2021. november 30. kedd

nov. 30
0:06
Budapest a legélhetőbb város az országban egy felmérés szerint (SzMo)
A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora: Budapesten a legkedvezőbb az összkép, de bűnözésben vagy a megfizethetőségben a főváros rosszul szerepel.
nov. 30
0:12
Összedől a házuk, ömlik a víz a falból az ötgyerekes baranyai családnál (Blikk)
Utolsó segélykiáltásként lapunkhoz fordult egy végsőkig elkeseredett tarcsapusztai család. A baj már nem is lehetne nagyobb, télvíz idején teljesen lakhatatlanná vált az apró ház, amelyben öt gyermek él a szüleivel. Grécsóéknál nem holmi esztétikai problémákról van szó, bármelyik pillanatban összedőlhet az ingatag építmény. Elképzelni szinte lehete
nov. 30
0:12
Rogán Antal bejelentette: ekkor jöhetnek az újabb oltási akcióhetek (Metropol)
A kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő 6-7 hónappal, de döntés egyelőre nem született erről - mondta Rogán Antal az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn.
nov. 30
0:12
Ahol lesifotós várja az embert, ott nem véletlenül szivárog ki egy rutinszerűen felvett beszélgetés (444.hu)
Bajnai Gordon exminiszterelnök a 24.hu-nak adott interjújában igyekezett megmagyarázni, hogy miért is találkozott Gansperger Gyulával és másokkal a városháza ügyében.
nov. 30
0:12
Kósa Lajos szentföldi lángot vitt a kórházi dolgozóknak (Propeller)
A vasárnapi adventi gyertyagyújtás után az első gyertya lángját a debreceni kórházi dolgozóknak és a betegeknek ajánlotta fel a város polgármestere. A lángot Kósa Lajos és díszkísérete vitte el a Kenézy Kórház dolgozóinak, némi ajándék kíséretében. Meggyújtottuk a hit gyertyáját Debrecen adventi koszorúján, majd városunk egészségügyi dolgozóinak
nov. 30
0:12
Nagy István: Már vizsgáljuk, hogy Bige mennyivel károsította meg a magyar gazdákat (BorsOnline)
Bige László extra profithoz akar jutni, azzal, hogy megzsarolta a magyar gazdákat - mondta az agrárminiszter sajtótájékoztatóján, ezért az Agrárminisztérium most azon dolgozik, hogy számszerűsítse, mennyi pénzzel károsította meg Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a magyar gazdákat.
nov. 30
0:16
Helyettes államtitkár: jövőre minden tizedik magyar forint a családokhoz kerül (Blikk)
Jövőre minden tizedik magyar forint közvetve vagy közvetlenül a családokhoz kerül – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn egy békéscsabai konferencián.
nov. 30
0:16
Nem volt könnyű megmagyarázni Kövér László kiszivárgott beszédének tartalmát, de közös erővel megoldják (444.hu)
Nemzeti Agyhalálgyár: „Kövér László nem azt mondta, amit mondott.”
nov. 30
0:16
Lázár János saját sikerének érzi a vasútvillamost, nem ad belőle Márki-Zay Péternek (Propeller)
Ilyen egy politikai potyautas! Semmivel nem járul hozzá a beruházás sikeréhez, pitiáner módon kötekedik, a kákán is csomót keres, miközben kényszeredetten próbál tetszelegni – üzente Facebook-oldalán Lázár János Márki-Zay Péternek.
nov. 30
0:16
Újabb fővárosi ingatlanügyben tett feljelentést Budai Gyula (BorsOnline)
Egy újabb fővárosi ingatlanügyben tett feljelentést Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.
nov. 30
0:20
A tragédiák vámszedői: csalók élnek vissza a Covid-árvákat segítő alapítvány nevével (Blikk)
– Ismeretlenek a közmédia adománygyűjtő műsorára hivatkozva csöngetnek be lakásokba, hogy támogatást kérjenek a Regőczi Alapítvány számára – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn. Tudatták azt is, hogy az MTVA az ügyben megteszi a szükséges jogi lépéseket.
nov. 30
0:20
Az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint nem volt hatással a működésükre Kövér beszéde (444.hu)
Hiába mondta a házelnök, hogy szerinte mi a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázat.
nov. 30
0:20
Beszállt a politikába a bántalmazott Orosz Bernadett, csatlakozott az egyik párthoz is (Propeller)
A brutálisan bántalmazott Orosz Bernadett 2019 novemberében lett ismert, amikor összevert arcáról fotókat osztott meg közösségi oldalán.
nov. 30
0:20
Ma hajnalban elindult az első tram-train Hódmezővásárhelyről (BorsOnline)
Az első utasokat szállító, menetrend szerinti tram-train járat hétfőn hajnali 3.30-kor gördült ki a hódmezővásárhelyi nagyállomásról.
nov. 30
0:24
Koronavírus: a Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban (Blikk)
A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.
nov. 30
0:24
Gulyás: Kövér László kiváló beszédének minden szavával egyetértek (444.hu)
A miniszter szerint nemcsak a kormányoldalon, de az ellenzékiek közül is "jó szívvel azonosulhat vele mindenki."
nov. 30
0:24
Müller Cecília bejelentette: "a koronavírus egyre-másra mutálódik" (Propeller)
Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják – mondta az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában. Müller Cecília ismertette, hogy a múlt héten az oltópontokon 784 ezer védőoltást adtak be, 643 ezren a harmadik oltásukat is megkapták. Ez
nov. 30
0:28
Több mint 400 halott a hétvégén, Kásler filmgyártási megállapodást írt alá Szerbiával (444.hu)
"Intenzív és eredményes tárgyalás" után.
nov. 30
0:28
Ereszcsatornán mászó vitézről szóló meséskönyvet kaptak a parlamenti dolgozók gyerekei (Propeller)
Az Országgyűlés Hivatala kedves mikuláscsomaggal lepte meg a kollégák gyerekeit – számolt be Facebook-oldalán Tordai Bence. A Párbeszéd képviselője szerint nem lehet nem nevetni a – fideszesek számára kellemetlen – véletlenen, hogy az ajándékcsomagba lévő országházi mesekönyvben milyen illusztráció rejlik: egy ereszcsatornán mászó vitéz: Az illusz
nov. 30
0:32
Karácsony végül mégsem vétózza meg a budapesti atlétikai világbajnokságot (444.hu)
Szerinte a kormány valójában már rég elengedte ezt a Fudan-történetet.
nov. 30
0:32
Gulyás Gergely: Kövér László kiváló beszédének minden szavával egyetértek (Propeller)
Nekimentek Kövér Lászlónak a parlament hétfői ülésén, miután előkerült egy tavalyi beszéde, amelyben a titkosszolgálatokat igyekszik az ellenzék ellen hangolni.
nov. 30
0:33
Három éve elhunyt fideszes képviselő lakásbérleti szerződésével támadna vissza Jakab Péter az ingatlanügyei után (Hírstart)
„Ilyen egy pitlák alak ízléstelen válasza a lakásbalhéjára” – reagált a Fidesz frakcióvezetője.
nov. 30
0:36
Óriási osztogatást ígér a kormány: jövőre minden tizedik magyar forint a családokhoz kerül (Propeller)
Jövőre minden tizedik magyar forint közvetve vagy közvetlenül a családokhoz kerül – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn egy békéscsabai konferencián.
nov. 30
0:40
Még több katonát irányítanak a magyar kórházakba (Propeller)
A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (Hm) hétfőn.
nov. 30
1:06
Fideszes polgármester: Merkely Bélát használta a politika (Hírstart)
A Partizánnak adott interjút Dézsi Csaba András, Győr Borkai Zsoltot váltó fideszes polgármestere. A beszélgetés során Dézsi felidézte, hogy annak idején „Szájer Jóska” felkérésére vállalta, hogy a Fidesz jelöltjeként elindul az 1994-es országgyűlési választáson. Sokszínű volt a párt, a fiatalok tudtak választani, hogy miért szimpatikus neki a Fid
nov. 30
1:36
Baloldali alkotmányos puccs: instabilitást jósol Medgyessy Péter (Startlap)
A volt miniszterelnök szerint kormányváltásra van szükség, viszont nem biztos, hogy mindent ki kell dobni, amit a Fidesz csinált.
nov. 30
1:39
EP-jelentés: Magyarországon akkora a korrupció, hogy kialakult egy párhuzamos állam (24.hu)
A LIBE-bizottság találkozott Varga Judittal is, aki szerint nincs ok semmilyen vizsgálódásra.
nov. 30
2:12
Medgyessy Péter szerint kormányváltásra van szükség, viszont nem biztos, hogy mindent ki kell dobni, amit a Fidesz csinált (Hírstart)
A volt miniszterelnök arról is beszélt, hogy az ellenzéknek nem azt kellene bizonygatnia, hogy tudnak feles többséggel alkotmányt módosítani, hanem azt, hogy jól fognak kormányozni.
nov. 30
2:18
Nem vétózza meg Budapest az atlétikai vb-t, mert Karácsony szerint a kormány elengedte a Fudant (Startlap)
„Pontosan tudom, hogy a kormány rég elengedte a Fudan történetet, mert a kínaiaknak ez nem ér ennyit” – mondta a főpolgármester.
nov. 30
3:00
Újabb embercsempészt fogtak a Fejér megyei rendőrök (Startlap)
A Pentele hídon állítottak meg a járőrök egy román honosságú járművet, amelyben a román sofőrön kívül 15 illegális migráns tartózkodott.
nov. 30
3:42
Kínából rendelt rendkívül veszélyes kábítószerrel kereskedett két férfi (Startlap)
Vádat emeltek két férfi ellen, akik tavaly kétszer rendeltek a Távol-Keletről kristályt azért, hogy azt Kecskeméten értékesítsék.
nov. 30
4:12
Puzsér: Karácsony azt is elcseszte, ami Tarlós idején még működött (Propeller)
A kormánysajtó által megszellőztetett, Karácsony Gergely-féle buszsávban autózós ügy is téma volt a Spirit Fm Önkényes mérvadó című műsorában.
nov. 30
4:24
Egy jó szerződéssel megelőzhető a bérbeadó és a bérlő közti közötti konfliktus (Startlap)
Egy új albérlet keresése mindig rengeteg stresszel jár, mivel a megfelelő lakás kiválasztása mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő bérleti szerződésre, amire később hivatkozni lehet konfliktusok esetén. Gyakori kérdés például, hogy mikor van joga a bérbeadónak kiköltöztetni a bérlőt, illetve a bérlőnek milyen jogai vannak. A legfonto
nov. 30
4:42
Fontos információ a decemberi nyugdíjról – érdemes odafigyelni (Infostart)
Decemberben előbb érkezik a nyugdíj, a következő utalás viszont csak január 12-én várható, csak másfél hónapot kell kihúzniuk az időseknek a decemberi nyugdíjból.
nov. 30
5:12
A rák után a Coviddal is kórházba került a magyar színész (ATV)
Minden óvintézkedést betartott, mégis elkapta a vírust Forgács Gábor, akinek meggyőződése, hogy a két Pfizer-oltásnak köszönhetően úszta meg viszonylag könnyen a fertőzést.
nov. 30
5:36
Agresszív autósok: kiderült, mi van a háttérben (Infostart)
A másik autóba azt képzeli bele a dühöngő, akit akar – mondta a klinikai szakpszichológus.
nov. 30
5:42
A színészóriás titka: ezért dadogott Őze Lajos (Blikk)
Már kapható a Mi, magyarok a színpadon című könyv, amely 51 színészlegenda életéről ír. Ebből szemlézünk heti sorozatunkban.
nov. 30
5:48
Karácsony elment Palkovicshoz, és megszerezte a nekünk járó pénzt (Ez a lényeg)
A kormány a BKV kivéreztetésével próbálta a főváros vezetését kellemetlen helyzetbe hozni, de ez megint rosszul sült el. Karácsony Gergely elment, aláírt: teljes siker.
nov. 30
5:54
Autósok! Erre a kötelezettségre már csak szerdáig van idő (Infostart)
Cserélni kell a régi kötelezőt - vagy megtartani a régit. Dönteni kell.
nov. 30
6:00
Nem szabad azt várni, hogy a Fidesz hátradől, és hagyja, hogy történjenek a dolgok (444.hu)
Donáth Anna, a Momentum új elnöke szerint az ellenzéknek meg kellene találnia a módot arra, hogyan kerülhet újra közel az emberekhez, és minél hamarabb meg kell állapodnia a kampány részleteiről. Meg kell keresni a közös hangot is, az idő ugyanis telik.
nov. 30
6:00
Egy jó szerződéssel megelőzhető a bérbeadó és a bérlő közti közötti konfliktus (Hírstart)
Egy új albérlet keresése mindig rengeteg stresszel jár, mivel a megfelelő lakás kiválasztása mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő bérleti szerződésre, amire később hivatkozni lehet konfliktusok esetén. Gyakori kérdés például, hogy mikor van joga a bérbeadónak kiköltöztetni a bérlőt, illetve a bérlőnek milyen jogai vannak. A legfonto
nov. 30
6:12
Háziorvos: a vírus terjedésének csökkentéséhez a gyerekeket is be kell oltani (ATV)
A gyerekek minden járvány legerősebb hordozói – mondta Póta György házi gyermekorvos a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában. Szerinte félő, hogy mire kialakul a T-sejtes immunitás, addigra súlyos kórkép alakulhat ki.
nov. 30
6:18
Ismét havazott – Elképzelhető, hogy szánkóval jön a Mikulás? (hirado.hu)
Szentgotthárd környékén valóban adventi hangulata volt már a tájnak.
nov. 30
6:18
Ajándékot kapott a Fidesz a Szájer-botrány évfordulójára (Ez a lényeg)
Az utca népe nem hagyja, hogy feledésbe merüljön Szájer József tavalyi dicstelen menekülése: egy, a lecsúszott EP-képviselőt ábrázoló alkotás került ki a Fidesz VII. kerületi irodájához – pontosabban annak ereszére.
nov. 30
6:20
Ma dönthet az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról (hirado.hu)
A kormány teljes erővel fog kampányolni azért, hogy minél többen vegyenek részt a népszavazáson, és mind a három kérdésre mondjanak nemet, mert így lehet megvédeni a gyerekeinket az LMBTQ-lobbitól – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.
nov. 30
6:30
Elkészült a magyarországi települések 2021-es élhetőségi rangsora (Infostart)
A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora, amely járásonként veti össze a többi között az oktatási, egészségügyi, kulturális és vásárlási lehetőségeket. Budapesten a legkedvezőbb az összkép, az első tízben még hét dunántúli és két tiszántúli járás található.
nov. 30
6:42
Legkevesebb 12 ezer fát ültetnek el a A Planet Budapest 2021 jegyében (hirado.hu)
A rendezvény által előidézett szén-dioxid-kibocsátást később – hitelesített számolás alapján – faültetéssel kompenzálják, legkevesebb 12 ezer fát elültetve.
nov. 30
6:42
A hazai utazásszervezők is feszülten várják a decemberi döntést, akár teljes egészében elmaradhat az ausztriai síszezon (ATV)
Szilveszterre megtelhetnek a magyarok által is kedvelt osztrák, svájci, olasz és francia síparadicsomok külföldi turistákkal, már most sem könnyű az év utolsó napjaira szállást foglalni a népszerű helyekre - közölte Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke a Világgazdasággal.
nov. 30
6:42
Frontérzékenyek figyelem! Teljesen megbolondul ma az időjárás (BorsOnline)
Reggel országos fagy lesz, délután +5°C körüli értékeket mérhetünk.
nov. 30
6:48
Koronavírus: a megváltozott kórházi adatközlés miatt csökkent nagyot hétfőre a lélegeztettek száma (Napi)
A hétvégén a központi adatközlés szerint 22 százalékkal, 695-ről 538 főre csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma. A sem az előzményekből, sem a növekvő kórházi betegszámból következő jelenség hátterében kizárólag a kórházi adatszolgáltatás megváltoztatása áll - tudta meg a 444.hu.

Keresés