2014. március 21. péntek

márc. 21
19:03
El: az UEFA eljárást indított a rendbontó bázeliek ellen (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított a svájci FC Basel ellen a bázeli szurkolók salzburgi rendbontása miatt.
márc. 21
19:05
El Clásico: Eto'o több veszélyt jelentett Messinél - Casillas (She)
Vasárnap a Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg az el Clásicót: a listavezető Real Madrid a címvédő Barcelonát fogadja, amely vereség esetén szinte kiszáll a bajnoki címért folytatott versenyfutásból a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División). Iker Casillas, a madridiak bajnokságban kispadra szoruló csapatkapitánya elárulta: neki speciel Samuel Eto'o több borsot tört az…
márc. 21
19:21
Videó: Ronaldóékat és Messiéket sem hajtották túl (She)
Két nap múlva, vasárnap este rendezik a Real Madrid–Barcelona spanyol bajnoki mérkőzést, az el Clásicót. A csapatok már javában készülnek a nagy meccsre, bár az alábbi felvételek a pénteki edzésekről inkább azt jelzik, egyelőre spórolnak az energiával.
márc. 21
19:23
MU: Van Persie 4-6 hétre kidőlt, nem játszik a Bayern ellen (She)
Robin van Persie, a Manchester United holland csatára 4-6 hétig nem játszhat térdszalaghúzódás miatt – írta a Manchester United hivatalos honlapja. Ez azt jelenti, hogy az Olympiakosz elleni nyolcaddöntő visszavágóján mesterhármast szerző csatár a Bayern München elleni negyeddöntő mérkőzésein biztosan nem lehet a pályán, és könnyen előfordulhat, hogy a – nyári vb miatt május elején véget érő –…
márc. 21
19:25
NB I: Lombard Pápa-Haladás élőben az NSO-n! (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Lombard Pápa Termál FC a Szombathelyi Haladást fogadja. A hazaiak 25 pontot szerezve a kilencedik, a vendégek 31 pontot gyűjtve a hatodik helyen várták a pénteki összecsapást. A 19 órakor kezdődő mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti! Kommenteljen, mondja el a véleményét a találkozóról!
márc. 21
19:27
El Clásico: Ez most már az angliai Bale - Valdés (She)
Vasárnap a Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg az el Clásicót: a listavezető Real Madrid a címvédő Barcelonát fogadja, amely vereség esetén szinte kiszáll a bajnoki címért folytatott versenyfutásból a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División). Víctor Valdés, a katalánok szezon végén távozó kapusa pályafutása vélhetően utolsó el Clásicójára készülve Gareth Bale-t név…
márc. 21
19:57
Dopping: a világranglistát vezető orosz női távolugró lebukott (She)
Pozitív lett a doppingmintája, ezért ideiglenesen felfüggesztették a versenyzési jogát az idei orosz női fedettpályás távolugróbajnoknak, Szvetlana Birjukovának - adta hírül pénteken honlapján az orosz doppingellenes ügynökség (RUSZADA).
márc. 21
19:59
Férfi kézi NB I: az Orosháza visszavágott a PLER-nek (She)
Az Orosháza 28–26-ra nyert otthon a PLER ellen a férfi kézilabda NB I alsóházi rájátszásának első fordulójában.
márc. 21
20:01
Kosár női MK: a ZTE is a legjobb négy között (She)
Nem okozott gondot a Zalaegerszegnek az elődöntőbe jutás kiharcolása a női kosárlabda Magyar Kupában: a zalaiak az első negyedet 21–7-re megnyerték a Cegléd ellen, majd kényelmesen tartották előnyüket a székesfehérvári nyolcas döntő első napjának harmadik mérkőzésén.
márc. 21
20:03
Teke: Pintyőke Marcell lett a szövetség elnöke (She)
A Magyar Tekeszövetség pénteki küldöttgyűlésén Pintyőke Marcellt választották meg a szövetség első emberének.
márc. 21
20:15
Férfi vízi ob I: a Szeged két góllal győzött Egerben (She)
A Diapolo-Szeged 9–7-re győzött Egerben a férfi vízilabda ob I pénteki rangadóján.
márc. 21
20:17
Autósport: Kiss Pál Tamás teljes idényt fut az AutoGP-ben (She)
Kiss Pál Tamás a teljes 2014-es AutoGP-idényre szerződést kapott a Zele Racing istállótól, így a túraautó-vb több helyszínén, köztük a Hungaroringen is pályára gurul.
márc. 21
20:30
Sportfogadás: Kínában a foci és a kosárlabda a menő (Agroinform)
Kínában a legtöbben labdarúgásra és kosárlabdára fogadnak, mi pedig annak próbáltunk utánajárni, vajon miért.
márc. 21
20:32
Manchester United: Van Persie újra hetekre kidőlt (Agroinform)
Továbbjuttatta a Bajnokok Ligájában a Manchester Unitedet, majd megsérült, és többhetes pihenőre szorul van Persie.
márc. 21
20:33
El Clásico: Rosell Madridban, Figo némasága (She)
Megváltozott fizimiskával próbálta meg elkerülni a feltűnést Sandro Rosell, a Barcelona korábbi klubelnöke, aki két hónapja a Neymar-ügy miatt volt kénytelen lemondani pozíciójáról. Az immár szakállas Rosell Madridban járt, de saját bevallása szerint csupán magánügyben, és a vasárnapi Real Madrid–Barcelona rangadót nem a Santiago Bernabéu Stadionban tekinti meg.
márc. 21
20:35
Férfi kosár NB I: paksi győzelem Kecskeméten (She)
Az Atomerőmű 71–67-re nyert Kecskeméten a férfi kosárlabda NB I felsőházának péntek esti mérkőzésén.
márc. 21
20:37
Videó: a West Ham játékosai nem a pontosság bajnokai (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United játékosai is nekiveselkedtek a „keresztléces” játéknak. A kezdőkörből kellett eltalálniuk a kapu felső részét. Bár senki sem célzott pontosan, azért akadt néhány bíztató kísérlet. Nem az edzőktől...
márc. 21
20:51
Bundesliga 2.: Stieber büntetőt harcolt ki Drezdában (She)
A két magyarral felálló Greuther Fürth 1–1-es döntetlent játszott a Dynamo Dresden otthonában a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 26. fordulójában.
márc. 21
20:51
Van Persie hat hétig nem játszhat (Metropol)
Nagyjából hat hétig nem léphet pályára a Manchester United holland futballistája, Robin van Persie.
márc. 21
20:53
MotoGP: Espargaró mindhárom szabadedzést az élen zárta (She)
Az első után a második és a harmadik szabadedzést is a spanyol Aleix Espargaró zárta az élen a MotoGP idénynyitó Katari Nagydíjának első napján.
márc. 21
21:06
Karrier: Buffon a Juventus legnagyobb kapusa? (Agroinform)
A Fiorentina elleni Európa Liga-mérkőzésen Buffon megelőzte a legendás Dino Zoffot. 477 meccset védett a Juvéban.
márc. 21
21:08
NB I: Az utolsó percekben szórakozta el pápai győzelmét a Haladás (Agroinform)
Sokáig vezetett a Haladás, mégsem tudott nyerni a Pápa ellen az OTP Bank Liga 21. forduló nyitómeccsén.
márc. 21
21:09
NB I: Radó kontra Marics, ikszelt a Haladás Pápán (She)
Egy pontot szerzett a Szombathelyi Haladás a labdarúgó NB I 21. fordulójában Pápán a Lombard vendégeként. A szombathelyiek Radó András találatával jutottak vezetéshez az első félidő közepén, majd helyzeteket is kialakítva mezőnyfölényben futballoztak. Előnyüket azonban nem növelték, így a hajrára beálló csereember – a súlyos sérülés után visszatérő –, Goran Marics első labdaérintéséből…
márc. 21
21:11
Tenisz: Federer csak három pontot vesztett adogatóként (She)
Roger Federer parádés játékkal jutott a 3. fordulóba a Miamiban zajló tenisztornán, ennek Ivo Karlovic látta a kárát. A svájci játékos mindössze három pontot vesztett adogatóként.
márc. 21
21:45
Videó: Kovács Péter 20 méterről gyönyörű gólt emelt (She)
Két norvég csapat felkészülési labdarúgó-mérkőzésén az élvonalbeli Strömsgodset 5–3-ra nyert a másodosztályú Mjöndalen ellen. A győztes együttesben pályára lépett Kovács Péter is, aki a 19. percben gyönyörű emeléssel használta ki az ellenfél védelmi hibáját. Íme, a találkozó összefoglalója!
márc. 21
21:47
NB I: Kórusban kiabálták, hogy hülye vagyok - Tóth Bálint (She)
Egy pontot szerzett – más megközelítésből kettőt veszített – a Szombathelyi Haladás a Lombard Pápa vendégeként a labdarúgó NB I 21. fordulójában (1–1). A mérkőzést követően Tóth Bálint az őt kórusban szidalmazó szurkolókról is beszélt, míg kollégája, Artner Tamás szerint háromszor-négyszer megnyerhették volna a találkozót.
márc. 21
22:00
La Liga: Valdés három ponttal búcsúzna a Bernabéutól (Agroinform)
A Barcelona szezon végén távozó kapusa örülne, ha Gerardo Martino még évekig maradna a klubnál.
márc. 21
22:03
Újpest: Nem vagyonkimentés, hanem vagyon megmentés - Tarsoly (She)
Egyelőre ellentmondásosak az Újpest FC élvonalbeli labdarúgócsapatának jövőjéről szóló hírek. Amint arról korábban már beszámoltunk: Roderick Duchatelet tulajdonos szerint sarokba szorították az Újpestet, így már nem tehetnek mást, mint elismerik, hogy vesztettek. Bár az MLSZ elnöksége jóváhagyta az Újpest FC Kft. 2013–14-es szezonra vonatkozó indulási jogának átruházását, de a végső döntést a…
márc. 21
22:21
Női kosár MK: a Sopronnal teljes az elődöntő (She)
Negyedikként az Uniqa Euroleasing Sopron jutott be a női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjébe, miután az utolsó negyeddöntőben 13 ponttal győzött az Aluinvent DVTK ellen.
márc. 21
22:23
Légiósok: Lovrencsicset nem zavarja, hogy nyáron eladhatják (She)
Lovrencsics Gergő nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a Lech Poznan labdarúgócsapatának szurkoló szerint 2013-ban ő volt együttese legjobbja, azzal pedig nem foglalkozik, hogy klubja a nyáron eladhatja.
márc. 21
22:39
Bundesliga: a Freiburg elkapta a Werder Brement - videó (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 26. fordulójában a Freiburg hazai környezetben kétgólos győzelmet aratott a Werder Bremen ellen.
márc. 21
22:41
Ligue 1: a Lorient ráijesztett a PSG-re, de pont nem járt érte (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 30. fordulójában Thiago Motta szünet előtt nem sokkal szerzett találatával nyert a PSG a Lorient vendégeként. A hajrában a házigazdák közel jártak az egyenlítéshez, de csak lesgólt szereztek.
márc. 21
22:43
Tenisz: Djokovics is sima győzelemmel kezdett Miamiban (She)
Roger Federerhez hasonlóan Novak Djokovics is két szettben nyert első mérkőzésén a Miamiban zajló tenisztornán, ezzel bejutott a 3. fordulóba.
márc. 21
22:57
Videó: sok helyzetet kihagyott a Hali, Marics pontot mentett (She)
Mint arról már beszámoltunk, 1–1-es döntetlennel ért véget a Pápa–Haladás NB I-es labdarúgó-mérkőzés, a 21. forduló nyitó találkozója. Íme, az összefoglaló!
márc. 21
22:59
Férfi kosár Euroliga: a címvédő nem adott esélyt Hangáéknak (She)
A Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa 89–59-es vereséget szenvedett a címvédő Olympiakosz otthonában a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjében. A spanyol csapat magyar játékosa 18 perc alatt négy pontot szerzett és két lepattanó lett az övé.
márc. 21
23:12
Topligák: Könnyed Freiburg-győzelem, szűkös PSG-siker (Agroinform)
A Freiburg legyőzte a Werder Brement a Bundesligában, míg a PSG idegenben verte a Lorient-t a Ligue 1-ben.
márc. 21
23:15
Primera División: Camacho-dupla lett a Celta végzete (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 29. fordulójában Ignacio Camacho duplája három pontot ért a Vigóban vendégeskedő Málagának.
márc. 21
23:17
Videó: Ibrahimovic készítette elő Thiago Motta gólját (She)
Mint arról már beszámoltunk, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 30. fordulójában Thiago Motta szünet előtt nem sokkal szerzett találatával nyert a PSG a Lorient vendégeként. Íme, a gól!
márc. 21
23:19
Eurofutball: a Kasimpasa pontot rabolt a Trabzonsportól (She)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 26. fordulójában az egyaránt dobogóra pályázó csapatok közül a Kasimpasa gól nélküli döntetlent ért el a Trabzonspor vendégeként.
márc. 21
23:33
NS: Egy kijózanító este; Céltudatos gólgépek Győrben - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
márc. 21
23:51
Videó: 70% dortmundi első keret, 30% angol élvonal - Bajner (She)
A Sport Klub Dodzsem című műsora telefonos interjút készített Bajner Bálinttal, a Borussia Dortmund labdarúgójával. A támadó többek között beszélt a BL-sorsolásról, és arról is, hogy 70 százalék esélyt lát arra, hogy a jövőben a Dortmund első csapatának keretéhez tartozzon, míg a maradék 30 százalék az angol bajnokságot jelenti.

Keresés