2020. április 22. szerda

ápr. 22
12:54
Ha foci, akkor itt egy lista, amelyen még Magyarország is az első harmadban szerepel (ATV)
Ezerhatszáz játékossal Brazília a legnagyobb labdarúgó-exportőr a világon a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) frissen közreadott sorrendje szerint. A listán Magyarország az 51. helyet foglalja el 68 külföldön szereplő futballistájával.
ápr. 22
13:00
amikor Gera óriási góllal sokkolta a Liverpoolt (She)
Élő sportesemények hiányában újabb emlékezetes jelenetet kerestünk elő a futballpályáról. Ezúttal Gera Zoltán egyik csodálatos gólját elevenítjük fel, a magyar játékos 2012-ben a Liverpoolnak okozott kellemetlenséget ezzel a hatalmas találattal.
ápr. 22
13:09
Neymar is teqballozva marad mozgásban (BorsOnline)
A magyar fejlesztésű teqball az egész világon nagy népszerűségnek örvend.
ápr. 22
13:12
Kabát Péter: melírozott haj, veszekedés Beckhammel, furcsa gólöröm (She)
Számtalan olyan pillanat adódik egy sportoló karrierjében, amelyre évek múlva is tisztán emlékszik – vagy azért mert nagyon kedves a számára, vagy azért, mert még mindig szégyelli magát érte. Ezekre a pillanatokra, ezekre a „legekre” fókuszáltunk most Kabát Péterrel, és igyekeztünk egy-egy videóval vagy képpel is segíteni az emlékezést.
ápr. 22
13:30
Kína: 555 milliárd forintért kezdődik a 100 ezres stadion építése (She)
Az Evergrande Csoport megkezdte a világ legnagyobb multifunkciós futballstadionjának építését Kínában, a kantoni létesítményben 100 ezer ülőhelyet alakítanak majd ki.
ápr. 22
13:32
Milan: Ibrahimovic addig nem tér vissza, amíg nincs döntés a folytatásról (She)
Az olasz élvonalbeli AC Milan visszahívta külföldi labdarúgóit, akik a koronavírus-járvány miatt még időben hazautaztak. Zlatan Ibrahimovic, a milánóiak svéd csatára azonban egyelőre kivár.
ápr. 22
13:36
Norvégia: őrült ötlet, Fifa-ban játszanák le a bajnokság első felét (She)
Gángó András, a Tromsö IL magyar kapusedzője egy meghökkentő ötletről mesélt lapunknak. Néhány alacsonyabb osztályú norvég klubnál felvetődött az ötlet, hogy a járványhelyzet miatt szünetelő bajnokság (amely ott tavaszi-őszi rendszerben működik) első felét virtuálisan, a FIFA nevű játékban bonyolítsák le, majd az elért eredményeket továbbvigyék, s
ápr. 22
13:48
Új edzőt keresnek Storck után (Infostart)
Bernd Storck vezetőedző nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, és távozik a Cercle Brugge labdarúgócsapatától.
ápr. 22
13:51
Hamilton törölte a hűségesküjét, balhét szimatolnak a Mercedesnél (Ripost)
Itt valami nem stimmel. Előbb cáfolta a Ferrarihoz történő „álomigazolása” hírét, majd gyorsan eltüntette a cáfolatot. Olajat öntött a tűzre az Instagramon.
ápr. 22
14:03
Horvátország: megvan a Dinamo Zagreb új edzője (She)
Igor Jovicevicet nevezték ki vezetőedzőnek a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatánál. A 46 éves szakember 2017 júliusa óta a klub U18-as együttesét irányította. Jovicevic valóra vált álomnak nevezte, hogy a felnőtt gárdánál dolgozhat.
ápr. 22
14:15
Golf: a Ryder-kupa elhalasztását javasolja a világranglista éllovasa (She)
A férfi golf-világranglistát vezető Rory McIlroy szerint nézők nélkül nincs értelme megrendezni az Európa és az Egyesült Államok legjobbjai közötti hagyományos Ryder-kupát, mert elveszti a varázsát, így inkább el kell halasztani azt jövőre.
ápr. 22
14:39
F1: újratárgyalhatók a zárt kapus futamok jogdíjai a spanyolok szerint (She)
A barcelonai Formula–1-es pálya igazgatója szerint újratárgyalhatók a zárt kapus futamok jogdíjai a világbajnoki sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával. Joan Fontsere azt nyilatkozta: az egyesült államokbeli vállalat "tudatában van" annak, hogy ha a koronavírus-járvány miatt nézők jelenléte nélkül kell lebonyolítani na
ápr. 22
14:39
Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója lett (Behaviour)
Az exkluzív társaságban az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-i halálával üresedett meg egy hely.
ápr. 22
14:45
Newcastle: katari sportcsatorna tehet keresztbe a klub eladásának? (She)
Brit sajtóértesülések szerint egy sportcsatorna miatt dől kútba a Premier League-ben szereplő Newcastle United labdarúgóklub eladása.
ápr. 22
14:54
Megváltozott az élete, sokkal több ideje jut erre Hosszú Katinkának (Ripost)
Miután az úszó Európa-bajnokságot és az ötkarikás játékokat elhalasztották, így Hosszú Katinka idei programja is felborult. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő ezt az időszakot kihasználja a pihenésre.
ápr. 22
14:57
Misztikus mezszámok: 4 – a védelem nagyvezérei (She)
Ki ne akart volna a grundon azonosulni a kedvencével? Mezszín, mezszám és név – ma ezek a kötelező alapok. Amikor az FA 1939-ben kötelezte a csapatokat a mezek számozására (először Angliában 1924-ben tűntek fel számok a játékosok hátán), elengedte a követ a lejtőn. Így vált mitikussá a 10-es, a 9-es, majd a 7-es, az FFT számba veszi a legendás
ápr. 22
15:12
Koronavírusos lett a tornászválogatott egyik tagja (Behaviour)
Egy versenyző és egy edző tesztje is pozitív lett, de azok is karanténba vonultak, akik egy légtérben gyakoroltak velük.
ápr. 22
15:27
Női kézi Nb I: hivatalos végeredmény híján is van mit csemegézni (She)
Hivatalos végeredmény híján is van mit csemegézni a női kézilabda NB I küzdelmeiből, az alábbiakban a statisztikai érdekességek között szemezgetünk!
ápr. 22
15:27
Koronavírusos a tornászválogatott egy tagja és edzője is (BorsOnline)
A Magyar Torna Szövetség az Index megkeresésére közleményben erősítette meg: egy v
ápr. 22
15:29
Kép: 6 éves fiú által tervezett mezt húz az olasz csapat (She)
Az olasz Serie B-ben szereplő Pescara labdarúgócsapata egyedi ötlettel fordult rajongói felé a járvány idején: a klub megkérte az unatkozó gyermekeket, hogy tervezzék meg a gárda mezét. A Pescara hivatalosan is bejelentette: egy hatéves kisfiú, Luigi D’Agostino nyert!
ápr. 22
15:33
Tenisz: Roger Federer feltett egy kérdést a Twitteren… (She)
A világklasszis svájci teniszező, Roger Federer szerdán kora délután a Twitteren valóságos kommentcunamit indított el a női és férfitenisz egyesítésére vonatkozó egyszerű kérdéssel. Bő másfél óra alatt több mint 600-an válaszoltak támogatóan a felvetésére, köztük többek között korábbi női világelső Simona Halep és a férfiak aktuális fenegyereke, Ni
ápr. 22
15:51
Ahogy mi megéltük: „Olimpiai arany valahol a Bakonyban” (She)
Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A tizenegyedik részben L. Pap István kalauzolja el az olvasókat a Szombathely–Budapest gyorsvonatra, ahol egy kisrádión hallgatta a teljes vagon, amint Gedővári 1988-ban beviszi a győztes találatot Alsannak.
ápr. 22
16:27
Kézilabda: mindenáron végigjátszanák a román bajnokságot (She)
Mindenáron végig szeretné játszani a felnőtt-, de még a korosztályos bajnokságokat is a Román Kézilabda-szövetség (FRH), amelynek vezetősége szerdán úgy döntött, hogy amennyiben a kormány május 15. után feloldja a rendkívüli állapotot, júniusban a Nemzeti Liga és a Román Kupa összes hátralevő mérkőzését megrendezik.
ápr. 22
16:33
Koronavírus: nyolc év után távozik az északír sikerkapitány (She)
Nyolc év után távozik posztjáról Michael ONeill, az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
ápr. 22
16:57
Koronavírus: elhalasztották a sznúker-világbajnokságot is (She)
Jövő héten kezdődött volna az idei sznúker-világbajnokság, a nemzetközi szövetség azonban szerdán közölte: a koronavírus-járvány miatt új időpontot jelöltek ki a sheffieldi tornának. Ha a brit kormány is hozzájárul, július 31. és augusztus 16. között rendezik meg a vb-t.
ápr. 22
17:00
Szuper fotó, közel fél éve erre várt a magyar fociválogatott sztárja (Ripost)
Orbán Willi végre újra edz! Tavaly októberi sérülése után 175 nappal csatlakozhatott a csapattársaihoz.
ápr. 22
17:02
Noszály Sándornak jó dolga van a karanténban (Ripost)
Az egykori magyar teniszező csak edzeni jár ki a házából.
ápr. 22
17:03
Labdarúgás: a honvédos Gera Zalán nem szokott felvágni a góllövéssel (She)
„Minden álmom, hogy magamra ölthessem a címeres mezt, de tudom, türelmesnek kell maradnom, biztos még nem jött el az én időm” – mondja az U17-es bajnokságot fölényesen vezető Budapest Honvéd-MFA egyik leggólerősebb fegyvere, a Ferencváros utánpótlását is megjárt Gera Zalán (16).
ápr. 22
17:05
Koronavírus: egy magyar tornász és egy edző megfertőződött (She)
Egy magyar sportoló és egy edző elkapta a koronavírus-fertőzést – derül ki a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) szerdai sajtóközleményéből, melyet alább tartalmi változtatás nélkül közlünk.
ápr. 22
17:07
amikor gólt lőtt, majd túl sokáig ünnepelt a kapus (She)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most a Bundesliga 2003–2004-es idényéből elevenítünk fel egy meglehetősen bizarr jelenetsort.
ápr. 22
17:15
Egyre több a depressziós futballista a koronavírus-járvány miatt (Infostart)
A depresszió tüneteit mutató labdarúgók száma megduplázódott, amióta a koronavírus-járvány miatt leállt a futballélet. Ez derül ki a labdarúgók országos szakszervezeit tömörítő FIFPro felméréséből.
ápr. 22
17:21
Labdarúgás: intenzív osztályra került Ladinszky Attila (She)
A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy súlyos betegséggel kórházban kezelik Ladinszky Attilát, a Tatabánya, a Vasas, a belga Anderlecht, a holland Feyenoord és a spanyol Real Betis korábbi remek futballistáját. Értesülésünket megerősítették a hetvenesztendős ikonikus játékos baráti köréből.
ápr. 22
17:51
Alpesi sí: visszavonul a vb-ezüstérmes olasz testvérpár (She)
Az egyaránt világbajnoki ezüstérmes olasz alpesi síző testvérpár, Elena és Nadia Fanchini közösen jelentették be a visszavonulásukat.
ápr. 22
17:57
Oroszország: állami tulajdonba került a Cszka Moszkva (She)
A nagy múltú CSZKA Moszkva futballklub többségi tulajdonosává vált a VEB.RF állami fejlesztési társaság a részvények 77.63 százalékának megszerzésével.
ápr. 22
17:59
Arsenal: ezért mondott nemet Özil a fizetéscsökkentésre (She)
Az ESPN beszámolója szerint három labdarúgó mondott nemet az Arsenalnál a klub legutóbbi fizetéscsökkentési tervére a koronavírus-járvány ideje alatt. Egyikük Mesut Özil volt…
ápr. 22
18:03
Hiába hívták, Ibrahimovic nem akar Olaszországba utazni (Ripost)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan visszahívta külföldi játékosait, akik a koronavírus-járvány miatt még időben hazautaztak.
ápr. 22
18:09
Nb Ii: a Vasasnál elkezdődnek a kiscsoportos edzések (She)
Több NB I-es labdarúgóklubnál már zajlanak a kiscsoportos edzések, csütörtökön pedig a legszigorúbb biztonsági intézkedések betartása mellett a másodosztályú Vasas játékosai is visszatérnek a pályára – számolt be róla az angyalföldi klub a hivatalos honlapján.
ápr. 22
18:15
Mlsz: a Fifa és az Uefa elnöke is gratulált Csányi Sándornak (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is gratulált Csányi Sándornak, akit újabb öt évre megválasztottak a magyar szövetség (MLSZ) elnökévé – írja az mlsz.hu. Csányi Sándor a FIFA és az UEFA alelnöke is.
ápr. 22
18:27
Tenisz: az olasz kiválóság nem utazik többé Ázsiába (She)
Fabio Fognini olasz teniszező szinte biztos benne, hogy soha többé nem utazik Ázsiába a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 22
18:33
Elképzelhetetlen nélküle a futball, de itthon csak 70 éve játszanak benne (She)
Mi kell a szervezett keretek között lebonyolított labdarúgó-mérkőzésekhez? Megfelelően előkészített pálya. Játékvezető. Labda. Kétszer tizenegy játékos. No meg az őket megkülönböztető, számozott mezek. Az utóbbi ma evidens „tartozéka” a játéknak, de 1950-ig Magyarországon nem terjedt el a mezszámok használata.
ápr. 22
18:51
2001: Michael Owen mindent elintézett (Infostart)
Ötven év, ötven mérkőzés – az Infostart.hu összeállította az elmúlt fél évszázad legfantasztikusabb futballmeccseit, minden évből egyet. Ezúttal Michael Owen parádéjára és a német válogatott egyik legnagyobb vereségére esett választás.
ápr. 22
18:51
Férfi kézi: 33 évesen befejezi a németek Európa-bajnoka (She)
Bejelentette visszavonulását Martin Strobel olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok német kézilabdázó.
ápr. 22
18:57
Visszatérhetnek a medencébe a megfertőződött válogatottak is – Wladár: Mindenki úszik a boldogságban (BorsOnline)
Hétfőtől visszatérhetnek a válogatott versenyzők az uszodába – persze a járványügyi intézkedések szigorú betartásával. Az úszók kirobbanó örömmel fogadták a hír, ami nem csoda: hat hete nem láttak vizet.
ápr. 22
19:06
Nagy a baj, intenzív osztályra került a híres magyar labdarúgó (Ripost)
Ladinszky Attilát a János-kórházban kezelik, a betegsége nem a koronavírussal kapcsolatos.
ápr. 22
19:09
Női kézi Bl: a siófokiak nagyon bíznak a szabadkártyában (She)
A dán jobbszélső, Simone Böhme elmondása szerint a Siófok KC női kézilabdázói nagyon bíznak benne, hogy szabadkártyát kapnak a Bajnokok Ligája következő idényére.
ápr. 22
19:33
Pl: egy nyolcast kapott a Chelsea a Fifa-bajnokságban (She)
Az angol Premier League által szervezett meghívásos FIFA20-bajnokság második napján újabb négy mérkőzést játszottak le. Az Everton játékosa, André Gomes szállította a legnagyobb győzelmet: 8–0-ra kiütötte a Chelsea-t irányító Reece Jamest.
ápr. 22
19:35
Női kosár Nb I: távozik Cziczás László a Dvtk edzői posztjáról (She)
Bár mindkét fél erős szándékát fejezte ki a közös munka folytatása iránt, végül mégsem tudott megállapodni az Aluinvent DVTK és Cziczás László az idény végén lejáró szerződés meghosszabbításáról: a vezetőedző két év után távozik az együttes éléről – írja hivatalos honlapján az NB I-es női kosárlabdacsapat.
ápr. 22
19:57
Férfi kosár Nb I: „Kicsit korábban érkezett el a nyár” (She)
A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény következtében korábban érkezett a nyár – legalábbis Wittmann Krisztián, a Kecskemét kosárlabdacsapatának kapitánya így érzi.
ápr. 22
20:09
Pl: fizetéscsökkentés helyett más megoldás a Watfordnál (She)
A Watford labdarúgói abban egyeztek meg a klub vezetőségével a koronavírus-járvány miatt gazdaságilag is nehéz időkben, hogy rövid távon nem vesznek fel fizetést, de járandóságukat később teljes egészében megkapják – erről a Premier League-ben szereplő alakulat a hivatalos honlapján számolt be.
ápr. 22
20:09
Feltételt szabtak az úszóknak, ekkor folytatják az edzéseket (Ripost)
A felnőtt és az ifjúsági válogatott fogja elkezdeni az edzéseket.

Keresés