2008. május 28. szerda

máj. 28
0:03
Eb-hírek: a németek nem tudták megverni a fehéroroszokat (Infostart)
A német válogatott nem tudta hazai pályán legyőzni a fehéroroszt, s az osztrákok sem bírtak a nigériaiakkal. A franciák megszenvedtek Ecuadorral. A Sevilla védője, Khalid Boulahrouz Marco Basten keretszűkítésének áldozata. Az oroszok mindössze egy légióst neveznek a tornára. A nap Eb-híreinek összefoglalója.
máj. 28
0:03
Baráságos mérkőzés: Gomis duplájával nyertek a franciák (She)
A francia válogatott barátságos mérkőzésen a debütáló Bafétimbi Gomis két góljával hazai pályán 2-0-ra verte az ecuadori nemzeti csapatot.
máj. 28
6:30
Akadémikus kérdés: hogyan verheti el az MTK tinikommandója az NB I-es „profikat”? (Behaviour)
Futballtörténelmet írt az MTK, amikor a Sándor Károly Akadémia növendékeire épülő csapat hétfőn az utolsó forduló előtt behozhatatlan előnyt szerzett és megnyerte a klub 23. bajnoki címét. Megéri-e az évekig tartó utánpótlásképzés? Hányan távoznak az aranyérmes csapatból? Jó üzlet a játékoseladás? Interjú Domonyai László klubigazgatóval.
máj. 28
6:33
Csúcson az MTK fiataljai (Blikk)
Évek óta az utánpótlásba fektetik a pénzüket a kék-fehérek, ez hozta meg most a sikert
máj. 28
6:35
Csúcsot dobott Németh Angéla (Blikk)
Megjavította a gerelyhajítás világrekordját az atlétanő
máj. 28
6:37
Megjöttek Koeman újoncai (Blikk)
Négyen csatlakoztak a görögverő csapathoz
máj. 28
6:56
Hatékonyabb védelem, rövid üzenettel (Behaviour)
Az osztrák Belügyminisztérium javaslatára 24 órás sms-kapcsolatot alakítanak ki a benzinkutak és a rendőrkapitányságok között a június 7-én kezdődő Svájccal közösen megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság idejére.
máj. 28
6:57
Minden szempotból rossz, de elengedhetetlen a szurkoláshoz (Behaviour)
Nemcsak az autók fogyasztását növelik, hanem rendkívül balesetveszélyesek is a gépkocsikra kitehető zászlók, melyekből az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság június 7-i rajtjáig több tízezer darab is elkelhet.
máj. 28
7:45
NBA: újabb Lakers győzelem a címvédő Spurs elleni döntőben (She)
A Los Angeles Lakers haramdik alkalommal tudott nyerni a San Antonio Spurs ellen, ezzel már 3?1-re vezeti az összetett állást, így csak egy győzelemre van a nagydöntőtől.
máj. 28
9:02
A lengyel hős (Blikk)
Smolarek a görög példát követné
máj. 28
9:13
Győri ETO: váratlan szerződésbontás Traoréval (She)
Váratlanul szerződésének felbontását kérte a Győri ETO FC vezetőitől a szezon közben igazolt mali válogatott légiós, Ben Abdoulaye Traoré ? adta hírül a dunántúli klub hivatalos oldala.
máj. 28
9:23
DVTK: visszavonul a rutinos csapatkapitány, Vitelki Zoltán (She)
Befejezi pályafutását a DVTK csapatkapitánya, a 38 éves Vitelki Zoltán ? adta hírül a diósgyőri klub hivatalos internetes oldala.
máj. 28
9:26
Újpest FC: mérkőzésen is tesztelnék a bosnyák védőt (She)
Az elmúlt napokban az Újpest FC-vel készült a bosnyák játékos, Josip Cutuk. A védő résztvett a csapat edzésein, melynek során a klub szakmai stábja megfigyelte a játékos teljesítményét.
máj. 28
10:19
Franciaország: a Lyon, a Milan és a Tottenham csatázik a kapusért (She)
A L'Équipe értesülései szerint a sorozatban hétszeres bajnok Olympique Lyon 10 millió eurós ajánlatot tesz Hugo Lloris-ért, a Nice kapusáért.
máj. 28
10:21
Peking 2008: elutasították a verekedős D?Arcy fellebbezését (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította Nick D?Arcy fellebbezését, akit verekedés miatt korábban kizártak az ausztrál olimpiai csapatból.
máj. 28
10:23
Ukrajna: bolíviai reménységgel erősített a duplázó Sahtar (She)
Bolíviai csatárral erősítette meg keretét az ukrán Sahtar Doneck.
máj. 28
10:25
Bochum: portugál kapust igazoltak a PAOK Szalonikitől (She)
A német élvonalban szereplő Bochum együttese négyéves szerződést kötött a PAOK eddigi elsőszámú kapusával, Daniel Fernandessel.
máj. 28
10:27
Fiorentina: Fabio Liverani távozik a klubtól (She)
A firenzei csapat középpályása nem tudott megegyezni a klub vezetőségével a szerződéshosszabbításról, így távozik az egyesülettől.
máj. 28
11:03
Feljelentheti a Realt Ronaldo csábítgatásáért a MU (Infostart)
A Manchester United azzal fenyegeti a Real Madridot, hogy feljelenti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), amennyiben nem hagyja abba portugál sztárja, Cristiano Ronaldo csábítgatását.
máj. 28
11:03
Liverpool: Némethet a legendás Kenny Dalglish-hoz hasonlítják (She)
máj. 28
11:03
A Manchester United feljelentéssel fenyegette a Realt (Metropol)
A Manchester United azért kezdett fenyegetőzni, mert szerinte a Real Madrid nem hajlandó abbahagyni portugál sztárja, Cristiano Ronaldo csábítgatását.
máj. 28
11:03
Ronaldo nem eladó (Behaviour)
A Manchester United azzal fenyegeti a Real Madridot, hogy feljelenti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), amennyiben nem hagyja abba portugál sztárja, Cristiano Ronaldo csábítgatását. A királyi gárdánál nyíltan kijelentették, mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék a szélsőt, aki 42 góllal segítette csapatát a Bajnokok Ligája és a Premier League megnyeréséhez. A spanyolok elszántságát…
máj. 28
11:34
Portugália: lehetséges, hogy a Porto nem indul a BL-ben (She)
Lehetséges, hogy az UEFA nem engedi indulni a Portót a Bajnokok Ligájában, a következő idényben a csapat körüli bundabotrány miatt.
máj. 28
11:49
Euro 2008: egy változás után végleges a cseh keret (She)
Kihirdette végleges, huszonhármas keretét Karel Brückner, a cseh válogatott szövetségi kapitánya. A csapatban egy változás történt: a slaviás Daniel Pudil helyére Rudolf Skacel került be.
máj. 28
12:05
West Bromwich Albion: új csatár hárommillió fontért (She)
A Premier League-be feljutó West Bromwich Albion megkezdte a nyári erősítéseket: a birminghamiek hárommillió fontért leigazolták Luke Moore-t az Aston Villától.
máj. 28
12:07
Euro 2008: megvannak a német kimaradók, végleges a keret (She)
A Bild információi szerint Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya Marko Marint, Jermaine Jonest és Patrick Helmest hagyta ki huszonhatos bő keretéből, így véglegesítve keretét a nyári osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornára.
máj. 28
12:20
Euro 2008: Montolivo lemaradt a kontinenstornáról (She)
A várakozásoknak megfelelően szűkítette keretét Roberto Donadoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: a huszonnégy játékos közül a Fiorentina középpályása, Riccardo Montolivo maradt ki az Eb-re utazó keretből.
máj. 28
12:21
Hihetetlen légós dömping Angliában (Behaviour)
Egy felmérés szerint a labdarúgó Premier League játékosainak csupán 34,1 százaléka angol. A BBC Sport kutatása megállapította, hogy az élvonalban szereplő 498 futballistából mindössze 170 volt hazai a 2007/08-as szezonban, s ez minden idők legalacsonyabb aránya. Tavaly még 191 angol játékos lépett pályára a Premier League-ben.
máj. 28
12:22
Euro 2008: Beenhakker kijelölte a lengyel keretet (She)
A huszonhat tagú bő lengyel keretből hárman búcsút mondhattak az Európa-bajnokságnak: Leo Beenhakker szövetségi kapitány kihagyta a csapatból Grzegorz Bronowickit, Radoslaw Majewskit és Radoslaw Matusiakot.
máj. 28
12:35
Euro 2008: Bratu maradt ki a végén, végleges a román keret (She)
Véglegessé vált a román válogatott Eb-kerete is szerda délben, Victor Piturca szövetségi kapitány az utolsó szűkítésnél Florin Bratut, a Dinamo Bucuresti csatárát hagyta ki a névsorból.
máj. 28
12:37
EURO-2008: végleges a cseh keret (Behaviour)
Kihirdette végleges, 23 fős keretét a jövő szombaton kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra Karel Brückner, a cseh válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 28
12:37
Inter: a milánóiak leigazolták a legnagyobb román tehetséget (She)
Négyéves szerződést írt alá az Internazionaléval Cristian Daminuta, a román futball egyik legnagyobb tehetsége.
máj. 28
12:51
Peking 2008: női kéziseink biztosan elkerülik Franciaországot (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta az ötkarikás játékok női kézilabda-tornájának sorsolási kalapjait. A magyar válogatott a franciákkal került egy kalapba, így őket biztosan elkerüli nemzeti csapatunk a csoportkörben.
máj. 28
13:07
EURO-2008: nincs meglepetés a német keretben (Behaviour)
Joachim Löw német szövetségi kapitány kijelölte 23 fős, végleges keretét a jövő szombaton kezdődő osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokságra. A szakvezető három játékosától, Jermaine Jonestól, Marko Marintól és Patrick Helmestől vált meg.
máj. 28
13:22
Roland Garros: Kuerten és Moyá után újabb korábbi győztes búcsúzott (She)
A korábbi háromszoros győztes (1997, 2000, 2001) Gustavo Kuerten és az 1998-ban diadalmaskodó Carlos Moyá után utóbbi honfitársa, Juan Carlos Ferrero is elbúcsúzott a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság küzdelemeitől. Ferrero az első fordulóban feladta a brazil Daniel Marcos elleni meccsét.
máj. 28
13:38
Euro 2008: Hajnalék csapatkapitánya lemarad az Eb-ről (She)
Kihirdette végleges, huszonhármas keretét Köbi Kuhn, a svájci válogatott szövetségi kapitánya: a két kimaradó a Karlsruhe csapatkapitánya, Mario Eggimann, és a Young Boys csatára, Thomas Häberli.
máj. 28
13:38
EURO-2008: román keret (Behaviour)
Victor Piturca román szövetségi kapitány kijelölte 23 fős, végleges keretét a jövő szombaton kezdődő osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokságra. A szakvezető három játékosától, Ovidiu Petrétől, Florin Bratutól és Ciprian Deactól vált meg.
máj. 28
13:40
Görögország: az Espanyol volt edzője veszi át az Olympiakoszt (She)
A baszk Ernesto Valverde lesz a Görögországban duplázó, azaz a bajnoki címet és a kupatrófeát is megszerző Olympiakosz vezetőedzője.
máj. 28
13:42
NB II, Nyugati csoport: Sopronba költözhet a Dunaújváros (She)
Sajtóinformációk szerint arról folynak a tárgyalások, hogy a másodosztályban szereplő Dunaújváros labdarúgócsapata áttenné székhelyét Sopronba.
máj. 28
13:53
Werder Bremen: Klasnic tagadja, hogy a Real Betisben folytatná (She)
Egy német rádió korábban azt állította, hogy a Werder Bremen játékosa, Ivan Klasnic a spanyol bajnokságban szereplő Real Betis csapatában folytatja a következő idényben, ám a játékos tagadja a híreszteléseket.
máj. 28
13:54
EURO-2008: Montolivo maradt ki a világbajnok keretéből (Behaviour)
Roberto Donadoni olasz szövetségi kapitány kijelölte 23 fős, végleges keretét a jövő szombaton kezdődő osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokságra. A szakvezető a Fiorentina középpályásától, Riccardo Montolivótól köszönt el, így Alessandro Del Piero és Antonio Cassano is tagja maradt a világbajnok Squadra Azzurrának.
máj. 28
13:55
Roland Garros: Sarapova igencsak megkínlódott Rogyinával (She)
Nagyon nehezen jutott tovább Marija Sarapova a Roland Garros első fordulójából, az első helyen kiemelt orosz klasszis megszenvedett honfitársával, Rogyinával.
máj. 28
13:57
Roland Garros: Gyementyjeva is honfitársán lépett túl (She)
A hetedik helyen kiemelt Jelena Gyementyjeva is továbblépett a második fordulóba a Roland Garroson, az orosz kiválóság honfitársát, Dusevinát verte meg három szettben.
máj. 28
13:59
Udinese: a Juventus és a Fiorentina is vinné Andrea Dossenát (She)
A Liverpool eddig nyeregben érezhette magát, hiszen úgy tűnt, az angol csapat az egyetlen komoly érdeklődő az Udinese játékosáért, Andrea Dossenáért, ám a Juventus és a Fiorentina is jelezte, szívesen szerződtetné a játékost.
máj. 28
14:09
Ausztia: Garics György is készülhet a kontinenstornára (She)
Megnevezte huszonhármas Eb-keretét Josef Hickersberger, a házigazda osztrák válogatott szövetségi kapitánya is.
máj. 28
14:11
Almería: Gonzalo Arconada lesz a csapat új vezetőedzője (She)
A spanyol élvonalban szereplő csapattól a múlt héten távozott az edző, Unai Emery, aki a Valenciánál folytatja munkáját. Szerdára Gonzalo Arconada személyében már meg is találták a tréner utódját.
máj. 28
14:24
Euro 2008: Flamini, Cissé és Ben Arfa is kimaradt a franciáknál (She)
Szerda kora délután hirdette ki 23 fős, végleges Eb-keretét a francia válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech. Igazi nagy nevek maradtak le a tornáról, nem lesz ott a pályán Mathieu Flamini, Alou Diarra, Djibril Cissé, Philippe Mexes, Hatem Ben Arfa, Mikael Landreau és Julien Escudé sem.
máj. 28
14:26
Roland Garros: az elnyűhetetlen Santoro továbbjutott (She)
A franciák elnyűhetetlen teniszezője, Fabrice Santoro könnyedén lépett tovább a Roland Garros első fordulójában az orosz Jevgenyij Koroljev ellen. Közben két kiemelt is továbbment, az ötödik helyen rangsorolt David Ferrer a belga Steve Darcist, míg a 25. helyen kiemelt Lleyton Hewitt a francia Nicolas Mahut-t verte meg három játszmában.
máj. 28
14:28
Juventus: Palladino lehet, hogy mégsem távozik a ?zebráktól? (She)
Olasz lapértesülések szerint a Juventus labdarúgója, Raffaele Palladino a korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem távozik a klubtól.
máj. 28
14:40
Euro 2008: Bastürk és Halil Altintop is kimaradt a törököknél (She)
Fatih Terim, a török válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte az Európa-bajnokságra készülő keretét, így véglegesek a játékosnévsorok a jövő héten kezdődő tornára. A félholdasoknál érdekesség, hogy kimaradt a rutinos Yildiray Bastürk és az Altintop-fivérek közül a Schalkéban szereplő Halil.

Keresés