2014. március 15. szombat

márc. 15
0:45
Férfi kosár Euroliga: a Galata nyerte az élet-halál harcot (She)
A rájátszásba kerülés szempontjából sorsdöntő meccset vívott egymással az orosz Lokomotiv Kuban és a török Galatasaray a férfi kosárlabda Euroligában, amelyet végül 67–66-ra a vendégek nyertek meg.
márc. 15
1:03
Női kézi: az argentinok ikszeltek a világbajnok brazilokkal (She)
Március 7. és 15. között Chilében rendezik a Dél-Amerikai Játékokat, ahol a női kézilabdatorna legutóbbi fordulójában Argentína 23–23-as döntetlent játszott Brazíliával.
márc. 15
1:07
NFL: újabb klasszis a Patsnél, Steve Smith Baltimore-ban (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots Darrelle Revis megszerzése után tovább turbózta hátvédsorát, a Seattle Seahawks korábbi játékosa Brandon Browner is aláírt.
márc. 15
1:21
Videó: karakteres csapat - van élet az álomszerű cél után (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 4–3-as vereséget szenvedett hazai pályán az olasz Bozentől az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának 4. fordulójában, így kiesett. A mérkőzés után Kovács Csaba és Pozsgai Tamás értékelt az NSO Tv-nek.
márc. 15
4:03
F1: Ausztrál Nagydíj, 3. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
A harmadik szabadedzéssel folytatódik az Ausztrál Nagydíj, amelynek első napján a Lotust és a Caterhamet leszámítva mindegyik csapat viszonylag jól felkészültnek tűnt. Persze voltak ilyen-olyan problémák a Saubernél, a Mercedesnél, a Ferrarinál és a Toro Rossónál is, de össze sem lehet vetni a helyzetüket az alig-alig köröző istállókéval. Vajon fordul-e a Lotus és a Caterham szerencséje? És…
márc. 15
5:15
F1: Rosberg az élen, Bottas és Gutiérrez büntetése (She)
Az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzésén is a Mercedes volt a leggyorsabb, Nico Rosberg közel 1.4 másodpercet vert a második helyezett Jenson Buttonra. A felerősödő szélben több pilóta is hibázott, köztük Lewis Hamilton, akinek nem volt elég gyors mért köre a lágy gumikon. A Lotusnál és a Red Bullnál súlyosabb gondok voltak, a világbajnok autó szombatra Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel…
márc. 15
6:09
NBA: újabb ligarekord a pofozógéppé vált Lakers ellen (She)
Újabb ligarekord dőlt meg az NBA Nyugati főcsoportjának pofozógépévé vált Los Angeles Lakers mérkőzésén: a San Antonio Spurs az első csapat az NBA-ben, amelynek egy meccsen 13 játékosa is dobott kosarat, s emellett jegyzett gólpasszt és lepattanót is. Ez volt a Spurs kilencedik győzelme zsinórban, a Utah-t legyőző Clippers ennél is jobb, már egymás után a 10. diadalánál jár. A címvédő Miami újra…
márc. 15
6:11
NHL: őrült, 9 gólos második harmad a nyugati rangadón (She)
Őrült második harmadot játszott egymással a Colorado és az Anaheim az NHL nyugati rangadóján: a 20 percnek 1–0-s hazai vezetéssel kezdtek neki a felek, az utolsó szünetre 4–6 volt az állás. Ez a végéig nem is változott, a Ducks elhozta a pontokat Denverből. A Winnipegben nyerő New York Rangesben Henrik Lundqvist kapus a 301. győzelmét aratta, ezzel beállította Mike Richter klubcsúcsát.
márc. 15
6:45
F1: Ausztrál Nagydíj, időmérő élőben az NSO-n! (She)
Egy órával az Ausztrál Nagydíj időmérője előtt esett az eső, de a rövid záporocska kevés vélt ahhoz, hogy esőgumikra legyen szükség, gyorsan felszáradt az aszfalt a nagy szélben. Ám jöhetnek még esőfelhők, és a csapadék plusz izgalmakat csempészhet az egyébként is kiszámíthatatlan időmérő alakulásába – bár azt sokan meg mernék fogadni, hogy a két Mercedes kerül az első rajtsorba. Kövesse az…
márc. 15
7:03
Tenisz: elbukott a női 1. kiemelt, fináléban a 2. (She)
Az Indian Wellsben zajló női tenisztorna elődöntőjében az Australian Open-győztes, első helyen kiemelt Li Na két játszmában vereséget szenvedett Flavia Pennettától. Az olasz azok után, hogy a torna 25 éves történetében hazájából elsőként eljutott a legjobb négy közé, rögtön finálét játszhat. Ellenfele Agnieszka Radwanska lesz: a 2. kiemelt lengyel lány a legutóbbi két meccsén kikapott a román…
márc. 15
7:39
NBA: Phil Jackson 36 év után újra a New York Knicksnél (She)
Több vezető amerikai hírportál beszámolója szerint a New York Knicks megegyezett Phil Jacksonnal, és a következő héttől a 11-szeres bajnok edző lesz a patinás klub általános igazgatója.
márc. 15
7:57
Ausztrál Nagydíj - Rosberg nyerte a harmadik szabadedzést (Infostart)
Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzését szombaton.
márc. 15
7:57
Ajánló: Bayern-Bayer, pályán a madridiak - a topligák programja (She)
A Bundesliga-, Bajnokok Ligája- és Német Kupa-címvédő Bayern München ma újabb nagy lépést tehet afelé, hogy akár már ebben a hónapban bajnoki címet ünnepelhessen a német bajnokságban: a bajorok a Bundesliga mai rangadóján az ugyancsak az élmezőnyhöz tartozó, de az elmúlt négy bajnokiján nyeretlen Bayer Leverkusent látják vendégül. Az ugyancsak negatív szériában lévő – december eleje óta…
márc. 15
8:15
F1: Hamilton indul az élről Ricciardo és Rosberg előtt (She)
Lewis Hamilton indulhat az élről a Formula–1 idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon. A Mercedes brit pilótája a Red Bull-lal most debütáló ausztrált, Daniel Ricciardót és csapattársát, Nico Rosberget előzte meg az időmérő edzésen. A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel mellett Jenson Button és Kimi Räikkönen is kiesett a második szakaszban.
márc. 15
8:15
Ausztrál Nagydíj: Hamilton pole-jával indult a szezon (Agroinform)
De a Red Bull sem gyenge, Ricciardo második. Az eső torzította az erőviszonyokat, Vettel 13., Alonso 5. lett.
márc. 15
8:33
Ausztrál Nagydíj - Hamilton rajtolhat az élről (Infostart)
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es világbajnoki sorozat szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának szombati időmérő edzését, így ő indulhat majd az első helyről a vasárnapi futamon.
márc. 15
8:33
Hamilton rajtolhat az élről (Metropol)
A Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1 szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának szombati időmérőjét.
márc. 15
8:51
Hegymászás: végigment a magyar szólóban a Halál falán (She)
Salamon Márk pénteken első magyarként szólóban megmászta a Svájcban található Eiger (3970 m) északi falát, amit a dokumentarista szóhasználat gyakran azonosít a Halál falaként.
márc. 15
8:53
F1: Először vezettem az új autót vizes pályán - Hamilton (She)
Lewis Hamilton először az Ausztrál Nagydíj időmérőjén vezette vizes pályán az új Mercedest, ezért különösen értékes számára az első rajtkocka. Az angol örül neki, hogy Daniel Ricciardo hazai pályán nagyon jól kezdte Red Bull-os karrierjét.
márc. 15
9:27
Adria Liga: Elmarad a Szolnok hétvégi meccse! (Agroinform)
A liga elfogadta halasztási kérelmét az Olajnak, így majd később kell megküzdenie Belgrádban a Partizannal.
márc. 15
9:29
Ausztrál Nagydíj: Nagyon jó alapokra építhetünk - Hamilton (Agroinform)
A Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es világbajnoki sorozat szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának időmérő edzését.
márc. 15
9:45
Liverpool: az MU elleni meccsre két sérült is visszatér (She)
Nagy valószínűség szerint a Manchester United elleni holnapi mérkőzésen ismét helyet kap a keretben a Liverpool elmúlt időszakban sérült két futballistája, Lucas Leiva és Mamadou Sakho.
márc. 15
9:47
Férfi kézi EHF-kupa: Balogh játszhat az eperjesiek ellen (She)
Szombat este hazai pályán, a Tatran Presov ellen folytatja szereplését a férfi kézilabda EHF-kupában a Pick Szeged. A 18.30-kor kezdődő találkozón újra pályára léphet a Tisza-partiaknál a sérüléséből felépülő Balogh Zsolt.
márc. 15
10:21
Labdarúgás: Ibra és Balotelli? Az igazi lázadók mások - Cantona (She)
Miközben Éric Cantona szerdán még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy őrizetbe vette őt a londoni rendőrség (Metropolitan Police), majd egy figyelmeztetéssel szabadon engedte, pénteken már ismételten a reflektorfényben sütkérezett, amikor egy lyoni bemutatón a közreműködésével készült A labdarúgás lázadói című dokumentumfilmet népszerűsítette.
márc. 15
10:21
Karrier: Anelka lelépett a West Bromtól (Agroinform)
A francia csatár azonnali hatállyal szerződést bontott a West Brommal. A klub szerint ez nem történt meg.
márc. 15
10:23
F1: vizsgálat indult Vettel és Magnussen ellen (She)
Vizsgálat indult Sebastian Vettel és Kevin Magnussen ellen az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése után, mert a második szakaszban nem lassítottak le eléggé Kimi Räikkönen kicsúszásának helyszínén, és ennek köszönhetően javítottak időeredményükön. Vettel nem kapott büntetést, Magnussen még vár az ítéletre.
márc. 15
10:39
Videó: LeBron Jameséktől függ a magyar sikersportág jövője? (She)
Sikeres előadást tartott Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke Egy sportágvezető szemszöge a vízilabda jövőjét illetően címmel a mexikói FINA-konferencián. A magyar férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya az NSO Tv-nek beszélt az újításokról, többek közt a bemikrofonozott bírókról. Ennek kapcsán mi is utánajártunk, mi a véleménye a sportág szereplőinek a bemikrofonozott bírókról…
márc. 15
10:57
F1: a sportfelügyelők Alonsót is vizsgálják Melbourne-ben (She)
Fernando Alonso ellen is vizsgálatot indítottak az Ausztrál Nagydíj sportfelügyelői, mert a spanyol állítólag az időmérő első szakaszában feltartotta Esteban Gutiérrezt.
márc. 15
10:57
Tipp: A Milano kiütheti a Romát! (Agroinform)
A bajnoki éllovas milánói csapat ezúttal a római riválisának láthatja el a baját vasárnap.
márc. 15
10:59
Barcelona: Mascherano enged korábbi edzője csábításának? (She)
Spanyol lapinformációk szerint elképzelhető, hogy Javier Mascherano a nyáron elhagyja a Barcelonát, és a Napolihoz igazol.
márc. 15
11:15
Videó: csúnyán arcon vágta a hokis a riportert Minnesotában (She)
Fájdalmasan ért véget a Fox Sports North riporterének, Mike Greenlaynek legutóbbi munkája. Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában rendezett Minnesota Wild–New York Rangers meccset közvetítő sportcsatorna kommentátorát a hazaik játékosa, Matt Cooke egy kispad melletti ütközés során véletlenül arcon csapta. Bár Greenlaynek egy kis helyen felrepedt a bőr a szeme alatt, pár…
márc. 15
11:17
F1: Alonso, Vettel és Magnussen is megúszta (She)
Kevin Magnussen, Fernando Alonso és Sebastian Vettel sem kap büntetést az Ausztrál Nagydíj időmérője után, így megtarthatja rajthelyét.
márc. 15
11:33
Milan: az ultrák Gallianit és a játékosokat támadják (She)
A Milan labdarúgócsapatának legbefolyásosabb ultracsoportja tüntetést tervez a piros-feketék Parma elleni vasárnapi hazai bajnokijára.
márc. 15
11:33
Vízilabda: Becsületükért szállnak vízbe az egri pólósok (Agroinform)
Az eddigi egyetlen legyőzött féllel néz szembe szombaton az Eger a vízilabda Bajnokok Ligájában.
márc. 15
11:35
F1: az összes pilóta nyilatkozata az ausztrál időmérő után (She)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, Daniel Ricciardo tökéletesen felnőtt ahhoz, hogy a Red Bullnál szerepeljen, és „olyan hűvös ezen a hétvégén, mint egy uborka”. Az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel a Red Bull motorjának szoftverproblémáitól szenved, ezért esett ki a második szakaszban a 2012-es Kínai Nagydíj óta először. A Mercedes pilótái erős versenyre számítanak, az…
márc. 15
11:35
Premier League: Rosszkor jön a Liverpool elleni derbi a Unitednek? (Agroinform)
A Premier League 30. fordulójában a Liverpoolt fogadja a Manchester United, szerdán viszont fontos BL-meccs következik.
márc. 15
11:51
Férfi kézi: tovább erősödhet a PSG, Omeyerről is tárgyalnak (She)
A L’Équipe információi szerint a Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata tárgyalásokat folytat Thierry Omeyer olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapus megszerzéséről.
márc. 15
12:09
Milan: az átlagosnál hangosabb stadiont építenének (She)
A hírek szerint különös akusztikájú stadion építését tervezi a Milan labdarúgócsapata.
márc. 15
12:27
Alpesi sí: Shiffrin mindent vitt műlesiklásban a vk-döntőn (She)
A svájci Lenzerheidében a női műlesiklással és férfi óriás-műlesiklással folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. Előbbieknél az amerikai Mikaela Shiffrin, utóbbiaknál pedig honfitársa, Ted Ligety szerezte meg a győzelmet, s mindketten a szakág élén zártak.
márc. 15
12:29
Asztalitenisz-vb: mindkét csapatunk találkozik Japánnal (She)
A magyar női válogatott a házigazda japánokkal, továbbá a tajvaniakkal, a fehéroroszokkal, az amerikaiakkal és az ausztrálokkal, a férfi gárda pedig ugyancsak a japánokkal, valamint a portugálokkal, a franciákkal, a görögökkel és a románokkal került egy csoportba az április 28-án kezdődő és május 5-ig tartó asztalitenisz csapat-világbajnokság szombati sorsolásán, amelyet a vb helyszínén, Tokióban…
márc. 15
12:31
Díjugratás: magyar sikerekkel kezdődött a Mesterek Tornája (She)
Hazai győzelemmel kezdődött meg a 26. Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató-viadal a kaposvári Pannon Lovas Akadémián: a helybéli Szabó Anita hibátlan lovaglással szerezte meg az első helyet az ötéves lovak pénteki versenyében, Cassy-N nyergében.
márc. 15
12:45
Elismerés: Michelisz is magas rangú állami kitüntetést kapott (She)
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át 2014. március 15-én a budapesti Művészetek Palotájában.
márc. 15
13:03
Kézilabda: Elvárt siker kapujában a Pick Szeged (Agroinform)
Az EHF Kupa csoportkörének 4. fordulójában a Pick Szeged hazai pályán fogadja a szlovák Tatran Presovot.
márc. 15
13:21
Ausztrália: Del Piero Japánban vagy Amerikában folytathatja (She)
Mint beszámoltunk róla, sajtóértesülések szerint a Sydney FC labdarúgócsapata nem akar szerződést hosszabbítani Alessandro Del Pieróval, a világbajnok olasz klasszis így a szezon végén távozhat az ausztrál klubtól. A korábbi Juventus-csatár visszavonulása ugyanakkor továbbra sem kerül szóba: a hírek szerint a 39 éves támadó az Egyesült Államok vagy Japán felé veheti az irányt.
márc. 15
13:21
Indian Wells-i tenisztorna: Érik a Federer-Djokovics finálé (Agroinform)
Szombaton a férfi elődöntőkre kerül sor az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán.
márc. 15
13:39
Alpesi sí: egy századon múlt az elsőség óriás-műlesiklásban (She)
A svájci Lenzerheidében a férfiak óriás-műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupadöntője. A győzelmet az amerikai Ted Ligety szerezte meg a francia Alexis Pinturault és a német Felix Neureuther előtt.
márc. 15
13:57
PL: Hull City-Manchester City élőben az NSO-n! (She)
A Hull Cityhez látogat a Manchester City az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójának nyitó mérkőzésén. A manchesteriek a Barcelonától elszenvedett hétközi Bajnokok Ligája-vereség után a hazai pontvadászatban javítanának, ehhez a nem túl acélos Hullt kell legyőzniük, amely legutóbbi két hazai bajnokiján pontot sem tudott szerezni. Kövessék a mérkőzést élő, szöveges…
márc. 15
14:15
Videó: Jakabos, aki a nem várt arany egyik fontos „alkotója” (She)
London olimpiai bajnoka, Risztov Éva együtt edzett Győrben Jakabos Zsuzsannával. A két úszó a Kisalföldnek elmondta, hogyan alakul a felkészülésük, milyen célokat tűztek ki maguk elé, illetve azt is megtudhattuk, minek volt köszönhető, hogy 2012-ben Risztov Éva nyert a hosszútávúszók 10 km-es versenyszámában.
márc. 15
14:15
Djokovic az elődöntőben (Metropol)
Simán nyert Benneteau ellen az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztornán.
márc. 15
14:15
Fiorentina: Firenzében Rossiért imádkoznak (Agroinform)
A Fiorentinánál úgy számolnak, hogy Giuseppe Rossi a tervezett időpont előtt visszatérhet a pályára.

Keresés