2014. március 13. csütörtök

márc. 13
0:09
NS: Duchatelet nem viccel; Szivics notesza; Bolonyai Obamánál járt - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
márc. 13
2:33
NFL: bombaigazolások - Ware a Denveré, Revis a Patriotsé! (She)
Bombaigazolásokat hajtottak végre az AFC nagyágyúi, a Super Bowlban alulmaradó Denver Broncos DeMarcus Ware-rel, a konferenciadöntős New England Patriots Darrelle Revisszel erősítette meg keretét.
márc. 13
7:21
NBA: a Brooklyn nem tud hibázni a Miami ellen (She)
A Los Angeles Clippers az NBA kaliforniai rangadóján 111–98-ra legyőzte a Golden State-et, és zsinórban kilencedik győzelmét aratta. A főcsoportelső San Antonióhoz azonban nem jutott közelebb, a Spurs hazai pályán 13 ponttal megverte a Portlandet. A Utah Jazzt legyőző Dallasban Dirk Nowitzki 31 pontig jutott, ezzel John Havliceket megelőzve feljött a liga pontszerző örökranglistájának 12. helyére…
márc. 13
7:23
Tenisz: Federer bosszút állhat Wawrinka kiejtőjén (She)
Az Indian Wellsben zajló kemény pályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében a négyszeres győztes Roger Federer két játszmában legyőzte a világranglista első száz helyezettjének legidősebb tagját, Tommy Haast, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a Stanislas Wawrinkát búcsúztató dél-afrikai Kevin Anderson lesz az ellenfele.
márc. 13
7:39
NHL: a Colorado az idényben negyedszer győzte le a Chicagót (She)
A Colorado Avalanche kiválóan kezdte a szezont, s bár azóta kissé visszaesett, a Chicago ellen megmutatta, hogy valóban számolni kell vele. A 37 lövést hárító, 100. NHL-győzelmét arató Szemjon Varlamovval a kapujában 3–2-re nyerő Avalanche az idén öt meccsből negyedszer győzte le a címvédőt.
márc. 13
7:41
NHL: véget ért az újraélesztett Dallas-játékos idénye (She)
Véget ért az idény a Dallas Stars együttesét erősítő Rich Peverley számára, akit újra kellett éleszteni hétfőn a Columbus Blue Jackets elleni mérkőzésen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
márc. 13
8:15
F1: átfestették a McLarent az Ausztrál Nagydíj előtt - fotó (She)
A Formula–1-ben szereplő McLaren-istálló némiképp átfestette az autóját a tesztek után az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra. Az MP4-29-es festésébe több fekete került, s mivel még nincs új főszponzor, a szakmai partnerek egyike, a Mobil 1 olajvállalat kap nagy megjelenést az autó oldalán.
márc. 13
8:33
Ajánló: erős El-mezőny, ma Porto-Napoli és Spurs-Benfica (She)
Csütörtökön megkezdődik a nyolcaddöntő az Európa-ligában. Az UEFA második számú klubsorozatában igen erős mezőny gyűlt össze, olyan rangadókat is rendeznek már, mint a Porto–Napoli, a Tottenham–Benfica, a Juventus–Fiorentina vagy a Sevilla–Betis derbi. Az egyetlen magyar érdekeltségű csapat, a Salzburg a Basel otthonában lép pályára – az Ajax kiejtése után nem esélytelenül.
márc. 13
8:51
Győri ETO: „Lent vagyunk, mégpedig nagyon mélyen” (She)
Sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el az ETO – Horváth Ferenc vezetőedző szerint az MTK-tól elszenvedett 2–0-s szerdai Magyar Kupa-vereség egyéni hibái is mutatják: a győri labdarúgócsapat pillanatnyilag „nagyon mélyen van".
márc. 13
8:53
Tenisz: csak megszorongatni sikerült Djokovicsot (She)
A második helyen kiemelt Novak Djokovics szetthátrányból felállva kiejtette a horvát Marin Cilicet az Indian Wellsben zajló kemény pályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. A kétszeres győztes szerb ellenfele a következő körben a francia Julien Benneteau lesz.
márc. 13
8:55
NFL: a Broncosból a Jetshez szerződik az elkapó (She)
A Santonio Holmestól hétfőn megváló New York Jets máris megtalálta első számú elkapójának utódját: a Denver Broncost elhagyó Eric Decker lesz a zöld-fehérek új első számú célpontja.
márc. 13
9:09
FTC: Mateos hallani sem akar debreceni gólról (She)
David Mateos, a Ferencváros spanyol labdarúgója a zöld-fehér klub hivatalos honlapjának elmondta: kapott gól nélküli győzelmet vár a csapattól a listavezető DVSC-Teva elleni vasárnapi NB I-es bajnokin.
márc. 13
9:09
Eurochallenge: Az életbenmaradás a tét Szolnokon (Agroinform)
A minimális észtországi vereség után hazai pályán élet-halál harc vár a magyar kirakatcsapatra.
márc. 13
9:11
Videó: Hónapokig tarthat, mire kiheverjük a szezont - Tomori (She)
Szerencsével nyert az FTC a Fehérvár ellen a női kézilabda NB I alapszakaszának utolsó mérkőzésén (27–26). A találkozót követően a fehérvári Siti Eszter és Tilinger Tamara annak is örült, hogy szoros meccset játszottak a Fradival, míg Szikora Melinda és Tomori Zsuzsanna, a zöld-fehérek játékosai a győzelem ellenére is csalódottan nyilatkoztak. Tomori úgy fogalmazott az NSO Tv kamerája előtt, hogy…
márc. 13
9:11
Bajnokok Ligája: Az igazi Barcelona játszott - Xavi (Agroinform)
A Barca hazai pályán is legyőzte a Cityt. Martino szerint a győzelem kulcsa jól felépített taktikájuk volt.
márc. 13
9:45
DVSC: Tiszát felzárkóztatták, mostantól több feladat jöhet (She)
Tisza Tibor örül, hogy két gólt szerzett a DVSC-Teva színeiben a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján, és Kondás Elemér vezetőedző is úgy látja: eredményes volt a télen igazolt korábbi diósgyőri támadó felzárkóztatása.
márc. 13
10:03
Videó: Torghelle-fejes és Kanta tökéletes szabdrúgása (She)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén az MTK Torghelle Sándor és Kanta József egy-egy találatával 2–0-ra győzött otthon a Győr ellen. Az ETO 17 gólhelyzetből sem tudott betalálni, ami meg bement, azt nem adta meg a játékvezető.Tekintse meg a Győri ETO gólösszefoglalóját!
márc. 13
10:05
Női labdarúgás: Marozsán - világsztárok között a legjobb (She)
Marozsán Dzsenifer, a német női labdarúgó-válogatott magyar származású játékosa nemcsak tornagyőzelmet ünnepelhetett a patinás Algarve-kupán; a torna legjobb játékosának járó díjat és a gólkirályi címet is megkaparintotta.
márc. 13
10:21
Videó: Angliában sújtott le újra „Isten keze” (She)
A Newcastle U18-as labdarúgói a Chelsea korosztályos csapatát fogadták a fiatalok számára kiírt FA-kupában. Olivier Kemen, a hazaiak játékosa Maradonát meghazudtoló módon ütött a kapuba. A játékvezető csakúgy, mint 1986. június 22-én a mexikói világbajnokság negyeddöntőjében, nem látta az esetet, így gólt ítélt. Anno egész Anglia felháborodva vette tudomásul, hogy a későbbi világbajnok argentinok…
márc. 13
10:21
Ismét egy osztállyal feljebb a Glasgow Rangers (Metropol)
Az 1872-ben alapított, 54-szeres skót bajnok klubot csődeljárás miatt a negyedosztályba száműzték az előző idényben.
márc. 13
10:39
Újpest: a NAV-jelentés szerint is offshore cégek élősködtek a klubon - sajtóhír (She)
Az Átlátszó megszerezte annak a NAV-vizsgálatnak az anyagát, amelyet az adóhatóság az Újpest Football Club Kft. ügyében folytatott le 2012-ben. A NAV arra a következtetésre jutott, hogy az Újpest körül egy szűk üzleti kör offshore cégekből álló hálózatot hozott létre, amely színlelt szerződések, fiktív számlák, áfacsalás és egyéb más bűncselekmények révén szívta ki a pénzt az állam és az…
márc. 13
10:39
Bajnokok Ligája: A becsületünk és a presztízsünk volt a tét - Rolfes (Agroinform)
Laurent Blanc megszidta csapatát, a németek emelt fővel búcsúztak.
márc. 13
10:41
FIFA-világranglista: hiába kaptunk ki, előreléptünk (She)
A Finnországtól március elején Győrben elszenvedett 2–1-es vereség ellenére a magyar labdarúgó-válogatott a februári helyzetéhez képest egy helyet előrelépett a FIFA világranglistáján: Pintér Attila csapata helyet cserélt Ausztriával, és pillanatnyilag a 43. pozícióban áll.
márc. 13
10:41
Győri ETO: A pokol legmélyebb bugyraiban járunk - Horváth Ferenc (Agroinform)
Az NB I-ben címvédő Győr mérlege egy győzelem, egy döntetlen, három vereség Horváth Ferenc irányításával.
márc. 13
10:43
Alpesi sí: Pinturault nyert szuper-G-ben, Hirscher zárkózik (She)
A svájci Lenzerheidében a férfiak szuper óriás-műlesikló versennyel folytatódott az alpesi sízők világkupa-döntője. A győzelmet a francia Alexis Pinturault szerezte meg honfitársa, Thomas Mermillod Blondin és az amerikai Bode Miller előtt. Az összetett vk-éllovas norvég Aksel Lund Svindal még csak pontot sem szerzett, így üldözője, a technikai számokban jobb osztrák Marcel Hirscher 19 pontra…
márc. 13
10:57
Videó: Götze az új magas szárú stoplissal varázsolt (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nike sportszergyártó cég – amely húsz évvel ezelőtt kezdett el futballcipőkkel is foglalkozni – csütörtökön Barcelonában mutatta be a Magista névre keresztelt modelljét. Mario Götze, a Bayern München csatára labdából varázsol egy Magistát.
márc. 13
11:15
F1: megbukott a törésteszten a Mercedes új orra (She)
A Formula–1-es Mercedes-istálló több új aerodinamikai elemet szállít az Ausztrál Nagydíjra, amelyet nem vetett még be a legutóbbi teszten – ám a leglátványosabb módosítás nem jelenhet meg az autón, az új, átalakított orr ugyanis megbukott az FIA töréstesztjén.
márc. 13
11:33
Videó: Thomas Müller golfkocsival állt be a kapuba (She)
Thomas Müller, a Bayern München csatára golfkocsival „randalírozott” a bőrnadrágosok edzése után. Müller beállt a sorfalba, a kapuba, majd „nyomot egy kövéret” a jobb szélen és kipattant a kocsiból.
márc. 13
11:51
F1: Schumacher monogramja ott lesz Massa sisakján - fotó (She)
A decemberi síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacher monogramjával ellátott sisakban versenyez a hétvégén, az idénynyitó Formula–1-es Ausztrál Nagydíjon a brazil Felipe Massa.
márc. 13
11:53
Válogatott: Buzánszky nem érti Pintér törekvéseit (She)
Mélyen vagyunk ma, ki kellene jutni az Eb-re, de a futball küzdősport és a magyar válogatottból, főleg a légiósokból gyakran az akaraterő hiányzik – így látja az Eb-esélyeinket Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában jelezte: nem tud egyetérteni Pintér Attilával, amennyiben a kapitány a válogatott játékában a védekezésre helyezi a hangsúlyt, mert…
márc. 13
12:09
Egy helyet javított a magyar válogatott (Metropol)
Pintér Attila együttese jelenleg 43. a FIFA csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján.
márc. 13
12:09
Euroliga: Összecsap a Bayern München a Real Madriddal! (Agroinform)
Már nem csak a labdarúgásban, hanem a férfi kosárlabdában is rangadónak számít a Bayern-Real meccs!
márc. 13
12:11
Nemzetközi foci: Lineker hamarosan azt is letagadja, hogy focista volt (Agroinform)
Gary Linekert sokkolta Lionel Messi előadása a Manchester City ellen.
márc. 13
12:27
NB I: elkészült a Családbarát Mérkőzések listája (She)
A Sport TV és a Magyar Labdarúgó-szövetség – a magyar mérkőzések családi eseménnyé, kulturált szórakozássá tétele jegyében – kijelölte azokat az NB I-es találkozókat, amik alatt a családi szórakozás kiemelt figyelmet kap. Az eseménysorozat március 22-én veszi kezdetét – olvasható az MLSZ hivatalos honlapjának csütörtöki beszámolójában.
márc. 13
12:27
Átigazolás: Hulk a Chelsea-ben vagy a Spursben folytathatja (Agroinform)
Az angol sajtó szerint a klubváltásra készülő Hulk a Chelsea és a Tottenham között fog választani a nyáron.
márc. 13
12:45
Autósport: az Audi az F1-be „kényszeríthette volna” a Porschét (She)
Wolfgang Hatz, a Porsche sportrészlegének fejlesztési igazgatója elárulta, az Audi jóindulatán múlt, hogy a gyár „nem kényszerült arra, hogy visszatérjen a Formula–1-be.” A vezető elmondta, a márka mindenképpen új projektbe akart kezdeni, és a Le Mans-t részesítette előnyben, de a szintén a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi évek óta indul a megbízhatósági versenyen, és megvétózhatta volna a…
márc. 13
12:47
Alpesi sí: Lara Gut mindent vitt szuper-G-ben (She)
A svájci Lenzerheidében a nők szuper óriás-műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. A győzelmet, s ezzel a szakági elsőséget a svájci Lara Gut szerezte meg az összetett világkupában vezető osztrák Anna Fenninger és a szlovén Tina Maze előtt.
márc. 13
12:49
Férfi kézi NB I: szlovén válogatott irányító a Pick Szegedben (She)
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a nyártól érvényes, két évre szóló szerződést kötött Dean Bombaccal. A szlovén válogatott irányító jelenleg a francia Pays d'Aix Université Club Handball játékosa, előtte a fehérorosz Dinamo Minszket erősítette – olvasható a szegediek hivatalos honlapján.
márc. 13
13:03
Videó: Zidane fia az „ifi BL-ben” villogott (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az „ifi BL-ben” már a negyeddöntőnél járnak a csapatok. A Real Madrid fiataljai Párizsban, a PSG vendégeként léptek pályára, és nyertek 1–0-ra. A spanyol csapatban ott volt Zinedine Zidane fia, Enzo is. Nézzük, hogy mozgott a „kis" Zidane.
márc. 13
13:03
Indian Wells-i tenisztorna: Megismétlődik az idei melbourne-i döntő (Agroinform)
Csütörtökön a negyeddöntők küzdelmeivel folytatódik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna.
márc. 13
13:05
Túraautó-vb: Alfa Romeo a mezőny élén - itt az új safety car (She)
A superbike-világbajnokság után a túraautó-vb-n is az Alfa Romeo 4C lesz a biztonsági autó – jelentette be a WTCC vezérkara.
márc. 13
13:05
Taktikai Zóna: Az egyik angol megpróbálta, a másik nem (Agroinform)
Az Arsenal csak a neveket küldte fel a pályára, a City viszont az akaratot is.
márc. 13
13:21
FTC: fellebbeznek a pénzbüntetés ellen, nyílt tárgyalást akarnak (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta: a klub fellebbez az MLSZ által kiszabott félmillió forintos pénzbüntetés ellen. Mint ismert, az MLSZ az FTC-t szurkolói nyomán pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint rasszista, antiszemita („zsidózás") megnyilvánulások miatt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.…
márc. 13
13:39
FTC: a legfrissebb képek az épülő stadionról (She)
Friss fotók jelentek meg a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros új stadionjáról, amely kiváló ütemben épül. A 2014–2015-ös szezont már biztosan a hamarosan elkészülő létesítményben kezdi meg Thomas Doll együttese.
márc. 13
13:41
Jégkorong: a kanadaiak jeges káddal jönnek Budapestre (She)
A címvédő kanadaiak – akik 22 játékossal és 17 fős stábbal érkeznek – speciális jeges kádat, nagy képernyős televíziókat is hoznak magukkal a március 23-án rajtoló budapesti női U18-as jégkorong-világbajnokságra.
márc. 13
13:57
Légiósok: Hajnal bordatöréssel bajlódik, nem edzhet (She)
Sérülések sújtják Hajnal Tamás csapatát, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Ingolstadtot. Így a magyar középpályást is, aki a beszámolók szerint bordatöréssel bajlódik.
márc. 13
13:57
Szlovén játékos a Pick Szegednél (Metropol)
Dejan Bombac szlovén válogatott irányító a nyáron csatlakozik a kerethez.
márc. 13
13:57
FIFA-világranglista: Kikaptunk a finnektől, de javítottunk a világranglistán (Agroinform)
A magyar válogatott egy helyet javítva a 43. a FIFA legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján.
márc. 13
13:59
Sevilla: a válogatott védő a Real Madridba igazol - sajtóhír (She)
A madridi illetőségű AS értesülései szerint Alberto Moreno, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla balhátvédje közölte csapattársaival, hogy a nyáron a Real Madridba igazol.
márc. 13
13:59
Elveszítheti licencét az Újpest FC (Metropol)
Az UTE a licencjogot átvinné a klubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be.

Keresés