2010. május 5. szerda

máj. 5
0:06
Miért van egyre több asztmás? Meglepő okok (WebBeteg)
Mivel az asztma nagy része allergiás eredetű, az civilizáció környezetkárosító hatásai miatt nőtt meg a betegek száma.
máj. 5
1:18
Nem tesznek okosabbá a fejtörők (HáziPatika)
A brit Medical Research Council (MRC) a BBC televíziós hálózattal együttműködve készített vizsgálata felfedte, hogy a fejtörők nem sokat számítanak az ésszerűség, az emlékezőképesség, a tervezés vagy a vizuális elemzés...
máj. 5
1:22
Mi is az a gyógyszer? (HáziPatika)
Az alábbiakban azokat a kritériumokat mutatjuk be, melyek teljesülése esetén kijelenthetjük egy gyógyhatással rendelkező termékről, hogy az gyógyszer, és mi a különbség a gyógyszerek és a gyógyhatású termékek között.
máj. 5
2:12
Noémi a bombajó bokszoló (Blikk)
Budapest ‒ Első ránézésre sokan csak a szőke, szilikonos Barbie-t látják Godena Noémiban (21), pedig a Blikk szépe 2010 tizedik címlaplánya évekig versenyszerűen bokszolt, és rendőrnek készül.
máj. 5
2:12
Nagy László: Megaláztak (Blikk)
Barcelona — Megalázva tért vissza Barcelonába Nagy László (29).
máj. 5
2:24
Schumira vadászik Alonso (Blikk)
Barcelona — Fernando Alonso (28) számára ma is Michael Schumacher (41) legyőzése jelenti a legnagyobb boldogságot.
máj. 5
2:28
Eb-lázban és Kovács Kati (Blikk)
Budapest — Öt kutya küzd Kovács Katalin (34) kétszeres olimpiai bajnok szeretetéért nap mint nap.
máj. 5
2:30
Nyári divatkörkép (Blikk)
A szeszélyes tavasz után hamarosan, talán minden átmenet nélkül megérkezik a napsütéses nyár
máj. 5
2:48
27 maratont futott 27 nap alatt a nagymama (Blikk)
TENBY — Egy vonatnak is becsületére válna 1132 km teljesítése, a 27 maratonnak megfelelő távot azonban egy brit nagymama teljesítette 27 nap alatt.
máj. 5
2:52
Elfogták a terroristát (Blikk)
New York — Az utolsó pillanatban sikerült elfogni a manhattani robbantási kísérlettel gyanúsított férfit.
máj. 5
2:56
800 ezer rokkant nyugdíját fizetjük (Blikk)
Magyarország — Mindenkit megdöbbent, ha a televízióban azt látja, hogy az éppen nyilatkozó életerős férfi neve mellett a foglalkozása helyett a „rokkantnyugdíjas" felirat jelenik meg.
máj. 5
3:06
Tanúk lettek a miskolci tűzoltók (Blikk)
Miskolc — Tart a nyomozás a tavaly augusztusi tragikus paneltűz ügyében.
máj. 5
3:10
Hangya helyett rákkal etetik meg Ursulát (Blikk)
SZEGED — Igazi különc a helyi állatkert legújabb lakója, a furcsa szerzet hosszúkás fejével és orrával inkább egy porszívóra hasonlít, mint bármilyen más állatra.
máj. 5
3:14
Kirúgások várhatók a tárcáknál (Blikk)
máj. 5
3:24
Ez volt Obamáék szerelmi fészke? (Blikk)
Washington — Egy washingtoni szálloda biztonsági videorendszere valószínűleg bizonyítékot őriz Barack Obama amerikai elnök félrelépéséről, a tengerentúli lapok arról írnak: magánnyomozók hada próbálja megszerezni a felvételt az elnök politikai ellenfelei megbízásából.
máj. 5
3:42
Öngyilkos lett, majd felébredt (Blikk)
Böhönye — Véget vet az életének, döntötte el vasárnap délelőtt K. Szabolcs (37).
máj. 5
3:46
24 ezret ér ez a sütemény (Blikk)
Budapest — Kerek 24 ezer forintért kelt el egy jótékonysági árverésen az a tepsi sütemény, amelyet Rubin Eszter (41) készített.
máj. 5
4:00
Tóth Gabi: Ez kínos volt (Blikk)
Budapest ‒ Faképnél hagyta az idei VIVA Comet sajtótájékoztatóját Tóth Gabi (22), ugyanis az énekesnő meglehetősen kínos helyzetbe került.
máj. 5
4:18
Choli bácsi bizonyítékai (Blikk)
Budapest — Véres ingek, eltűnt szemüveg és laptop, karmolások az alkaron – megannyi megdöbbentő újabb adalék, amely a húsvét előtt elhunyt Daróczi Dávid (†37) utolsó estéjével kapcsolatban felmerült.
máj. 5
4:22
Megapiszkálódás (Blikk)
Budapest ‒ Nem csupán a Megasztár jelentkezői, a zsűri is folyamatosan szórakoztatja a közönséget a tehetségkutató válogatóin.
máj. 5
4:36
Koppintós Kiscsillag (Blikk)
Budapest — Nincs új a nap alatt! Erre a legjobb példa Brasch Bence (18), a Csillag születik felfedezettjének első klipje, amely kísértetiesen hasonlít egy Darin nevű kurd származású svéd énekes Brea­thing Your Love című klipjéhez.
máj. 5
4:40
Expornós hergelte Áront (Blikk)
BUDAPEST — Nag yon nehéz kihozni a sodrából Kovács Áront (37), a TV2 Áll az alku című műsorának házigazdáját, ám a ma esti műsor játékosának sikerült.
máj. 5
4:44
Bëlga Tavasz a Blikk-kel (Blikk)
BUDAPEST — Mától kapható a szabadszájú Bëlga együttes legújabb lemeze a Blikk mellékleteként.
máj. 5
4:48
Menekülés a győzelembe (Blikk)
Miskolc — Ma este egymás ellen csatázik a labdarúgó-NB I két kiesőjelöltje.
máj. 5
4:52
Szávay kiesett és megsérült (Blikk)
ESTORIL — Első kiemeltként búcsúzott az estorili tenisztornától Szávay Ágnes (21).
máj. 5
5:06
Autópályadíjak Európában: a szlovénok még mindig nagyon lehúzósak! (Pénzcentrum)
A legtöbb országban, mint tudjuk, fizetősek az utak, van, ahol a megtett kilométer után, van ahol az utakon eltöltött idő alapján kell fizetni. Egy külföldi út megtervezése előtt érdemes lehet utánanézni a pályadíjaknak, hogy ne érjen minket meglepetés a fizető kapuknál....
máj. 5
5:21
Az övsömör tünetei és kezelése (WebBeteg)
Az övsömör (herpes zoster) kialakulásáért ugyan azon vírus felelős, amely a bárányhimlőt (varicella) is okozza - ez a varicella zoster vírus (másnéven human herpes vírus-3). Övsömör csak azokon alakulhat ki, akik korábban már átestek bárányhimlőn.
máj. 5
5:24
„Potyogtak a könnyeim” Ez volt a magyar sztár legszomorúbb napja (ATV)
Nagymamája temetése után sietett a fellépésre.
máj. 5
5:26
Fidesz: mocskos ügy. Pintér: Gergényi nem járt el törvénytelenül (ATV)
Markáns ellentét mutatkozik a 2006-os zavargások rendőrségi szerepének megítélésében.
máj. 5
5:30
Végzetes lövés az erdőben! – László: „nincsenek illúzióim” (168 Óra Online)
Tragédiával végződött a kutyasétáltatás Pécs határában: egy vadász úgy lőtte ki a négyéves, labrador-magyar vizsla keverék kutyát, hogy gazdája, László alig pár méterre tartózkodott tőle. László a online kiadásának elevenítette fel az eset körülményeit.
máj. 5
5:30
Meredeken zuhan a tőzsde - bizalmi válságot okoz Görögország (Üzlet és Utazás)
Az egyre súlyosbodó bizalmi válságban fokozódik az aggodalom a többi, magas költségvetési deficittel terhelt euróövezeti tagország "bedőlésével", az úgynevezett "szuverénadós-besorolási fertőzés" terjedésének veszélyével kapcsolatban.
máj. 5
5:32
Kockázatos a Matolcsy-féle látványtervezés (Üzlet és Utazás)
Információnk szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által nyújtott hitelkeretet a kedvezményezett országok legfeljebb kétszer módosíthatják az államháztartást illetően. Ez a legerősebb korlát, amelyet alkalmaz gyakorlatában a szervezet.
máj. 5
5:39
Elképesztően sokba kerül a magyar bürokrácia (Napi)
máj. 5
5:42
Reggelire szoktatná a magyarokat a McDonald's és a Burger King (Pénzcentrum)
Hazánkban a felnőttek 30 százaléka nem minden nap, vagy egyáltalán nem szokott reggelizni. Több mint 1,5 millióan reggeliznek házon kívül, akik elsősorban a fiatalabb, 18-39 éves korosztályból kerülnek ki. A magyarok számára azonban még mindig különlegesnek számít az éttermi reggeli - ezért is húztak most bele a gyorsétteremláncok....
máj. 5
5:48
Igazgatóság nélkül maradt a Vértesi Erőmű Zrt. (Üzlet és Utazás)
Lemondott posztjáról tegnap az állami tulajdonban lévő Vértesi Érőmű (VÉRT) Zrt. öt tagja közül három. Így működésképtelenné a vált a társaság igazgatósága. Úgy tudjuk: az cégvezetők azért mondtak le önként pozíciójukról, mert nem kívánnak közreműködni a mintegy 1 300 dolgozót foglalkoztató erőmű, illetve a hozzátartozó bánya felszámolásában.
máj. 5
5:48
BKV-botrány: gyanúsított lett egy ügyvéd (Alternatív Energia)
A BKV mellett más fővárosi tulajdonú társaságoknak és a hírek szerint Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes családi cégének is dolgozott a Horváth, Dóczi és Lehmann (HDL) ügyvédi iroda, melynek vezetőjét, Horváth Iván ügyvédet a BKV-s nyomozással kapcsolatban tegnap bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsították meg és az esti órákban is tartott a kihallgatása.
máj. 5
5:50
Újraárulják a Zsolnay-üzletrészt (Üzlet és Utazás)
Újra eladásra hirdette meg a pécsi közgyűlés a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. részvényeinek 49 százalékát és a menedzsmentjogokat. A terv nem új keletű, többször próbáltak így tőkét bevonni a cégbe, de eddig nem sikerült: volt olyan pályázat, amelyre egyetlen jelentkező sem akadt.
máj. 5
5:54
Vidéken repedezik az MSZP (hirado.hu)
Balassagyarmaton önálló frakciót alakított négy, Szili Katalin mozgalmához tartozó képviselő. Hasonló hajszálrepedések mutatkoznak Békéscsabán, Törökbálinton, Budaörsön, Baján is
máj. 5
6:06
Akik teljesen kimaradtak az Orbán-kormányból (Alternatív Energia)
Egyetlen nő sem lesz tagja a második Orbán-kormánynak, pedig még Iránnak is van egy női minisztere. A parlamenti összetétel - a korábbiakhoz hasonlóan - is igen macsósra sikerült, hiszen csak 35 női képviselő lesz, holott jelentkező akadna bőven. A "háromharmadba" úgy tűnik nem számolták bele a nőket.
máj. 5
6:06
Tovább tüntet a thai ellenzék (Kripto Akadémia)
Thaiföldön az ellenzéki tüntetők elutasították Abhiszit Veddzsadzsiva kormányfő ajánlatát, amely szerint november 14-én tartanák meg az előre hozott parlamenti választásokat.
máj. 5
6:08
Pakisztáni-amerikait vettek őrizetbe (Kripto Akadémia)
Magára vállalta a New York-i merényletkísérletet az a pakisztáni születésű amerikai férfi, akit közép-európai idő szerint keddre virradóra vettek őrizetbe a Kennedy nemzetközi repülőtéren. A 30 éves Faisal Shahzadot egy Dubaiba induló járatról szállították le, a gép már a kifutópálya felé indult, amikor leállították, és valamennyi utast leszállították.
máj. 5
6:10
Ex-miniszter sajátos korrupciós pere (Kripto Akadémia)
A Francia Köztársaság Ítélőszéke, így hívják azt a rendkívüli bíróságot, amely a múlt hét végén egy esztendős fölfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Charles Pasquát, több gaulle-ista kormány egykori miniszterét, a szenátus volt elnökét.
máj. 5
6:12
Bogár László: Radikális revízióra készül az új kormány (Infostart)
A magyar társadalom több évtizede erkölcsi, gazdasági és szellemi értelemben is lejtőn van, ezen az államnak és az állampolgároknak egyszerre kell változtatniuk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bogár László közgazdász, egyetemi tanár, aki szerint a következő kormány gazdaságpolitikájának egyik fontos feladata lehet a vállalkozói szférának nyújtott állami támogatások szigorítása.
máj. 5
6:12
Országimázs visszavág (hirado.hu)
Ismét fókuszba keról az országimázs. Már csak a 2011-es EU-elnökség miatt is. Országimázsközpont azonban a régi formájában nem lesz. A költések - az ígéretek szerint - transzparensek lesznek, a mákosbejglizés ideje lejárt
máj. 5
6:12
Slotáék nem kérnek elnézést (Kripto Akadémia)
Dusan (c)trauss, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szóvivője szinte elcsodálkozott azon a kérdésen, vajon bocsánatot kér-e Ján Slota, esetleg a pártja azon közönséges kijelentésekért, melyeket a pártvezér a közszolgálati Szlovák Televízió (STV) vasárnapi vitaműsorában hangoztatott.
máj. 5
6:14
Szigorúan titkos kormányzati atombunkerek (hirado.hu)
Kikerült a "K vezetési rendszer" védelme a Köztársasági Őrezred hatásköréből - értesült a Népszava. Noha a rendszer voltaképp már nem is létezik, sorsának részletei titkosak
máj. 5
6:24
Prosti vádolja Keleti Györgyit (BorsOnline)
Bosszúból dobta fel a rendőrségen az egyik hölgyike az egykori modellt, akit üzletszerű kéjelgés elősegítésével gyanúsítanak. A volt honvédelmi miniszter lánya a bíróság előtt akarja bebizonyítani ártatlanságát.
máj. 5
6:24
Elküldte az MSZP négypontos javaslatát Mesterházy (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila írásban elküldte az MSZP négypontos javaslatát az Országgyűlés alakuló ülését megelőző egyeztetésekkel összefüggésben a többi parlamenti frakciónak.
máj. 5
6:26
Szigorúan titkos a kormányzati "atombunkerek" sorsa (Alternatív Energia)
Megváltoztatta a kormány a titkos, úgynevezett "K vezetési rendszer" működését. A köznyelven csak atombunkereknek nevezett létesítmények, illetve kommunikációs rendszerek átalakításáról, illetve kiváltásáról csak egy kormányrendelet mellékletének módosításából értesült a Népszava. Az objektumok, rendszerek további sorsa államtitok.
máj. 5
6:30
A Fico-kormány és a nemzeti kisebbségi jogok (Kitekintő)
A Sme című pozsonyi liberális napilapban Peter Morvay arról értekezik, hogy Robert Fico kormánya nem tartotta be azt az ígéretét, miszerint a nemzeti kisebbségi jogok terén megtartja azt a szintet, amelyet 2006-ban elődjétől örökölt.A Sme című pozsonyi liberális napilapban Peter Morvay arról értekezik, hogy Robert Fico kormánya nem tartotta be azt az ígéretét, miszerint a nemzeti kisebbségi jogok…

Keresés