2008. szeptember 9. kedd

szept. 9
17:51
Paralimpia 2008: megvan Pistorius első aranya (She)
Megszerezte első aranyérmét a pekingi paralimpián a dél-afrikai Oscar Pistorius, aki sokáig harcban volt azért, hogy az augusztusi olimpián is részt vehessen. A protézisekkel futó, 21 éves atléta - aki 100, 200 és 400 méteren nevezett - a klasszikus sprinttávon három századdal előzte meg az amerikai Jerome Singletont, ideje 11.17 mp volt. Pistoriusnak várhatóan a két hosszabbik távon könnyebb…
szept. 9
17:53
Vuelta: Sebastien Hinault győzött a mezőnyhajrá végén (She)
A spanyol kerékpáros körverseny 10., Sabinanigo és Zaragoza közötti 151,3 kilométer hosszú szakaszának végén a sprintbefutó a francia Sebastien Hinault győzelmét hozta. Az összetettben a spanyol Egoi Martinez megőrizte első helyét, így továbbra is ő viseli az aranysárga trikót.
szept. 9
18:27
Bayern München: Ribéry még nem játszik a Köln ellen (She)
Három hónap után lassan kész a visszatérésre Franck Ribéry, a Bayern francia klasszisa, de a csapattal már együtt tréningező támadó középpályás a Köln elleni meccset még kihagyja.
szept. 9
18:45
Anglia: Király Gábort Skóciába akarta vinni László Csaba (She)
Király Gábor néhány hete a Nemzeti Sport Online-nak adott interjújában elmondta, hogy a nyári átigazolási időszak során volt egy komoly érdeklődő iránta, de a klub nem tudott megállapodni a Burnleyvel. A kapus akkor még nem kívánta elárulni, melyik együttesről volt szó, de azóta saját internetes oldalán elismerte, a skót Hearts szerette volna szerződtetni.
szept. 9
18:47
Chelsea: fél év pihenő vár Essienre, hamarosan műtik (She)
Legkevesebb öt hónapot kell kihagynia a Líbia–Ghána vb-selejtezőn súlyos térdsérülést szenvedő Michael Essiennek.
szept. 9
18:49
Vb-selejtezők: megérkezett Stockholmba a magyar válogatott (She)
A tervezetthez képest némi késéssel, de megérkezett Stockholmba a szerda esti vb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott
szept. 9
19:39
Női kézilabda: győzelemmel kezdte a bajnokságot a címvédő Győr (She)
A női kézilabda bajnokságban a címvédő Győr az elmúlt szezonban kilencedik helyen végzett Vác otthonában kezdte meg a 2008–2009-es bajnoki szezont. Konkoly Csaba csapatából sérülés miatt hiányzott Aurelia Bradeanu, illetve a nyáron szerződtetett Gabriela Rotis-Nagy. Görbicz Anitáék a két román légiós nélkül is győzelmet arattak, igaz a váciak végig egyenlő ellenfelei voltak a bajnokcsapatnak.
szept. 9
19:57
Bundesliga: kitették a keretből a ’Gladbach renitens légiósát (She)
A tartalékcsapathoz irányította azonnali hatállyal a Borussia Mönchengladbach vezetősége a zöld-fehér-feketék elefántcsontparti védőjét, Steve Gohourit.
szept. 9
19:59
Újpest: könyöksérülést szenvedett a lilák fiatal tehetsége (She)
Meglehetősen súlyos sérülést szenvedett az Újpest FC keddi edzésén a csapat U19-es válogatott játékosa, Korcsmár Zsolt.
szept. 9
20:15
Haladás: Tóth és Kaj kihagyja a DVSC elleni találkozót (She)
A Szombathelyi Haladás hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a zöld-fehérek két meghatározó játékosa, Tóth Norbert és Kaj András még nem játszhat a Debrecen elleni, péntek esti mérkőzésen.
szept. 9
20:17
Tenisz: győzött a legtöbb esélyes Bukarestben (She)
Bár több favoritnak is meg kellett izzadnia, de a legtöbb kiemelt sikerrel vette a 370 ezer euró összdíjazású bukaresti ATP-tenisztorna első fordulóját. Gasquet, Almagro és Moyá is megszenvedett ellenfelével, de még mindig jobban jártak, mint az 5. kiemelt lett Gulbis: az ifjú balti teniszezőt ugyanis máris hazaküldte az orosz Gabasvili.
szept. 9
20:19
Férfi kézilabda: a bronzérmes Dunaferr könnyedén nyert (She)
Az elmúlt szezonban a az NB I-ben harmadik helyen végzett Dunaferr hazai pályán könnyedén győzött az újonc Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I-ben.
szept. 9
20:33
Hosszútávúszó-Eb: Thomas Lurz megvédte címét 10 km-en (She)
A német Thomas Lurz megvédte címét 10 km-en a hosszútávúszók Európa-bajnokságán, Dubrovnikban. A viadal honlapja szerint a 36 fős mezőnyben Pták Olivér a 31., Perlaky László pedig a 35. lett.
szept. 9
20:35
Görögország: újabb uru válogatottat igazolt a Panioniosz (She)
Alváro Recoba után újabb uruguayi klasszist szerződtetett a Panioniosz: az athéni kiscsapathoz igazolt két évre a 31-szeres válogatott Fabián Estoyanoff.
szept. 9
20:51
Magyar válogatott: hangoljon a svéd meccsre Lisztes góljával! (She)
Nem mondhatni, hogy a magyar válogatottnak sok sikerélményben lett volna része az utóbbi időben a svéd csapat ellen, de azért a nemzeti csapat utolsó háromkoronásoknak lőtt gólját érdemes megnézni: hangoljon a szerda este 20.15-kor kezdődő mérkőzésre Lisztes Krisztián találatával, no meg az utolsó válogatott gólját közvetítő Knézy Jenő kommentárjával!
szept. 9
20:53
Légióssors: német és holland érdeklődők Laczkó Zsolt iránt (She)
A jelenleg csapat nélküli Laczkó Zsolt iránt német másodosztályú és holland élvonalbeli klubok érdeklődnek – mondta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a játékos menedzsere, Filipovics Vladan .
szept. 9
21:09
Atlétika: Petráhn Barbara 6., Dívós Katalin 8. Zágrábban (She)
A 6. helyen végzett 400 méteres síkfutásban a zágrábi atlétikai nagydíjon Petráhn Barbara. A magyar futónő 53.15 másodperces eredménnyel ért célba, a győzelmet az orosz Tatjána Firova szerezte meg, 51.05-el.
szept. 9
21:27
Dél-Afrika: elhunyt a Bafana Bafana volt balhátvédje (She)
34 éves korában, hosszabb betegség után Johannesburgban elhunyt Jacob Lekgetho, a dél-afrikai válogatott volt hátvédje.
szept. 9
21:45
Cagliari: a szárdoknál kötött ki a Fiorentina volt kapusa (She)
A Cagliari csapata szerződtette a Fiorentina korábbi kapusát, a rutinos Cristiano Lupatellit.
szept. 9
22:03
Jégkorong: büntetőkkel nyerte a Stars az idénynyitót (She)
Változatos, izgalmas mérkőzéssel kezdődtek meg a magyar-román közös jégkorongbajnokság, a MOL Ligaküzdelmei: 3–3 után büntetőkkel az első felnőtt élvonalbeli mérkőzését játszó NZ Stars legyőzte a Dunaújváros csapatát. A Starsból Szappanos Dávid mesterhármast ért el, utolsó góljával kevesebb, mint öt perccel a vége előtt mentette döntetlenre a meccset. A hosszabbításban nem esett találat, a…
szept. 9
22:39
Atlétika: Pars Krisztián legyőzte az olimpiai bajnokot (She)
Pars Krisztián az olimpiai bajnok szlovén Primoz Kozmust megelőzve megnyerte a férfi kalapácsvetést a zágrábi nemzetközi atlétikai Grand Prix-n.

Keresés