nyolc évvel, összesen 72 millió dollárért szerződést hosszabbított Roman Josi, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Nashville Predators svájci hátvédje.
okt. 29
17:57
Nhl: 72 milliós szerződést kötött svájci védőjével a Predators (She)
Nyolc évvel, összesen 72 millió dollárért szerződést hosszabbított Roman Josi, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Nashville Predators svájci hátvédje.
okt. 29
18:09
Magyar–uruguayi: 33 évig nem voltak ennyien hazai futballmeccsen (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen, a meglévő adatok szerint 19 év után játszhat hazai pályán legalább 60 ezer néző előtt. Az utóbbi 33 év leglátogatottabb hazai futballmérkőzése az 1986-os Magyarország–Brazília találkozót volt 70 ezer nézővel.
okt. 29
18:21
Magyar–uruguayi: 33 éve nem voltak ennyien hazai futballmeccsen (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen, a meglévő adatok szerint 19 év után játszhat hazai pályán legalább 60 ezer néző előtt. Az utóbbi 33 év leglátogatottabb hazai futballmérkőzése az 1986-os Magyarország–Brazília találkozó volt 70 ezer nézővel.
okt. 29
18:27
Egy példa arra, hogy miként lehet családbaráttá tenni egy stadiont (888.hu)
Meccsbeszámoló egy olyan pályáról, ahol tényleg családi program a meccsnézés.
okt. 29
18:27
Csak a csapat (Azenpenzem)
A labdarúgás nem pusztán gladiátorok, hanem egyben jellemek küzdelme is, a közösség iránti felelősséget nem lehet elég korán a gyerekekbe plántálni.
okt. 29
18:33
Női futball: több korosztályban ontja a gólokat a 16 éves Pápai (She)
Az MTK Hungária FC 16 éves csatára, Pápai Emőke rövid idő alatt lett az U17-es leány labdarúgó-válogatott és klubcsapata nélkülözhetetlen gólfelelőse – utóbbiban már mindegy, milyen korosztályban kell kapuba találnia, a góllövés a felnőttek között is megy neki.
okt. 29
18:35
Psg: Neymar olyan érzékeny, mint egy gyerek… – Dani Alves (She)
Bár egyik legjobb barátjának tekinti Neymart, Daniel Alves, a Sao Paulo 118-szoros brazil válogatott futballistája is elismeri, korábbi csapattársa túlságosan érzékeny.
okt. 29
18:37
Birkózás: Kuramagomedov bronzmeccses, Budai-Kovács vigaszágas az U23-as vb-n (She)
A hétfői rajt után kedden este rendezték a budapesti U23-as birkózó-világbajnokság hivatalos megnyitóünnepségét, amelyen beszédet mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Bacsa Péter, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a nemzetközi szövetség (UWW) bürótagja, valamint Ceno Cenov, az UWW európai szekciójának bolgár elnöke.
okt. 29
18:39
Csupasport: 14 nyolcezres csúcs hét hónap alatt (She)
A nepáli Nirmal Purja október 29-én reggel teljesítette lehetetlennek vélt küldetését, s április végétől kezdve megmászta a Föld mind a tizennégy nyolcezer méternél magasabb hegyét.
okt. 29
18:45
Elkárhozott Szentek (Azenpenzem)
Történelmének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Southampton, amikor 9-0-ra kikapott a Leicestertől, ezért egynapi keresményüket áldozzák az elkárhozott Szentek a klub alapítványa javára.
okt. 29
18:54
Győzniük kell, így várják a sorsdöntő csatát a fiatalok (Ripost)
Második mérkőzésén győzelemre készül a magyar válogatott az U17-es labdarúgó-világbajnokságon.
okt. 29
19:39
Szabó Tünde: A verseny motivációt ad az utánpótlásnak (Azenpenzem)
A magyar kormány elkötelezett a korosztályos világbajnokságok hazai megrendezése mellett, mert ezek a versenyek motivációt jelentenek az utánpótlásnak, amely a sportágak hátországát jelenti.
okt. 29
19:57
Férfi kosár Ek: második meccsén is kikapott a Pvsk (She)
A PVSK 89–81-re kikapott hazai környezetben a Benficától a férfi kosárlabda Európa-kupa A-csoportjának második fordulójában. A magyar csapat két vereséggel kezdett, míg a portugál együttes két győzelemmel.
okt. 29
19:59
Röpi: Jan De Brandt távozik; Tanase sorsa még kérdéses (She)
Új szövetségi kapitánya lesz a magyar női röplabda-válogatottnak, ugyanis a hazai szövetség október 29-i elnökségi ülésén eldőlt: a belga Jan De Brandt távozik a nemzeti csapat éléről. A férfiválogatottnál viszont egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést – olvasható a szövetség keddi közlemén
okt. 29
20:03
Birkózás: Kuramagomedov bronzéremért küzdhet az U23-as vb-n (She)
Az Oroszországból nemrégiben honosított Kuramagomedov Murad (74 kg) egészen az elődöntőig menetelt az U23-as birkózó világbajnokság második, szabadfogású versenynapján, a Ludovika Arénában. Ott azonban már nem bírt az irániak fiatal kiválóságával, Mohammad Nohidilarimivel, így szerdán a bronzéremért léphet szőnyegre. A vigaszágon folytathatja a via
okt. 29
20:27
Mk: az első félidőben megizzasztotta az Ajka a végül ötig jutó Újpestet (She)
A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerüléséért vívott mérkőzésen az Újpest egy gyengébb első félidőte követően a másfél év után betaláló Szakály Péter, valamint a duplázó izlandi Aron Bjarnason vezérletével 5–2-re legyőzte az Ajkát.
okt. 29
20:29
Visegrádi kupa: hiába szerzett vezetést, kikapott és kiesett a Ferencváros (She)
Egy nappal az Újpest elleni győztes bajnokit követően az FTC-Telekom jégkorongcsapata a Visegrádi Kupában már nem tudott győzni: a cseh HC Poruba otthonában szenvedett 5–2-es vereséget, így nem került a sorozat elődöntőjébe.
okt. 29
20:33
Távozik posztjáról a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya (Infostart)
A Magyar Röplabda Szövetség a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. Jan De Brandt más kihívások után szeretne nézni.
okt. 29
20:39
Német Kupa: Sallaiék rosszul hajráztak, kiestek (She)
A Sallai Rolanddal felálló Freiburg hazai pályán 3–1-re kikapott az Union Berlintől a Német Kupában a legjobb 32 között, így a fővárosi csapat jutott be a nyolcaddöntőbe. A magyar válogatott játékos kezdőként 62 percet töltött a pályán, csapata az utolsó öt percben kapott két góllal búcsúzott.
okt. 29
20:41
Férfi vízi Bl: elszenvedte első vereségét a Szolnok (She)
A Szolnoki Dózsa 14–10-re kikapott a spanyol Barcelonetától a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.
okt. 29
20:45
Mk: az Ajka az első félidőben megizzasztotta az ötig jutó Újpestet (She)
A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerüléséért vívott mérkőzésen az Újpest gyenge első félidőt követően a másfél év után betaláló Szakály Péter, valamint a duplázó izlandi Aron Bjarnason vezérletével 5–2-re legyőzte az Ajkát.
okt. 29
20:47
Női kézi Mk: 47 gólt kapott, és kiesett a Budaörs (She)
Két mérkőzést rendeztek kedden a női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában. A NEKA 47–23-ra legyőzte a Budaörsöt, míg az élvonalbeli Szombathelyi KKA két góllal nyert a Gárdony-Pázmánd KK vendégeként.
okt. 29
20:57
Serie A: Lazovics góljával nyert a Verona a Parma vendégeként (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 10. fordulójában a Hellas Verona 1–0-ra nyert a Parma vendégeként. A győztes gólt Darko Lazovics szerezte.
okt. 29
21:00
Messi vallomása, őt tartja minden idők legjobb csatárának (Ripost)
Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgója a kedvenc gólvágójáról nyilatkozott.
okt. 29
21:03
La Liga: nem tudott élre állni az Atlético Madrid (She)
Az Atlético Madrid 1–1-es döntetlent ért el a Deportivo Alavés vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 11. fordulójában.

Keresés