2008. május 12. hétfő

máj. 12
0:35
Fehér kendők lobogtak a Nou Campban (Infostart)
A négy nagy európai bajnokság közül már csak az olaszban nincs bajnok. Angliában a Manchester United célba ért, ellenben Itáliában az Inter nem nyert, s ezért egy hét múlva lesz csak bajnokavató. Az AS Roma hátránya immár csak egy pont a címvédő mögött.
máj. 12
7:32
Újra együtt nyertek (Blikk)
A Kovács–Janics duó 628 nap után versenyzett
máj. 12
10:54
NBA: egyenlített a Utah Jazz és a San Antonio Spurs (She)
Második hazai mérkőzését is hozva kiegyenlített a Utah Jazz a Los Angeles Lakers ellen, immár hagyományosnak is mondható, pontzuhatagos (és most épp hosszabbításos) találkozón. A San Antonio Spurs két elvesztett mérkőzés után házigazdaként simán hozta a második sikert is, és húszpontos győzelmével szintén egalizált.
máj. 12
10:56
NHL: már 2?0-ra vezet a Pittsburgh Penguins (She)
2?2 után az utolsó harmadban egy Max Talbot-gól döntötte el a pennsylvaniai derbi második felvonását, melyet végül a Penguins 4?2-re nyert meg a Philadelphia Flyers ellen. A Pens 2?0-ra vezet a párharcban, és 10?1-re javította idei playoff-mutatóját.
máj. 12
10:58
Mauresmo Rómában sem indul (Behaviour)
A berlini után a római női tenisztornát is kihagyja a francia Amelie Mauresmo. A korábban a világranglistát is vezető francia játékos az olaszországi viadal szervezőinek tájékoztatása szerint bordasérüléssel bajlódik. A római tornát 2004-ben és 2005-ben is megnyerő Mauresmo helyett az orosz Nagyja Petrova lép pályára.
máj. 12
11:00
A bajnok MU és az ő rekordere (Behaviour)
Góllal - manchesteri pályafutása 144. találatával - ünnepelte nem mindennapi rekordját Ryan Giggs, a United walesi kiválósága: a szélső 758. alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök színeiben a vasárnap esti, Wigan elleni bajnokin, s ezzel a meccsszámot illetően beérte Bobby Charltont, az angol futballklub élő legendáját.
máj. 12
11:02
Aki jobb, az jobb.. (Behaviour)
Rafael Nadal spanyol teniszcsillag, aki jelenleg a 2. a világranglistán a svájci Roger Federer mögött, kijelentette, ő a "legjobb második." "Azt viszont meg kell mondanom, hogy Roger minden idők legjobb teniszezője" - ismerte el a mallorcai izomember. "Boldog lennék, ha megszerezném az első helyet, de igazából nem ez a fontos. Sokkal inkább az, hogy száz százalékot adjak ki magamból a meccseken."
máj. 12
11:49
NHL: távozott a Coloradótól Joel Quenneville (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a rájátszás második körében elvérző Colorado Avalanche, és edzőjük, Joel Quenneville.
máj. 12
11:52
Jégkorong-vb: lett és svájci győzelem (Metropol)
A svájci és a lett válogatott is megnyerte vasárnapi mérkőzését a Kanadában zajló jégkorong-világbajnokságon.
máj. 12
11:53
Ritmikus gimnasztika: remekelt Corbeilben Vass Dóra (She)
máj. 12
12:19
Everton: jövő héten tárgyalnak David Moyes szerződéséről (She)
A Premier League 5. helyén végző Evertonnál néhány napon belül tárgyalóasztalhoz ül a klubvezetés David Moyesszel, a csapat menedzserével, hogy megbeszéljék a tréner új szerződésének részleteit.
máj. 12
12:25
Jégkorong-vb: svéd és finn siker (Metropol)
A svédek a cseheket, a finnek pedig az amerikaiakat győzték le a Kanadában zajló jégkorong-világbajnokság középdöntőjében úgy, hogy egyformán a harmadik harmadban fordították a maguk javára a mérkőzést.
máj. 12
15:30
Tenisz: Stanislas Wawrinka az első tízben a férfi világranglistán (She)
A római tornán vasárnap döntőt játszó svájci Stanislas Wawrinka 14-et javítva előző heti pozícióján a tizedik helyre ugrott a férfi teniszezők hagyományos világranglistáján.
máj. 12
15:32
Euro 2008: Fatih Terim kijelölte a török válogatott 26-os keretét (She)
Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 26 tagú keretét a június 7-én kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra.
máj. 12
15:34
Chelsea: Jose Bosingwa lesz a következő erősítés (She)
Jose Bosingwa rövid időn belül az angol élvonalban szereplő Chelsea játékosa lehet, miután a Porto elfogadta a londoni klub ajánlatát a huszonöt éves játékosért.
máj. 12
15:34
Női tenisz-világranglista: Szávay a 15. helyen - egy helyet rontott (Behaviour)
Múlt heti pozícióján egy helyet rontva Szávay Ágnes jelenleg 15. a női teniszezők világranglistáján. A vasárnap véget ért berlini tornán negyeddöntőig jutott magyar játékos párosban a 29.
máj. 12
15:36
Vb-címért verekszik Nagy "Hóhér" József (Behaviour)
Világbajnoki címmérkőzésen léphet szorítóba május 31-én Nagy "Hóhér" József, a Profibox Promotion ökölvívója. A profibox.hu internetes szaklap híre szerint Nagy - aki eddigi 19 meccséből 18-at megnyert, 12-t kiütéssel, s csak egy veresége van - annál a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nevű szervezetnél próbál szerencsét, amelynél korábban névrokona, Nagy "Csonttörő" János birtokolt világbajnoki övet.
máj. 12
15:44
Bűnbánó a büntetőt hibázó olasz (Behaviour)
Nyilvánosan kért bocsánatot Marco Materazzi, az Internazionale labdarúgócsapatának hátvédje, amiért elhibázta a büntetőt a vasárnapi olasz bajnokin a Siena ellen, így győzelem helyett csak döntetlenre (2-2) végzett címvédő együttese, miáltal elmaradt a bajnokavatás.
máj. 12
15:46
Rui Costa befejezte (Metropol)
Befejezte pályafutását Rui Costa, a portugál labdarúgás korszakos alakja. A 36 éves futballista a vasárnapi bajnoki zárófordulóban búcsúzott a sportágtól, emlékezetes módon, hiszen csapata, a Benfica a lisszaboni Luz-stadionban 50 ezer néző előtt 3-0-ra verte a Vitoria Setubalt.
máj. 12
16:09
Profi ökölvívás: vb-címért verekszik Nagy "Hóhér" József (She)
Világbajnoki címmérkőzésen léphet szorítóba május 31-én Nagy "Hóhér" József, a Profibox Promotion ökölvívója.
máj. 12
16:39
Bayer Leverkusen: hosszú időre kiesett Sinkiewicz (She)
máj. 12
16:56
Súlyemelés: indiai súlyemelőnő doppingolt az Ázsia-bajnokságon (She)
Doppingvétség miatt két évig nem indulhat sem nemzetközi, sem hazai viadalokon Kavita Devi indiai női súlyemelő.
máj. 12
17:10
Szögre akasztja a cipőjét a purtugál legenda (Behaviour)
Befejezte pályafutását Rui Costa, a portugál labdarúgás korszakos alakja. A 36 éves futballista a vasárnapi bajnoki zárófordulóban búcsúzott a sportágtól, emlékezetes módon, hiszen csapata, a Benfica a lisszaboni Luz-stadionban 50 ezer néző előtt 3-0-ra verte a Vitoria Setubalt. "Visszavonulni szurkolóim előtt, büszkeségtől telve, maga a boldogság" - fogalmazott az irányító középpályás.…
máj. 12
20:13
Real Madrid: elmaradhat az ünneplés vasárnap a Bernabeuban (She)
A Levante játékosai klubjuk rendkívül rossz anyagi helyzete, és a fizetések elmaradása miatt lehetséges, hogy sztrájkolni fog vasárnap.
máj. 12
20:13
Csúcsra törő magyarok (Metropol)
Mászástechnikailag a világ második-harmadik nehézségi fokozatú csúcsának tartják a Himalája rendszer Makalu hegyét, Erőss Zsoltot pedig az egyik legjobb magyar expedíciós mászónak. Ők ketten mérkőznek egymással ezekben a napokban – olvasható a www.zoom.hu-n. Zsolt a fejébe vette: meg sem áll addig, amíg nem tűz zászlót mind a tizennégy nyolcezres csúcsra.
máj. 12
20:15
Tenisz: Szávay Ágnes könnyedén hozta első meccsét Rómában (She)
Szávay Ágnes simán legyőzte ellenfelét, a kínai Jen Cét Romában a torna első fordulójában.
máj. 12
20:15
Bosingwa a Chelsea-ben folytatja (Behaviour)
A portugál futballbajnoki címét vasárnap megvédő Porto átengedi kiváló jobbhátvédjét, José Bosingwát az angol bajnokságban másodikként zárt FC Chelsea-nek. A két klub megállapodásáról a Porto adott hírt honlapján.
máj. 12
20:17
Tenisz: visszalépett Szávay páros partnere a római tornától (She)
Visszalépett az 1,34 millió dollár összdíjazású római salakpályás női tenisztornától Szávay Ágnes páros partnere, a vasárnap Berlinben diadalmaskodó Dinara Szafina.
máj. 12
20:17
Barcelona: taps Rijkaardnak, fütty Laportának (Behaviour)
Tovább sűrűsödnek a viharfelhők az FC Barcelonánál a spanyol futballbajnokság utolsó előtti fordulójában 2-0-s vezetésről elszenvedett vereséget, a Mallorcával hazai pályán játszott 2-3-at követően.
máj. 12
20:19
Hollandia: a Heerenveen játszik a NEC-cel (She)
Eldőlt, hogy a NEC (Vadócz Krisztián, Babos Gábor) ellenfele a holland bajnokság rájátszásának harmadik körében a Heerenveen együttese lesz, miután sikerült megtartania a NAC-cal szemben szerzett kétgólos előnyét.
máj. 12
20:19
UEFA Kupa: svéd bíró vezeti a döntőt (Behaviour)
A svéd Peter Fröjdfeldt vezeti az UEFA Kupa szerdán, Manchesterben sorra kerülő döntőjét - jelentette be hétfőn az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). A 20:45 órakor kezdődő fináléban az orosz Zenit és a skót Glasgow Rangers csap össze egymással. A 44 éves skandináv sípmester munkáját Stefan Wittberg és Henrik Andrén segíti majd asszisztensként, a negyedik játékvezető Martin Ingvarson lesz.
máj. 12
20:20
Szávay sima győzelemmel kezdett (Behaviour)
A 10. helyen kiemelt Szávay Ágnes két sima játszmában nyert a kínai Jen Ce (Yan Zi) ellen, s ezzel bejutott a 2. fordulóba, azaz a 32 közé az 1,34 millió dollár összdíjazású római salakpályás női tenisztornán. A viadal honlapja szerint a meccs 1 óra 11 percig tartott.
máj. 12
20:21
Kerékpár: belehalt sérüléseibe egy portugál versenyző (She)
Verseny közben bukott és sérüléseibe belehalt egy portugál kerékpáros.
máj. 12
20:31
MU: Fergusonnal megvan a 10. bajnoki cím is (Behaviour)
Ha latinos fieszta nem is volt, azért az angol hidegvért átmenetileg száműzték maguktól Manchesterben a United labdarúgócsapatának hívei, amikor eldőlt: kedvenceik megnyerték a Premier League 2007-2008-as pontvadászatát, amivel nem pusztán megvédték címüket, de skót mesterük, a szakmai munkát 1986 óta irányító Sir Alex Ferguson vezetésével 10. elsőségüket gyűjtötték be a Vörös Ördögök. Az 1889-es…
máj. 12
20:46
Kerékpár: Bennati nyerte a Giro 3. szakaszát (She)
Az olasz Daniele Bennati nyerte sprintbefutó végén a Giro d?Italia 3. szakaszát Catania és Milazzo között. A második és harmadik helyen két német, Erik Zabel és Danilo Hondo érkezett be a győztessel azonos idővel.
máj. 12
21:08
Labdarúgás: megnyílt az út az angliai BL-döntő előtt (She)
Andy Burnham, az angol sportminiszter elmondta, hogy az érvényben lévő adótörvény alól felmentést kapnának a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjében szereplő külföldi klubok játékosai.
máj. 12
21:56
Dárdai büszke arra, hogy ismét behívót kapott a válogatottba (Behaviour)
Dárdai Pál büszke arra, hogy ismét behívót kapott a magyar labdarúgó-válogatottba. A berlini Herthában több, mint tizenegy esztendeje játszó magyar középpályás az MTI-nek nyilatkozva hétfőn elmondta: rendkívül örül annak, hogy másfél év után ismét magára öltheti a nemzeti válogatott mezét, s az új szövetségi kapitánynak, Erwin Koemannak legjobb tudása szerint igyekszik meghálálni a bizalmat.
máj. 12
22:00
Internazionale: Cambiasso nem játszik az utolsó bajnokin (She)
Esteban Cambiasso bokasérülés miatt nem játszhat az Inter utolsó bajnokiján a Parma ellen.
máj. 12
22:02
Portugál kerékpáros halálesete (Behaviour)
Verseny közben bukott és sérüléseibe belehalt egy portugál kerékpáros. A 26 éves Bruno Neves az amarantei hagyományos viadalon járt szerencsétlenül, amikor is a csaknem 40 kilométer/órás sebességgel száguldó mezőnnyel kerekezve hátulról meglökték, kibillent egyensúlyából és elesett. Bár volt rajta sisak, az sem tudta megvédeni a végzetes következményektől.
máj. 12
22:06
Botrányos meccsen simán kikapott az Újpest (Infostart)
A tabella harmadik helyén álló Újpest 2-0-ra kikapott a Paks otthonában a labdarúgó NB I 27. fordulójában. A vendégszurkolók nehezen viselték kedvenceik vergődését, a hajrában összetűzésbe keveredtek a biztonságiakkal, a játék emiatt állt egy ideig.
máj. 12
22:06
Jégkorong-vb: az Egyesült Államok könnyedén legyőzte Norvégiát (She)
Az Egyesült Államok nagyarányú győzelmet aratott Norvégia ellen a jégkorong-világbajnokság középdöntőjének F-csoportjában.
máj. 12
22:08
Sting földije a Manchester Unitedben (Infostart)
Michael Adrian Carrick 1981. július 28-án született a Newcastle-höz közeli Wallsendben. A város éppúgy nevezetes remek utánpótlás-nevelő klubjáról, amelyben Michael is elkezdett játszani, mint másik jeles szülöttéről, Stingről, polgári nevén Gordon Matthew Thomas Sumnerről. A moszkvai BL-döntő előtt az InfoRádió honlapján bemutatjuk a Chelsea és a Manchester United 17-17 játékosát. Ezúttal a…
máj. 12
22:13
Soproni Liga: eredmények és tabella (Metropol)
A labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójának hétfői eredménye és a tabella: Paksi FC-Újpest FC 2-0 szombaton játszották: Győri ETO-Budapest Honvéd 2-2 Vasas-Gabona Trans Kaposvár 1-2 FC Fehérvár - DVTK-Borsodi 3-1 FC Tatabánya-ZTE FC 0-2 REAC-BFC Siófok 4-2 pénteken játszották: Nyíregyháza-MTK Budapest 0-2 FC Sopron - DVSC-TEVA 0-3 - mérkőzés nélkül

Keresés