2014. január 12. vasárnap

jan. 12
2:51
Diákok kísérletezhetnek a CERN-ben (MaHu)
Diákok kísérletezhetnek az Európai Nukleáris Kutató Szervezetben, a CERN-ben a nagy hadronütköztetőről (LHC) ismert intézmény fennállásának 60. évfordulója alkalmából.
jan. 12
9:42
Évtizedek óta nem látott ciklon söpört végig a szigeteken - videó (MaHu)
A károk felmérése csak az 5-ös erősségű ciklon elvonulása után, vasárnap kezdődött meg. A szigetek egy részén rendkívüli állapotot léptettek életbe. A 176 szigetből álló Tongán több mint százezren élnek.
jan. 12
10:33
Rossz hír: nincsenek időutazók az interneten! (nyest.hu)
Amennyiben már olvasta ezt a cikket a jövőben, most nyugodtan kihagyhatja.
jan. 12
13:12
Történészek "harca" a világháború kitörésének magyarázatáért (Infostart)
Napok óta tart a vita a szerbiai és a főleg magyar, illetve osztrák történészek között az úgynevezett Potiorek-levél kapcsán. Egyes szerb tudósok ezzel akarják bizonyítani, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia már több mint egy évvel az első világháború kitörése előtt készült a háborúra, míg a külföldi kutatók szerint nem kell ekkora jelentőséget tulajdonítani a dokumentumnak.
jan. 12
14:27
Megkésett ajándékokat is vitt a Hattyú az űrállomásra - videó (MaHu)
Az indítást az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) januárra tette át az ISS meghibásodott hűtőrendszerének szerelése miatt. Januárban előbb a hideg időjárás okozott késedelmet, majd pedig egy erős napvihar.
jan. 12
14:29
Ritka fehér aranysakált lőtt egy vadász a Drávánál (MaHu)
Noha másfél évtizede jelent meg újra Magyarországon az egykor őshonos, nádi farkasnak vagy toportyánnak is nevezett ragadozó, úgy látszik, ez a vadászt korántsem érdekelte.
jan. 12
15:54
Orbán Viktor a CERN-központban: büszkék lehetünk a magyar mérnökökre (Infostart)
Magyarország büszke lehet mérnökeire, informatikusaira, fizikusaira - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap az MTI-nek, miután Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökével közösen látogatást tett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN genfi központjában.
jan. 12
17:51
25 éves a Eurosport - 2014-01-12 16:53:57 (sat.hu)
A Eurosport jelentős kampányba kezd, hogy megemlékezzen arról, már negyed évszázada szórakoztatja a nézőket élő sportközvetítésekkel.
jan. 12
18:18
Új bíborosokat nevez ki a pápa (orientpress)
Ferenc pápa a vasárnap délben mondott Úrangyala-imádságon bejelentette, hogy a februári konzisztóriumon tizenkilenc új bíborost kreál. Dátumként az egyházfő február 22-t jelölte meg. Tizenhat bíboros 80 évnél fiatalabb, tehát részt vehet egy esetleges pápaválasztó konklávén.
jan. 12
19:18
Felébresztették a Jáde nyulat a Holdon (168 Óra Online)
Magához tért „mesterséges álmából” a Holdon két hétre ideiglenesen forgalomból kivont Jáde nyúl nevű holdjáró – jelentette a kínai központi televízió vasárnap.

Keresés