2008. szeptember 14. vasárnap

szept. 14
15:45
Formula–1: Sebastian Vettel nyert Monzában a Toro Rossóval (She)
A bokszkiállást leszámítva gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a Toro Rossóban ülő Sebastian Vettel, aki 21 éves és 73 napos korában nyert, és ezzel a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb futamgyőztese. Második helyen a mclarenes Heikki Kovalainen, a harmadikon a BMW-s Robert Kubica végzett.
szept. 14
16:03
NHL: Robert Lang a Canadiensben folytatja (She)
Az olimpiai és világbajnok cseh Robert Langgal erősített az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Montreal Canadiens.
szept. 14
16:03
Sors: "mindenképpen meg akartam nyerni" (Behaviour)
Sors Tamás, a magyar paralimpiai csapat legeredményesebb versenyzője elégedett a pekingi úszóversenyeken elért eredményeivel.
szept. 14
16:05
Minden idők legfiatalabb futamgyőztese (Behaviour)
A német Sebastien Vettel nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei 14. futamát, a vasárnapi Olasz Nagydíjat.
szept. 14
16:21
Bundesliga 2.: Torghelle gólt lőtt, az Augsburg kikapott (She)
A német másodosztályú bajnokságban az Augsburg 3–1-re kikapott a Freiburgtól hazai pályán.
szept. 14
16:23
Orosz bajnokság: a Kazany nyerte meg a rangadót (She)
Szerhij Rebrov korai találatával a Rubin Kazany nyerte meg az orosz bajnokság 21. fordulójának rangadóját.
szept. 14
16:39
Hollandia: szomorúra sikerült a magyar légiósok vasárnapja (She)
A Bodor Boldizsárt foglalkoztató Roda Kerkrade csapata az Ajax otthonába látogatott a holland bajnokság 3. fordulójában, és kikapott 1–0-ra. A győztes gólt Vermaelen fejelte az 54. percben.
szept. 14
16:41
Premier League: fordulatos meccsen győzött az Everton (She)
Fordulatokban gazdag mérkőzést vívott az Everton a Stoke City otthonában, és végül begyűjtötte a három pontot. A vendégek a második félidő elején már 2–0-ra vezettek, az újonc viszont egyenlíteni tudott. A győztes gólt végül Cahill szerezte meg a 77. percben.
szept. 14
17:15
Serie A: Milan-vereség a második fordulóban is (She)
Az AC Milan az olasz bajnokság második fordulójában is vereséget szenvedett. A piros-feketék a Bologna elleni első fordulóban elszenvedett hazai vereség után ezúttal Genovában kaptak ki 2–0-ra.
szept. 14
17:17
Videó: nézze meg a bajnokságban első fulhami Gera-szaltót! (She)
Gera Zoltán szombaton megszerezte első bajnoki gólját új együttese, a Fulham színeiben, amikor csapata 2–1-re verte meg a Bolton Wandererst. A mérkőzés 15. percében a magyar középpályás egy kifejelt labdát lőtt 16 méterről a kapuba, ezzel megszerezte a vezetést a londoniaknak.
szept. 14
17:51
Soproni Liga: a REAC fogadja az Újpestet, élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga hetedik fordulójának zárómérkőzésére kerül sor vasárnap este a Budai II-stadionban.
szept. 14
18:09
Moto GP: száraz pályán rajtolt a nyolcadliteresek mezőnye (She)
Elrajtolt a Moto GP indianapolisi versenyén a 125-ös géposztály mezőnye, a törött kézzel versenyző világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a 16. helyről vágott neki a 23 körös távnak.
szept. 14
18:27
Labdarúgó NB II: idegenben nyert négy góllal a Budaörs (She)
A Budaörs csapata idegenben aratott 4–0-s győzelmet a Százhalombatta ellen.
szept. 14
18:29
Barcelona: három hétre kidőlt Alekszander Hleb (She)
Három hétre elvesztette a Barcelona labdarúgócsapata Alekszander Hlebet: a fehérorosz támadó középpályás bokasérülése miatt kényszerül pihenőre.
szept. 14
19:03
Moto GP, 125 kcm: Talmácsi Gábor a 14. helyen végzett (She)
A pénteki időmérő edzésen a sajkacsontját eltörő Talmácsi Gábor a 16. helyről rajtolva a 14. helyen zárta az öt körrel a vége előtt eső miatt leintett Indianapolisban rendezett gyorsasági motoros világbajnoki futamon a nyolcadliteresek géposztályában.
szept. 14
19:05
Női kézilabda: a Zvezda nyerte a Bajnokok Trófeáját (She)
Az orosz Zvezda zvenyigorod csapata nyerte meg a Csehovban rendezett Bajnokok Tornáját, ahol a Bajnokok Ligája két döntőse, illetve az EHF-kupa- és a KEK-győztes szerepelt.
szept. 14
19:07
Paralimpia 2008: a Tőrös-tanítvány ötödször is diadalmaskodott (She)
A fél lábát baleset miatt elveszítő dél-afrikai úszónő, Natalie du Toit teljesítette küldetését: öt számban indult és mind az ötben diadalmaskodott Pekingben, a paralimpián.
szept. 14
19:09
Bundesliga: Huszti duplával segítette győzelemhez a Hannovert (She)
Megszerezte első győzelmét a Hannover 96 a 2008–09-es Bundesliga-idényben: a „vörösök” hazai pályán 5–1-re verték a Borussia Mönchengladbach gárdáját. Huszti Szabolcs előbb kihagyott egy tizenegyest, majd az első és a harmadik gólt elérve segítette a győzelemhez csapatát, és még egy büntetőt is kiharcolt. A másik vasárnapi meccsen a Bochum 2–0-ra verte a Bielefeldet.
szept. 14
19:21
Primera División: a Villarreal legyőzte a Deportivót (She)
A spanyol bajnokság második fordulójában a Villarreal Santi Cazorla találatával legyőzte az első fordulóban a Real Madridot verő Deportivo La Corunát. A Mallorcán a hajrában egyenlítő Osasunában nem kapott szerepet Vadócz Krisztián, akit nem neveztek a találkozóra. A továbbra is százszázalékos Espanyol Luis García hajrában szerzett góljával nyert a Recre ellen, és a tabella élére állt. A tízmillió…
szept. 14
19:21
Talmácsi a 14. (Behaviour)
A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a 14. lett a 125 kcm-esek versenyében, a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, indianapolisi versenyén.
szept. 14
19:23
Francia bajnokság: győzött a Caen a St. Etienne ellen (She)
A Caen hazai pályán győzött a Saint-Etienne ellen a francia bajnokság 5. fordulójában. A Sochaux és a Lille döntetlent játszott egymással.
szept. 14
19:25
Moto GP, 250 kcm: később rajtol a verseny az eső miatt (She)
Hatalmas eső zúdult az indianapolisi versenypályára, ezért később rajtol a 250 köbcentis kategória versenye. Egyelőre még nem tudni, hogy mikor indulhat a futam, az sem biztos, hogy még ma megrendezhető a verseny.
szept. 14
19:39
Soproni Liga: simán győzött és élre állt az Újpest (She)
Bár Nyerges góljával még a REAC szerzett vezetést a labdarúgó Soproni Liga 7. fordulójában az Újpest ellen, a lila-fehérek „háromszor verték ezt vissza”, és simán győztek 3–1-re a Budai II László-stadionban. A sikerrel az Újpest a tabella élére állt.
szept. 14
19:39
Vége a REAC-Újpest meccsnek (Behaviour)
Ezekben a pillanatokban ért véget a REAC-Újpest mérkőzés.
szept. 14
19:57
Talmácsi sérülten két pontot szerzett (Infostart)
A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a 14. lett a 125 kcm-esek versenyében, a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, indianapolisi versenyén.
szept. 14
19:57
Championship: Buzsáky nélkül gázolt a QPR (She)
Könnyed, 4–1-es győzelmet aratott az angol labdarúgó másodosztály vasárnapi mérkőzésén a Queens Park Rangers a Southampton ellen.
szept. 14
19:57
Elhalasztották az Indianapolisi Nagydíj rajtját (Behaviour)
A szűnni nem akaró eső miatt el kellett halasztani a 250 kcm-es kategória rajtját a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, indianapolisi versenyén.
szept. 14
20:15
Női kézilabda: kiütötte a Vasast a Békéscsaba (She)
Kiütéses, tizenöt gólos győzelmet aratott a Fáy utcában a Békéscsaba a Vasas ellen a női kézilabda élvonalának vasárnap délutáni meccsén.
szept. 14
20:33
Premier League: a népszerűtlen tulajdonos eladná a Newcastle-t (She)
A szurkolók által folyamatosan támadott Newcastle United-tulajdonos, az igen népszerűtlen Mike Ashley eladásra kínálta fel a klubot.
szept. 14
21:09
Kézilabda: jó meccsen ikszelt a Balatonfüred és a Tatabánya (She)
A Budapest Bank férfi kézilabda liga vasárnap délutáni meccsén jó hangulatú, izgalmas meccset vívott egymással a Balatonfüred és a Tatabánya; a rutinos házigazdák végül a hajrában mentek egy pontot.
szept. 14
21:11
Primera División: gólzáporos meccsen nyert a Real Madrid (She)
Remek mérkőzésen nyert 4–3-ra a bajnoki címvédő Real Madrid a Numancia ellen a spanyol bajnokság második fordulójában.
szept. 14
21:13
Jégkorong: győzött a Vienna az Alba Volán ellen (She)
Az Erste Bank Liga rajtja előtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az Alba Volán az előző szezon alapszakasz-győztese ellen. A házigazdáknál bemutatkozott hazai közönség előtt a klub új szerzeménye, az egykori kanadai válogatott bekk, Ryan Bonni. A mindössze három sorral felálló Volán nem érdemelt vereséget, végig hatalmas iramot diktált, teljesítményük reményt keltő a Linz elleni pénteki…
szept. 14
21:27
Svájc: hetest kapott hazai pályán a Vaduz, nyert a Young Boys (She)
Óriási verésbe szaladt bele hazai pályán az FC Vaduz a svájci labdarúgó élvonal 9. fordulójában: a liechtensteini gárdát 7–1-re ütötte ki a második helyen álló FC Zürich. A másik vasárnapi mérkőzésen a Young Boys idegenben nyert a Bellinzona ellen. A bajnokságot az FC Basel vezeti nagy fölénnyel.
szept. 14
21:45
Jégkorong: Miskolcon is nyert az Alba Volán II (She)
Két góllal, 5–3-ra győzött az Alba Volán II a Miskolci Jegesmedvék otthonában a MOL Liga mérkőzésén.
szept. 14
21:45
Wossaláék harmadikok a Soling-világbajnokságon (Behaviour)
Két futamot követően a harmadik helyen áll a Wossala György, Vezér Károly, Németh Péter trió a vitorlázók olaszországi Soling-világbajnokságán.
szept. 14
22:03
Moto GP: Valentino Rossi nyerte az idő előtt leintett futamot (She)
Valentino Rossi nyerte a hirtelen véget ért gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának indianapolisi futamát, a második helyen Nicky Hayden, a harmadikon Jorge Lorenzo végzett. A pilóták a tervezett 28 körből az eső miatt csak 20 kört tettek meg, amikor a versenybíróság a futam megállítása mellett döntött.
szept. 14
22:05
Soling-vb: Wossaláék két futam után harmadikok (She)
Két futamot követően a harmadik helyen áll a Wossala György, Vezér Károly, Németh Péter trió a vitorlázók olaszországi Soling-világbajnokságán.
szept. 14
22:21
Jégkorong: kikapott a Dunaújváros és a Ferencváros (She)
A Dunaújváros a Gyergyószentmiklós vendégeként, a Ferencváros pedig hazai környezetben, a HC Csíkszeredával szemben maradt alul a jégkorong MOL Liga második fordulójában.
szept. 14
22:39
Serie A: otthon tartotta a három pontot a Juventus (She)
Ugyan végigtámadta a mérkőzést, végül mégis „csak” egy góllal győzött a Juventus az Udinese ellen a Serie A 2. fordulójának zárómérkőzésén. A torinóiak Amaurinak a 67. percben szerzett góljával nyertek, ezzel pedig két forduló után négy ponttal állnak.
szept. 14
22:57
Huszti volt a megtáltosodott Hannover vezére (Infostart)
Három magyar futballista is remekelt a legerősebb bajnokságok hétvégi fordulójában. Huszti Szabolcs, Gera Zoltán és Halmosi Péter is a csapata legjobbja volt.
szept. 14
22:57
Moto GP: az időjárás miatt elmarad a 250 köbcentisek versenye (She)
Eldőlt: a gyorsasági motoros világbajnokság indianapolisi versenyhétvégéjén csak két futamot rendeztek meg a tervezett háromból, a 250-es géposztály versenyére az időjárás viszontagságai miatt elmarad.
szept. 14
23:15
Primera División: négygólos meccsen ikszelt a Valencia (She)
Kétszer is hátrányból állt fel, és egy ponttal távozott Almeriából a Valencia csapata a spanyol labdarúgó élvonal vasárnap esti zárómérkőzésén.
szept. 14
23:15
Szekeres Pál bronzérmes a paralimpián (Behaviour)
A harmadik helyen végzett a pekingi paralimpián Szekeres Pál tőrvívásban. Ugyanebben a fegyvernemben, de másik sérültségi kategóriában a magyar csapat újoncai közül Horváth Gábor a kilencedik, Mató Gyula a 12. helyen végzett. A női tőrözők vetélkedését Dani Gyöngyi ötödikként, Pálfi Judit hetedikként zárta.
szept. 14
23:33
Ligue 1: az új edzővel is régi formáját hozta a Nantes (She)
Új edzőjével, Eli Bauppal sem megy a francia labdarúgó élvonalban a Nantes-nak: a „kanárik” 1–0-ra kaptak ki a Parc des Princes-ben a Paris Saint-Germaintől.
szept. 14
23:35
Belgium: idegenben győzött Tőzsér és Tóth Balázs csapata (She)
Idegenben győzött a Zuite-Waregem ellen a Genk, Tőzsér Dániel és Tóth Balázs csapata a labdarúgó Jupiler League 4. fordulójában. A Genk ezzel feljött az 5. helyre a tabellán. A két magyar egymást váltotta: a szünetben Tőzsér helyére állt be Tóth. A másik vasárnapi meccsen a Charleroi 3–2-re verte a Cercle Brugge-t, a bajnokságot a százszázalékos Mouscron vezeti.
szept. 14
23:51
Ligue 1: a bíró is elismerte, hogy a Lyon neki köszönheti győzelmét (She)
Jean-Charles Callieux, a Lyon–Nice francia élvonalbeli bajnoki játékvezetője elismerte, hogy az OL elsősorban az ő hatalmas hibájának köszönheti a győzelmet.

Keresés