2014. március 18. kedd

márc. 18
0:09
Primera División: a Bilbao pontot rabolt az El Madrigalból (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának záró mérkőzésén a 66. perctől emberhátrányban játszó Villarreal 1–1-es döntetlenre végzett a hozzá hasonlóan európai kupaszereplésért csatázó Athletic Bilbaóval.
márc. 18
0:27
Eurofutball: őrült hajrá Sousáék meccsén; száguld a Benfica (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának záró mérkőzésén a listavezető Benfica 4–2-re nyert a Nacional otthonában, így sorozatban aratott hatodik győzelmének köszönhetően ismét hét pont az előnye a tabella élén a Sportinggal szemben, míg a Porto hátránya már-már behozhatatlan, de legalábbis tetemes.
márc. 18
0:45
Tenisz: érvényesült a papírforma - Czink Melinda is kiesett (She)
A világranglista 349. helyén álló Czink Melinda sima vereséget szenvedett a 89. helyezett Sharon Fichmantől a Miamiban zajló kemény pályás női tenisztorna selejtezőjének első fordulójában, így Babos Tímea és Fucsovics Márton után a harmadik magyar versenyző számára is véget értek a küzdelmek.
márc. 18
4:03
Megmenekül az Újpest! (Blikk)
Budapest – Az újpestiek összefogásának eredményeként megmenekül a kerület élvonalbeli focicsapata! Méghozzá egy új gazdasági társaság, a jelenleg működő Újpest FC Kft helyébe lépő Újpest 1885 Futball Kft. égisze alatt.
márc. 18
7:03
NHL: sorozatban 9 sikernél a Bruins, 100 pont felett a Blues (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Boston Bruins a kétgólos Jarome Iginla vezetésével hazai pályán 4–1-re legyőzte a Minnesota Wildot. Claude Julien csapata sorozatban a kilencedik mérkőzését nyerte meg, és ezzel jelenleg magabiztosan vezeti a Keleti főcsoportot a Pittsburgh Penguins és a Tampa Bay Lightning előtt.
márc. 18
7:21
NBA: megállították a Clipperst, történelmi zuhanásban a 76ers (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján vasárnapi veresége után újra nyert az Oklahoma City Thunder és a Houston Rockets: előbbi Kevin Durant 35 pontjának köszönhetően a Chicago Bulls vendégeként könyvelt el értékes sikert, míg utóbbi a 30 pontos Terrence Jones vezetésével a nap legkönnyebb győzelmét szállította a Utah Jazz ellen. Az Indiana Pacers a San Antonio…
márc. 18
7:39
BL: Madridban Szalaiék, Chelsea-Galata - program (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában ma két nyolcaddöntő mérkőzéssel folytatódik a program: Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 a hazai 6–1-es vereség után a tisztes helytállásért utazott a Real Madridhoz, míg a Chelsea és a Galatasaray az isztambuli döntetlent (1–1) követően Londonban dönt a továbbjutás kérdéséről.
márc. 18
7:41
ETO: Martínez még soha nem érzett ekkora fájdalmat (She)
Nem csupán első, hanem második ránézésre is aggodalmat keltett a labdarúgó NB I hétvégi, 20. fordulójában csereként pályára lépő Leandro Martínez sérülése. A győztes győri gól szerzőjét a Videoton portugál cserelégiósa, Filipe Oliveira lökte fel a lefújás előtt. S noha a szabálytalanságért sárga lapot kapott, ez aligha vigasztalja Martinezt, akinek a sportszerűtlen esetnél kiment a jobb…
márc. 18
7:57
NB II: Nyilasi Bálint nem érzi a bizalmat, távozik Sopronból (She)
Nyilasi Bálint, az NB II-ben szereplő SVSE-GYSEV labdarúgója kezdeményezte szerződése felbontását, amelyet a vezetőség elfogadott – adta hírül a soproni klub hivatalos honlapja.
márc. 18
7:59
Női labdarúgás: szexuális zaklatás gyanújával őrizetbe vették a soproni edzőt (She)
Ügyészségi indítványra hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Soproni Járásbíróság a 45 éves H. A.-t, a Soproni FAC női focicsapatának edzőjét, akit fiatalkorú lány sérelmére elkövetett szexuális bűntettel gyanúsítanak – számolt be róla a Kisalföld megyei napilap.
márc. 18
8:15
A Vasas kiszáll a futballcsapatot működtető gazdasági társaságból (Infostart)
A Vasas mint anyaegyesület kiszáll a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságból, de Markovits László klubelnök szerint az együttes jövője biztosított.
márc. 18
8:15
PL: nemet mondott az FA a Hull névváltoztatására (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) tagsági bizottsága nem javasolja a Hull City névváltoztatását. A Hull City hivatalosan is névváltoztatási kérelmet adott be, a klubot Assem Allam tulajdonos Hull Tigersre szeretné átnevezni.
márc. 18
8:33
Storcz Botond: Pörgős év következik (Metropol)
A felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője szerint a női szakágban nagy változások várhatók.
márc. 18
8:51
Női kézi: Barbosa ismét csapatot és oraszágot vált (She)
Alexandrina Barbosa egy év után ismét csapatot és országot vált, és jövőre a francia Fleury női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.
márc. 18
9:09
Női kézi: Barbosa ismét csapatot és országot vált (She)
Alexandrina Barbosa egy év után ismét csapatot és országot vált, és jövőre a francia Fleury női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.
márc. 18
9:11
Videó: A Pécs is versenyben van az NB I bajnoki címéért - Lázár (She)
Elsősorban a Videotont és a Győrt tartja a legnagyobb ellenfélnek az NB I bajnoki címéért folytatott versenyfutásban a DVSC-Teva. Azonban Lázár Pál szerint a Pécs is beleszólhat az első hely sorsába. Kondás Elemér vezetőedző egyelőre csak a következő mérkőzéssel foglalkozik, ez éppen a Pécs elleni találkozó lesz.
márc. 18
9:27
Zenit: megvan az új edző, Villas-Boas aláír - hivatalos (She)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer-liga) szereplő Zenit hivatalos honlapján jelentette be, hogy André Villas-Boas lesz a csapat új vezetőedzője. A portugál tréner csütörtökön írja alá kétéves szerződését a szentpétervári klubbal.
márc. 18
9:29
Videó: Schweinsteigeré a legszebb gól a 25. fordulóban (She)
Bastian Schweinsteiger bámulatos szabadrúgásgólját választották meg a legszebb találatnak a labdarúgó német Bundesliga 25. fordulójában. A Bayern München német klasszisa a Leverkusen elleni rangadón csavart nagyszerűen a kapuba. A Mönchengladbach játékosa, Max Kruse gólja sem csúnya, de csak a második lett. Íme, az öt legszebb találat!
márc. 18
9:31
PL: az egyik iroda visszafizeti az MU-ra kötött fogadásokat (She)
Az egyik angol fogadóiroda visszafizeti a Manchester United bajnoki címére érkezett fogadási téteket a tippelőknek, mivel az alapító-tulajdonos szerint a csapat egyszerűen kirabolja szurkolóit.
márc. 18
9:45
MU: a tulajdonosok idegesek, felvetődhet Moyes menesztése (She)
Az ESPN amerikai sportcsatorna a klubon belüli – nem nevesített – forrásokra hivatkozva azt írja, először vetődött fel komolyan David Moyes menesztése a Manchester United vezetőségénél.
márc. 18
10:21
Barca: tagadják, hogy Martino az idény végén távozna (She)
Manel Arroyo, az FC Barcelona szóvivője tagadta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az idény végén távozik Gerardo Martino vezetőedző.
márc. 18
10:21
Villas-Boas lesz a Zenit új edzője (Metropol)
A portugál Andre Villas-Boas irányítja a jövőben a szentpétervári Zenit labdarúgócsapatát.
márc. 18
10:39
Női kézi: magyar-horvát sulit indít a Győr Kozármislenyben (She)
A Győri Audi ETO, a kozármislenyi önkormányzat és a helyi sportegyesület megállapodást kötött a délnyugat-magyarországi és határon túli kézilabdás lányok tehetséggondozásáról. A Dél-Magyarországi Győri Audi ETO KC Leány Kézisuli a magyar, horvát és egyéb délszláv tehetséges lányok felkutatását és nevelését tűzte ki célul. A program szakmai vezetői Róth Kálmán, Danyi Gábor és Zdravko Zovko.
márc. 18
10:57
Teke BL: horvát ellenfele lesz a Szegednek az elődöntőben (She)
Horvát ellenfele lesz Szegednek a teke Bajnokok Ligája final four elődöntőjében. A négyes döntőt március 28. és 30. között rendezik meg a németországi Straubingban, ahol a címvédő Szegedi TE egyedüli magyar csapatként vesz részt. A Tisza-partiakon kívül a Zalaegerszeg volt a legközelebb a négybe kerüléshez, ám a zalaiak a Zerbst ellen búcsúztak negyeddöntőben.
márc. 18
11:15
Atlétika: összeesett az olimpiai bajnok a félmaratonin - videó (She)
Tolószéken kellett elszállítani Mo Farah-t a New York-i félmaratoni futóverseny után vasárnap. A britek kétszeres olimpiai bajnoka a londoni maratonira való felkészülés részeként vett részt a megméretésen.
márc. 18
11:17
Kövesd: „Szinte arra várunk, hogy idegenbe utazzunk” (She)
A legkevesebb pontot gyűjtötte a Mezőkövesd-Zsóry az utóbbi három fordulóban a labdarúgó NB I-ben, csupán egyet. Az újonc odahaza kikapott a Kecskeméti TE-Phoenix Mecanótól (0–1) és az Újpesttől (0–1), valamint döntetlent ért el a Lombard Pápa otthonában (1–1). A csapat sorsolása kedvező, hiszen a Puskás Akadémiához látogat, majd fogadja a Budapest Honvédot, utána pedig a sereghajtó Kaposvári…
márc. 18
11:33
Kajak-kenu: Győr díszpolgára lett a 13-szoros világbajnok (She)
Győr városa díszpolgári címet adományozott Kolozsváriné Csay Renátának. A világbajnok maratoni kajakos Borkai Zsolt polgármestertől vehette át a kitüntetést.
márc. 18
11:51
Szigeti és Gyarmati a magyar bajnokok (Metropol)
A papírformának megfelelően Magyarország két legeredményesebb hódeszkása nyerte az ob-t.
márc. 18
12:09
FIFA: az FA kiterjesztené Anelka eltiltását a többi tagállamra (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) arra kéri a nemzetközi szövetséget (FIFA), hogy terjessze ki a Nicolas Anelkát sújtó ötmérkőzéses eltiltást a többi tagállam bajnokságára is. A West Bromwich Albion támadóját a West Ham United elleni bajnokin tett kézmozdulatáért tiltották, a döntés után pedig a játékos azonnali hatállyal megszüntette szerződését a klubjával.
márc. 18
12:09
Romario és Ronaldo ismét egymásnak esett (Metropol)
Romario keményen bírálta volt világbajnok csapattársát egy - szerinte - be nem tartott ígérete miatt.
márc. 18
12:11
Kézi: veszprémi, szegedi és csurgói légiós a spanyoloknál (She)
Veszprémi, szegedi és csurgói légiós (Cristian Ugalde, Niko Mindegia, Alberto Agirrezabalaga) is meghívót kapott a spanyol férfi kézilabda-válogatottba, amely április 5-6-án Svájcban vesz részt négycsapatos tornán.
márc. 18
12:13
Vb 2014: Romário és Ronaldo ismét egymásnak esett (She)
A brazil futball két korábbi csillaga, Romário és Ronaldo ismét összeszólalkozott egymással, miután előbbi keményen bírálta volt világbajnok csapattársát egy – szerinte – be nem tartott ígérete miatt.
márc. 18
12:15
Boksz: „Mocskos bunyóval készülünk Mayweather ellen” (She)
Május 3-án a világ legjobb profi ökölvívójának tartott Floyd Mayweather Jr. ellen kapja meg a lehetőséget a WBA váltósúlyú világbajnoka, Marcos Maidana. A kérlelhetetlen agressziójáról és óriási ütőerejéről híres ökölvívó szakmai tudása nyilván messze elmarad Mayweatherétől, de offenzív stílusa és munkatempója miatt sokak szerint lehet esélye megszorongatni a veretlen amerikai bokszolót.…
márc. 18
12:17
Hódeszka: Szigeti és Gyarmati sikere az ob-n (She)
A papírformának megfelelően Magyarország két legeredményesebb hódeszkása, Szigeti Viktor és Gyarmati Anna nyerte a szabadstílusú szakág versenyét az ausztriai Murauban rendezett országos bajnokságon.
márc. 18
12:27
Videó: impresszív anyaggal hangol a Galata a Chelsea ellen (She)
Kedden este játsszák a Chelsea–Galatasaray párharc visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az első meccs 1–1-gyel ért véget, így a csata még teljesen nyílt. A törökök összeállítottak egy igen impresszív beharangozó videót az esti meccsről.
márc. 18
12:29
Női kézi BL: Biztató ETO-helyzet a négyes döntő előtt - Németh A. (She)
A címvédő Győr Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a dán Midtjylland ellen lép pályára május 3-án Budapesten. Tény, az előző szezonban látott elsöprő lendület, a sziporkázó és látványos játék helyett a küzdelem, a harc és a brusztolás jellemzi az ETO meccseit, de tulajdonképpen törvényszerű, hogy változik a Győr játéka. Ettől függetlenül Németh András szövetségi kapitány…
márc. 18
12:45
Kosár: enyhítették a verekedő Falco-játékos büntetését (She)
A felére mérsékelte az MKOSZ fellebbviteli bizottsága Will Tamás büntetését, az eredetileg kirótt hat mérkőzéses eltiltás és 500 ezer forintos pénzbírság befizetése helyett a Falco-Trend Optika KC kosarasának három meccset kell kihagynia és 250 ezer forintot köteles megfizetni.
márc. 18
12:47
NB II: megműtötték a Kisvárda brazil támadóját (She)
Bokaműtéten esett át Myke Bouard Ramos, a labdarúgó NB II-ben szereplő Kisvárda 21 esztendős támadója, aki az orvosok szerint három hét múlva kezdheti el az edzéseket – számolt be róla a klub honlapja.
márc. 18
13:03
MU: Rooney lett a negyedik legjobban kereső játékos (She)
A nemrégiben aláírt új szerződésének köszönhetően Wayne Rooney, a Manchester United támadója lett a világ negyedik legtöbbet kereső játékosa.
márc. 18
13:21
Barca: Messi 250 millió eurós szerződést kötne - sajtóhír (She)
Immár hetedszer ül majd tárgyalóasztalhoz az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége, valamint Lionel Messi menedzsmentje, hogy újratárgyalják az argentin klasszis szerződését, még inkább annak a fizetésre vonatkozó részleteit. Az elképzelések egyelőre igen messze esnek egymástól, az As című sportnapilap információi szerint Messi 16 millió euróról 25-re (!) kívánja feltornászni éves nettó…
márc. 18
13:39
Női kézi: edző nélkül készülnek a Ljubljana játékosai (She)
Továbbra sem látszik a megoldás az anyagi gondokkal küzdő Krim Ljubljana női kézilabdacsapatánál, így a játékosok tiltakozásképpen az edzői stáb nélkül készültek az elmúlt két hétben.
márc. 18
13:39
Ribéry, Guardiola és Kahn szerint is visszatérhet Hoeness (Metropol)
A börtönbüntetésre ítélt egykori Bayern vezetőt sokan visszavárják.
márc. 18
13:57
Videó: Petr Cech különleges módszerekkel készül fel (She)
Napvilágot látott egy videó, amelyben Petr Cech, a Chelsea labdarúgócsapatának kapusa szerepel. A kiváló játékos reflexeit rendhagyó módszerekkel fejlesztik az angol klubnál. Különböző irányokból, más és más sebességgel juttatják felé a labdákat, amelyek között nemcsak a hagyományos nagypályás labda szerepel, hanem a teniszhez használt is!
márc. 18
13:59
Cagliari: adót csalt a tulajdonos, kútba eshet a Leeds megvétele (She)
Kútba eshet a Cagliari elnök-tulajdonosának, Massimo Cellinónak a Leeds United megvételére tett kísérlete, miután Olaszországban első fokon elítélték adócsalás miatt.
márc. 18
14:01
Súlyemelés: jogszerűen nem hívták össze a rendkívüli közgyűlést (She)
A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) jogszerűen utasította el azt a kérelmet, amelyet a jelenlegi vezetéssel elégedetlen klubok nyújtottak be rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezve.
márc. 18
14:03
MOB: jutalmakról és a Gerevich-ösztöndíjakról is döntöttek (She)
A Gerevich-ösztöndíjakról, a Kiemelt Edző Programba tartozó edzők személyében bekövetkezett változásokról, jutalmakról és az éves közgyűlés összehívásáról döntött többek közt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a hétfői ülésén.
márc. 18
14:15
Vb 2022: Katar 2 millió dollárt is kifizethetett egy szavazatért (She)
A The Daily Telegraph brit konzervatív napilap internetes oldala vezető hírében, dokumentumokra alapozott riportban számolt be arról, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egyik korábbi vezető tagja katari cégeken keresztül több millió dollárhoz jutottak hozzá, miután az ország megkapta a 2022-es világbajnokság rendezési jogát.
márc. 18
14:17
Videó: ütőt törve ütött gólt a minnesotai jégkorongozó (She)
Ritkán látható gólt szerzett Jason Pominville, a Minnesota Wild jégkorongozója a Boston Bruins elleni mérkőzésen az NHL-ben. A második harmad végén az amerikai hokis úgy ütötte be a korongot az ellenfél kapujába, hogy közben eltört az ütője.
márc. 18
14:19
Férfi kosár: elutasították a Körmend óvását (She)
Elutasította az MKOSZ versenybizottsága az EGIS Körmend férfi kosárlabdacsapatának két héttel ezelőtti – a Zalaegerszeg ellen az utolsó pillanatban, igencsak vitatott körülmények között elveszített mérkőzése után tett – óvását, a testület indoklása szerint nem történt játékvezetői műhiba.
márc. 18
14:21
Birkózó Eb: Módos, Hatos és Deák Bárdos is hiányzik (She)
Huszonegy fős magyar csapat indul az április 1. és 6. között sorra kerülő birkózó Európa-bajnokságon a finnországi Vantaában.

Keresés